Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אוכל שמן זה מציק והבנתי שלהעלות את הצמיגות זה לא באמת פתרון כי היא מגבירה את שחיקת המנוע עד הגעתו לטמפ עבודה.

שאלתי היא: אם המעבר לשימוש ב15W-40 של RP זה השילוב המנצח?

אני מבין שהצמיגות ההתחלתית לא טובה, אך הבנתי ששמן זה משאיר שכבה חלקה; כך שהוא יעיל באותה מידה גם כשהוא קר.

אשמח לשמוע את דעותיכם האם עליתי פה על משהו או חבל על הכסף?

אני סטודנט תפרן שמנסה למשוך עם הרכב כי הדלק יוצא סבבה 1 ל13-14(בלי הרבה פקקים 90 קמש קבוע).

הרכב גם משמש אותי לעבודה כלומר הוא מועמס בציוד אז אני צריך רכב משפחתי גם ככה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הפתרון הוא לתקן את המנוע. מעבר לשמן צמיגי יותר או שימוש בתוסף דבש רק ירעו את המצב (אך בהחלט מסוגלים להפחית את צריכת השמן) ובטח שאני לא רואה טעם להשקיע מאות שקלים בשמן פרימיום מובחר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
וכמה שמן לכמה קילומטרים הוא צורך?

לאחרונה מילילטר לקלומטר.

. גם יש ברכב 5w-40 סינטטי מלא, דליל בטמפ קרה.

מה שכן ממש קר לאחרונה והמנוע באמצע תהליך של תוסף ג'ל xado.

תוסף שאמור לחדש מתכת שנשחקה ולצמצם את צריכת השמן.

התהליך יסתיים עוד כ800 ק"מ. בתקווה שישפיע

פורסם

אני אישית לא אוהב את התוספים המוכנסים לשמן במיוחד לא את אלה שעושים את השמן לצמיגי יותר ופוגעים בתכונותיו. בטיפולים שיצא לי לבצע בלנטרה השמן ששמתי היה 10/40 או 15/40 ולא הייתה עם צמגויות כאלה שום בעיה.

פורסם
הפתרון הוא לתקן את המנוע. מעבר לשמן צמיגי יותר או שימוש בתוסף דבש רק ירעו את המצב (אך בהחלט מסוגלים להפחית את צריכת השמן) ובטח שאני לא רואה טעם להשקיע מאות שקלים בשמן פרימיום מובחר.

איתמר

אני בטוח שהמצב לא תקין שנכון לעכשיו המנוע "אוכל" כליטר שמן ל1000 ק"מ.

15-40 זה מה שמוסך מורשה יונדאי שם מ1998 עד 2013, באפריל הוכנס 5-40 סינטטי מלא(ואז התחילה תופעת הצריכה המוגברת).

נגד אני חוזר ל15W-40 וצריכת השמן תרד לשליש או חצי זה נחשב מצב תקין לא?

הרי זה לגיטימי שהרכב יצרוך כמות מסוימת של שמן.

ספר הרכב, בהתאם לאקלים הארצי מותיר שימוש בשמן 15W-40.

העלות השמן הסינטטי מלא שאני שם עולה לי 135 ל5 ליטר כך זה יוצא 270שח ל10,000.

נגיד אני שם 15W-40 של רויאל פרפרל(כך שאני עדיין נוסע בידיעה שיש לי שמן איכותי) בעלות של 69 לליטר.

והרכב יצרוך נגיד חצי מכמות השמן כך שזה יוצא 5 ליטר ל10,000 ק"מ זה יוצא לי 345 שח.

על ההפרש של (75 + 210 על החלפה) בשנה אני מוכן בכיף לשלם אם זה אומר שהצריכה תרד(כי לי זה ממש מציק), ושהמנוע עדיין משומן כמו שצריך.

כל שאר שמני ה15W-40 שאני מוצא הם מינרליים.

אני לא חושב שלתקן את הרכב זה אופציה כל כך אני חושב שמודבר בהוצאה של 4,500 שח לפחות.

אם כבר אני קיבלתי 3 המלצות:

1)להמשיך ככה.

2)להחליף לשמן צמיגי יותר.

3)להחליף רכב.

כרגע אני אמשיך ככה, נותרו לי עוד קצת יותר מ5 ליטרים של השמן הנוכחי, וכשזה יגמר אצטרך לקבל החלטה.

או שהתוסף ששמתי יעבוד.

פורסם

רשמתה יפה - זה מחיר הקידמה ל 5W-40 בחלק מהמנועים .

סיים את הטיפול עם התוסף .

בהזדמנות או בטיפול הקרוב , החלף שמן מנוע ל 10W-40 איכותי - זו בנתיים הפשרה הטובה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
רשמתה יפה - זה מחיר הקידמה ל 5W-40 בחלק מהמנועים .

סיים את הטיפול עם התוסף .

בהזדמנות או בטיפול הקרוב , החלף שמן מנוע ל 10W-40 איכותי - זו בנתיים הפשרה הטובה .

אייל .

כמה הבדל את מניח שמעבר מ5-40 ל10-40 יעשה?

בגלל צריכה שלדעתי ממש גבוהה אני נמשך יותר לרעיות של 15W-40 אם כי אכן פרט לשמן RP, כל מה שמצאתי מינראלי.

פורסם
הרכב אוכל שמן זה מציק והבנתי שלהעלות את הצמיגות זה לא באמת פתרון כי היא מגבירה את שחיקת המנוע עד הגעתו לטמפ עבודה.

שאלתי היא: אם המעבר לשימוש ב15W-40 של RP זה השילוב המנצח?

אני מבין שהצמיגות ההתחלתית לא טובה, אך הבנתי ששמן זה משאיר שכבה חלקה; כך שהוא יעיל באותה מידה גם כשהוא קר.

אשמח לשמוע את דעותיכם האם עליתי פה על משהו או חבל על הכסף?

אני סטודנט תפרן שמנסה למשוך עם הרכב כי הדלק יוצא סבבה 1 ל13-14(בלי הרבה פקקים 90 קמש קבוע).

הרכב גם משמש אותי לעבודה כלומר הוא מועמס בציוד אז אני צריך רכב משפחתי גם ככה.

שם 10W40 ותעקוב יש מצב לשיפור משמעותי בתצרוכת השמן מבלי לפגום ברכב

פורסם

מצטרף לדבריו של איתמר,

המעבר לשמן 5W-40 היה מיותר וכך גם השימוש בתוסף.

בהנחה שאטם הראש תקין, ייתכן שהרכב מאבד שמן דרך הגומיות של השסתומים ולא דרך הבוכנות.

לשים שמן יקר כ- RP במנוע בלוי זו הוצאה מיותרת, במיוחד כשאתה מגדיר עצמך תפרן.

כל שמן 10W-40 העונה למפרט הייצרן יעשה את העבודה.

הקצב בו אתה מוסיף שמן שווה ערך להחלפה מלאה כל 6 חודשים.

פורסם

המפקד, תיקון קטן ברשותך. איתמר לא רשם כלום לגבי מעבר לשמן בעל צמיגות 5W-40 ,כל מה שהוא רשם היה שרכישת שמן פרימיום עבור מנוע בלוי היא כמו כוסות רוח למת.

לכל השאר, זה ממש לא חוכמה להאשים את המעבר לשמן בעל צמיגות נמוכה בכל התחלואים של המנוע. מדובר במנוע שכנראה גמע לא מעט קילומטרים ואין מה לעשות, הגיל עושה את שלו כמו כל דבר בטבע.

בכדי לסגור את הפינה הזאת אני מוכן להעמיד את הפיאסטה שלי למבחן ואף להקריב אותה על המזבח.בקרוב אני מתכנן מעבר לשמן סינטטי מלא בצמיגות 5W-40 ונראה אם המנוע אוכל יותר שמן, אם מופיעות נזילות וכל המיתוסים והאגדות האורבניות הקשורות במעבר לשמן סינטטי מלא.

להזכירכם, הפיאסטה שלי יד שנייה והמנוע שלה גמע 106 אלף ק"מ אמיתיים עד היום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שם 10W40 ותעקוב יש מצב לשיפור משמעותי בתצרוכת השמן מבלי לפגום ברכב

כן בטח.

מנוע עם 260K שום צמיגות של שמן מנוע כבר לא תוריד בצורה משמעותית את צריכת השמן אלא אם תוסיף שמן דבש.

כתב נכון איתמר יש לטפל במנוע.

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכדי לסגור את הפינה הזאת אני מוכן להעמיד את הפיאסטה שלי למבחן ואף להקריב אותה על המזבח.בקרוב אני מתכנן מעבר לשמן סינטטי מלא בצמיגות 5W-40 ונראה אם המנוע אוכל יותר שמן, אם מופיעות נזילות וכל המיתוסים והאגדות האורבניות הקשורות במעבר לשמן סינטטי מלא.

להזכירכם, הפיאסטה שלי יד שנייה והמנוע שלה גמע 106 אלף ק"מ אמיתיים עד היום.

מנוע שעבר פי 3 מזה רץ על 5W-40 איכותי והצריכה אפסית (יורד אולי חצי מדיד אחרי 2000 ק"מ) + הזעה מעצבנת מגומיית מכסה השסתומים, שכנראה אחראית לרוב הצריכה.

אתה יכול להשאר רגוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...