Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי קו סלולרי כשר - מדוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלמדו להפריד בין 2 דברים.

בין היהדות לבין ה"רבנים" המסוימים.

במקרה הזה כמי שמכיר בצורה קרובה מאד (עסקית) את היזמים, מדובר באנשים שזיהו שוק עצום שלא נחשף לסמארטפונים ומעלליהם לא מתוך בחירה אלא פשוט, מחוסר עניין.

מה עושים כדי למשוך את הקהל הענק הזה ולגזור קופון שמן על עסקאות תיווך בין חברות הסלולאר והיזמים?

נכון, מקימים "ועדה" כמו שלמדו יפה מהכנסת.

יושבי ה"ועדה" צריכים למצוא תעסוקה אז מחליטים מה כן ומה לא, ובסוף הולכים לרב גדול ומוכר ויושבים לו על הורידים כדי שיתן אישור.

הרב לא תמיד יודע איך לאכול את זה אבל בסופו של דבר, מכונת השיווק המשומנת יוצאת לרחובות בפרסום צעקני.

"טלפון כשר בהשגחת XYZ"

והשקלים זורמים.

אין כל קשר בין כשר, טלפון ויהדות.

אגב, לחברי הוועדה הזאת יש 2 מכשירים לרוב. הרי צריכים SMS לא?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמן. :)

ברשותי שני קווים.

כשר ורגיל.

כידוע קו רגיל יכול לעשות כל מה שקו כשר יכול לעשות (להוציא ולקבל שיחות).

מדוע, אם כך, אתה מחזיק את הקו הכשר בנוסף לקו הרגיל?

איזו תועלת צומחת לך מכך?

בכדי שהקו הכשר יהיה קל לפיקוח ושליטה- יש הקצאת קומות מספרים שאופיינית לקווים הכשרים. מהסיבה הזו לא ניתן לנייד מ"טמא" ל"כשר" וכן להיפך.

קל לפיקוח על ידי מי?

מי החליט שיש צורך בפיקוח ושליטה?

מדוע יש צורך בפיקוח ושליטה?

מדוע משרד התקשורת מאפשר לגורם לא ממשלתי לפקח ולשלוט על מנויי חברות סלולר ולהגביל את האפשרות שלהם לעבור בין מסלולים וחברות?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כידוע קו רגיל יכול לעשות כל מה שקו כשר יכול לעשות (להוציא ולקבל שיחות).

מדוע, אם כך, אתה מחזיק את הקו הכשר בנוסף לקו הרגיל?

איזו תועלת צומחת לך מכך?

אני לא מכיר את ג'יימס, אבל התועלת שצומחת לרוב המשתמשים הכפולים היא הכרה בקהילה כצדיק ירא שמיים שאפשר לחתן את מיטב ילדי הקהילה עם ילדיו וכו'. כל זה בגלל הקו הכשר ובנוסף הוא מחזיק את הקו הרגיל על מנת לחיות באופן נורמלי ולצרוך את התוכן שהוא חפץ בו.

לא סתם בני ברק מוצפת בחנויות סלולר שממש לא מתמחות רק בטלפונים כשרים. אצל רבים שני הטלפונים שוכנים באותו הכיס.

פורסם

יש גם רכיב של עלות, היופ פחות רלוונטי, אבל שנים רבות הקוים הכשרים כללו זמן אויר מוזל במיוחד. כמובן שאוזן על ידי |קנס" כבד על שימוש בשבת. וחג, אבל בהחלט סיבה להחזיק מכשיר נוסף בכיס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יסלחו לי יראי שמיים אבל זה מרגיש לי כמו צביעות בקנה מידה שעוד לא נתקלתי בו בקהילות האלה.

אדם לא יכול לשמור על עצמו? צריך לחייב אותו בקו טלפון כשר? ולמה? כדי לסמן V על זה שהוא לא מבצע בקו הזה חטאים כשבקלות ניתן לעקוף את כל ההגבלות הדרקוניות האלה.

זה מראה לי שלפעמים כל מה שאדם צריך לעשות זה להציג את עצמו בתור צדיק ולא לשאוף להיות צדיק באמת, הכל שואו אחד גדול.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני אגיב בקצרה לעניינים תכניים ובלי ציטוטים.

וויל - כפי שכתבו מעליך, חרדי צריך קו כשר כדי להתקיים בחברה חרדית מתוקנת.

על מנת להכניס את ילדיו למוסדות לימוד ראויים.

כמו שאייל כתב, כל שוק המכשירים הכשרים נשלטת בידי העסקנים והוועדות למיניהם.

לרבנים אין כמעט שום מילה בהם חוץ מהחתימה.

למגיב שמעלי - יש כלל בהלכה היהודית שאומרת "אין אפוטרופוס לעריות".

אסור לסמוך על אף אדם כשזה נוגע לאיסור עריות.

אני אישית מסתפק באינטרנט מסונן הן בבית והן בסלולרי.

היום יש פתרונות מידי החברות ולא צריך לשלם סכומי עתק לוועדות הכשרות.

פורסם

וויל - כפי שכתבו מעליך, חרדי צריך קו כשר כדי להתקיים בחברה חרדית מתוקנת.

על מנת להכניס את ילדיו למוסדות לימוד ראויים.

וזה נראה לך תקין ("חברה מתוקנת") שכופים עליך להחזיק קו כשר?

לי זה נראה מאוד מעוות.

זו כפיה דתית במלוא מובן המילה (רק שהפעם הנפגעים הם דווקא הציבור החרדי)

לי דווקא המצב שתיארת בסוף הודעתך (בחרת להתחבר לאינטרנט מסונן, ברמת סינון שאתה בחרת) נראה לי המצב התקין.

פורסם
וזה נראה לך תקין ("חברה מתוקנת") שכופים עליך להחזיק קו כשר?

לי זה נראה מאוד מעוות.

זו כפיה דתית במלוא מובן המילה (רק שהפעם הנפגעים הם דווקא הציבור החרדי)

אני אבחר ברשותך שלא להגיב.

כתבתי למעלה שאני מגיב לעניינים תכניים ואני לא רוצה להיכנס לוויכוח של דת ואמונה. :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגדול, כל עניין הקו הכשר הזה אמנם נשמע לנו מיותר אבל לא כופה את עצמו על מי שלא מעוניין.

זה כנראה קטע כזה.

כדי להיות ערס מקובל בחברת ערסים צריך תספורת גלח, שרשרת זהב, דיסקים של אבי ביטר ואביזרים נוצצים על הרכב.

כדי להיות חנון מקובל בחברת חננות, לדעת לפחות שפת תכנות אחת, לדעת בעל פה תכניות אנימציה יפנית ולהחזיק בבית וויטרינה עם אוסף של דמויות ממשחקי מחשב.

כדי להיות חרדי מן המניין צריך חליפה שחורה, מגבעת, זקן וכמובן סלולרי קו כשר :-)

(זה לא נאמר במטרה לפגוע חו"ח)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לכל המתלהמים - אני לא מבין מה מפריע לכם. הכריחו אתכם להסתובב עם טלפון כשר או קו כשר? לא. אז מפה ועד לשאול אם זה נראה תקין וכו׳ שישתמשו בקו\מכשיר כשר על מנת שלא ייתפתו....?

שכל אחד יעשה מה שבא לו ומה שטוב לו

8)
פורסם

אותי אף אחד לא הכריח.

את ידידינו ג'יימס (ורבים וטובים אחרים) כן יש מי שמכריח.

אם לא יחזיק קו כשר יפעילו נגדו חרמות כאלו ואחרים.

עד כאן כביכול עניין פנימי בין הכופה והנכפה.

הבעיה שלי היא עם משרד התקשורת שמסייע לגופים המכריחים.

משרד התקשורת הוא זה שקבע שיהיו טווחי מספרים מיוחדים ('קומות כשרות'), והוא זה שאוסר ניוד של מספר כזה לתוכנית טמאה או למפעיל שאין לו תוכנית כשרה.

אילו משרד התקשורת לא היה מסייע לכוחות האפלים האלו, אז כל מנוי כשר שחפץ בקו רגיל היה יכול להתנייד לרמי לוי או ליופון או להוט ולקבל קו רגיל.

היום משרד התקשורת מונע זאת.

פורסם

אתה או "לקוחות רגילים" אחרים מוגבלים באיזשהוא אופן בשל הקו הכשר? לא. אורח החיים שלך מושפע מהטלפון הכשר? מניח שלא. אז שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

8)
פורסם
אתה או "לקוחות רגילים" אחרים מוגבלים באיזשהוא אופן בשל הקו הכשר? לא. אורח החיים שלך מושפע מהטלפון הכשר? מניח שלא. אז שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

זה בדיוק מה שWIL אומר, כל אחד לא יכול לעשות מה שטוב לו. כי אם אתה חרדי, ורוצה לשלוח לאשתך או לילדים שלך סמס, אז אתה מנודה מהחברה!

זה נשמע לך תקין?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכלל לא חשוב מה נשמע לנו (מרבית יושבי הפורום, שאינם חרדים) הגיוני. חשוב מה חשוב לג'יימס או לחרדים, והם חוששים מהרבנים.

וממה חוששים הרבנים: בעקר מכך שהקהל שלהם יגלה את העולם שמחוץ לשכונה והם יתחילו לאבד את כוחם. מבחינתם עדיף להשאיר קהל מנותק מהעולם שמקבל הוראות בהכנעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...