Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר/מיני ידנית ב~70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמאס לי מעלויות הדלק וכאבי הגב שמקנה ג'ימני ישן. נדרש רכב שני לשימוש יומ-יומי.

אז כמובן יש עד סוף השבוע מבצע על הפיאסטה של דלק.

על פניו - הרכב עם הניהוג הכי מהנה בקטגוריה, הסופרמיני הכי נמכרת באנגליה, המון פרסי "רכב השנה" וכו' וכו'.

אבל אני נשאר עם ראש פתוח (כמובן עד כמה שאפשר במסגרת הלו"ז הלחוץ, כלומר שלושה ימים).

יש עוד מספר רכבים מיצרנים אחרים שנכנסים לתקציב וכאן נשאלת השאלה - יש טעם בכלל לחשוב על משהו חוץ מהפיאסטה המדוברת?

יש בה משהו רע? חיסרון בולט כלשהו שאני מפספס? צריכת דלק מחרידה? מנוע חלש מאוד?

אנא מכם, האירו את עיניי.

אגב הwildcard היחיד מבחינתי הוא הi10 החדשה.

אך טרם ידוע מה האבזור ומה המחיר יהיה בארץ, מצד אחד יכול להיות שהיא תהיה להיט המכירות הבא - ומצד שני יכול להיות שאני אפספס את המבצע של דלק לחינם. (אם לדוגמה יתמחרו את הi10 בצורה מטופשת לגמרי או עם רמת אבזור נמוכה מהפיקנטו המקבילה, וכו') וכמובן הנחה של 8K על הפיאסטה "לא בא ברגל".

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הפיאסטה חביבה בהחלט.

צריכת הדלק לא רעה.

יחד עם זאת, אם אתה מרבה בנסיעות בינעירוניות/הרריות או ברכב עמוס, עוד קצת כוח לא היה מזיק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קשה לי לראות לפי מהמבחנים הראשונים שהיונדאי תהיה כמו הפיאסטה,המבצע על הפיאסטה מעולה,הייתי בודק במקומך גם את הקליאו,היא מגיעה עם מסך 7 אינץ,ניראית מעולה,מושבים נוחים.

וגם את הריו,מאחור לדעתי המושבים הנוחים בקטגוריה,יותר מרווחת מהפיאסטה מאחור,דש בורד מסיבי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה i10 תציג לכל הפחות נתון משקל:כס יותר טוב מהפיאסטה, והיו מספר כתבי רכב שהפילו העזו להשוות את איכות הרכב למלכת הכיתה. (פיאסטה, למען הסר ספק) אבל שוב, הכל תלוי במחיר ואבזור שטרם ידוע, הדגם הישראלי יכול להיות אכזבה.

על הקליאו חשבתי, הייתי באולם תצוגה ואפילו קיבלתי נסיעת מבחן על ה0.9 (לא היה 1.2 זמין).

להגיד שנפלתי מהכיסא? לא בדיוק. יכול להיות שזה נובע מתזמון - כי במהלך כל הזמן הזה ניסיתי למצוא בה משהו ששווה כמעט 10K מעל הפורד.

האמת? קשה למצוא, בהתחשב בזה שדלק מתקינים מערכת מולטימדיה מקומית שדי זהה ביכולות שלה למה שיש בקליאו.

הריו לא עלתה על הפרק בגלל מחיר גבוהה (וכל ה"מאחור" כלל לא מעניין, אני נוסע מקסימום +1)

יש את הi20 המקבילה שמישהו בפורום הזמין השבוע ב71K, אולי משם תבוא הישועה?

shayy,

אני נמצא בקו חדרה-חיפה קבוע.

היום עם ג'ימני אוטומטי שפעם עשה 0-100 ב17 שניות. הכוח (או היעדרו) לא מפריע לי יותר מדי.

יש סיבה לחשוב שהפורד תאכזב בהשוואה לזה? זה עד כדי כך מורגש?

(שאלה מצחיקה, אבל אין נסיעות מבחן זמינות בשבועיים הקרובים, אז אין לי דרך לבדוק בעצמי..)

תודה

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

shayy,

אני נמצא בקו חדרה-חיפה קבוע.

היום עם ג'ימני אוטומטי שפעם עשה 0-100 ב17 שניות. הכוח (או היעדרו) לא מפריע לי יותר מדי.

יש סיבה לחשוב שהפורד תאכזב בהשוואה לזה? זה עד כדי כך מורגש?

(שאלה מצחיקה, אבל אין נסיעות מבחן זמינות בשבועיים הקרובים, אז אין לי דרך לבדוק בעצמי..)

תודה

הכל יחסי בחיים, אמרו לא פעם.

אז יחסית לג'ימני אתה תרגיש שיפור, בוודאי אם הג'ימני מספיק.

השאלה אם אי פעם נהגת במכונית חזקה יותר והנינוחות של יותר כוח לא עשתה לך את זה...

בעקרון, כלל אישי, לא קונה מכונית בלי לנהוג בה. בוודאי חדשה.

פורסם

הרכב הכי חזק שהיה לי עד עכשיו היה הייטי 1.2. מנוע TSI קטנטן ושובב שסיפק הרבה חיוכים.

מדי פעם אני חולם על איזו לאון או קורסה OPC, אך לצערי התקציב לא מרשה להתפרע.

ובסכומים האלה אין לי יותר מדי אפשרויות, בלי להתפשר על יד שנייה.

לגבי נסיעת מבחן לדלק יש תשובה טובה; "תפתח הזמנה, נרשום אותך לנסיעה, לא תתאהב?

תבטל וקח את הכסף חזרה".

כרגע, עם זה שיש ביקוש מטורף לרכב, אין להם מספיק רכבי הדגמה כדי להתמודד עם כל

המבקשים.

בזמן כתיבת שורות אלו עלה לי הרעיון באמת לפתוח את ההזמנה כדי "לשריין" רכב במבצע

ולחכות בתקווה שכלמוביל ישיקו את הi10 לפני הדד-ליין שדלק יציבו לי כדי להשלים את ההזמנה.

רעיון טוב?

פורסם

כן זה רעיון טוב. רק תוודא היטב תנאי ביטול.

אישית אני חושב שבמיוחד בהתייחס לקטגוריה הזו רכבי יד שניה מציבים אלטרנטיבה מצויינת. אבל כנראה שאין כמו לקרוע את הניילונים...

פורסם

מה כבר אפשר למצוא בתקציב הזה שיהווה אלטרנטיבה מצוינת?

פורסם

קומפקטיות משפחתיות יעניקו לך נוחות, בטיחות וביצועים בליגה אחרת.

גם מבחינה כלכלית בהתחשב בכך שהן אחרי אובדן הערך העיקרי ובכך שתוכל לרכוש אותן במחיר נמוך משציינת, לא בטוח שהן יקרות יותר.

האם היטי שהייתה לך לא הייתה "עולם אחר" לעומת הג'ימני?

פורסם

חשבתי על זה, מצד שני מדובר לרוב על רכבים בני 4~5, לרוב אוטומטיים* ועם 80~100 אלף קמ במקרה הטוב.

קיים חסם פסיכולוגי שמקשה עלי להוציא 50~60 אלף על רכב עם היסטוריה כאשר ב69 יש רכב חדש שבסה"כ ייתן לי את אותו הדבר.

*אם יש פרמטר אחד שאני ממש מתעקש עליו זה גיר ידני

פורסם

אם מבחינתך זה אותו דבר. ״4 גלגלים״. אז אתה צודק.

פורסם

נינג'ה (אתה מרשה לי, כן?), אני אתן לך "משהו ללעוס":

העיתונות הבריטית ממנה אתה ניזון היא מאד פרו גרמנית, ביחס לכל היצרנים. יותר מכך, אפילו ביחס למה שמתוכנן בגרמניה.. זו אחת הסיבות שהפיאסטה כל כך מוערכת בבריטניה. זו גם אחת הסיבות שה-i10 החדשה זוכה ל-hype מטורף: היא תוכננה בגרמניה והעיתונות הבריטית זוללת בהנאה את כל דברי היחצנות שיוצאות ממרכז הפיתוח של יונדאי בגרמניה.

אין סיכוי שבעולם שה-i10 תהיה "אחות חורגת" המקדשת נוחות, נעימות ועידון כמו הפיאסטה. אם כבר, שאל את פורד מי אכן עושה זאת - מי הבייבי פיאסטה - והיא תענה לך בפשטות: הקא. עכשיו בדוק על מה הקא מבוססת ותבין מי האחות הקטנה המודרנית האמיתית של הפיאסטה כיום.

בכל אופן, ה-i10 לא תגיע עם יחס משקל\כוח טוב משמעותית מהפיאסטה (אני מדבר על ה-1.25 של יונדאי). מה גם, שהסכוי שתגיע i10 עם מנוע 1.25 אך עם תיבה ידנית הוא קלוש, בטח בתחילת השיווק ובטח לא בפחות מ-70K (ע"ע פיקנטו ספורט).

אם מדובר על ה-1.0, אתה רק חוזר על הטעות שעשית עם הפיקנטו...

:idea:
פורסם

אני נוסע בפיקנטו ידנית מזה שנה.

13000 ק"מ ומאוד מרוצה.:-D

רק צריכת הדלק קצת מאכזבת - ממוצע משוקלל עד היום 13.5 קמ"ל.:cry:

פורסם

Fkl0ster, זה שהבריטים מעריצים כל דבר שיוצא מגרמניה - ידוע, לא סתם יש פסלי זהב ומוקדי עליה לרגל שמוקדשים לגולף מדי דור :wink:

לגבי הKa - רס"ן שמועתי אמר שמדובר על פיאט 500 בתחפושת, וגם הפעם (כמו בעבר) שקלתי את ההיצע של סמל"ת (אם כי הוא מצטמצם משנה לשנה) והגעתי לאותה המסקנה כבעבר - אין להם מה להציע מבחינת מחיר ואבזור.

אם כבר אז לחפש איזו EVO משומשת, עם עדיפות ל150TH שמגיעה עם כמות נכבדת של כפתורים שעושים כל מני דברים :lol:

באשר לi10 אני מקווה שכלמוביל ישכילו להשיק אותה בתור picanto-killer, ואם טלקאר יכולים למכור את הספורט ב70K "מתחת לשולחן" אז כלמוביל יעשו את זה בפחות מ65K. (לא נשכח שיש להם i20 עם ה1.25 ידני שנמכרת ב71K.. כמובן שצריך להיות הפרש מחירים כלשהו בין i20 ל i10..)

מצד שני, יכול להיות שאני טועה והi10 תהיה מכוונת ליסינג..

הסר דאגה מלבך, על ה1.0 אני בכלל לא חושב, ולא משנה לי באיזה מחיר ימכרו אותה :)

(אבל יפה שאתה זוכר, ריספקט! 8))

בהיעדר הברקות ביומיים-שלושה הקרובים כנראה שתוזמן לה פיאסטה ידנית, כמובן שהפעם אעכב תשלום עד נסיעת המבחן..

• תוכן חדש...