Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוראל, תודה על ההבהרות.

gt3rs

יש רק הבדל קטן בהשוואה ל-GM\אופל: אופל זוכה לעצמאות רבה יותר ביחס להנהלת GM לעומת המצב של מטה פורד אירופה ביחס להנהלת פורד האמריקאית (תחשוב על ככה: אופל צמחה מתוך גרמניה בעוד פורד אירופה יובאה לתוך גרמניה). רכבי אופל מרגישים "גרמניים" באופן אותנטי, עד כמה שמושג זה נזיל ומעורפל. רכבי פורד לעומת זאת, לא. אבל, הם כן מרגישים "אירופאיים" בהחלט.

אבי, במיוחד בשבילך: פורד אירופה (גרמניה) נוסדה ב-18/8/1925. (פורד ארה"ב נוסדה ב-16/6/1903).

נכון, אופל נוסדה כ-40 שנה לפני פורד אירופה וכ-20 שנה לפני פורד ארה"ב, אבל פורד אירופה חייה ובועטת באירופה זמן רב מאוד. פורד אירופה לא בדיוק צמחה מתוך פורד ארה"ב, אלא נוסדה כחטיבת מכירות נפרדת ומשם הפכה להיות חטיבת רכב נפרדת בכלל.

לידע הכללי - GM רכשה את אופל ב-1929 ורק כדי להתחרות בפורד אירופה, לאור ההצלחה של פורד באותם השנים. פורד הקימו לאחר מכן (גם ב-1929) את המפעל הראשי שלהם (המוכר והידוע בקלן), מעבר למפעלים הקיימים בבריטניה. זה היה מהלך נוסף בתחרות מול אופל - תחת שליטת GM באותם השנים. אז החל המאבק המוכר והידוע בין פורד ל-GM, גם תחת החטיבה הגרמנית / בריטית על אדמת אירופה.

פורד אירופה היא החטיבה המוצלחת בקונצרן פורד - בימים בהם פורד ארה"ב הפסידה (כי התעסקה בלבנות פוקוס / שאר דגמים שונים מהאירופאים, במקום להשתמש באותן פלטפורמות - כפי שהשכילה לעשות רק בשנים האחרונות....), החטיבה האירופאית צלחה היטב במכירות עם הפוקוס והמונדיאו. גם הקא עשתה מכירות יפות. כמובן שגם הטרנזיט בשוק המסחרי - המסחרית הנמכרת ביותר בעולם.

אגב, כל אלה דברים מבוססי מידע אינטרנטי, לא דברים שהחלטתי על דעת עצמי.

כך או כך - לא מסכים עם המשפטים שלך. לעניות דעתי לא נסעת / נהגת מספיק על האופלים של ימינו והפורדים של ימינו. אין זה הופך את אופל למותג פחות מצליח או פחות טוב בכללי, אך דעתי היא שכל עוד ש-GM שולטת שם והרכבים חולקים פלטפורמות עם רכבי GM האמריקאים / קוריאנים - אופל היא לא מה שהייתה בעבר.

אני לא מסוגל לנהוג באסטרה / אינסינייה מבלי להרגיש עצמי בשברולט קרוז / ביואיק ריגל. זאת בדיוק הנקודה המעצבנת - האופל אסטרה הקודמת הייתה מכונית טובה. גם הוקטרה (אומנם פחות מרשימה מהאינסינייה בלא מעט מובנים, אבל הרגישה גרמנייה לחלוטין - איכות החומרים, העיצוב, התחושה). אני קונה אופל - כדי להרגיש את אותן האיכויות שהיו במותג בימי קדם. ולא כדי לנהוג ברכב שחיצונית אומנם מעט שונה, גם רמת האיכות מעט טובה יותר והאיבזור, אבל בסופו של דבר חולק תא נוסעים ושאר רכיבים עם הקרוז. אני לא מרגיש שהפערים ביניהן כל כך מהותיים - וחבל. כפי שציינתי - מסכים שפעם האסטרה והווקטרה היו אפרוריות יותר מהדגמים הקיימים כרגע, אבל הייתה בהן את התחושת איכות הגרמנית האמיתית. נכנסתי לרכב - והרגשת שאתה ברכב ששורשיו גרמניים למהדרין (גם אם לא יוצר בגרמניה - אלא בספרד או בלגיה). בהחלט מקווה שאופל יחזרו לימים של פעם - רק בלי האפרוריות והחוסר אופי שהיה דאז. אולי הגיע הזמן לעזוב את GM ולקחת את המושכות בעצמם, לדעתי יעשה עימם המון חסד.

אודה ואתוודה שאני לא חסיד גדול של העיצוב והנדסת האנוש הפנימית של פורד בשנים האחרונות. הם מפספסים לחלוטין את הנקודה, הם מעמיסים ומקשקשים את תא הנוסעים, הוא נראה יותר מידי נועז. הייתי מעדיף משהו קצת יותר רבוע ושמרני - סטייל VAG - ללא ספק. גם את נקודת החסרון של מרחב הפנים - גם חבל. הפוקוס דור קודם (MK2) מרגישה מרווחת יותר. מצד שני - האיכות חומרים טובה להפליא, גם ההרכבה. פורד התקדמו מהותית עם השנים בכל הקשור למנועים (וה-EB נהדרים, לפחות ה-1.6 וה-2.0. גם הדיזלים שלהם מוצלחים מאוד - לא פחות משל VAG) וכיף לחוות ולראות שהם לא איבדו את החדווה לנהיגה במכוניות. גם ה-CMAX (בה נהגתי לפני כשנה וחצי) הייתה מכונית כיפית לנהיגה. אז נכון שעם הדורות זה מעט דעך בתחושות, אבל בכללי - כיף לנהוג בפיאסטה, פוקוס, מונדיאו, קוגה ו-SMAX. יש בהן את אותו אלמנט משותף של דינמיות מפתיעה. עם כל חיבתי לרכבי VAG השונים, דגמי פורד השונים מרגישים מהנים ומחברים מהותית - גם בדגמי VAG הדינמיים.

אז כן, הפוקוס שלנו רק 1.6 - אבל כיף לנהוג בה. כיף לסובב אותה. לא מעט מחבריי נוהגים ברכבים חמים מהותית (אבארת' וכו') - וכולם מרגישים כמוני. הפוקוס - בכבישים הנכונים - יודעת לעורר את החשקים הנכונים, לענג ולגרום לך לחייך. לי אישית חסר בה כוח (המנוע מתעורר מאוחר מידי וזה מצריך יותר מידי התעסקות בהורדות / העלאות הילוכים. אבל זה מספק לי עבודה ועניין) - וגם זה יטופל בפוקוס הבאה (כנראה 1.0EB, אולי 1.6EB. נחייה ונראה...). וכן, אני מודע היטב למגרעות שלה - ואין לי שום בעיה להצביע עליהן באובייקטיביות (מרווח פנים, תא נוסעים עמוס ומקושקש, תא מטען צנום יחסית). לנו אין בעיות עם המגרעות - כי אנחנו בלי ילדים קטנים ולרב לא נוסעים באוטו עמוס (גג נהג + 2), כך שאין בעיות קריטיות לגבי המרחב פנים. יש לא מעט דברים שחסרים לי מהיטי (המומנט הזמין מ-0, תנוחת נהיגה שולטת יותר, מראות נוחות יותר לטעמי...), אבל נעשו פשרות מסויימות כדי לקבל יותר באספקטים אחרים (כמו שאמרתי - נוחות נסיעה, מושבים, שקט, דינמיות, בלמים, עיצוב חיצוני).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות הענייניות והמבהירות..

תתחדש, גם אני הזמנתי אותה אתמול.

הזמנת במסגרת המבצע, כן?

בחרת להתקין את הקודנית והעלוקה?

הוספת משהו? חיישני רברס?

תודה רבה תתחדש גם אתה!

ברור דרך המבצע,

כן,התקנתי את הקודנית והעלוקה,

בנוגע לחיישני הרוורס,מבקשים שם אם אני לא טועה 1300 ש"ח בזמן שבחוץ כולל התקנה זה 300-400 ש"ח.

הוספתי הכל חוץ מהחיישני רוורס...

שבוע טוב

פורסם
תודה רבה לכולם על התשובות הענייניות והמבהירות..

תודה רבה תתחדש גם אתה!

ברור דרך המבצע,

כן,התקנתי את הקודנית והעלוקה,

בנוגע לחיישני הרוורס,מבקשים שם אם אני לא טועה 1300 ש"ח בזמן שבחוץ כולל התקנה זה 300-400 ש"ח.

הוספתי הכל חוץ מהחיישני רוורס...

שבוע טוב

אכן זה מה שמבקשים, ואכן זה המחיר בחוץ.

למרות זאת הזמנתי אצלם, כי אין לי חשק בשביל חסכון של 900 ש"ח להתחיל לחפש מקום להתקין בו.. בסופו של דבר הייתי מזמין את הרכב גם ב77000 ש"ח :)

בקיצור בקטנה, נוחות גם שווה כסף, יש מי שיותר ויש מי שפחות..

תתחדש!

פורסם

לא בדיוק קשור לשרשור אבל בכל זאת.....

מהן הצעות המחיר לביטוח מקיף שנתבקשתם לשלם עבור הפיאסטה ?

תודה

מאיר.

פורסם
תתחדש בנצי, אני חושב שהמחיר של הביטוח גבוה במקצת,אם תרצה אוכל לבדוק לך מחיר זול יותר.

אשמח שתבדוק לי,

מה תצטרך?

פורסם
אשמח שתבדוק לי,

מה תצטרך?

וואו המחיר שקיבלת גבוה בטירוף.

לנהג מעל 24 אפשר למצוא בסביבות 4000 חובה + מקיף.

לא נשמע לי סביר שזה יעלה יותר מפי 2. דיברת גם עם רונביט (הם הציעו לי 4300 לשני נהגים מעל 24)? זה הסוכנות שפורד מעבירה אליה את הפרטים שלך כשאתה קונה שם.

פורסם
וואו המחיר שקיבלת גבוה בטירוף.

לנהג מעל 24 אפשר למצוא בסביבות 4000 חובה + מקיף.

לא נשמע לי סביר שזה יעלה יותר מפי 2. דיברת גם עם רונביט (הם הציעו לי 4300 לשני נהגים מעל 24)? זה הסוכנות שפורד מעבירה אליה את הפרטים שלך כשאתה קונה שם.

דיברתי עם החברה של פורד ביקשו אותו מחיר +-

פורסם

דבר נוסף

במפרט הרכב כתוב,

פנסים ראשיים עם נורות הלוגן ונוריות LED

אשמח להסבר,

האם פנסי הרכב בצבע לבן?

איפה נמצא הLED?

פורסם

הפיאסטה 1.6 רכב נהדר ומהנה, אבל ויש אבל גדול - אני מגלה מיום ליום שצריכת הדלק שלו גרועה, אפילו מאוד, בטח ביחס לגיר רובוטי שאמור לשפר את הצריכה. כך שמי שעושה נסיעות ארוכות מדי יום, צריך לחשוב טוב טוב לפני שהוא קונה את הרכב הזה.

פורסם
הפיאסטה 1.6 רכב נהדר ומהנה, אבל ויש אבל גדול - אני מגלה מיום ליום שצריכת הדלק שלו גרועה, אפילו מאוד, בטח ביחס לגיר רובוטי שאמור לשפר את הצריכה. כך שמי שעושה נסיעות ארוכות מדי יום, צריך לחשוב טוב טוב לפני שהוא קונה את הרכב הזה.

בוקר טוב

אולי קצת התבלבלת,

אנחנו מדברים פה על ה 1.25 ידנית....

פורסם

חדשות טובות - הזמנתי יום שישי. היום זה כבר מוכן. ניתן לאסוף החל מיום ראשון..

היה הרבה יותר מהר מהצפוי.

למישהו יש עצות לגבי הבדיקה בקבלת הרכב חדש ספציפית בדלק מוטורס?

אגב, האם עדיין רצוי לעשות הרצה לרכבים? אם כן, כמה איך ולמה?

• תוכן חדש...