Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדפסת Canon MX310 שבולעת דיו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט שלומד עכשיו בשנה ב', ולפניי עוד שנה. אני גם כנראה מעוניין להמשיך גם לתואר שני.

במסגרת הלימודים אני נאלץ להדפיס המון. אם זה חומר ששולחים במייל ומבקשים להביא לכיתה, אם זה מאמרים (שאז אני קורא, מדגיש וכותב הערות וסיכומים בצדדים), ואם זה תרגילים ועבודות להגשה. בקיצור מדפיס הרבה בגלל לימודים.

קניתי את המדפסת שלי בשנת 2009 תמורת כ- 500 ש"ח, מדובר במדפסת הזרקת דיו מסוג Canon MX310 משולבת, כלומר הדפסה צבעונית באמצעות 2 מכלי דיו (שחור וצבע), סריקה, צילום (מצב copy) וגם קבלת ושליחת פקסים. המדפסת עובדת מצוין, אין רעשים, מעולם לא נתקע דף, שלחתי גם פקסים וגם סרקתי איתה. הבעיה: דיו מחזיק שבוע, ועולה יקר.

היום שוב פעם הייתי בקרביץ וקניתי דיו. המיכל הצבעוני ריק מזמן, השחור עלה 120 ש"ח! למקורי. עכשיו אני בהתלבטות, מה דעתכם?

1. לחפש ולקנות מיכלי דיו חליפיים, הבנתי שיש במצב כזה סכנה מנזילות ובעיות טכניות.

2. לצלם ולהדפיס במכללה, לוקחים שם 13 אגורות לדף, אבל זה לא נוח בכלל.

3. למכור את המדפסת הזאת ביד 2 ולקנות מדפסת לייזר שחור לבן.

מה עושים עם הבעיה הזאת? לא יכול לקבל מצב שדיו שחור מחזיק שבוע. היום גם המוכרת בקרביץ צחקה עליי, היא אמרה שהמדפסת לא חסכונית (צודקת). אם אני מוכר אותה כמשומשת, כמה אפשר לבקש עליה? זאת מדפסת משולבת. כמו כן, כמה עולה טונר למדפסת לייזר וכמה זה מחזיק? אם להישאר עם זאת, מאיפה אפשר לרכוש דיו זול למדפסת הזאת?

בקיצור מה אתם הייתם עושים במצב שלי?

תודה לכולם :)

פורסם
היום שוב פעם הייתי בקרביץ וקניתי דיו. המיכל הצבעוני ריק מזמן, השחור עלה 120 ש"ח! למקורי. עכשיו אני בהתלבטות, מה דעתכם?

http://ksp.co.il/?uin=6104 שחור מקורי ₪81

http://ksp.co.il/?uin=6121 צבעוני מקורי ₪90

הנה כבר חסכתי לך איזה 30%~40% מהמחירון של קרביץ. (מי בכלל קונה שם ציוד מחשוב?:roll:)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

טונר ממוצע ללייזר מחזיק באיזור ה-3000 או 5000 דפים, כתלות בחברה והאם מקורי/תחליפי.

מאמרים וכאלה שאתה מדפיס בשביל עצמך אתה מדפיס באיכות Draft? עבודות וכו' אתה מדפיס באיכות Normal?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1. לקנות לייזר, ואת כל הטיוטות להדפיס באיכות המינימלית. במקביל לחזיק מדפסת הזרקת דיו צבע להגשות המחייבות זאת, ולהדפיס בה רק את הדפים הרלוונטיים. ממליץ מאד כי אחת המדפסות תהיה משולבת, לפחות עם סורק ורצוי עם פקס, למרות העלות הנוספת. כיון שלא מחליפים אותן יום יום מדובר בהשקעה כדאית לטווח ארוך.

2. חנות אינטרנטית שבה רכשתי פעם אחת טונר והייתי מרוצה מאות מהשירות - colors-il

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
http://ksp.co.il/?uin=6104 שחור מקורי ₪81

http://ksp.co.il/?uin=6121 צבעוני מקורי ₪90

הנה כבר חסכתי לך איזה 30%~40% מהמחירון של קרביץ. (מי בכלל קונה שם ציוד מחשוב?:roll:)

אני לא מאמין, 81 ש"ח לדיו לשחור ב- ksp? ויש להם את זה בעפולה! איך דפקו אותי :evil:

בתור התחלה אני אעבור לרכוש מהם. תודה!

טונר ממוצע ללייזר מחזיק באיזור ה-3000 או 5000 דפים, כתלות בחברה והאם מקורי/תחליפי.

מאמרים וכאלה שאתה מדפיס בשביל עצמך אתה מדפיס באיכות Draft? עבודות וכו' אתה מדפיס באיכות Normal?

לא, מאמרים ודברים אחרים לא להגשה אני לא מדפיס בנורמל, אני מדפיס באיכות הכי נמוכה שיש בשחור לבן (צירפתי צילום מסך של הגדרות ההדפסה). לא מצאתי משהו יותר נמוך מזה...

1. לקנות לייזר, ואת כל הטיוטות להדפיס באיכות המינימלית. במקביל לחזיק מדפסת הזרקת דיו צבע להגשות המחייבות זאת, ולהדפיס בה רק את הדפים הרלוונטיים. ממליץ מאד כי אחת המדפסות תהיה משולבת, לפחות עם סורק ורצוי עם פקס, למרות העלות הנוספת. כיון שלא מחליפים אותן יום יום מדובר בהשקעה כדאית לטווח ארוך.

2. חנות אינטרנטית שבה רכשתי פעם אחת טונר והייתי מרוצה מאות מהשירות - colors-il

יש לי בבית גם עוד מדפסת הזרקת דיו בת 14 שנה שאני יכול להדפיס איתה בצבע (HP 710C), חיברתי ברשת את המדפסת ההיא למחשב שלי וכשנגמר הדיו ב-Canon אני שולח לשם. בHP המיכל דיו נראה ענק בהשוואה לCanon ושם מיכל דיו מחזיק מעל חודש. הבעיה היא שהיא מתחילה לגמגם, דפים נתקעים, רעשי גלגלי שיניים, מושכת 5 דפים יחד... ולא נראה לי שהיא תחזיק עוד הרבה. אז אתה אומר להשאיר בכל מקרה את הCanon...

לוח עריכה02.jpg

פורסם

תחזיק אחת מהן.

כשבני החל ללמוד בטכניון קניתי מדפסת משולבת בסורק בראדר DCP-7030 מאז חלפו 5 שנים ועד כה נעשה שימוש ב-2.5 טונרים. במקביל השתמש במדפסת HP-929 בעלת מיכלי דיו גדולים (ויקרים), שנרכשה ב-2001 והושלכה לאשפה לפני 4 חודשים אחרי שהתהפכה בעת מעבר דירה והתמלאה בשפכי דיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא, מאמרים ודברים אחרים לא להגשה אני לא מדפיס בנורמל, אני מדפיס באיכות הכי נמוכה שיש בשחור לבן (צירפתי צילום מסך של הגדרות ההדפסה). לא מצאתי משהו יותר נמוך מזה...

וכמה דפים זה יוצא לך לשבוע +-? אפילו הערכה גסה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני סטודנט שלומד עכשיו בשנה ב', ולפניי עוד שנה. אני גם כנראה מעוניין להמשיך גם לתואר שני.

במסגרת הלימודים אני נאלץ להדפיס המון. אם זה חומר ששולחים במייל ומבקשים להביא לכיתה, אם זה מאמרים (שאז אני קורא, מדגיש וכותב הערות וסיכומים בצדדים), ואם זה תרגילים ועבודות להגשה. בקיצור מדפיס הרבה בגלל לימודים.

קניתי את המדפסת שלי בשנת 2009 תמורת כ- 500 ש"ח, מדובר במדפסת הזרקת דיו מסוג Canon MX310 משולבת, כלומר הדפסה צבעונית באמצעות 2 מכלי דיו (שחור וצבע), סריקה, צילום (מצב copy) וגם קבלת ושליחת פקסים. המדפסת עובדת מצוין, אין רעשים, מעולם לא נתקע דף, שלחתי גם פקסים וגם סרקתי איתה. הבעיה: דיו מחזיק שבוע, ועולה יקר.

1. לחפש ולקנות מיכלי דיו חליפיים, הבנתי שיש במצב כזה סכנה מנזילות ובעיות טכניות.

2. לצלם ולהדפיס במכללה, לוקחים שם 13 אגורות לדף, אבל זה לא נוח בכלל.

3. למכור את המדפסת הזאת ביד 2 ולקנות מדפסת לייזר שחור לבן.

מה עושים עם הבעיה הזאת? לא יכול לקבל מצב שדיו שחור מחזיק שבוע. היום גם המוכרת בקרביץ צחקה עליי, היא אמרה שהמדפסת לא חסכונית (צודקת). אם אני מוכר אותה כמשומשת, כמה אפשר לבקש עליה? זאת מדפסת משולבת. כמו כן, כמה עולה טונר למדפסת לייזר וכמה זה מחזיק? אם להישאר עם זאת, מאיפה אפשר לרכוש דיו זול למדפסת הזאת?

בקיצור מה אתם הייתם עושים במצב שלי?

תודה לכולם :)

בתור אחד שמתעסק במדפסות מהבוקר עד הערב כל יום - מספר נקודות:

1. המחירים בקרביץ לראש דיו בודד אחד הם יקרים. יחסית. אם היית לוקח שני שחורים היית משלם 85 ש"ח לאחד. ואז זה כמעט אותו המחיר כמו KSP.

2. תקבל על המדפסת ביד 2 אולי 100 ש"ח.

3. מדפסות לייזר לא משולבות (רק מדפסת) עולות באיזור 250 ש"ח. טיונר גם 250 ש"ח ל-1500 דף.

4. מדפסות דיו חדשות של HP שעולות 260 ש"ח (מדפסת סורק ומכונת צילום ללא ספק) ייתנו לך 300 דף לראש דיו (יותר מהקאנון פי שתיים) שיעלה רק 40 ש"ח לא משנה אם שחור או צבעוני.

5. באופן כללי ראשי הדיו של קאנון יקרים להחריד - וגם המדפסות. אם קנית מדפסת דיו לקנות רק HP ולא בראדר או קאנון או סאמסונג. ואם קנית HP ואתה לא צריך פקס אל תתפתה לקנות את המשולבות הגדולות והיקרות כמו שיש לך בבית כרגע. ואם קנית לייזר - כמעט שלא משנה מה.

פורסם
וכמה דפים זה יוצא לך לשבוע +-? אפילו הערכה גסה

אני מעריך 100 עמודים למיכל דיו, אולי קצת יותר.

בתור אחד שמתעסק במדפסות מהבוקר עד הערב כל יום - מספר נקודות (...)

3. מדפסות לייזר לא משולבות (רק מדפסת) עולות באיזור 250 ש"ח. טיונר גם 250 ש"ח ל-1500 דף.

מה דעתך על מיכלי דיו חליפיים למדפסת הנ"ל, ואם כדאי כמה זה עולה ומאיפה לרכוש? אפילו בפרטי.

כמו כן, האם מדפסת לייזר של HP לא משולבת עולה גם כן בסביבות 250 ש"ח? כי אם כן זה חינם... האם יש דגם ספציפי שאתה ממליץ עליו?

פורסם

אני רק אוסיף שאם כבר מדפסת/מכונה משולבת/לייזר/עבד שכותב בשבילך - תדאג שיהיה שם הדפסת דו"צ מובנית.

לי הייתה HP 4625 שהייתה אחלה אבל בגלל החוסר בדו"צ העברתי אותה להורים וקניתי היום HP 6700 מיכלי דיו מוגדלים (לא זוכר לכמה דפים אמורים להספיק) עולים בKSP 60 ש"ח - לי חשובה הדפסה בצבע אז לא קניתי לייזר.

פורסם

תלוי במצב הנזילות שלך.. כלומר המצב הפיננסי.

אם אתה לא צפוף בכסף, תמכור את המדפסת, קבל עליה 100 שקל, וקנה לך אחת לייזר פשוטה ב350 ש"ח. הטונר הראשון מספיק ל1500 דף, ואחרי תקופת האחריות תקנה טונר חליפי ב180 ש"ח שמספיק ל2500 דף. (בתוך תקופת האחריות אם מכניסים טונר חליפי פוקעת האחריות)

השתמשתי בעשרות טונרים חליפיים ואף פעם הוא לא הרס את המדפסת. מקסימום הוא עצמו לא היה מי יודע מה, אבל תמיד בחנות החליפו אותו בלי להגיד מילה.

אם אתה צפוף בכסף ויש לך ידיים טובות, אפשר פשוט לקנות ערכת מילוי לראשי דיו, פעם פעמיים ואתה מומחה.

הדיו עולה 65 ש"ח ומספיק ל6-7 פעמים על פי הצהרת היצרן.

הנה קישור לדוגמא.

תחפש ברשת "ערכת מילוי לראש דיו" ואז לפי הדגם שיש לך.

כמובן רק אם בא לך ההתעסקות הזו, אבל אחרי פעם או שתיים זה כבר צ'יק צ'אק.

יש גם אתרים שנותנים תמיכה טכנית והדרכה טלפונית איך לבצע את המילוי הזה.

אישית אני עושה את זה ומאז מדפיס בלי חשבון.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תוכן חדש...