Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Abarth 695 Edizione Maserati Grigio

amiger
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז במבי, אני מבין שאתה לובש ג'ינסים של אתא עם נעליים של גלי.

ברצינות, אין לך דבר אחד שהוא מותג סתם?

אין לי שומדבר שהוא מותג סתם.

הבגדים הממותגים היחידים שיש לי זה בגדי ספורט ונעלי התעמלות.

הבגדים היקרים שלי תפורים לפי מידה.

אבל העניין הוא לא רק "מותג סתם". יש גם פרופורציה (כמו שכבר כתבתי הרבה פעמים). לשלם כפול על ג'ינס בלי הצדקה, זה לא כמו לשלם כפול על מכונית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה פשוט משליך מהערכים שלך על כולם, זה הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא ממש.

זהב עולה כסף רב, ורואים.

בטריביוטו אתה צריך להיות ילד סופר מתלהב כדי לזהות את הרכב...

לא. סך הזהב שמצפה את הסמארטפון אינו עולה כסף רב. בנוסף, על הטריבוטו מופיע בבירור "טריבוטו ( הכנג גרסת טריבוטו רלוונטית".

אבל אתה יודע מה, למה לקחת משהו מסובך כמו הטריבוטו?

מים מינרליים Evian עולים לעיתים פי 3 מבקבוק מים מינרליים אחרים. אם ממש תרצה להרגיש מיוחד, תוכל למצוא גם מים מינרליים במעל 200 ש"ח לבקבוק. הטריבוטו זה כסף קטן, בין היתר כי רוכשיה כבר מחזיקים בכמה רכבים אחרים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ברור.

מה אתה מצפה, שאני אשליך מהערכים של אייל גולן?

ברור.

מה אתה מצפה, שאני אשליך מהערכים של אייל גולן?

תוספת:

אני רוצה לחדד את הנקודה הזו, למרות שכבר כתבתי את הדברים.

אני לא מקבל את הגישה שאומרת שהכל סובייקטיבי, ולכן אין לא ניתן לשפוט התנהלות של הזולת לפי סולם ערכים, כי מה שמשנה זה איזה סולם ערכים מחזיק כל אחד לעצמו.

לא מקבל.

אדם חושב צריך להיות מסוגל לקיים חשיבה שיפוטית ובקרותית, קודם כל לגבי עצמו, ערכיו ומעשיו, וגם לגבי הזולת.

כמו שכבר כתבתי, זה לא פשע להיות מטומטם צרכנית. זה לגיטמי לכל אחד לבזבז את כספו על מה שייחפוץ. זה עדיין מטומטם להיות קורבן של מערכות שיווק, לדעתי ולתפיסת עולמי.

אני כותב את דעתי. לא יודע לכתוב דעות של מישהו אחר...

עכשיו, אם אני אתקל באיזה מישהו שרכש בטימטום טריביוטו, אני אהיה מנומס, אגיד לו "תתחדש" ואעבור הלאה. אם הוא ייתעקש לדבר על הרכב, אני אמשיך להיות חיובי איתו, כי לא מקומי לשים אותו במקומו.

אבל הדעה שלי על הרכישה הזו לא תשתנה.

זו התנהלות מטומטמת לרכוש טריביוטו, כי אין לכסף הנוסף שהיא עולה שום תמורה רציונאלית, והתמורה הרגשית היחידה היא התחושה שהוצאת יותר כסף. זו הוצאת כסף לשם הוצאת כסף, וזה חייב להיות טמטום.

פורסם
מים מינרליים Evian עולים לעיתים פי 3 מבקבוק מים מינרליים אחרים.

יש המון דוגמאות לטמטום צרכני.

שלא תחשוב שטלפון מצופה זהב זו קנייה שהייתי עושה. אבל לפחות זה תכשיט שיש מי שחושב (אולי) שזה גם יפה.

אולי.

בטריביוטו אין אפילו את זה.

הטריבוטו זה כסף קטן,

אמרתי, מי שזה כסף קטן עבורו, הוא לא סובל מטיפשות צרכנית, הוא פשוט אדיש. כמו שאני לא אחצה את הכביש בשביל לשלם שקל פחות עבור פחית קולה.

פורסם
יש המון דוגמאות לטמטום צרכני.

שלא תחשוב שטלפון מצופה זהב זו קנייה שהייתי עושה. אבל לפחות זה תכשיט שיש מי שחושב (אולי) שזה גם יפה.

אולי.

בטריביוטו אין אפילו את זה.

Obviously יש, שאחרת לא היו קונים, נכון? זה די מפיל את הטיעון שלך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה לא מבין את הטיעון שלי בכלל.

זה שמדובר בהתנהגות המונית לא הופך את ההתנהגות הזו לרציונאלית או חכמה. בד"כ זה אפילו ההפך.

פורסם

אתה מדבר במקביל אלי. אמרת שקניית טריבוטו חורגת מקניית, נניח, מוביאדו או שעון יוקרה במהדורה מיוחדת כי אין מי שחושב שהטריבוטו יפה (בערך). זה טיעון שהוא לא נכון ברמה העובדתית - אם אנשים לא הינו חושבים שהדבר יפה, לא היו קונים, לא היה נוצר הייפ ועובדה - הוא נוצר אפילו כאן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה מדבר במקביל אלי. אמרת שקניית טריבוטו חורגת מקניית, נניח, מוביאדו או שעון יוקרה במהדורה מיוחדת כי אין מי שחושב שהטריבוטו יפה (בערך). זה טיעון שהוא לא נכון ברמה העובדתית - אם אנשים לא הינו חושבים שהדבר יפה, לא היו קונים, לא היה נוצר הייפ ועובדה - הוא נוצר אפילו כאן.

לא חורגת, נמצאת במקום יותר קיצוני על סקאלת הטמטום.

זה לא דיכוטומי.

הטריביוטו היא פשוט דוגמא קיצונית לקנייה של משהו חסר ערך ביחס לאלטרנטיבות, בהרבה כסף עודף, רק בגלל המיתוג שלו. מיתוג שהוא לא רלוונטי למוצר (הרי סמל של פרארי לא הופך פיאט 500 לפרארי קטנה...).

פורסם

אז מה מפריע לך? קנה המידה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אנחנו לא חיים במציאות דיכוטומית וסדרי הגודל משנים את השיפוט לגבי מעשה, לא?!

פורסם

מילא בענייני פלילים, אבל בפאקינג שאלה צרכנית של מוצרי יוקרה אשר התמורה שלהם מכל מקום מוטלת בספק? הגזמה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תוספת:

אני רוצה לחדד את הנקודה הזו, למרות שכבר כתבתי את הדברים.

אני לא מקבל את הגישה שאומרת שהכל סובייקטיבי, ולכן אין לא ניתן לשפוט התנהלות של הזולת לפי סולם ערכים, כי מה שמשנה זה איזה סולם ערכים מחזיק כל אחד לעצמו.

לא מקבל.

אדם חושב צריך להיות מסוגל לקיים חשיבה שיפוטית ובקרותית, קודם כל לגבי עצמו, ערכיו ומעשיו, וגם לגבי הזולת.

כמו שכבר כתבתי, זה לא פשע להיות מטומטם צרכנית. זה לגיטמי לכל אחד לבזבז את כספו על מה שייחפוץ. זה עדיין מטומטם להיות קורבן של מערכות שיווק, לדעתי ולתפיסת עולמי.

אני כותב את דעתי. לא יודע לכתוב דעות של מישהו אחר...

.

עופר,

אתה יכול לשפוט מי שאתה רוצה על מה שאתה רוצה. כשאתה שופט מישהו אתה לא בורח מהעולם הסובייקטיבי, כי בשיפוט יש שניים, ואתה כשופט, שופט לפי סולם הערכים שלך בלבד. זה בדיוק מה שאתה עושה כשאתה מייחס לרוכשים "ריקנות", מבלי שאתה בכלל מכיר איש מהם, עד כמה שאני מבין. אדם חושב צריך להיות מסוגל חשיבה שיפוטית לחלוטין. אבל בשביל לשפוט אתה אמור להבין או להכיר את המניעים של אנשים. לא להניח באופן אוטומטי שאם אדם עשה צעד X, אז המניע שלו לכך הוא Y.

כמו שכתבת, אנחנו לא חיים בעולם דיכוטומי. ומכאן גם הגיעה ההשוואה שלי לעולם האומנות, שאתה לא מקבל משום מה: גם שם, בעולם ה"לא ריקני", לפי גישתך, יש אלפי אנשים שתורמים או קונים או מוכרים רק כי זה מנפח להם את האגו. למעשה, זה בערך הדבר היחיד שנותן דחיפה ותמיכה לעולם האומנות מאז ומעולם. פטרונים עשירים שמממנים ציירים או פסלים או מחברים.

ובסוף, כשמישהו הולך וקונה ארנב מחרא (סליחה על החזרה על הדוגמא, אבל זה פשוט קיצוני), גם הוא קורבן לכל דבר של מערכת השיווק, גם אם הוא יוכל למכור אותו בעתיד במיליונים. להתייחס לזה כריקנות מול איזה ערכיות או תוכן, ולחלק את העולם לפי זה, זה פשוט להתעלם ממה שקורה סביבך. גם להניח שכולם ריקים ומטומטים או נפגעים ממערכת השיווק, זו לא חלוקה מבוססת במיוחד, ולא משנה אם מדובר ברכב, ג'ינס, טלויזיה או יצירה אבודה של ולסקס או ברויגל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אבל בשביל לשפוט אתה אמור להבין או להכיר את המניעים של אנשים. .

למה?!

איזה מניע יכול להיות לאדם לקנות את אותו הרכב, ב-200 אלף ש"ח יותר, רק בגלל שזו "מהדורה מוגבלת"?

נסה להאיר את עיניי למערכת שיקולים שיכולה להאיר את הרכישה באור אחר.

עופר,

אתה יכול לשפוט מי שאתה רוצה על מה שאתה רוצה. כשאתה שופט מישהו אתה לא בורח מהעולם הסובייקטיבי, כי בשיפוט יש שניים, ואתה כשופט, שופט לפי סולם הערכים שלך בלבד.

בפעם האחרונה, ברור שלפי שלי.

לפי איזה עולם ערכים אתה רוצה שאני אשפוט?

כמו שכתבת, אנחנו לא חיים בעולם דיכוטומי. ומכאן גם הגיעה ההשוואה שלי לעולם האומנות, שאתה לא מקבל משום מה: גם שם, בעולם ה"לא ריקני", לפי גישתך, יש אלפי אנשים שתורמים או קונים או מוכרים רק כי זה מנפח להם את האגו. ל

בוודאי.

יש גם אנשים שקונים טכנולוכיה מאותה סיבה.

אבל גם באומנות וגם בטכנולוגיה, יש איזשהו בסיס רעיוני ועובדתי שמבדיל יצירה או מוצר אחד מהחברו. מכאן אנחנו כבר דנים על מהות ההבדל והאם הוא שווה את הכסף.

ונכון, יש כאלו שיירכשו מסיבות שהן פוזה נטו, ודעתי על הרכישות הללו לא יותר טובה ממי שרוכש טריבויטו. אבל מי שרוכש טריוביוטו, עצם הרכישה, בהיותה נטולת כל צידוק שהו, מעידה על הסיבות לרכישה ועל שיקולי הרוכש.

גם להניח שכולם ריקים ומטומטים או נפגעים ממערכת השיווק

כולם במידה, גם אני. אבל יש מידה ויש מידה.

פורסם
מילא בענייני פלילים, אבל בפאקינג שאלה צרכנית של מוצרי יוקרה אשר התמורה שלהם מכל מקום מוטלת בספק? הגזמה.

מה ההגזמה?

לא מבין את הקשר לפלילים. לא טענתי שזה מעשה פלילי, לקנות טירביוטו. טענתי שזה מעשה מטומטם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...