Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכביש ורוכבי אופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

hear hear ל-GORIDE!

זה דוקא משהו שהייתי מביא מהתרבות המוטורית שראיתי בקנדה.

אתה נוסע בכביש הררי מפותל, אין אפשרות לעקוף, מאחוריך קייטרהם 7. הנהג במכונית הספורט לא נצמד, לא מהבהב ובטח לא צופר. הוא ממתין בסבלנות שתמצא מקום בטוח לעצור בו ולפנות לו את הדרך. הוא ממתין בסבלנות כי הוא יודע שכמו שהוא לא נצמד ומציק לך, ככה אתה תכבד אותו ותפנה לו דרך ברגע שתוכל.

זה לא משנה שהייתי ברכב גדול ומהיר לא פחות. הוא רצה לנסוע מהר יותר ממני ואני כיבדתי את רצונו. האגו שלי לא נפגע והווריד של העצבים לא התנפח.

(ועוד משהו על תרבות מוטורית קנדית - בקולומביה הבריטית ובמיוחד בוויקטוריה רוכבי אופניים עומדים בעצור וברמזור אדום ומאותתים בפניה - הייתי בהלם שראיתי את זה פעם ראשונה).

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

eph1983,

אני לא ככ מבין את הגישה שלך. אתה כותב ובצדק ש"החוק מחייב נהיגה בהתאם לתנאי הדרך".

האם זה לא תופס גם לגביך? אני לא ניסיתי לנסוע את נס הרים באופניים, לא בכיוון העליה ולא בכיוון הירידה, ולכן אולי אני מדבר קצת מתוך חסר הבנה, ובכל זאת:

האם כל כביש הררי לדעתך מתאים לרכיבה מהירה כזו?

האם אתה ושאר הרוכבים מודעים לזה שגם רכב שמטפס או יורד את נס הרים ב50 קמש יכול לפגוע בכם, כי לא תמיד רואים אותכם מעבר לסיבוב?

האם אתה ושאר הרוכבים מודעים לזה שאתם עוסקים במשהו מסוכן, ושלכם יש יותר סיכוי לצאת הקורבן במקרה של תאונה, גם אם הרכב שפוגע בכם נוהג כחוק?

האם אתה מבין ש70 קמש זו מהירות גבוהה אפילו לרכב שם? לצורך העניין, יש שם מקטעים שאני מוצא את עצמי נוסע ב40-50 קמש, כי זו המהירות של הרכבים לפניי (גם אם השלט מאפשרל נסוע שם ב70 ברוב הקטעים שאני מכיר).

אתה משקר לעצמך שאתה תמיד בסדר, כי ככה. בחרתם לעצמכם תוואי שהוא מסוכן, גם אם לא יהיה שם רכב מרוץ אחד בכלל, ואתה מאשים בזה את כל העולם חוץ מעצמך. אתה רוצה מגרש משחקים, כמו שfalou קרא לזה ובצדק? סבבה, כולנו רוצים אחד כזה. רק אל תשקר לעצמך שאתה תמיד בסדר, ו"הם" תמיד אשמים.

אגב, כל התרוצים שלך ללמה אתה לא יכול לנסוע בצד הימני של הנתיב שקולים לזה שאני אחתוך שם את קו ההפרדה בהיירפינים השונים, בטענה שהנתיב צר מדי ואני לא יכול לעשות ככה קו פנייה אידיאלי. עבריינות היא עבריינות, גם אם אתה חושב שלך לגיטימי, כי ככה בא לך. עצם זה שאתה כובת שלא בכל מהירות אתה יכול להצמיד לשול, זה רק מוכיח את זה שלא נסעת במהירות שמתאימה לתנאי הדרך. זה שכולם נוסעים ככה, או במהירות כזו, עוד לא אומר שזה בסדר.

ולגבי הקמפיין הדבילי של המשטרה? עדיף לא לכתוב מה אני חושב עליו בפורום ציבורי. אפשר רק לסכם שזה עוד אחלה שיטה שמאשררת עבריינות של קבוצה נבחרת, כשכל האחרים צריכים להיות אחראים עליהם במקום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תודה רבה.

מודה שלא הצלחתי להעביר את הנקודה שלי כמוך :lol:

עזוב את הנקודה שלך.

אתה לא פחות אטום מאלו שאתה מתלונן עליהם, כי אתה מסרב להכיר בכך שחובתך החוקית לרכב בימין הדרך, לא במרכז הכביש. כשאתה רוכב בימין, אתה מראש מקל על רכב שרוצה לעקוף לעשות כן.

אני גם לא קראתי בתיאור שלך, איך אתה מתנהג כמו קנדי טיפוסי, עוצר בצד הדרך, ומאפשר למכוניות לעקוף...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קבלו מקרה פרטי,

שבת בבוקר, שעה 0900, אני יורד את נס הרים לכיוון בית שמש על אופני כביש, המהירות המותרת היא עד 70 קמ"ש.

הספידומטר על הכידון מראה 68 קמ"ש ואני נוסע באמצע הכביש כי אין שוליים ואם יש הם מלאים בלכלוך שיכול לגרום לפיצוץ הצמיג וכולי מתרכז לרדת בשלום שלפתע הריכוז שלי הופך לפחד כשאני שומע קול חריקת צמיגים של 5 רכבי ספורט שהחליטו שהכביש שייך לאבא שלהם ועוד בחוצפתם מצפצפים לי ועוקפים אותי בברוטליות כאילו אני כלום.

בסוף הירידה פגשתי אותם ונעצרתי לשאול מה גורם להם לחשוב שהם יכולים לנהוג ככה?!

עוד לפני שהטמבל המרכזי פתח את הפה שלו ידעתי מה הוא הולך להגיד לי, אני עבריין תנועה. :evil:

אז תרשו לי לחדד כמה דברים:

1. החוק במדינת ישראל מתיר לרוכבי אופניים לרכב בכבישים מסויימים

2. החוק מחייב נסיעה לפי תנאי הדרך

3. אם רוכב דו גלגלי נפל כי צפרת לו - אתה אשם בתאונה!

קודם כל תהיו בני אדם ותכבדו את כל מי שנמצא על הכביש בין אם הוא צריך להיות שם או לא.

שבוע טוב, ערן.

גם אני ביקרתי באיזור נס-הרים בשבת. לא, לא הייתי חלק מהקבוצה שהזכרת.

אתה יודע מה אני חוויתי?

1. קבוצה של כ 5 רוכבים, שמתעקשים לא לרכב בטור בצד ימין של הכביש. אלא כקבוצה באמצע הנתיב, וכאשר אני מגיע, מבין ששמו לב אלי, וממתין עד שיהיה מקום נוח לעקיפה, שמים עלי ז** ולא מאפשרים לי לעקוף.
  2. קבוצה של כ10 רוכבים שרוכבים על שני הנתיבים, כן כן, חלקם נגד כיוון התנועה. בכבישים צרים, נתיב אחד לכל כיוון, עם שדה ראיה מוגבל בפניות.
  3. זוג רוכבים שרכב אחד אחרי השני, וכאשר שם לב שאני מתקרב מאחור, התפצל. רוכב אחד עבר על פס לבן, לנתיב השני, ורכב באמצע הנתיב, והרוכב השני נשאר בנתיב שלי.
  4. רוכבים, בודדים או חלק מקבוצה, שבפניות לא מוכנים להאט את הקצב, ואז כאשר מגיעים מולי, חלק מהפניה הם לוקחים על חשבון הנתיב שלי. גם אם זה אומר חציה של פס לבן.
  5. ההיילייט היה זוג רוכבים, שעצרו באמצע הכביש, כשהם חוסמים את הנתיב לחלוטין, אחד עומד בניצב לכיוון התנועה, בעוד שחברו מתקן בעיה בשרשרת.

גם אני חבר בשני העולמות. תחת עכוזי עברו זוגות אופניים רבים. החל ממספר זוגות שטח, דרך מספר זוגות כביש, והיום בעיקר זוגות עיר/חשמליים. יש לי גם רכב ספורטיבי.

כשאני בא לנהוג בצורה ספורטיבית, לא יהיה מצב, בשום אופן, שאני אתפרע בצורה כזאת. לא אחצה פס לבן, לא אזלוג לנתיב הנגדי בעת פניה. גם לנהיגה כזאת יש גבולות. גבולות מזג האויר, גבולות ההיגיון, גבולות הפחד, ולפני הכל גבולות בטיחות וחוק.

רכבו בכבישים! בשביל זה יש לכם אופני כביש. ואופני כביש זה דבר נפלא, באמת, כאשר משתמשים בו כמו שצריך.

אבל תנו גם אתם את הכבוד הראוי לרכבים בכביש. קחו מרווחי בטיחות גדולים. ואל תתנהגו כמו ביריונים על הכביש.

כשאני רוכב על הכביש, ואני עושה זאת 5 פעמים בשבוע בקביעות, בבוקר ובערב, כדי להתנייד מהבית למקום עבודתי ובחזרה, אני דואג לעשות זאת בזהירות רבה מאוד, לנצל ככל הניתן שבילי אופניים, לתת את הקדימות לרכבים ולאופנועים, ולהתנהג בצורה שנהג או רוכב אופנוע יצפו שאני אתנהג.

!AWDSOME

פורסם

כולם מדברים על רוכבי אופניים, למה אף אחד לא מדבר על הציפורים שקופצות לאמצע הכביש?

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם
eph1983,

אני לא ככ מבין את הגישה שלך. אתה כותב ובצדק ש"החוק מחייב נהיגה בהתאם לתנאי הדרך".

האם זה לא תופס גם לגביך? תופס גם תופס!

אני לא ניסיתי לנסוע את נס הרים באופניים [פה עלית על משהו], לא בכיוון העליה ולא בכיוון הירידה, ולכן אולי אני מדבר קצת מתוך חסר הבנה, ובכל זאת:

האם כל כביש הררי לדעתך מתאים לרכיבה מהירה כזו? לא יודע, יש הרבה משתנים, כמה אני מכיר את הדרך, על איזה אופניים אני רוכב, תנאי הדרך ועוד.

האם אתה ושאר הרוכבים מודעים לזה שגם רכב שמטפס או יורד את נס הרים ב50 קמש יכול לפגוע בכם, כי לא תמיד רואים אותכם מעבר לסיבוב? מודעים! האם אתה בתור נהג מודע לכך שיש רוכבי אופניים בכבישים בהם אתה נוהג?

האם אתה ושאר הרוכבים מודעים לזה שאתם עוסקים במשהו מסוכן, ושלכם יש יותר סיכוי לצאת הקורבן במקרה של תאונה, גם אם הרכב שפוגע בכם נוהג כחוק? מודעים אבל אין אלטרנטיבה לערינו, כמו שאין מסלול נהיגה מסודר בארץ.

האם אתה מבין ש70 קמש זו מהירות גבוהה אפילו לרכב שם? מבין.

לצורך העניין, יש שם מקטעים שאני מוצא את עצמי נוסע ב40-50 קמש, כי זו המהירות של הרכבים לפניי (גם אם השלט מאפשרל נסוע שם ב70 ברוב הקטעים שאני מכיר).

אתה משקר לעצמך שאתה תמיד בסדר, כי ככה. בחרתם לעצמכם תוואי שהוא מסוכן, גם אם לא יהיה שם רכב מרוץ אחד בכלל, ואתה מאשים בזה את כל העולם חוץ מעצמך. אתה רוצה מגרש משחקים, כמו שfalou קרא לזה ובצדק? סבבה, כולנו רוצים אחד כזה. רק אל תשקר לעצמך שאתה תמיד בסדר, ו"הם" תמיד אשמים. לא משקר לעצמי וכשאני לא בסדר אני גם אודה בזה אבל זה לא היה המקרה.

אגב, כל התרוצים שלך ללמה אתה לא יכול לנסוע בצד הימני של הנתיב שקולים לזה שאני אחתוך שם את קו ההפרדה בהיירפינים השונים, בטענה שהנתיב צר מדי ואני לא יכול לעשות ככה קו פנייה אידיאלי. [זה לא תירוץ זה מקורח הנסיבות, כשאתה נוסע צמוד לשול הימני ויש בור שאתה צריך לברוח ממנו אז זו בעיה שלא תמיד ניתן לפתור אותה בבלימה] עבריינות היא עבריינות, גם אם אתה חושב שלך לגיטימי, כי ככה בא לך. עצם זה שאתה כובת שלא בכל מהירות אתה יכול להצמיד לשול, זה רק מוכיח את זה שלא נסעת במהירות שמתאימה לתנאי הדרך. זה שכולם נוסעים ככה, או במהירות כזו, עוד לא אומר שזה בסדר.

ולגבי הקמפיין הדבילי של המשטרה? עדיף לא לכתוב מה אני חושב עליו בפורום ציבורי. אפשר רק לסכם שזה עוד אחלה שיטה שמאשררת עבריינות של קבוצה נבחרת, כשכל האחרים צריכים להיות אחראים עליהם במקום.

אהההה

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם
עזוב את הנקודה שלך.

אתה לא פחות אטום מאלו שאתה מתלונן עליהם, כי אתה מסרב להכיר בכך שחובתך החוקית לרכב בימין הדרך, לא במרכז הכביש. כשאתה רוכב בימין, אתה מראש מקל על רכב שרוצה לעקוף לעשות כן.

אני גם לא קראתי בתיאור שלך, איך אתה מתנהג כמו קנדי טיפוסי, עוצר בצד הדרך, ומאפשר למכוניות לעקוף...

איך אתה יכול להגיד שאני אטום אם אני מתדיין בפורום הזה על נושא שכל כך קרוב לליבי משני הצדדים?!

לא אטום ולא מסרב להכיר בחובתי החוקית!

אתה כנראה מסרב להכיר בעובדה שיש עוד ישויות על הכביש שצריך לכבד גם אם הם לא תמיד פועלים בהגיון או בניגוד מוחלט לחוק אבל זה עדיין לא נותן לך זכות לרמוס אותם או לפגוע בהם.

פורסם

לא קראתי את כל העמודים אבל יש לי גם דעה על מה שאני חושב על רוכבי אופניים.

1) אני רוכב בעצמי, רק בשטח ולא כביש אבל יש לי הבנה לאוהבי רכיבה.

2) אתמול בדרך לירושלים בכבישים המהירים אם כל הכבוד הרוכבים הם לא רוכבים אלא מתאבדים. אני כמעט תפסתי עם המראה כמה ואני מאוד זהיר. יש שוליים לשם זה או לרכב בצד ימין.

3) רוב הרוכבים לא שמים על הנהגים ובאים בגישה שהכביש ביום שבת הוא שלהם.

4) עבדתי משמרות ויש עוד אלפי עובדים שבאים בבוקר מעבודה ואם לי עם כל הריכוז ואחרי שינה טובה יצא להגיע למצב מסוכן, אי ריכוז של נהג יגמר באסון ואז הנהג יהיה אשם. רק בשביל הספורט אני אבדוק היום את המצלמה שלי ברכב ובמידה ויש לי את הקטע נסיעה מאתמול אני אפרסם כדי שתראו מה זה סכנת חיים.

שוב, אני בעד רכיבה אבל ואבל גדול. חייב רכב מלווה ולא רק לקבוצות גדולות אלא גם לכמה רוכבים. וכשיש שוליים אז תרכבו בהם ולא בכביש. בסופו של דבר זה החיים שלכם(הרוכבים) וצריך להיות חכם ולא צודק. זה שהחוק אומר מה מותר זה לא הישכנע את האלמנה. סעו בדרכים טובות ורכבו בזהירות.

החיים הם כמו....

פורסם

מודעים אבל אין אלטרנטיבה לערינו, כמו שאין מסלול נהיגה מסודר

בארץ.

לא משקר לעצמי וכשאני לא בסדר אני גם אודה

בזה אבל זה לא היה המקרה.

[זה לא תירוץ

זה מקורח הנסיבות, כשאתה נוסע צמוד לשול הימני ויש בור שאתה צריך לברוח ממנו אז זו

בעיה שלא תמיד ניתן לפתור אותה בבלימה]

קודם כל, זה שאין מסלול מסודר בארץ, זה לא אישרור לעבירות משום כיוון - לא מצד הנהגים ולא מצד רוכבי האופניים. אני אומר את זה רק כדי שאולי יפול לך האסימון שאתה לאיכול לשחק עם החוק כמו שאתה עושה (כשבא לך, הוא מחייב, כשלא בא לך אז אפשר לשים עליו פס).

מעבר לזה, שני המשפטים שלך לפני הסוף והאחרון הם פשוט לא הגיונים. יש פתרון מעולה לבעיית ה"בור שצץ" - לנסוע מלכתחילה במהירות כזו שלא תגרום לך לדלג לאמצע הנתיב. מה שאתה כותב זה שבא לך לנסוע במהירות מסויימת (כי אתה לא מסוגל לבלום ליותר מזה או כל סיבה אחרת) ומשם - שיתפוצץ העולם. כאילו.. פשוט לא לרכב שם, כי תנאיי הדרך לא מתאימים לאופניים, או להוריד את הקצב, ככה שתוכל להתחמק מהבור ולהשאר בימין ולא במרכז הנתיב - זו לא אופציה, אה? ואגב, זה שהבורות מפתיעים אותך - זה רק מלמד על דבר אחד - אתה לא מכיר את תנאי הדרך, בניגוד למה שאתה חושב. וזה גם לא כזה מפתיע, כי מדובר בכביש די ארוך ומפותל.

אני לא יודע איך לכתוב את זה בצורה יותר פשוטה- אתה לא אמור לנסוע במהירות בה אתה לא יכול להשתלט על כלי התחבורה שבו אתה נוהג, לא משנה אם זה רכב או אופניים. עצם המהירות שציינת (70 קמש) גורמת לי להרים גבה, כי שוב, חלק ניכר מהנהגים שם שלא באים עם רכב ספורטיבי או לטיול נהיגה לא מגיעים למהירות כזו באף ירידה שם. והם נוסעים ברכב, מוגן יותר יחסית, עם פחות סיכוי שמישהו ידרוס אותה. עזוב בנס הרים, אפילו בכביש 38 עצמו חלק מהנהגים נוסעים יותר לאט מזה. מעניין איך הם יכולים...

טוב, חבל על המאמץ של כולנו. בסוף הכל מסתכם ב"מגיע לי וכולם צריכים ליישר קו על פי שבא לי". מעניין רק באיזו סיטואיצה היית כן מודה שיש משהו, אולי, במקרה, שהוא לא בסדר גם בהתנהגות שלך ושל רוכבים אחרים, שמשחקים שם (או בבית אריה או בכל כביש אחר) 5 בשורה, תוך שהם מנהלים שיחה על משמעות החיים.

פורסם

אני חושב שהמקרה הפרטי של eph1983 פחות מעניין. היום זה כבישון שמפריע לנו, מחר זה אופנוע ליטר כבד שאנחנו מפריעים לו, מחרתיים זה נהג פול-טריילר שלא מחפש להפריע לאף אחד אבל פשוט נוסע מאוד לאט בירידות מנס הרים לבית שמש.

השאלה מי צודק היא לא רלוונטית. גם אם תהיה לנו תשובה מוחלטת זה לא ישנה את העובדה שלרוב זה נגמר במורת רוח עבור שני הצדדים, לפעמים זה נגמר באובדן חיי אדם.

המסקנה שלי כנהג (אני רוכב רק בשטח, וגם זה בין הפסקת קפה אחת לשניה) וכאדם, היא לכבד את מקומו של האחר, גם אם הוא לא נוהג באותה הצורה כלפיי.

אני מחזיק את הדלת לזה שמאחורי, גם אם אף אחד לא החזיק לי את הדלת.

במושגי נהיגה, אני שומר לעצמי ומעניק לאחר מרווח תיקון טעות. אני יודע שיש סיכוי סביר שאני אטעה (למשל, לא מצפה ונערך לזה שיכול להיות רוכב אופניים אחרי הסיבוב) ויש סיכוי סביר שמישהו אחר יטעה (רוכב האופניים לא ירכב בימין הדרך אלא במרכז הנתיב), ולכן אני שומר מרווח שמאפשר לשנינו לתקן את הטעות, או לפחות לתמרן בתוכה.

אני לא נצמד אליו בכלל, ונערך לרוכב הבא בסיבוב העיוור הבא.

פורסם
אתה כנראה מסרב להכיר בעובדה שיש עוד ישויות על הכביש שצריך לכבד גם אם הם לא תמיד פועלים בהגיון או בניגוד מוחלט לחוק אבל זה עדיין לא נותן לך זכות לרמוס אותם או לפגוע בהם.

על זה אנחנו מסכימים.

אנחנו לא מסכימים על זה שאין לך צידוק לרכב במרכז הכביש, כי אתה רוצה לשמור על מהירות גבוהה (לאופניים), במקום לרכב בימין הדרך כחוק, ובכך אתה יוצר קושי לתנועה.

במושגי נהיגה, אני שומר לעצמי ומעניק לאחר מרווח תיקון טעות. אני יודע שיש סיכוי סביר שאני אטעה (למשל, לא מצפה ונערך לזה שיכול להיות רוכב אופניים אחרי הסיבוב) ויש סיכוי סביר שמישהו אחר יטעה (רוכב האופניים לא ירכב בימין הדרך אלא במרכז הנתיב), ולכן אני שומר מרווח שמאפשר לשנינו לתקן את הטעות, או לפחות לתמרן בתוכה.

אני לא נצמד אליו בכלל, ונערך לרוכב הבא בסיבוב העיוור הבא.

אין ספק בזה שנוהגי מכוניות חייבים להזהר בכל הקשור לרוכבי אופניים, לא חשוב כמה גרוע רוכבים האחרונים. לאף אחד לא מגיע למות, גם אם הוא אדם אגואיסט שחושב רק על עצמו והכיף שלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יבגניפ ו falou,

משום מה אתם מסרבים להתעסק בעיקר, מוציאים מהקשר, לא מוסיפים לדיון ותורמים לאנטיגוניזם.

לא ציפיתי לקבל תגובות אחרות בפורום רכב, תעלו את הנושא בפורום אופניים וגם אותכם יוציאו קטנים.

מאחל לשניכם שלא תאלצו להתמודד עם בעיות בכביש. ..רות סוף.

פורסם

eph193, אתה לא מבין מה העיקר. זה חלק מהבעיה. שים לב שלא אני ובטח שלא falouלא כתבנו כאן על נהגים טובים ורוכבי אופניים רעים. אני זוכר גם תגובות של falou נגד נהגים שפתחו כאן שרשורים על זה שרוכבי אופניים תופסים להם את נס הרים, אז בטח שאליו אתה לא יכול לבוא בטענות בנושא.

ה"עיקר" נמצא במה שכתבו אנשים אחרים כאן - כבוד הדדי, הבנה שכמו שאתה רוצה להנות מהכביש, גם אחרים רוצים ושכמו שאחרים יכולים להיות עבריינים, גם אתה יכול להיות עבריין - גם אם אתה "רק" רוכב על אופניים ולא מגיע לנס הרים עם המגאן קאפ שלך.

וכן, אתה צודק. אם זה יעלה בפורום רוכבי אופניים, יהיו שלל תגובות זועמות. אבל ספק אם למישהו מהם יהיה מספיק יושר עצמי בשביל להודות שאולי, רק אולי, יש גם בעיה עם רכיבה ב70 קמש בכבישים התלולים והמפותלים של נס הרים, בטח כשלא מכירים את התוואי ומופתעים מבורות. הודת בעצמך שזו מהירות גבוהה, ולא כתבת פה אפילו חצי שורה על זה שאולי היה ראוי יותר אם אתה ואחרים הייתם רוכבים לאט יותר, או פשוט לא רוכבים שם, אם התוואי מסוכן מדי. לך, כפי שעולה מהכתיבה שלך, אין כבוד לאנשים אחרים המשתמשים בכביש, ולא רק זה - אתה מצפה שכולם יהיו אחראים על המעשים שלך, חוץ ממך עצמך. זו בעיה די חמורה בפני עצמה. וזה בדיוק העיקר, לפחות לדעתי.

• תוכן חדש...