Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 18, לפני צבא.

אתמול החלטתי שאני רוצה להתחזק מבחינה דתית, אני מגיע מבית מסורתי ולא יותר.

היום עיינתי בספר ״אור השלום״ והתחלתי לברך על המון דברים כמו מזון, יציאה מהשירותים, ברכת השחר וכד׳.

לקראת הערב היום הוצאתי את התפילין שלי מהארון של ההורים ושמתי כיפה.

באותו הרגע אבא שלי לא קיבל את זה בעין טובה ולא הצלחתי אפילו לשבת ולהסביר לו מה הכוונות שלי.

הוא רק שאל מה קרה? האם עשיתי משהו?

אני עושה את זה ללא סיבה מסויימת, ואני מקווה שאתם יכולים לעזור לי למצוא את הדרך לפנות אליו.

דרך אגב אמי לא מתנגדת לדבר ואף תומכת מעט.

בתור הורים, איך הייתם מצפים שהילדים שלכם יפנו אליכם?

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע, אני מבין שבגיל שלך אתה מחפש תשובות לכל מני דברים.

אבל החלטה כזו, כשהיא לא מבוססת באמת על רעיון ברור, היא שגויה ויכולה להוביל לכיוונים ממש שליליים.

העצה שלי?

תתחיל בויקיפדיה.

לך תראה סרטונים של Richard Dawkins

העולם פועל בצורה מסוימת ובנוי בצורה מסוימת, ולחפש בו משמעות מעבר למה שיש ולהיגרר לשקרים ולשטויות לגמרי לא יעזור לך להיות אדם שמח יותר, מלא יותר או להינצל ממשהו בשום אופן.

מה שאתה מחפש לא באמת שם.

העולם לא עובד ככה ואין שום סיבה אמיתית "להתחזק".

לברך כל היום יכול להיחשב על ידי הפסיכולוגיה להפרעת חרדה, כי אתה מחפש להוריד את רמת החרדה שלך למינימום על ידי זה שאתה תעשה איזושהי פעולה (במקרה הזה תפילה).

מה שאתה מחפש בחיים זה שליטה כי אתה מרגיש שאין לך אותה, אז אתה מחפש סדר כלשהו שיעזור לך לסדר את המקום הזה בראש שלך.

הייתי מציע לך לפנות לערוצים אחרים כמו מדע והיגיון, כי הם יותר קרובים לאמת.

אני יכול אפילו לעזור לך ולהפנות אותך לכיוונים הנכונים.

אל תיכנס לדת. זה יותר גרוע מסמים וזה הורס לך את השכל.

פורסם

כתבת דברים בעלי הגיון וטעם, למה היית חייב להרוס את זה עם המשפט חבר הטעם הזה?

אני חילוני, לא נמשך לדת ואף סולד מהעובדה שבני הולך לגן שהוא סוג של "דתי ממלכתי" (חובה לחבוש כיפה ויש קצת תכנים דתיים).

יחד עם זאת, הדברים שכתבת ידידי אינם במקומם, הם עושים הכללה לא יפה ולא נכונה.

ללמוד קצת על הדת לא גרוע מסמים ולא הורס את השכל, מי שגורם לדת להראות רע זה חלק מהאנשים שמוציאים דברים מפרופורציות ומעוותים דברים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תשמע, אני מבין שבגיל שלך אתה מחפש תשובות לכל מני דברים.

אבל החלטה כזו, כשהיא לא מבוססת באמת על רעיון ברור, היא שגויה ויכולה להוביל לכיוונים ממש שליליים.

העצה שלי?

תתחיל בויקיפדיה.

לך תראה סרטונים של Richard Dawkins

העולם פועל בצורה מסוימת ובנוי בצורה מסוימת, ולחפש בו משמעות מעבר למה שיש ולהיגרר לשקרים ולשטויות לגמרי לא יעזור לך להיות אדם שמח יותר, מלא יותר או להינצל ממשהו בשום אופן.

מה שאתה מחפש לא באמת שם.

העולם לא עובד ככה ואין שום סיבה אמיתית "להתחזק".

לברך כל היום יכול להיחשב על ידי הפסיכולוגיה להפרעת חרדה, כי אתה מחפש להוריד את רמת החרדה שלך למינימום על ידי זה שאתה תעשה איזושהי פעולה (במקרה הזה תפילה).

מה שאתה מחפש בחיים זה שליטה כי אתה מרגיש שאין לך אותה, אז אתה מחפש סדר כלשהו שיעזור לך לסדר את המקום הזה בראש שלך.

הייתי מציע לך לפנות לערוצים אחרים כמו מדע והיגיון, כי הם יותר קרובים לאמת.

אני יכול אפילו לעזור לך ולהפנות אותך לכיוונים הנכונים.

להגיד את האמת, אני מסכים איתך.

מסכים כמעט בהכל, אבל אין לי הסבר לזה שפשוט אני מרגיש צורך בדת.

למה החלטת "להתחזק"?

יש סיבה לכל דבר.

ובאופן כללי אני מסכים במליון אחוז עם תגובתו של פרנקוס.

:roll: באמת שלא.

פורסם

בכל זאת מישהו יכול לעזור לי לבחור דרך לפנות אליו?

אני דיי שלם עם ההחלטה, יכול להיות שזה שיגעון אבל לבינתיים אני סגור על כך.

פורסם

עזוב ברכות שירותים. לא צריך. זה לא בתנ"ך.

קרא את התנ"ך. הרבה יותר מאתגר מכל בחינה.

תתחיל מבראשית, כמובן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם כל תבין ממה נובע בדיוק האנטי שלו ואז תדע איך לגשת אליו.

האם זה נובע מזה שהוא חושב שדת זה שטויות?

האם זה נובע מעצם השינוי?

ואם אתה לא יודע אז אולי שווה להתחיל את השיחה איתו בשאלה הזו, ואם זה לא קריטי לך אז תנסה להגיע אליה בלי כיפה (אם תגיע עם כיפה הוא יהיה בגישה לא פתוחה ודי "אנטי" ורק יחפש לגרום לך לראות את הכל מנקודת המבט שלו במקום לנסות להבין אותך)

ומשהו קטן אליך

אני האחרון שינסה להשפיע עליך לכיוון זה או אחר, אבל אני באמת מקווה שזה נעשה מהסיבות הנכונות.

בתור יהודים (כזהות- לא כדת) זה חשוב לדעת את ההסטוריה ואת האמונה הבסיסית והמנהגים כי אם לא הם יאבדו ולדעתי זה יהיה מצער (לא מדבר על ישות כזו או אחרת או קיומה, אלא על המנהגים כמנהגים. משהו שמחבר אותך להסטוריה ויוצר תחושת שייכות שקריטית למין חברתי כמו בני האדם)

אבל תנסה לחשוב עם עצמך מאיפה זה מגיע. האם מצורך להאמין, כי זה מפחיד לקבל שיום אחד פשוט לא נהיה?

האם קרה משהו קשה שעורר אצלך צורך להאמין שיש סיבה?

האם מסקרנות?

האם מישהו חיצוני עשה לך שטיפת מוח?

השאלות האלה לא כדי שתענה כאן בפורום, אלא יותר כדי שתחשוב עם עצמך.

ואם כבר אתה מתחזק ומתקרב לדת אז תשתדל לזכור שאם מישהו גידל זקן ושם כובע, זה לא אומר שהוא יודע יותר ממך או ממישהו אחר. יש הרבה מסלולים ביהדות ואם כבר בחרת ללכת באחד מהם אז אני מקווה שלא תלך אחרי אחד המטורפים (אמנון יצחק ודומיו)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הכי חשוב לא להיתפס לקיצוניות מסויימת ולהתחיל לעשות דברים רק כי הרב X אמר ובספר Y כתוב Z.

חשוב שתדע שמה שאתה עושה מגיע אך ורק מרצון שלך ויש לזה סיבה הגיונית בשבילך - שמור על מחשבה עצמאית, זה הכי חשוב. כל דבר אחר זה פתח לטימטום ובורות.

אני אומר את זה כאדם מסורתי שגדל במשפחה דתית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אל תדאג, תיכך יבוא קליפת המוח וישכנע אותך למה להיות אתאיסט (ועל הדרך יביא לך מצוות של אונס ילדים :lol: )

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הכי חשוב לא להיתפס לקיצוניות מסויימת ולהתחיל לעשות דברים רק כי הרב X אמר ובספר Y כתוב Z.

חשוב שתדע שמה שאתה עושה מגיע אך ורק מרצון שלך ויש לזה סיבה הגיונית בשבילך - שמור על מחשבה עצמאית, זה הכי חשוב. כל דבר אחר זה פתח לטימטום ובורות.

אני אומר את זה כאדם מסורתי שגדל במשפחה דתית.

+1000

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפותח השירשור, לא בדיוק הבנתי מה השאלה שלך.

תראה,המצב הוא כזה, כל עוד אתה גר בבית, אתה אמור לכבד את ההורים שלך ולא לגרום להם לצער.

תשמור מה שאתה יכול לשמור, תברך על מה שאתה רוצה לברך - כל עוד זה לא גורם למריבות בבית.

שב עם ההורים בנחת,על כוס קפה ועוגה, ותסביר להם שדרך הדת קוסמת לך ומעניינת אותך (הם אמורים להבין,שהרי הם מסורתיים,כדברייך).

אל תשכח שאתה בגיל שאתה מחפש את עצמך, ומה שנראה לך כרגע - יכול להיות שיעבור לך עם הזמן.

לכן, אל תהיה קיצוני במעשים, ותן לזמן לעשות את שלו.

פורסם

יוסי אל תשכח שהמדע יכול לתת תשובות ( שיכולים להפריך אותם בעתיד עם התקדמות הטכנולוגיה) רק מתחילת המושג "זמן" , למדע אין אפשרות

לשלול קיום "כח עליון" כלשהוא משום שהוא אינו יכול לחקור מה קרה לפני שהתחיל הזמן .

ישנה אפשרות לשלול קיום דת מסוימת לפי המדע אך גם פה יש כמה גישות שמשלבות את הדברים יחדיו ואינן סותרות אחת את השניה .

יוסי תנסה לקבל את זה שאורח חיים כזה מתאים לאנשים מסוימים ולא צריך

ישר לקפוץ ולהוציא אותם דבילים בכל פעם שמדברים על דת , לא חסרים

אנשים דתיים/חרדים מאוד חכמים ומוכשרים (ניוטון היה אדם מאמין ;).

לפותח השרשור אני חושב שכל דבר קיצוני מוביל למשהו רע , תתחיל לאט לאט

לא ישר לקפוץ למים עמוקים ולקיים תריג מצוות , תתחיל במה שגורם לך

להרגיש טוב יותר עם עצמך .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

כהורה, הדאגה העקרית היא מפירוק המשפחה.

אתה מוליד ילדים, מגדל אותם, אוהב אותם בכל לבך, מעניק להם כל מה שאתה יכול, ורוצה לשמר את המשפחה שבנית עד יום מותך.

חזרה בתשובה מפרקת משפחות, ולכן אני חושב שאביך מתנגד.

תפוס אותו לשיחה ותסביר לו שגם לך הכי חשוב להשאר חלק מהמשפחה. יותר ממה שחשובה לך הדת. תבטיח לו שלא תתן לרעיונות החדשים ולרבנים להפריד בינכם, תבקש שיכבד את אמונתך, וביחד תדאגו להשאר משפחה מאוחדת.

מאחר ומכתיבתך עולה שחשוב לך הקשר עם אביך, ואני בטוח שהקשר חשוב לו לא פחות, אני מניח שישתכנע.

נמרוד

• תוכן חדש...