Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כהורה, הדאגה העקרית היא מפירוק המשפחה.

אתה מוליד ילדים, מגדל אותם, אוהב אותם בכל לבך, מעניק להם כל מה שאתה יכול, ורוצה לשמר את המשפחה שבנית עד יום מותך.

חזרה בתשובה מפרקת משפחות, ולכן אני חושב שאביך מתנגד.

תפוס אותו לשיחה ותסביר לו שגם לך הכי חשוב להשאר חלק מהמשפחה. יותר ממה שחשובה לך הדת. תבטיח לו שלא תתן לרעיונות החדשים ולרבנים להפריד בינכם, תבקש שיכבד את אמונתך, וביחד תדאגו להשאר משפחה מאוחדת.

מאחר ומכתיבתך עולה שחשוב לך הקשר עם אביך, ואני בטוח שהקשר חשוב לו לא פחות, אני מניח שישתכנע.

נמרוד

לא חסר מקרים של בנים במשפחות חרדיות שיצאו בשאלה והם אפילו ישבו שבעה על הבן, וגם בצד השני של המתרס יש בנים שחזרו בתשובה ונידו את המשפחות שלהם (בהשפעות של רבנים קיצוניים).

חשוב שתשב עם אבא שלך ותסביר לו שאינך מתכוון לעזוב אותו, אני מכיר גם מלא חוזרים בתשובה שנמצאים בקשר מעולה עם ההורים שלהם ואפילו מזמינים אותם לסעודת שבת.

אל תשכח שאם אתה בוחר לעזוב את ההורים שלך, אתה בעצם גורם להם לצער שזה חטא מאוד חמור.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תשמע, אני מבין שבגיל שלך אתה מחפש תשובות לכל מני דברים.

אבל החלטה כזו, כשהיא לא מבוססת באמת על רעיון ברור, היא שגויה ויכולה להוביל לכיוונים ממש שליליים.

העצה שלי?

תתחיל בויקיפדיה.

לך תראה סרטונים של Richard Dawkins

העולם פועל בצורה מסוימת ובנוי בצורה מסוימת, ולחפש בו משמעות מעבר למה שיש ולהיגרר לשקרים ולשטויות לגמרי לא יעזור לך להיות אדם שמח יותר, מלא יותר או להינצל ממשהו בשום אופן.

מה שאתה מחפש לא באמת שם.

העולם לא עובד ככה ואין שום סיבה אמיתית "להתחזק".

לברך כל היום יכול להיחשב על ידי הפסיכולוגיה להפרעת חרדה, כי אתה מחפש להוריד את רמת החרדה שלך למינימום על ידי זה שאתה תעשה איזושהי פעולה (במקרה הזה תפילה).

מה שאתה מחפש בחיים זה שליטה כי אתה מרגיש שאין לך אותה, אז אתה מחפש סדר כלשהו שיעזור לך לסדר את המקום הזה בראש שלך.

הייתי מציע לך לפנות לערוצים אחרים כמו מדע והיגיון, כי הם יותר קרובים לאמת.

אני יכול אפילו לעזור לך ולהפנות אותך לכיוונים הנכונים.

אל תיכנס לדת. זה יותר גרוע מסמים וזה הורס לך את השכל.

בלוס וואחד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לא חסר מקרים של בנים במשפחות חרדיות שיצאו בשאלה והם אפילו ישבו שבעה על הבן, וגם בצד השני של המתרס יש בנים שחזרו בתשובה ונידו את המשפחות שלהם (בהשפעות של רבנים קיצוניים).

מצד שני, אני מכיר חוזרים בשאלה ודי בקיצוניות (ממשפחות חרדיות בעלות שם בקהילה), שלמרות שהשם שלהן אולי נפגע, ואני בספק אם נפגע בכלל, הם החליטו לשמור על הקשר עם אותו החוזר בשאלה (למרות היכולת הפוטנציאלית שלו להשפיע על שאר בני המשפחה) ואף נותנות לו לישון בלילות/ להיות בשבת אצלם וכדו'. דווקא את המשפחות האלה אני מעריך יותר, וזה לא מובן מאליו בציבור החרדי, למרות שבשנים האחרונות זה נהיה יותר ויותר מקובל לנהוג כך.

לדעתי שמירה על התא המשפחתי חשובה מאוד.

מסכים עם המשך דברי איציק לגבי לדבר על העניין עם ההורים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

באותו הרגע אבא שלי לא קיבל את זה בעין טובה ולא הצלחתי אפילו לשבת ולהסביר לו מה הכוונות שלי.

הוא רק שאל מה קרה? האם עשיתי משהו?

לפי האמירות שאתה מתאר, הוא בעיקר מודאג מהסיבה לשינוי.

הוא אולי חושש שהסיבה היא משבר כלשהי ופחות מודאג מהשינוי ויותר מהמשבר הגורם.

תמצא זמן שבוא שניכם פנויים, בלי לחץ ובקש לשבת איתו לשיחה של שני אנשים בוגרים.

תסביר לו שאתה מבין את החשש שלו, אבל הוא לא מוצדק והצג את הצד שלך ואת התקווה לקבלה מצידו.

פורסם
תשמע, אני מבין שבגיל שלך אתה מחפש תשובות לכל מני דברים.

אבל החלטה כזו, כשהיא לא מבוססת באמת על רעיון ברור, היא שגויה ויכולה להוביל לכיוונים ממש שליליים.

העצה שלי?

תתחיל בויקיפדיה.

לך תראה סרטונים של Richard Dawkins

העולם פועל בצורה מסוימת ובנוי בצורה מסוימת, ולחפש בו משמעות מעבר למה שיש ולהיגרר לשקרים ולשטויות לגמרי לא יעזור לך להיות אדם שמח יותר, מלא יותר או להינצל ממשהו בשום אופן.

מה שאתה מחפש לא באמת שם.

העולם לא עובד ככה ואין שום סיבה אמיתית "להתחזק".

לברך כל היום יכול להיחשב על ידי הפסיכולוגיה להפרעת חרדה, כי אתה מחפש להוריד את רמת החרדה שלך למינימום על ידי זה שאתה תעשה איזושהי פעולה (במקרה הזה תפילה).

מה שאתה מחפש בחיים זה שליטה כי אתה מרגיש שאין לך אותה, אז אתה מחפש סדר כלשהו שיעזור לך לסדר את המקום הזה בראש שלך.

הייתי מציע לך לפנות לערוצים אחרים כמו מדע והיגיון, כי הם יותר קרובים לאמת.

אני יכול אפילו לעזור לך ולהפנות אותך לכיוונים הנכונים.

אל תיכנס לדת. זה יותר גרוע מסמים וזה הורס לך את השכל.

דת זאת המתנה הכי גדולה שקיבלנו. כמו כל דבר חייב להיות עם מינון. הוא מבקש להתחזק ואתה שולח אותו לדברי הבל? מדע והגיון יותר קרובים לאמת ? נו מילא. אני מאחל לכולנו שנלמד לא לפחד מהדבר שנקרא דת ויהדות.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אני בן 18, לפני צבא.

אתמול החלטתי שאני רוצה להתחזק מבחינה דתית, אני מגיע מבית מסורתי ולא יותר.

היום עיינתי בספר ״אור השלום״ והתחלתי לברך על המון דברים כמו מזון, יציאה מהשירותים, ברכת השחר וכד׳.

לקראת הערב היום הוצאתי את התפילין שלי מהארון של ההורים ושמתי כיפה.

באותו הרגע אבא שלי לא קיבל את זה בעין טובה ולא הצלחתי אפילו לשבת ולהסביר לו מה הכוונות שלי.

הוא רק שאל מה קרה? האם עשיתי משהו?

אני עושה את זה ללא סיבה מסויימת, ואני מקווה שאתם יכולים לעזור לי למצוא את הדרך לפנות אליו.

דרך אגב אמי לא מתנגדת לדבר ואף תומכת מעט.

בתור הורים, איך הייתם מצפים שהילדים שלכם יפנו אליכם?

תפוס את אבא שלך לשיחה. תגיד לו שאתה מנסה דבר חדש ושלא יפנה לך עורף. סה"כ זה לא שאתה פורש שטיח על הרצפה ומתפלל חמש תפילות ביום. אתה י-ה-ו-ד-י . דבר איתו תנסה ללבן. לא טוב המתח הזה. הכי חשוב לעשות כל דבר במינון והדרגה ולא הכל במכה אחת. אשרייך !

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אז מה אם הוא יהודי?

גם אני יהודי, וכך רוב מי שבפורום הזה.

התגובה שלי הייתה אותה תגובה גם אם הוא היה הופך לנוצרי, בודהיסטי או סיקי.

הסיכויים שהיהדות נותנת הסבר טוב למבנה של העולם הם בדיוק כמו של כל דת אחרת בעולם, כלומר קלוש.

העובדה שהוא נולד בבית יהודי לא אומרת שהיקום כולו ישתנה בגלל האמונות של פותח השרשור או שהוא חייב להאמין במה שהאמינו דורות קודמים בלי לפקפק בזה.

התודעה שלו לא תשנה את היקום כפי שהוא, ותאמין לי שמבחינת היקום כולו היהדות לא רלוונטית.

אני לא אומר "אל תהיה דתי". אני אומר "לך תלמד את ההסברים שכבר יש לקיום של כל העולם, כולל דתות אחרות, לפני שאתה מחליט באופן אוטומטי וללא הוכחות שזו הדרך שלך".

אחת הסיבות שאני אתאיסט היא שלמדתי המון על כל מני דתות, על הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה של הדת, פילוסופיות שונות ,תהליכים חברתיים וכו'.

אחרי שאתה מבין שזו התעסקות בשטויות ושהעולם הרבה יותר מרשים ממה שהדת (כל דת) אומרת לך, אתה מרגיש הרבה יותר שלם ואתה מפסיק לחפש את "המשמעות של החיים" או זהות אישית.

אני יהודי גאה ואתאיסט. לא סותר.

הייתה לי גם תקופה בחו"ל שבה חיפשתי את הזהות היהודית שלי והייתי הולך לבית כנסת כל שישי ופעמיים-שלוש בשבוע מגיע להרצאות של הרב.

בסוף גיליתי שיש לי את הכלים לחפש את התשובות בעצמי, והן לא היו בתוך הדת.

פורסם

GotYa- למרות שאני אישית מאוד נגד כי "התחזקות בדת" זו בעצם סגירת הראש שלך בקופסה נוחה, את דעתי השלמה אשמור הפעם לעצמי, ורק אתן לך מספר עצות חשובות:

1- עשה זאת בעצמך. בעידן המידע אתה יכול להשיג את כל הספרים שבעולם וכל הפירושים שבעולם בשניות. שאתה קורא תראה מה אתה מסיק מהדברים, תתרחק מרבנים כמו מאש. מרגע שאחד תופס אותך אתה מפסיק מחשבה עצמאית, וחושב מה שהרבי רוצה שתחשוב.

2- משפחה קודמת לכל. יש סיבה טובה לזה שאבא שלך מודאג, בקרוב המנהגים שלך הולכים די להשתנות, בצורה שתשפיע על החיים בבית. אל תנסה להיות "יהודי טוב" ולהתחיל לנסות "לתקן" את ההורים שלך, זה יגמר ברע.

3- סעיף 2, רק בצורה נרחבת יותר. רוצה להיות דתי? שיהיה לך בכיף, רק בבקשה אל תציק לאחרים. נאלצתי כבר להיפרד ממספר חברים שהחליטו "להתחזק" אחרי שהם נהיו יצורים בלתי נסבלים שטורחים ליידע אותי על כמה אני לא חי "נכון" בכח הזדמנות אפשרית. (ומצד שני, היה איתי בלימודים רב בכתה, ולא מעט פעמים ישבנו לקשקש בצהריים עם האוכל, כי יש כל כך הרבה נושאי שיחה בעולם חוץ מדת.)

4- "ואולי אפשר גם אחרת": התנ"ך הוא לא ספר היסטוריה, הוא ספר מיתולוגיה וככזה יש להתייחס אליו. תתחיל לקרוא את החומר כיצירה ספרותית, ואת הנלווים לו, תראה מה אתה חושב אחרי זה. כמו שאמרו לפני, הרצון "להתחזק בדת" לא קופץ משום מקום, והחלטות במשקל כזה גרוע מאוד לקבל בתקופת הצבא, שהראש שלך לחלוטין בדברים אחרים.

שיהיה בהצלחה.

נ.ב- היהדות אומרת שאתה עפר מהאדמה. המחקרים אומרים שאתה אוסף של אטומים שמקורו של כל אחד בלב כוכב שהתקיים לפני מיליוני/מיליארדי שנים והיה נחמד מספיק להתפוצץ ולשלוח את החומר שבו לחלל, ובעצם הגוף שלך מורכב מדברים ששכנו בכל פינות היקום.

אז עזוב שטויות, בוא לצד המגניב יותר :lol:

פורסם

חברים, אני מעריך מאוד את התגובות של כולם כאן, אני רוצה לציין שאולי זה נראה שאני בא ממשפחה שלא תומכים בה. זה ההפך לגמרי. ההורים שלי נותנים הכל מהכל בכדי שיהיה לנו טוב, כמו שתמיד אמרו לי גדלתי וכל מה שביקשתי נענה בכן עם חיוך.

אבי התחיל להתרגל לרעיון, היום במקרה הינו בירושלים, כמובן שהוא זרק בגיחוח קטן ״אתה באמת מסתובב עם הכיפה על הראש?״

אבל מהר מאוד זה עבר והכל נהיה בסדר, אני רוצה להדגיש שכמו חלק גדול מכאן גם אני שואל שאלות שונות את עצמי כמו האם זה הגיוני שבתקופה כזו, כל כך מפותחת אני מאמין במשהו שאי אפשר לראות אותו? עולה לי תשובה אחת והיא שכנראה צריך להאמין במשהו ולהיות תלוי בו. אני לא מתכוון לעשות את הכל בצורה חדה ואני עדיין לא יודע אם זה שיגעון של חודש או שזה משהו אמיתי.

תודה רבה על העצות והתובנות שלכם.

פורסם
עולה לי תשובה אחת והיא שכנראה צריך להאמין במשהו ולהיות תלוי בו.

צורת מחשבה שגויה ואף מסוכנת, מאוד קלה לניצול.

נראה לי שהסיבה שאתה הולך בכיוון הזה היא שאתה מפחד מעצמאות בצורה מסוימת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדי להיות תלוי במשהו אתה צריך להבין את התלות שלך בו. אתה לא צריך לפתח תלות חסרת גבולות באמונה מסויימת רק כי יש עדר של אנשים שעושים את זה.

צריכה להיות לך סיבה למה אתה עושה את זה. צורך בלתי מוסבר להאמין במשהו זה לא סיבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
צורת מחשבה שגויה ואף מסוכנת, מאוד קלה לניצול.

נראה לי שהסיבה שאתה הולך בכיוון הזה היא שאתה מפחד מעצמאות בצורה מסוימת.

אני מסכים שזה קל מאוד לנצל מישהו שממש מחפש את התלות בדבר מסויים.

אני חושב שאני לא אחד כזה, אני אף פעם לא יעשה משהו שלא בא מעצמי.

כדי להיות תלוי במשהו אתה צריך להבין את התלות שלך בו. אתה לא צריך לפתח תלות חסרת גבולות באמונה מסויימת רק כי יש עדר של אנשים שעושים את זה.

נכון מאוד, אני לא ילך כמו עיוור אחרי רבנים שלפי דעתי כמעט כל מילה שניה שיוצאת להם מהפה היא שטות כדוגמה אמנון יצחק.

פורסם
עזוב ברכות שירותים. לא צריך. זה לא בתנ"ך.

קרא את התנ"ך. הרבה יותר מאתגר מכל בחינה.

תתחיל מבראשית, כמובן.

מסכים 100%. אני אישית מעדיף לקרוא בלי שום מפרשים, כי זה מאפשר לראות את הרצף (כל היער) ולא רק פסוקים או מילים בודדות (עלים). לדעתי זה העיקר ולא פרט מסויים.

כמו כן, כדאי לדעת שהתמונה/החשיבה/האווירה/המגמה העולה מהתנ"ך שונה מאד מהדתיות של היום.

כהורה, הדאגה העקרית היא מפירוק המשפחה... מאחר ומכתיבתך עולה שחשוב לך הקשר עם אביך, ואני בטוח שהקשר חשוב לו לא פחות, אני מניח שישתכנע.

נכון. אני מכיר מקרה הפוך - חבר ילדות (מזמן איבדנו קשר) שגדל בבית דתי, וים אחד אמר לאביו - בצורה לא מוצלחת כנראה - שאינו מאמין. התוצאה היתה שחטף מכות. כמובן ששום דבר טוב לא יצא מזה לשום חלק של המשפחה.

אני מציע לך, קודם כל, לעשות כמו שנמרוד (ואחרים) הציעו, ולדבר עם הוריך בצורה גלויה, ולהדגיש שאתה מתכוון להשאר חלק מהמשפחה בכל מקרה. אני מקווה שזה באמת המצב.

לגבי כל מיני הערות שהעירו כאן על כי הדת היא שטויות, בהכללה אני מסכים, עם ההסתייגות שהיהדות אינה דת.

דני

פורסם

הדרך הכי קלה להבין את אבא זה לחשוב על מישהו שהכי חשוב לך ולדמיין כאילו הוא מתהפך ביום אחד והופך לאדם שונה.

תנסה את זה ואולי אז תבין למה התגובה הראשונית שלו היתה כזו.

שים לב שזה תגובה ראשונית, זה ישתנה עם הזמן כתלות בנסיבות.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...