Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מפתיע אבל אין פסיקה בנדון במחוזי קל וחומר בעליון

מצ"ב פס"ד אחד שדן בסוגיה

נדמה לי שרש"י ניצח

ישה, ישה, ישה, את פסק הדין קראת? ליתר דיוק את סעיף 10 שכתב כבוד השופט:

תקנה 72. (א) (16) לתקנות התעבורה קובעת כי אדם לא יעמיד או יחנה את רכבו ליד תמרור ג-43 המסמן מקום חנייה לנכה.

מלשון התקנה ברור כי האיסור חל על חנייה ליד התמרור ואין מקום לפרש את המילה "ליד" באופן המרחיב את האיסור גם לחניות המצויות מימין ומשמאל לתמרור, אחרת אין לאיסור סוף.

כך גם אין מקום להרחיב את האיסור ביחס למקומות חנייה הצבועים בכחול וסמוכים לחניית נכה לידה מוצב תמרור ג- 43.

כבוד השופט מדבר על חניות מימין ומשמאל לתמרור, כאן אין מדובר על חנייה אלא על שטח המיועד במקורו להקל על כניסה ויציאה של רכבים לחנייה / מהחנייה.

כאן מדובר על חלק אינטגרלי מהחנייה המסומנת, אין זה חנייה בפני עצמה.

לדעתי המילה ליד היא ניסוח אומלל, אבל הכוונה היא מהתמרור והלאה, שזה עיקרון יסודי בתקנות התעבורה. לא מתקבל על הדעת לפרש את זה כ"סמוך ל...", כי אז לא ניתן יהיה לחנות גם לפני תמרורים, ומי יקבע כמה זה "בסמוך ל..."?

בלוח התמרורים בכלל כתוב שתוקף תמרור של נכה הוא ב-מקום הצבתו.

לדעתי החניה היתה חוקית לחלוטין.

ניסוח אומלל או לא, יש לפרשו, הפירוש היחיד שמצא ישה מדבר על חניות נוספות, כאשר ברור לחלוטין כי המקום בו חנה הקטנוע הוא חלק מהחנייה המסומנת.

נכון ולכן המחוקק דואג לתיבת חניה ארוכה יותר

עדיין מיקום התמרור צריך להיות מכאן ואילך!!

ולגבי עול ההוכחה

ההוכחה חלה על התביעה ראשית דבר.

לכן אם יעלה פות"ש את הדו"ח לכאן נדע מה כתב הפקח , אולי צילם גם את מיקום האופנוע!!

לענ"ד אין זה משנה אם היו ממקמים את התמרור 10 ס"מ קודם לכן בתחילת השיפוע, שכן השיפוע הזה הוא חלק מהחנייה ואינו מקום חנייה בפני עצמו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

M3

תמשיך לקרוא הלאה

את הפרשנות שלו ליד

זה מה יש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שוב ישה, הפירוש שלו מדבר על חניות סמוכות.

אין דין חנייה סמוכה כדין משולש זוויתי לכניסה ויציאה קלה מהחנייה, אני באמת צריך לכתוב את זה במפורש?

המשולש הזה אינו חנייה בפני עצמו ולכן הפירוש הזה אינו תקף (ועזוב את העובדה שבכל מקרה הפירוש הזה אינו מחייב כי זה פסיקה של בימ"ש השלום).

אמרתי במפורש שזה מה יש, ואם פות"ש יחליט להישפט בנושא כנראה שבית המשפט יידרש לראשונה לנושא ופות"ש עלול לשלם ביוקר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חבל.

דווקא עיריית הרצליה דאגה למפרצי חניה ייעודיים לאופנועים.

אומנם היית נדרש ללכת כמעט 1.34 דק' ברגל, אבל היית חוסך לעצמך 1000 ש"ח ולנו שרשור ארוך.

ובנימה פחות מטיפה, איני בקיא בחוק מספיק כדי לחוות דעה.

ברור שמבחינה אנושית הקטנוע שלך מפריע ולא ממוקם במקום ראוי (גם אם חוקי).

כאופנוען לאופנוען, כל מה שאני יכול להמליץ עליו זה לחנות בחנות ייעודיות לאופנועים, וכשאין כאלה, לחנות בדיוק כאילו היית רכב.

פורסם
סתם שאלה שמעניינת אותי, למשל אם הבן אדם יערער, איך בדיוק הוא יוכיח שהוא אכן חנה "לפני" השלט, אם הוא יכל להוזיז את האוטו\קטנוע, רק בשביל להגיד "חניתי כאן"?

למשל, הייתי חונה על חניית נכים. במידה והגיע פקח, נתן לי קנס של 1000 שקל וכו', אני יכול לבוא, להניע, לחנות בחניה ליד, לצלם, ולערער ולכתוב "חניתי ליד, ולא על החניית נכים".

איך מוכיחים את זה?

לפי מה שרשום בדו"ח הקטנוע צולם ע"י הפקח, אז אני מניח שלא תהיה בעיה בעניין הזה.

פורסם
חבל.

דווקא עיריית הרצליה דאגה למפרצי חניה ייעודיים לאופנועים.

אומנם היית נדרש ללכת כמעט 1.34 דק' ברגל, אבל היית חוסך לעצמך 1000 ש"ח ולנו שרשור ארוך.

ובנימה פחות מטיפה, איני בקיא בחוק מספיק כדי לחוות דעה.

ברור שמבחינה אנושית הקטנוע שלך מפריע ולא ממוקם במקום ראוי (גם אם חוקי).

כאופנוען לאופנוען, כל מה שאני יכול להמליץ עליו זה לחנות בחנות ייעודיות לאופנועים, וכשאין כאלה, לחנות בדיוק כאילו היית רכב.

נכון, עיריית הרצליה דאגה לחנייה יעודית לאופנועים, רק חבל שרק ל4 אופנועים (בהנחה שכולם חונים ישר) במרכז עיר שבה עוברים וחונים (כחוק או לא) אלפי אופנועים ביום.

ובלי קשר, אני מניח שאולי אם פיזית יכולתי לסחוב את הקטנוע עד אותה חנייה הייתי עושה זאת.

פורסם

לא ידעתי שהסוגיה שלי תעלה כל כך הרבה דעות מלומדות, אני מודה מאוד לכולכם על דעותיכם והזמן שהקדשתם לנושא.

אבל אני עדיין לא יודע האם כדאי לי לערער על הדו"ח בטענה שהחנייה חוקית, או להתחיל לחסוך כסף ?

אשמח לשמוע מה דעתכם..

שוב תודה על עזרתכם,

רם.

פורסם

זאת החלטה שלך, מכיוון שזה כנראה עניין תקדימי אין התייחסות בפסקי דין קודמים, את הדעות האם החנייה חוקית או לא קיבלת בפירוט ועם ציטטות ומקורות.

הסיכון הוא שלך ולכן גם ההחלטה שלך, יכול להיות שבנושא התקדימי השופט יחשוב כפי שכתב ישה והשופט קרזבום, יכול להיות שלא יקבל את טענתך ותקבל קנס מוגדל.

כמובן שבנושא תקדימי לא ניתן להמליץ שתיגש למשפט ללא עו"ד, שזו הוצאה נוספת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המלצתי

תן את הכתובת נראה בגוגל סטריט את המקום

חלק טוענים כי מדובר במפרץ חניה ייעודי שתחילתו טיפה לפני השלט במקום בו אתה חונה ולכן הדו"ח תקין

אז ניתן יהיה להחליט יותר טוב

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

גם בתמונות הנוכחיות רואים יופי שזו הצלע של הטרפז של החנייה, לא זו השאלה העקרונית כאן אלא איך יפורש הסעיף בביהמ"ש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן רואים

הזמנתי תור לאופטומטריסט.

המלצתי

לא הייתי הולך להישפט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אלא אם כן העניין בוער בעצמותיו ולאחר ייעוץ עם עו"ד הם חושבים שיש מקום לבקש פסיקה עקרונית בנושא.

בכל מקרה החבר פה ייפרד מאלפייה לפחות, השאלה אם היא תלך לקופת המדינה או לעו"ד

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...