Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו, שנקבע סעיף מיוחד בתקנות (72 א 16) לעניין חניית נכה.

ככה שלהסיק מתמרורים אחרים המתירים או אוסרים חנייה לא בהכרח נכון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ליד למקרה הזה פירושו רחוב ובו מותרת חניה מסומנות בתיבות ( לא הכרחי ) אבל לא לגבי התיבה שלידה המיועדת לנכה.

וכאמור תמיד מהשלט קדימה פרט למקרה בו התמרור נמצא בקצה החניה מאונכת לכביש .

חניה לרכב נכה גדול תסומן גם בתמרור 820 מעטפה על הרצפה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

על מה מתבסס הפירוש הזה ישה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פירוש רש"י

תסתכל בסעיף קטן 15 גם מופיע ליד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני לא בטוח שבתקופת רש"י היו תמרורים

סעיף 15 הוא:

ליד תמרור המסמן תחנת הסעה לחיילים, אלא לשם העלאת חיילים והורדתם;

ועדיין אין כאן פירוש למילה "ליד", פירוש מילוני יגיד לך שמילים נרדפות הן "סמוך" ו"קרוב".

כלומר בשביל שתתפוס הגדרתך שמשמעות "ליד" בסעיפים אלו זה "מנקודה זו ואילך" יש צורך בפסיקה שתפרש זאת כך, עד אז הפירוש הוא הפירוש המילוני (פשט בהקבלה לרש"י שלך).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מפתיע אבל אין פסיקה בנדון במחוזי קל וחומר בעליון

מצ"ב פס"ד אחד שדן בסוגיה

נדמה לי שרש"י ניצח

ST-10-02-1642-515.doc

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

צר לי - אך אינני שותף לדעה הרווחת כאן.

יש רכבי נכים רבים של רתוקים לכסאות גלגלים שהמעלית של הכסא נפתחת דרך דלת תא המטען. חניה כמו שלך גורמת לכך שהחנים הנ"ל איננה שמישה עבורם.

לענ"ד ברגע שיש שלט בתחילת המפרץ הכווונה שחניית הנכים מתחילה מתחילת המפרץ לפחות חנייה אחת (או יותר אם מסומן בשלט)

בתקווה שלא תזדקק לחנות בהיתר בחניה כזאת לעולם...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איני חושב כי תפקידו של הנהג הוא לחשב איזה מרחק בדיוק דרוש לרכב נכה ומעלית של כסא גלגלים. תפקיד זה נתון בידי מציב התמרור.

לפיכך יש לבוא בטענות לרשות המקומית שהציבה את התמרור באופן רשלני ולא לנהג שחנה לדעתי כחוק.

פורסם

איני בקיא בסעיפי החוק, לא תמיד החוק הגיוני , אבל:

כעקרון, ידוע לי שתמרור תקף למה שמצוי אחריו כפי שכתבתם.

במקרה הזה אין רצף חניות אלא חנייה אחת.

התמרור תקף לחנייה זו.

המקום בו חנה הקטנוע הוא חלק מחנייה זו.

תוספת למקשים:

הקטנוע לא מפריע כנראה למי שחונה שם כרגע. הוא כן עלול להפריע לרכב נכה אחר.

העובדה שאדם הגיע עם רכב, גם אם נניח בהליכה בניגוד לכיוון התנועה ולא ראה את השלט- אינה פוטרת.

הנ"ל אינו מבוסס על היכרות עם החוק לסעיפיו.

פורסם

לדעתי המילה ליד היא ניסוח אומלל, אבל הכוונה היא מהתמרור והלאה, שזה עיקרון יסודי בתקנות התעבורה. לא מתקבל על הדעת לפרש את זה כ"סמוך ל...", כי אז לא ניתן יהיה לחנות גם לפני תמרורים, ומי יקבע כמה זה "בסמוך ל..."?

בלוח התמרורים בכלל כתוב שתוקף תמרור של נכה הוא ב-מקום הצבתו.

לדעתי החניה היתה חוקית לחלוטין.

פורסם

סתם שאלה שמעניינת אותי, למשל אם הבן אדם יערער, איך בדיוק הוא יוכיח שהוא אכן חנה "לפני" השלט, אם הוא יכל להוזיז את האוטו\קטנוע, רק בשביל להגיד "חניתי כאן"?

למשל, הייתי חונה על חניית נכים. במידה והגיע פקח, נתן לי קנס של 1000 שקל וכו', אני יכול לבוא, להניע, לחנות בחניה ליד, לצלם, ולערער ולכתוב "חניתי ליד, ולא על החניית נכים".

איך מוכיחים את זה?

פורסם
סתם שאלה שמעניינת אותי, למשל אם הבן אדם יערער, איך בדיוק הוא יוכיח שהוא אכן חנה "לפני" השלט, אם הוא יכל להוזיז את האוטו\קטנוע, רק בשביל להגיד "חניתי כאן"?

למשל, הייתי חונה על חניית נכים. במידה והגיע פקח, נתן לי קנס של 1000 שקל וכו', אני יכול לבוא, להניע, לחנות בחניה ליד, לצלם, ולערער ולכתוב "חניתי ליד, ולא על החניית נכים".

איך מוכיחים את זה?

לא יותר פשוט לדפוק מכות לפקח ולקחת לו את מסופון הדוחות?

פורסם

איך מוכיחים את זה?

להוזיז הוא לא יצליח, להזיז אולי כן

פורסם
להוזיז הוא לא יצליח, להזיז אולי כן

כן? זאת התשובה שלך? מכל הדברים שיכלת לענות, כמו לענות לי על השאלה או לפחות לתת לי אינדיקציה, זה כל מה שהמוח שלך הצליח לעלות עליו? אידיוט.

לא יותר פשוט לדפוק מכות לפקח ולקחת לו את מסופון הדוחות?

לא יודע, אולי תציע לו שהוא יחנה את הרכב שלו במקום אחר ואתה תשים על עצמך מדי פקח, ותעזור לו למלא דוחות?

פורסם
צר לי - אך אינני שותף לדעה הרווחת כאן.

יש רכבי נכים רבים של רתוקים לכסאות גלגלים שהמעלית של הכסא נפתחת דרך דלת תא המטען. חניה כמו שלך גורמת לכך שהחנים הנ"ל איננה שמישה עבורם.

לענ"ד ברגע שיש שלט בתחילת המפרץ הכווונה שחניית הנכים מתחילה מתחילת המפרץ לפחות חנייה אחת (או יותר אם מסומן בשלט)

בתקווה שלא תזדקק לחנות בהיתר בחניה כזאת לעולם...

נכון ולכן המחוקק דואג לתיבת חניה ארוכה יותר

עדיין מיקום התמרור צריך להיות מכאן ואילך!!

ולגבי עול ההוכחה

ההוכחה חלה על התביעה ראשית דבר.

לכן אם יעלה פות"ש את הדו"ח לכאן נדע מה כתב הפקח , אולי צילם גם את מיקום האופנוע!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...