Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפיסת חניית נכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יכלת להגיד לו "אדוני יש חניה 100 מטר מכאן , אני אעמיס עבורך את הסחורה"

אבל אתה בחרת לצלם ולהתבכיין.

אתה אמיתי?

ע"פ חוק (שלא לדבר על ערכים בסיסיים) אין לחסום חניית נכה גם אם הנהג נמצא בתוך הרכב.

ומעבר לכך, מאין לך שמדובר באדם שפרק סחורה? מדובר בסופר יוחננוף ברחובות - יש שם חניות מסביב ואני די בטוח שיש להם אזור פריקת/העמסת סחורה מסודר.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יכלת להגיד לו "אדוני יש חניה 100 מטר מכאן , אני אעמיס עבורך את הסחורה"

אבל אתה בחרת לצלם ולהתבכיין.

1. הערתי לו, והוא התעלם. במידה ולא היה מתעלם, והיה אומר לי שהסיבה לחניה זו היא שאין חניה פנויה ועליו להעמיס סחורה, תאמין לי - הייתי בוחר להציע הצעה זו.

2. כשהגיע לחניון היו עוד חניות פנויות, לדוגמא חניה אחת לידו (!!!!) בה אני חניתי כשהגעתי לחניון יחד איתו (!!!!).

3. הבחור לא הגיע לפרוק / להעמיס סחורה. קנה מוצר או שניים והלך.

אבל בוא נלך עם צורת החשיבה שלך לשניה-

נניח ולא הייתה חניה קרובה במתחם, נניח ולא הצעתי לו עזרה, נניח והוא בא לפרוק / להעמיס מטען של 200 קילו,

אתה יודע מה? נניח ואפילו באמת לא הייתה לו אף ברירה חוץ מלתפוס חניית נכים (רק לשם הויכוח, אין באמת סיטואציה שמצדיקה תפיסת חניית נכים), אם כך אז למה, למה לתפוס שתיים?

פורסם

כי הוא זבל עופות?

הנורמה פה הפכה להיות שקודם אני אחשוב על עצמי ולא אכפת לי מאף אחד אחר.

חבל שהרחובות לא מוצפים בשוטרים ולכן הזבלים האלה מרשים לעצמם לשים קצוץ על ציבור הנכים ועל כל שאר משתמשי הדרך (כי אני בטוח שזה לא נגמר רק בחניה במקום של נכה אלא גם באדום לבן וחניה על המדרכה).

פורסם

לדעתי מדובר בעבירת חניה המוגדרת בצורה רחבה מדיי ועונש בלתי סביר לחלוטין, תוך ניצול רגשי במטרה לחלוב נהגים.

אין חולק שיש לאפשר לנכים להשתמש בשרותים שונים וכו.... וכדי לאפשר לנכה שימוש סביר יש צורך בחניות יועדיות לצורך נגישות

אם זו תכלית החקיקה לא ברור למה גם עצירה בחניית נכה כשהנהג ברכב והמנוע מונע גם היא עבירה באותו מדרג?

למה עצירה על נתיב וחסימתו היא "זולה" יותר מאשר עצירה על חניית נכה או לחלופין חניה על המדרכה תוך כדי חסימתה. הרי ברור שחניה על מדרכה היא חמורה הרבה יותר כי חסימה של מדרכה מונעת של כולם כולל הנכים.

המצב מתחדד עוד יותר בת"א באיזורים מסויימים סימון חניות הנכים הוא בעייתי ובמקום סימון ברור יותר העייריה מדפיסה כסף.

לדעתי צריך להבחין בין עצירה בחניית נכים לבין חניה ואולי אפילו להבחין בין חניה כשכל 10 המקומות השמורים פנויים לבין חניה על המקום הפנוי היחיד.

המצב הנוכחי נראה פשוט כמו מחלבת כספים בחסות רגשית.

פורסם
הפיתרון המתבקש (גם אם לא מושלם) הוא לחסום את הנבלה ואז שיחפש אותך

ואז אם באמת מגיע נכה והנהג החוסם רוצה לפנות את המקום אז ששניהם יחפשו.

יופי!

פורסם

יגאל, נכון שיש בישראל בעייתיות וחוסר סדר מסוים בכל עניין חניית הנכים (ונגישות בכלל). חוסר סדר זה, ביחד עם ניצול לרעה של תווי נכה (כאשר לעיתים האשמה היא על משפחתו של הנכה ולעיתים גם עליו) מוביל לזילות של עניין חניית הנכה.

יחד עם זאת - בתור מישהו שעובד עם אוכלוסיה נכה (בגיל המבוגר), אני יודע (תודה לאל שלא על בשרי) מה משמעותה של פגיעה בניידות וכמה קריטי כל מטר של מרחק. אני יודע שלא כיף לסחוב ארגז של סחורה כמה עשרות מטרים, אבל הרבה נכים מתקשים יותר לסחוב את עצמם מרחק של מטרים ספורים.

ברור הפתרון של הבעיה צריך להיות גלובלי יותר מאשר רק אכיפה של עצירה בחניית נכה - אבל אין זה מפחית מעניין זה. אדם צריך להתייחס לחניית נכה כאילו מדובר במקום עם שלט "אין-כניסה", אלא אם הוא נכה בעצמו או מוביל נכה ברכב.

לגבי סולם הענישה בישראל - ברור שהוא מעוות לחלוטין. אני מסכים לחלוטין שחסימת מדרכה, במיוחד ליד כביש סואן, היא עבירה חמורה מאוד שלא נאכפת ובוודאי לא נענשת כראוי. גם עבירה של חיתוך נתיבים בגסות ובלי איתות חמורה יותר מנסיעה ב-160 קמ"ש בישורת תלת-נתיבית, אבל גם כאן האכיפה והענישה פחותים בהרבה.

פורסם

מקווה שהוא יחטוף קנס על כל חניה, ולא רק קנס אחד על חנייה אחת.

ולא, אני לא מתכוון לקנס אחד של 2000 שקל. אני מתכוון ל2 קנסות נפרדים, סתם בשביל שיהיה לו כואב יותר עם הניירת. :bad-word:

igalr, יכלת ללכת למשטרה ולהסביר את המצב של הבחור המסכן בתמונה, ולהציע להיות עורך הדין שלו.

אבל אתה בחרת להגיב בפורום ולהתבכיין.

פורסם
יגאל, נכון שיש בישראל בעייתיות וחוסר סדר מסוים בכל עניין חניית הנכים (ונגישות בכלל). חוסר סדר זה, ביחד עם ניצול לרעה של תווי נכה (כאשר לעיתים האשמה היא על משפחתו של הנכה ולעיתים גם עליו) מוביל לזילות של עניין חניית הנכה.

יחד עם זאת - בתור מישהו שעובד עם אוכלוסיה נכה (בגיל המבוגר), אני יודע (תודה לאל שלא על בשרי) מה משמעותה של פגיעה בניידות וכמה קריטי כל מטר של מרחק. אני יודע שלא כיף לסחוב ארגז של סחורה כמה עשרות מטרים, אבל הרבה נכים מתקשים יותר לסחוב את עצמם מרחק של מטרים ספורים.

ברור הפתרון של הבעיה צריך להיות גלובלי יותר מאשר רק אכיפה של עצירה בחניית נכה - אבל אין זה מפחית מעניין זה. אדם צריך להתייחס לחניית נכה כאילו מדובר במקום עם שלט "אין-כניסה", אלא אם הוא נכה בעצמו או מוביל נכה ברכב.

לגבי סולם הענישה בישראל - ברור שהוא מעוות לחלוטין. אני מסכים לחלוטין שחסימת מדרכה, במיוחד ליד כביש סואן, היא עבירה חמורה מאוד שלא נאכפת ובוודאי לא נענשת כראוי. גם עבירה של חיתוך נתיבים בגסות ובלי איתות חמורה יותר מנסיעה ב-160 קמ"ש בישורת תלת-נתיבית, אבל גם כאן האכיפה והענישה פחותים בהרבה.

עכשיו נסה להסביר לעצמך איך העובדה שנהג יושב ברכב מונע יפריע להגשמה של כל מה שכתבת ?

לעניין חסימת מדרכה , גם אם הייתה נאכפת במלואה גובה הקנס הוא הרבה יותר נמוך.

אפילו כפי שציינת לעניין ההקבלה תמרור "אין כניסה" גובה הקנס על "אין כניסה" הוא נמוך בהרבה.

לכל יפי הנפש , פשוט מנצלים אותכם והכי גרוע שזה כלל לא עוזר לנכים.

פורסם
עכשיו נסה להסביר לעצמך איך העובדה שנהג יושב ברכב מונע יפריע להגשמה של כל מה שכתבת ?
יושב ברכב מונע כמה זמן שיתחשק לו, מחכה לחבר הערס שלו שירד למטה ויצטרף אליו ובנתיים דיר-באלאק מי שיעיר לו.

נשמע לך מוכר?

לעניין חסימת מדרכה , גם אם הייתה נאכפת במלואה גובה הקנס הוא הרבה יותר נמוך.

אפילו כפי שציינת לעניין ההקבלה תמרור "אין כניסה" גובה הקנס על "אין כניסה" הוא נמוך בהרבה.

כפי שעוד ציינתי בהמשך דברי, יש בעיה בישראל בעניין סולם הענישה.
פורסם

אין לי בעיה שישב כמה שהוא רוצה בתוך הרכב ויחכה לחבר שלו.

אבל אם מגיע נכה שיפנה את המקום.

ברור שזה עדיף ממצב שבו אותו אחד יחסום נתיב ויחכה לחבר שלו בחניה כפולה או על המדרכה.

פורסם

מצטער יגאל

לא מקבל את זה

חמותי היא נכה (אמנם לא עם כסא) אבל היא לא יכולה לצעוד יותר מדי

היא לא תבקש מאותו זבל לפנות את החנייה, היא תחנה בחנייה רחוקה יותר.

היא במחשבה (מטומטמת כנראה לתפיסתך) שאם מישהו חונה בחניית נכים כנראה שהוא נכה והוא אכן צריך את זה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

יגאל, ברור שיחכה עם מנוע מונע, חלונות סגורים ומזגן בתור הרכב וברגע שיגיע נכה הוא פשוט יעצור רגע, ירד מהרכב וישאל אותו "אחי, אתה יכול לזוז בבקשה?" אה רגע, זה לא יקרה. יותר סביר להניח שהוא יגיע, יראה רכב עומד בחניה וימשיך הלאה.

אני גאה להיות יפה נפש, זה הרבה פחות גאווה מלבקש מעוברי אורח לעזור לך להרים כסא גלגלים עם נכה עליו מעל למדרגות בדרך ולהשפיל את גאוות הנכה על הדרך (סיפור אמיתי).

אתה מדבר על מצב שלא הולך לקרות, לא כל רכב נכה מסומן בסימון בולט ונראה למרחוק ואני בספק אם הנהג שיושב ברכב ערני למה שקורה סביבו בכלל.

שאותו אחד לא יחסום את המדרכה ולא נתיב וימצא פתרון שלא יפריע לכל העולם ואשתו, בטח ובטח שלא לאנשים שאין להם שום אופציה אחרת. בהרבה מקומות הנכה לא יכול לחפש חניה אחרת, הוא פשוט לא יכול להגיע.

פורסם

איך הנכה ידע שמדובר ברכב שעצר "בדיוק לשניה"?

או שעצר כדי לאסוף את החבר שלו?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תמונה שווה אלף מילים, אבל לא עבור גוגל.

אז רק לוודא בשביל הדורום הבאים , החלאה הזה נוהג ברכב מספר 69-863-57 , שזה 6986357

מסוג סוזוקי דימקס , Suzuki D-Max

ועכשיו זה ישאר לעד.

• תוכן חדש...