Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קראתי טור דעה בעיתון הארץ על נושא שקרוב אליי במיוחד. שכן אני משרת במקום שבו אם הייתה התייעלות כולם היו מקפלים את חפציהם והולכים הביתה. ברצוני להביא אותה לפניכם:

http://blogs.haaretz.co.il/orikatz/78/

אותי אישית הנושא הזה מחליא. מאות עסקנים מועסקים בכל מיני תפקידים הזויים (בית ספר לבטיחות בדרכים של צה"ל למשל. או מרכז שלם שמוקדש לאיך להדריך מדריכים) כל אחד כזה מקבל רכב, משכורת שמנה וים הטבות על חשבון כולנו. אחרכך זה גם חוזר אלינו בהפוכה במחירי הרכב והדלק ושאר מיסים כאלה ואחרים שאנחנו משלמים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אסור להגיד כלום על זה שהצבא זה אחד מהגופים הכי מסואבים, לא יעילים ובזבזניים שיש במדינה, כי אז אתה שמאלני מסריח :roll:

לא הבנתי מה הקשר בין שני הדברים, אבל אם אתה חש צורך להרגיש נרדף לך על זה.

הצבא הוא באמת גוף בזבזני מאוד ואני מאוד מקווה שהאוצר יסגור לו את הברז ושיתחילו להתייעל כבר.

פורסם

פשוט זה מה שקורה כל פעם שמזכירים את הבזבוזים בצבא.

גם פה בפורום תקפו אותי לא פעם כשאמרתי שצריך לייעל את כל המערך ולהוריד עלויות.

גם נתתי דוגמאות מהשירות שלי.

לדעתי החסינות לביקורת (שמתחילה להעלם למזלנו) היא אחת הסיבות העיקריות שאפשרו כזה בזבוז כל כך הרבה שנים.

פורסם

אבל אסור להגיד כלום על זה שהצבא זה אחד מהגופים הכי מסואבים, לא יעילים ובזבזניים שיש במדינה, כי אז אתה שמאלני מסריח :roll:

יוסי, אני ממש לא שמאלני (ההיפך הגמור, לא שיש לי בעיה כל אחד והדעה שלו) ואני טוען שיש הרבה בזבוז בצבא.

דווקא איפה שבאמת צריך להוסיף לא מוסיפים (למשל בבסיס שלי למשל היו חסרים אנשי מחשבים ותקשורת מחשבים, ובמקום זה בחרו לקחת חיילות שהוכשרו לתחום המחשבים ולשבץ אותן בתור פקידות בטייסות (לא שחסר שם פקידות...)).

עריכה: אני חושב שיש גם הרבה חיילים שלא עושים שום דבר. פשוט ככה. יש מלא בסיסים של ג'ובניקים שפשוט יושבים כל היום ומחכים שתגיע השעה 17:00 כדי ללכת הביתה. לדעתי, חייל שעושה בלאגן צריכים לזרוק אותו ולא לתת לו שום זכויות. במהלך השירות שלי נתקלתי במקרים שחיילים כאלה ועוד גורמים נזק לצבא מלבד ההוצאה החודשית שלצבא יש עליהם (למשל חייל ששפך סולר על האדמה ממשאית שלמה, חייל שהדביק חזיז על מטוס וכו').

פורסם
פשוט זה מה שקורה כל פעם שמזכירים את הבזבוזים בצבא.

גם פה בפורום תקפו אותי לא פעם כשאמרתי שצריך לייעל את כל המערך ולהוריד עלויות.

גם נתתי דוגמאות מהשירות שלי.

לדעתי החסינות לביקורת (שמתחילה להעלם למזלנו) היא אחת הסיבות העיקריות שאפשרו כזה בזבוז כל כך הרבה שנים.

לא יודע על מה אתה מדבר, בכל מקרה זה לא עניין מדיני זה עניין כלכלי.

גוף ענק שזורק כל יום טונות של מזון, מבזבז כמויות עצומות של דלק לשווא ומעסיק בקבע אנשים חסרי מעש ושולח אותם לפנסיה בגיל 45 -דבר כזה דורש התייעלות מאסיבית כי הוא בא על חשבון כולנו.

פורסם
בכל מיני תפקידים הזויים (בית ספר לבטיחות בדרכים של צה"ל למשל. או מרכז שלם שמוקדש לאיך להדריך מדריכים)

ולמה החלטת שהמחלקות הללו מיותרות? אתה מכיר לעומק את הפעילות שלהן? יודע על ההצלחות/כשלונות שלהם? יודע מה יפגע אם הן יסגרו? מסוגל לכמת את זה בכסף?

צה"ל הוא אחד הארגונים עם ההצלחה הכי גדולה בהורדת מספר תאונות הדרכים.

ובארגון שחייב להכשיר אנשי מקצוע בזמן קצר כדי להפיק מהם את המיטב, הדרכת מדריכים נשמעת כמו דבר חיוני בהחלט.

זה נחמד לדרוש קיצוץ, ויש איפה, אבל ההחלטה איפה וכמה צריכה להעשות על בסיס מקצועי, לא היכן שלחייל מסויים נראה שיש בזבוז.

פורסם

Xenon, אי אפשר להכליל את כל אנשי הקבע. יש בניהם גם לא מעט שאני מכיר שנותנים 200% מעצמם לצבא ולמדינה.

מה שכן, יש הרבה שטויות בצבא שצריך להוריד והבעיה היא גם בקצינים, לא רק בנגדים.

פורסם

כשכתבתי "מעסיק בקבע אנשים חסרי מעש" לא הכללתי את כלל אנשי הקבע (קצינים ונגדים) אלא רק את אלה שהם באמת חסרי מעש ובתור אחד שעשה שירות קרבי מלא ועושה 30 ימי מילואים בשנה יצא לי לראות מספיק כאלה שהם שילוב של בטלנים ועצלנים ולא שווים כלום ברגע האמת- כשאת הצוות שלי הקפיצו לבסיס בהתחממות האחרונה עם סוריה לקראת תקיפה אמריקאית כולנו הגענו תוך 6 שעות בערך לבסיס וקרענו את התחת בהתארגנות, הלכנו לישון ב-2 בלילה בדיר חזירים (במקום לישון במקום נורמלי אחר שהיה פנוי) וקמנו ב-6 בבוקר כולנו למחסני הלוגיסטיקה להצטיידות אבל אנשי הקבע הבטלנים/עצלנים לא מראים סימני חיים לפני 10 בבוקר והם לא זזים מטר בתוך הבסיס בלי פורד 6 ליטר בנזין.

ד"א, על החזרי דלק אנחנו אנשי המילואים יכולים רק לחלום.

פורסם

זה ישמע מוזר אבל לצה"ל יש מה ללמוד מהמשטרה ומהשב"ס בכל מה שקשור לניהול תקציב.

נכון הגוף גדול פי כמה וכמה אך יש דרכים לחלק אותו לתאים ולייעל אותו.

מודלים, לא חסר, רק רצון.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לגבי מה שנאמר בקבע, לדעתי? זה בהחלט לא הגיוני ואין שום הגיון בכך שאנשי הקבע יוצאים לפנסיה בגיל 45, זה הזוי מצחיק ולא מתאים.

לפי הבנתי בקרוב או שזה כבר בתהליך, הגיל עולה ל 50, עדיין, זה נראה לכם הגיוני?

למה שהאדם לא ייצא לפנסיה לקראת 60? 65? מה רע?

ומחזק את כל מה שנאמר לגבי התייעלות נוספת בתחומים נרחבים, לא בתחומי רכישות ציוד שחובה.

פורסם

הדבר הראשון שצריכים לעשות בצבא זה להפוך הכל לצבא שכירים.

מי שרוצה יתגייס ומי שלא לא, עם משכורות שישקפו את התפקיד, ולא 300 ש"ח לחייל ממורמר שמחפש רק לא לעשות כלום או להוציא ג' ושאר הפטורים.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...