Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתקשר היום למתקינים אבל רוצה לדעת כמה אני אמור לשלם. או שבעצם אפשר להסיר את הכיסוי ולחתוך (או לנתק) את הכבלים? זה יהיה עדיף על לשלם למתקין :-).

לא נראה לי שיש קשר אבל מדובר ביונדאי אקסנט

פורסם

אם תחתוך את הכבלים, האוטו לא יניע.

צריך לבצע ניתוק מסודר. זה לא משהו שבילתי אפשרי לבצע לבד, אבל צריך לדעת מה אתה עושה.

לדעתי יקחו כ 150 ש"ח על פירוק קודנית.

פורסם

המחיר שבוקי נתן נכון.

אבל תבדוק איפה הרכב שלך מטופל.

בזמנו הקודן שלי התחיל לעשות לי בעיות, והחשמלאי רכב שלי ניתק לי ללא עלות:lol:

פורסם

במידה ואתה חותך את החוטים עליך לאתר את הנקודת ניתוק ולהשלים את החיבורים כמו שהגיעו במקור.

לא מדובר בעבודה קלה אלא אם אתה יודע בדיוק היכן הן נמצאות.

רכב של חבר , בוצע ניתוק קודנית שהתגלתה כבעייתית מאוד (הניתוק היה ליד המנורה של הגג) ומשום שעות עבודה מרובות ופירוק חצי רכב, יצא כ-400 ש"ח.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
עדיף לפי דעתי להחליף את המקשים .

המעגל של הקודן פותח או סוגר מעגל חשמלי ואם יש בעייה אז הבעייה היא במקשים .

אם יש בעיה במקשים, לפני החלפתם הייתי מנסה לשנות את הקוד אם יש מספיק מקשים, אבל זה רק אני :)

לפעמים הקודן עושה בעיות שלא נובעות מלוח מקשים.

150 להערכתי זה מחיר מקסימום (לאחרונה ביצעתי ניתוק אזעקה די מסועפת של רב בריח, עלה 150, והיתה לי אפשרות לנתק גם את הקודן ללא תוספת מחיר).

פורסם
עדיף לפי דעתי להחליף את המקשים .

המעגל של הקודן פותח או סוגר מעגל חשמלי ואם יש בעייה אז הבעייה היא במקשים .

זה לא קשור להחלפת מקשים. אני עושה את זה מסיבות של נוחות בלבד. אני פשוט רוצה להיכנס לאוטו, להכניס את המפתח לסוויץ' ולהתחיל לזוז. במצב עכשיו צריך לנטרל את האזעקה והקודן וזה מרגיז כי לא מדובר ברכב חדש (המחירון סביב 10K).

מצטער שלקח לי יומיים לענות (קראתי מה שכתבתם אבל לא רציתי להגיב סתם). דיברתי היום עם בעל מקצוע מתחום האלקטרוניקה וההצעה שלו היתה של 200 שקל. הוא הסכים להוריד ל-150 אחרי שאמרתי לו שלפני שנה הם דפקו אותי במחיר של רדיו ורמקולים (ביררתי מחירים רק אחרי שקניתי :brickwall:). שימו לב שהמחיר כולל גם קודן וגם אזעקה. ללכת על זה?

פורסם

לי ניתקו אתמול קודן של איתורן ולקחו לי 100 שח.

10 דקות לקח לו . ששאלתי למה זה כל כך יקר הוא עבד רק 10 דקות.הוא אמר שהוא יודע איך לנתק מישהו אחר היה מחפש שעה . וזה כמו במוסך שעת עבודה

פורסם

ניתוק קודן באמת פשוט יותר מניתוק אזעקה מסועפת (על הרכב שלי עבדו חצי שעה במקום לא כל כך נגיש) על ביטול קודן הוא לא רצה תוספת מחיר, אבל 100 שקל לעבודה של בעל מקצוע זה סכום מינימלי. לא מדובר בהחלפת נורה (שיכול להימשך אותו זמן, אבל כל אחד כמעט יכול לעשות את זה בעצמו).

כמה מחייבים במוסך על שעת עבודה? גם אם הטיפול לוקח פחות מהשעתון.

פורסם

זה אכן פשוט יותר, אבל אם אתה לא מתמצא במערכות יש יותר סיכוי לנזק מתועלת!

החלפת נורות מסויימות, כן הייתי מציע לבצע בעצמך. ניתוק מערכת שעלול להשבית את הרכב אם אין לך ידע, לא מומלץ לבצע בעצמך!

פורסם

אני במקומך הייתי בודק איפה המוח של הקודן ובוחן את האפשרות לנתק לבד - אצלי ברנו גם ביטלתי את הקודן, וכשראיתי איך הם עשו את זה, התבאסתי שלא ניסיתי לבד: למוח של הקודן נכנסו בדיוק 2 חוטים, שכל מה שהקודן עשה זה לקצר ביניהם לאחר הקשת הקוד. הבחור זרק את המוח, הלחים את שני החוטים אחד לשני, ושלום על ישראל.

עבודה כזו צריכה להיות בין 50 ל 100 ש"ח.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

למקרה שמישהו אחר יהיה באותו מצב, לפני שאתם חותחים משהו, תעקבו אחרי החוטים ותבדקו מה הם מנתקים - יש קודניות שמתקשרות אם מחשב הרכב ויש קודניות שעובדות בזוג אם האזעקה ובעלי ממסרים שמופעלים RF - אלחוטיים.

לפי נסיוני המר, רוב המתקינים (גם מורשה חברה ו "בלא בלא בלא" אחר) מתקינים הכל מתחת להגה (כנ"ל גם אזעקות) - תסיר את הפלסטיק ותגלה שזה ככה. התקנה מקצועית לוקחת כ-יום עבודה וכוללת הכנסת החיווט של מערכת המיגון לתוך הצמה המקורית של הרכב ו פירוק דאשבורד על מנת להחביא את מכללי הקודנית\אזעקה. - התקנה שגם עולה בהתאם......

פורסם

אם יש לך לך קצת ידע טכני זה ממש לא סיפור לנתק , ביחוד שרוב המתקינים הם מתעצלים להתקין את יחידת ההפעלה במקום מוסתר.

ברמת העיקרון אם חשפת את יחידת ההפעלה, אתה צריך לעקוב אחר הצמת חוטים שמתחברת , יהיו שני חוטים שמחוברים לחוט של הרכב שנגזר באמצע, הקודנית בסך הכל סוגרת מעגל ברגע שיש קוד נכון, בדרך כלל מדובר על ניתוק של המינוס של האיבולזייר או של משאבת הדלק.

שאר החוטים צריכים להיות מינוס , פלוס ופלוס אחרי סוויץ.

• תוכן חדש...