Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

ברשותי פורד פיאסטה 2002 מנוע 1300 גיר ידני.

אני נואש עייף ומחפש כבר שבועיים!! תשובה לשאלות שלי :roll:

1.איזה שמן מנוע מתאים לרכב הנ"ל? שאלתי כבר 4 מוסכים מורשים של פורד/מאזדה באיזור ירושלים, אחד אומר 10W40 חצי סינטטי (לא משנה איזו חברה), השני אומר 5W30 חצי סינטטי של מוטורקראפט וכו', בספר הרכב שיש ברשותי רשום ככה: "יש להשתמש בשמן מנוע העומד בדרישות האיכות של מפרטי פורד שהם : WSS-M2C913-A או WSS-M2C912-A1" שאני לא יודע בכלל מה זה אומר:roll: ובעמוד השני של הספר רשום שמפרט השמן מנוע צריך להיות - אולטרה (מה זה?!) 10W40SYN, חיפשתי כבר בכמה פוסטים בפורום הזה וגם פה כל אחד אומר משהו אחר ואני מתבלבל לחלוטין, אז מה התשובה לשאלת השאלות הזאת???

2.איזה נוזל קירור מתאים לרכב הנ"ל? ירוק? אדום? ורוד? כתום? כחול? חלק מהמוסכים ששאלתי וגם מהשירשורים שראיתי כאן אמרו שהאדום זה הנוזל המתאים, האם זה נכון? וגם שמעתי כמה שמועות על תקן FL22 שצריך להיות בנוזל קירור, זה קשור לרכב הנ"ל?

סליחה על החפירה, ומבקש שיגיבו כמה שיותר מתוך חברי הפורום המומחים.

פורסם

שלום לך,

כפי ששמת לב היצרן מבקש שתשתמש בשמן 10W-40 עם התקנים של פורדWSS-M2C913-A או WSS-M2C912-A1

אתה יכול גם להשתמש בשמן 5W-40 אבל שיהיו לו את התקנים הנ"ל. בשום אופן אל תשים 5W-30 כי זה נוגד את הוראות היצרן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היו פוסטים בנושא . בעיקרון לדעתי התועלת ממעבר ל10 30w ל10 40w (זו היית ההנחיה גורפת כללית) .לא כדאי במנועים שעברו בממוצע 200 אלף קילומטר.תדאג להחליף בזמן לפחות כל עשר אלף יותר חשוב. ושמן בדירוג טוב.

לגבי נוזל קירור שוב בעיקרון צריךאדוםשל פרינסטון. אבל אם עד עכשיו יש נוזל ירוק עדיף שתשאר איתו.או לבצע שטיפה יסודית אסור לערבב בין הנוזלים.

פורסם

תודה על התגובות!

הנה עוד בלבול שקרה לי איזה עצבים!!!:evil:

התקשרתי היום למוסך הראשי של דלק מוטורס בניר צבי והם אמרו לי בפירוש שה-5W30 של מוטורקראפט זה מה שמתאים לרכב שלי

(זה גלון בצבע אדום 5 ליטר) אבל מצד שני כתוב בספר הרכב שה-10W40 זה מה שאני צריך, אז לכל הרוחות!! למי אני צריך להקשיב!! לספר או למוסך?? שמעתי גם שה-5W30 מתאים לרכבים חדשים יותר וה-10W40 מתאים לרכבים ישנים יותר כמו הרכב שלי 2002 זה נכון?

עיזרו לי בבקשה:-(

פורסם

עדיין לא קיבלתי תשובה מספקת לשאלה שלי :-( הרכב כבר עבר 137,000 ק"מ, אני לא יודע אם הוא ניקרא כבר "עייף", אבל בבקשה מכם חברים! אני זקוק נואשות לתגובות והעזרה שלכם! איזה שמן מתאים למפרט הזה : WSS-M2C913-A או WSS-M2C912-A1 ומה הצמיגות שאני צריך, 10W40 (שהספר ממליץ עליו) או 5W30 (שהמוסך הראשי דלק מוטורס ממליץ עליו) ומה החברות המומלצות?

מחכה לתגובות מהירות.

פורסם

אבי כהן שלום רב !

5/30 מתוצרת מוטו קרפט הוא השמן המתאים לרכבך.

מכיוון שהרכב ברשותך רק חודש ימים, בצע בדיקה חד שבועית לפחות, בחודש חודשיים הראשונים, שלאחר הטיפול, ובחן את בצועי המנוע, רעשי המנוע, ותצרוכת השמן לאורך הזמן, ובטיפול הבא, לפי נתוני הצריכה, חזור לפורום להמלצה נוספת.

הקפד להרכיב גם מסנן שמן מקורי מתוצרת מוטקרפט, וכן מסנן אוויר מקורי, ומסנן דלק.

האם אתה התקשרת היום אלי ליעוץ בנושא?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הייתה לי פיאסטה במשך 4 שנים שבמהלכן ביצעתי 4 טיפולים כולל החלפת נוזל קירור.

אני השתמשתי בנוזל קירור של פרסטון אדום בשמן 10w40 של valvoline. והרכב נסעה מצוין ולא היו שום בעיות.

המנוע בדגם הזה זה אותו מנוע כמו בפיאסטות הישנות וקרוב לוודאי שגם לפי היצרן צריך להשתמש ב 10w40.

אל תקדיש לזה כל כך הרבה תשומת לב תקנה שמן חצי סינטטי איכותי קסטרול או ולוולין או אגיפ ונוזל קירור של פרסטון וסגרתהאת הפינה.

בהצלחה

פורסם

אני השתמשתי בנוזל קירור של פרסטון אדום בשמן 10w40 של valvoline. והרכב נסעה מצוין ולא היו שום בעיות.

המנוע בדגם הזה זה אותו מנוע כמו בפיאסטות הישנות וקרוב לוודאי שגם לפי היצרן צריך להשתמש ב 10w40.

אל תקדיש לזה כל כך הרבה תשומת לב תקנה שמן חצי סינטטי איכותי קסטרול או ולוולין או אגיפ ונוזל קירור של פרסטון וסגרתהאת הפינה.

בהצלחה

פורסם

בהצלחה

קודם כל, אני בספק רב אם המנועים של הפיאסטות משנת 86-97 הם אותם מנועים כמו של הדינאמיק ואחר כך ה GLX.

דבר שני, אם כבר מדברים על פיאסטות ישנות משנים אלה אז היצרן מבקש בפירוש שמן 15W-40. מיכוון שהיום אין כל היגיון בשימוש כזה שמן במנועים בנזין אני עברתי ל 10W-40 והמנוע מתפקד מצויין. קניתי בזמנו 4 מיכלים של 10W-40 "חצי סינטטי". במחיר מצוין. השתמשתי במיכל האחרון. ברגע שאני יכול אני "ארד" ל 5W-40 סינטטי מלא בלי לחשוב פעמיים. למנוע שלי אגב יש 103 אלף ק"מ אמיתיים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קודם כל, אני בספק רב אם המנועים של הפיאסטות משנת 86-97 הם אותם מנועים כמו של הדינאמיק ואחר כך ה GLX.

דבר שני, אם כבר מדברים על פיאסטות ישנות משנים אלה אז היצרן מבקש בפירוש שמן 15W-40. מיכוון שהיום אין כל היגיון בשימוש כזה שמן במנועים בנזין אני עברתי ל 10W-40 והמנוע מתפקד מצויין. קניתי בזמנו 4 מיכלים של 10W-40 "חצי סינטטי". במחיר מצוין. השתמשתי במיכל האחרון. ברגע שאני יכול אני "ארד" ל 5W-40 סינטטי מלא בלי לחשוב פעמיים. למנוע שלי אגב יש 103 אלף ק"מ אמיתיים.

אוקיי הבנתי.

ואיזה שמן 10W40 חצי סינטטי אתם חברי הפורום ממליצים? שיתאים גם לרכב שלי בצורה מושלמת וגם לכל עונות השנה בארצנו הקדושה:-) שמעתי על DuraBlend 10W-40 חצי סינטטי של ולווליין (גלון כחול 4 ליטר) הם טובים? ושמעתי גם על הליקווי מולי 10W40 אבל לפי מה שהבנתי כבר לא משווקים אותם בארץ זה נכון?

מחכה לתגובות מהירות.

פורסם

הליקווי מולי בצמיגות 10/40 משווק עדיין בהחלט, ויש ו מקביל ליקווי מולי בגלון בצבע אפור, מתוסף , בתוסף בשם מוס 2, אך לא בטוח שאתה זקוק לתוסף, ותוכל להסתפק בחצי סינטטי ,במיכל בצבע זהוב ,בצמיגות 10/40 מתוצרת ליקווי מולי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
הליקווי מולי בצמיגות 10/40 משווק עדיין בהחלט, ויש ו מקביל ליקווי מולי בגלון בצבע אפור, מתוסף , בתוסף בשם מוס 2, אך לא בטוח שאתה זקוק לתוסף, ותוכל להסתפק בחצי סינטטי ,במיכל בצבע זהוב ,בצמיגות 10/40 מתוצרת ליקווי מולי.

בברכה

צביקה

גם הולוולין טובים?

פורסם

השמן המתאים לרכבך הוא 5W30 סינטטי מלא ונוזל הקירור הוא אדום

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• תוכן חדש...