Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת, אתה מזכיר לי את אותו חבר.

קח סיר נחמד, שים על האש, שים 2 כפות שמן וחכה מעט, זרוק פנימה כוס וחצי אורז,

החל לבחוש ולערבב קלות את האורז, תוסיף כפית מלח, זרוק פנימה צימוקים, המשך לבחוש

שכל הגרגירים יהיו משומנים, תוריד להבה, שפוך 2 כוסות מים פנימה, תסדר קצת את האורז עם הכף, קח את מכסה הסיר ועטוף אותו במגבת קטנה, כסה את הסיר על להבה קטנה.

כעבור 10 דקות פתח מכסה ותחורר מספר ארובות לאידוי באורז. כעבור עוד חמש דקות סגור להבה ואל תגע בסיר- תן לאידוי לעבוד עוד כמה דקות.

בגדול- המכסה אומנם סגור, אך תעשה ככה שלא יישב הרמטית עם הסיר-המגבת חשובה יותר.

דבר איתי בפרטי אם אתה מסתבך(0524706838 )( כדי שאסתלבט עלייך קצת בטלפון).

Gn'f'R

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המתכון הבסיסי שלי לאורז הוא כזה :

טיפה שמן קנולה(2 כפות) ,לחמם בסיר שבו מכינים את האורז, מוסיפים כוס אורז ומטגנים קלות (דקה), לא לשכוח לערבב כל הזמן.

אחרי זה מוסיפים על כוס אורז, כוס וחצי מים (עדיף רתוחים לקצר זמן), מעט פלפל וקצת יותר מלח, לשים את הסיר על מפזר חום (תמונה מצורפת ) , להעביר ללהבה הכי קטנה לכסות את המכסה של הסיר במגבת ולכסות את הסיר. לא נוגעים ולא מרימים מכסה במשך 25 דקות ולאחר מכן מכבים את הלהבה של הגז ועדיין לא מרימים מכסה במשך 15 דקות נוספות, לאחר מכן להרים את המכסה, לערבב קלות עם מזלג ויש לך אורז אחד אחד (עם בסמטי התוצאה הכי טובה).

על המתכון הבסיסי אפשר לעשות הכל, מרסק עגבניות בטיגון (אורז אדום) או מעט כורכום (לאורז צהוב) ועד ירקות כמו גזר ובצל מטוגנים יחד, אין סוף אפשרויות.

אם תרצה עוד רעיונות רק תבקש.

ישנם גם תערובות מוכנות שמייצרות אורז טעים ועשיר, מוסיפים אותם לאחר שהאורז מוכן.

$T2eC16RHJGEFFmyg6(87BSLc4rClLQ~~60_12.JPG

פורסם
באמת, אתה מזכיר לי את אותו חבר.

קח סיר נחמד, שים על האש, שים 2 כפות שמן וחכה מעט, זרוק פנימה כוס וחצי אורז,

החל לבחוש ולערבב קלות את האורז, תוסיף כפית מלח, זרוק פנימה צימוקים, המשך לבחוש

שכל הגרגירים יהיו משומנים, תוריד להבה, שפוך 2 כוסות מים רותחים פנימה (באם המים לא רותחים- להרתיח ולהנמיך האש מיד לאחר שירתחו), תסדר קצת את האורז עם הכף, קח את מכסה הסיר ועטוף אותו במגבת קטנה, כסה את הסיר על להבה קטנה.

כעבור 10 דקות פתח מכסה ותחורר מספר ארובות (באורז עצמו) לאידוי באורז. כעבור עוד חמש דקות סגור להבה ואל תגע בסיר- תן לאידוי לעבוד עוד כמה דקות.

בגדול- המכסה אומנם סגור, אך תעשה ככה שלא יישב הרמטית עם הסיר-המגבת חשובה יותר.

דבר איתי בפרטי אם אתה מסתבך(0524706838 )( כדי שאסתלבט עלייך קצת בטלפון).

נראה לי שנדרשו כאן כמה הערות (באדום) להבנת העניין :roll:

מיכאל, לא חושב שיש לפותח השרשור מפזר חום. ראה הודעה מוקדמת יותר שלו בקשר לציוד המטבח שלו. הרעיון הוא מתכונים לסטודנט הממוצע והמאותגר תקציבית/ בציוד.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
את השמן לחמם קודם ? או לשפוך מעל ?

איך אני יודע שהמים רותחים ?

אם המקרוני יותר ארוכים מהסיר איך הם נכנסים לתוכו ?

שאלה נוספת: האם אני יכול לטרוף את השניצל ולתבול אותו בפרורי לחם, לשים אותו בפריזר ולטגן אז ? זה יתקלקל ?

בקשה: אורז חברים, אורז!

1. המקרוני מתקפלים עם הבישול - כשהם מתרככים ואז אתה יכול או לדחוף אותם פנימה (לקפל) או לחכות שהם יכנסו אליו לבד

2. אתה יכול להכין בוכטה של שניצלים ולשים בפריזר הם פשוט יהיו פחות טעימים :)

פילה סלמון צרוב:

1. קנה סלמון טרי בסופר (בקש שיסירו את העור כדי שהוא יהיה נקי מכל הצדדים)

2. חזור הביתה

3. חמם מחבת על אש גדולה עם מעט שמן

4. כשהשמן רותח זרוק את הסלמון על המחבת

5. בזוק מעט מלח ופלפל שחור

6. טגן את הסלמון 2 דקות מכל צד (אני אוהבת את הסלמון שלי צרוב - ז"א קצת חי בפנים - אם אתה רוצה מטוגן לגמרי הוסף דקה לכל צד)

7. שים בצלחת

8. בתיאבון!

סלט צדדי למנת הסלמון:

2 עגבניות

שן שום אחת

קצת פלפל ירוק חריף

פטרוזיליה \ עלי סלרי

חתוך את העגבניות לחתיכות גדולות (רצוי שהעגבניות עצמן יהיו גדולות כדי שיהיה בהן המון מיץ)

כתוש שן שום אחת קטנה וזרוק לעגבניות

קצוץ עלי פטרוזיליה \ עלי סלרי דק וזרוק לתוך קערת הסלט

אם אתה רוצה חריפות קצוץ דק דק ס"מ אחד מפלפל ירוק חריף (רצוי שתקצוץ אותו כשאתה לובש כפפות חד פעמיות)

עקבב עם שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם

שים ליד הסלמון ותיהנה

פורסם

עוד הערה- לגבי השמן ה"רותח":

בניגוד למים, השמן לא מבעבע, לפחות לא בטמפ' הבישול המקובלות.

איך יודעים שהשמן חם מספיק? אחרי שחיממנו את השמן (לא להגזים! במיוחד אם זה שמן זית), נשים חתיכה קטנה של תפו"א/ בצל או שניגע עם הקצה של השניצל בשמן, ונסתכל שהשמן יוצר בועות ותסיסה מספקת כתוצאה מהמגע. אם לא- אז צריך לחמם עוד זמן.

צריך להקפיד שהשמן יהיה חם מספיק בכדי שהאוכל המטוגן לא יספוג לתוכו את כל השמן (שמן חם כמו שצריך- בקושי נספג בתפו"א, ומצד שני אם לא מספיק חם- אתה תתפלא כמה הצ'יפס יכול להיות מגעיל).

חימום יתר יכול לגרום להתפרקות השמן (במיוחד בשמן זית)- דבר שהופך אותו לרעיל. לכן מומלץ לטגן רק בשמן קנולה שפחות בעייתי בקטע הזה, ובבישול אין בעיה לשים שמן זית. אם בכל זאת בשמן זית- לא להגזים עם הלהבה של האש, וגם לא לטגן לאורך זמן איתו (ולהחליף שמן בין כל סבב וסבב של הטיגון).

אזהרת בטיחות: במצבים קיצוניים ונדירים השמן יכול להידלק. אסור בתכלית האיסור לכבותו עם מים! רק לחנוק את האש עם מגבת סחוטה (כמובן לאחר שכיבינו את הגז).

כמו כן, כדי שכל העסק יהיה נעים יותר- בטיגון מומלץ לשים את מה שאנחנו רוצים לטגן (דגים, עוף, סטייקים) ללא מים עליהם (לא חייבים לנגב, אבל לא להוציא מסיר מים ישר לתוך שמן החם, למשל). ככה השמן פחות ישפריץ. אם השמן משפריץ חזק- להנמיך קצת את האש (תוך כדי שמירה על התסיסה של השמן סביב האוכל המיטגן).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
נראה לי שנדרשו כאן כמה הערות (באדום) להבנת העניין :roll:

מיכאל, לא חושב שיש לפותח השרשור מפזר חום. ראה הודעה מוקדמת יותר שלו בקשר לציוד המטבח שלו. הרעיון הוא מתכונים לסטודנט הממוצע והמאותגר תקציבית/ בציוד.

מדובר על מוצר בסיסי במטבח שעולה לא יותר מ-20 שקלים במקום מעוצב בשופוני ואולי 10 שקלים במקומות קצת פחות, ניתן למצוא את זה בכל מקום ,לא שם הבעיה.

פורסם

דווקא גיליתי שאם משאירים מעט מים כשמכינים פירה זה יוצא טעים.

אחרי שסיימת לבשל את התפוחי אדמה,תשאיר מעט מים בסיר ורק אח"כ תתחיל למעוך (אגב,אפשר להוסיף 2 שינים שום חתוכים).

ומהניסיון שלי: תקנה תפו"ח בהירים,לא אדומים.

בתאבון!

פורסם

מתכון ברירת המחדל שלי:

מצרכים- אורז בסמטי, גמבה אדומה, גמבה כתומה, גמבה ירוקה, 2 בצלים בינוניים, רוטב סויה, רוטב צ'ילי.

אופן הכנה:

חמם 2 כפות שמן בסיר על אש קטנה.

בזמן שהשמן מתחמם קח כוס אורז ותשפוך לקערה נקייה. תוסיף לו מים תשטוף אותו ותשפוך את המים (פעמיים-שלוש עד שהמים נהיים צלולים יותר).

שפוך את האורז לסיר עם השמן הרותח וטגן כמה דקות, תוסיף מעט מלח ומעט פלפל שחור.

הוסף 2 כוסות מים ערבב וסגור את המכסה.

האורז מוכן כשלא נשארים מים בסיר.

קח מחבת ושפוך אליה 2 כפות שמן.

חתוך את הגמבות והבצלים לרצועות ושפוך הכל למחבת.

טגן כ10 דקות עד רבע שעה ומידי כמה דקות תערבב (כשהבצל נהיה שקוף זה מוכן)

תוסיף 1-2 כפות רוטב סויה

רוטב צ'ילי לפי הטעם שלך, כמות יחסית גדולה (חצי כוס חד פעמית בערך)

תערבב את הכל על האש במשך עוד כמה דקות.

שפוך את האורז מהסיר למחבת (או את הירקות מהמחבת לסיר) ותערבב הכל.

זו כמות שלי מספיקה בערך ל3 ימים, תלוי אם אני מוסיף לזה עוד משהו או לא.

ממש קל וזול להכנה ומאוד טעים.

ניתן לשדרוג בקלות על ידי הוספת רצועות עוף / בשר בשלב טיגון הירקות.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ואם אתה לגמרי חסר כישרון, אין שום בעיה עם תפו"א קפואים וחתוכים שפשוט זורקים לתנור לרבע שעה.

אפשר לקנות גם כאלו שמגיעים כבר מתובלים, אבל אם לא - פשוט שמים אותם בקערה, זורקים פנימה כמה תבלינים שתרצה (מלח, פלפל, כורכום, רוזמרין וכולי) ומערבבים עם שמן זית. משם - לתנור (על נייר אפייה, כן?).

בנוגע לסלט (אם כבר מדברים על בריא), בתור צמחוני זה בשבילי דבר שדורש קצת השקעה ותלוי בכמה אתה מוכן לעבוד.

הכי טוב להכין רוטב בנפרד: לשים בתוך מיכל קטן שמן זית, לימון (עדיף לא משומר אלא מלימון אמיתי), מלח פלפל, קצת סילאן, חרדל, שום... ולערבב היטב.

אם אין לך כוח לכל זה, ההמלצה שלי היא:

לחתוך בצל לחתיכות כמה שיותר קטנות ולשים בקערה. לסחוט מעל חצי לימון ולשים גם כף שמן ותבלינים.

לחתוך עגבניה, מלפפון, חסה ועוד מה שתרצה (תירס, פלפל, אגוזי קשיו, עלים אחרים, ביצה והמהדרין יוסיפו חתיכות בטטה קטנות שנאפו בתנור). חשוב לחתוך הכל לחתיכות קטנות - זה מאוד מוסיף.

לערבב הכל ביחד ויש לך סלט נהדר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מצטרף להמלצה על "בצק אלים" - חפש מתכונים ישנים, יש כמה שהם פשוטים עד כדי גיחוך,

ועל הדרך אתה לומד מה שחשוב באמת - טכניקות.

עוד מקור לא רע - מתכונים שנמצאים על גבי אריזות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פלאפי, חשבתי על עוד משהו!

בדרך כלל בקניונים עושים הפנינג של מכירת אוכל מוכן בימי שישי בקומת המזון,

תבדוק באזור מגורייך מה מתרחש. תוכל לקנות כמות שבועית ולהקפיא לך,

יש מקומות שזה לא כלכך יקר.

ועכשיו עוד מתכון- כנפיים בצ'ילי.

מצרכים: כנפיים, רוטב צ'ילי, טוסטר אובן

אני באמת צריך להמשיך? נו טוב...

תקנה מגשיות כסף כדי לא להרוס את שלך(10 ב10 ₪ מחיר מומלץ לצרכן )

תעמיס כנפיים(קילו ב15 ₪),

תאביס עליהם רוטב צילי(12 ₪ לבקבוק גדול )

תעמיס לטוסטר אובן על חום גבוה.

אבל זה מתכון מיוחד לימי שישי בלבד! אם באים חברים להתארח אז תפנק אותם

בתפו"א אפויים בנוסף.

וכשאתה מגיש להם את המנה תקפיד לומר "כנפיים ברוטב צ'ילי בליווי תפו"א אפויים",

זה נשמע מקצועי...

Gn'f'R

פורסם

קבל כמה מתכונים טובים.

אורז בסיסי

תרתיח מבעוד מועד 2 וחצי כוסות מים רותחים.

סיר בינוני , שים כשלוש כפות שמן על אש בינונית נמוכה בסיר,

שפוך לתוך הסיר כוס וחצי של אורז והחל לערבב היטב.

תוך כדי ערבוב , החל לשפוך את המים (חשוב מאוד במהלך ערבוב על מנת למנוע שריפה של הגרעינים)

לאחר ערבוב טוב , כף וחצי של מרק עוף, קצת מלח והמשך לערבב. לאחר מכן השאר לרתיחה כעשר דקות.

דאג לערבב מהתחתית ועד מעלה על מנת שלא יידבק. לאחר כעשר דקות שהמים כבר ייחלו לבעבע , כבה את האש וכסה את הסיר.

לאחר כעשר דקות רבע שעה פתח את הסיר, ערבב היטב והגש לעצמך. (הוסף מלח לפי הצורך)

מעבר לכך, אם אתה רוצה להוסיף טעם , תוכל להוסיף חצי קופסת שימורים של גרעיני תירס לשלב לפני הרתיחה האחרונה. יצא סוף הדרך.

שניצל

רכוש רצועות חזה עוף (קרוי גם פילה עוף)

הפשר אותם מבעוד מועד על מנת שיהיה נוח לעבוד עימן.

חמם על מחבת שמן בכמות סבירה (שתכסה חלקית את הפילה המטוגן) באש בינונית

בינתיים , שבור ביצה לתוך צלוחית ושקשק אותה, פזר כמות מכובדת של פירורי לחם בצלחת שטוחה.

קח פילה עוף והרטב אותו היטב עם הביצה המשוקשקת (גם אם זה קצת מגעיל לגעת בביצה) , משם אתה מניח בתוך הפירורי לחם שידבקו מכל הכיונים היטב. לאחר מכן - שהשמן מספיק חם , הנח את הפילה ותן לו כ4 דקות טיגון לכל צד.

מעבר לכך, בא לך לשדרג, שים בתערובת פירורי הלחם מעט סומסום, יכול רק לעשות טוב (:

נקניקיות בבצק עלים

רכוש נקניקיות רגילות (עדיפות להודו)

בצק עלים מרודד (בא באריזות של קילו)

ביצה

סומסום

הפשר את הנקניקיות עד שיהיו רכות מספיק.

פרוס את הבצק עלים המופשר על משטח ורדד אותו באמצעות מערוך או משהו דומה, כמה שיותר דק, יהיה יותר אכיל.

הנח נקניקיה בפנים והחל לעטוף אותה תוך חיתוך הבצק בהתאם.

לאחר יצירה של כמה יחידות (לפי הצורך הקולינרי באותו הזמן) קח מגש ועליו נייר אפייה, אם אין נייר אפייה, שמן מעט את התבנית והנח אותם בצורה מופרדת אחד מהשני.

שבור ביצה , שקשק אותה בצלוחית ומרח על הבצק בחלקו העליון של אלו ששמת בתבנית, לאחר מכן פזר באמצעות היד סומסום מעליהם וזרוק לתנור ל20 דקות לחום של כ180 מעלות.

לאחר שהזהיבו - כבה את התנור, הוצא התבנית, קרר מעט והגש לעצמך. בתאבון !!!

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...