Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני עומד למות ברעב אם חברי הפורום לא יעזרו לי. חיפשתי תוכניות בישול אך הכל למקצוענים/אמהות עם מטבח מאובזר. לצערי אין לי כ"כ הרבה אביזרים וגם בתור סטודנט אין לי ראס אל חנות (אוי הקציצות של אמא... נהיה לי ריר בפה).

אני רוצה ללמוד איך מכינים אורז (שלא נדבק), מקרוני, חזה עוף בתנור, הום פרייז (המדריך שלך לא כזה ברור ניקו). אם יש עוד הצעות למתכונים בדרגת עשייה קלה עם סל מצרכים בעלות כלכלית נמוכה אני אשמח לשמוע.

זה ישמע מצחיק אבל כמה שיותר עזרה מפורטת תציל אותי, אני לא חובב גדול של ג'אנק פוד ולא מצאתי עדיין אוכל מבושל :|

תודה לעוזרים :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקרוני

אורז

פלפל

מלח

טונה

תירס

זיתים שחורים

עגבניות

מלפפונים

גמבה

שמן זית

לימון

פרורי לחם

מזולה

כלים:

סיר

מחבת

קרש חיתוך

סכו''ם

מסננת

כיריים

טוסטר אובן

טוסטר

מיקרוגל

קומקום

מחר אני אקנה ביצים, תפוחי אדמה שניצלים ופטיש לשניצלים (אם במעדנייה לא ידפקו לי אותם).

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

יש ג'חנון מוכן של מעדנות...רק לחמם במיקרו ולאכול...טעים.

אפשר להכין מלוואח...בורקסים בתנור....לא בעיה.

דבר איתי בפרטי אם אתה מסתבך .

פורסם
יש ג'חנון מוכן של מעדנות...רק לחמם במיקרו ולאכול...טעים.

אפשר להכין מלוואח...בורקסים בתנור....לא בעיה.

אני מנסה לאכול בריא. ג'חנון/בורקס/פיצה/מלוואח לתנור זה בהחלט עונה על מה שאני יודע להכין, בדומה לשניצל וחביתה. יתרה מכך אני מסתבך :lol:

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

סיפור קצר,

אחד המכרים שלי הוא איש צעיר בשנות השלושים לחייו ויש לו חמישה ילדים קטנים.

יום אחד ישבנו לשיחה והוא סיפר לי שהוא לא יודע לבשל כלום ושאישתו היחידה המבשלת.

לאחר שתחקרתי אותו מעט הבנתי שהוא חתיכת עלמוש שבאמת לא יודע לעשות כלום.

הבחור ממש רצה ללמוד, אז לימדתי אותו להכין פירה כדי שהילדים יחזרו מבית הספר לארוחה

שאבא הכין (שניצל היה מסובך בשלב הזה, אז הסתפקנו בפירה ).

אמרתי לו לקחת 10 תפו"א ובצל אחד ולקלף אותם, להניח בסיר עם מים על הגז למשך שעה ומשהו,

להוסיף הרבה מזולה ולמעוך. מגניב? מגניב!

למחרת הוא בא אלי מבואס וסיפר לי שהילדים לקחו ביס וירקו את הפירה.

עברתי איתו מחדש על שלבי ההכנה כדי לראות היכן הוא נכשל,

מסתבר שהוא לא שפך את המים מהסיר לפני שהוא התחיל במעיכה.

Gn'f'R

פורסם

יש לי תשובה אחת בשבילך, בצק אלים!

חפש את הבלוג בגוגל, מדובר בבחורה כישרונית שמפשטת כל מתכון מסובך עד כדי כך שאפילו סטודנט ללא כל קשר למטבח יצליח להכין.

יש לה שם מספר פתרונות לארוחות קלילות ובריאות והכי חשוב טעימות בטירוף.

פורסם

מקרוני זה שטויות,

מרתיח מים בסיר, מוסיף מקרוני לפי מנות בדרך כלל מנה זה כוס של מקרוני,

מוסיף כף מלח משאיר כ5-7 דקות על האש.

אחרי זה מסנן אותם, שוטף טוב טוב ומחזיר לסיר.

מפה אתה יכול להוסיף מה שבאלך, אני אוהב להוסיף 2 ביצים, גבינה בולגרית וקצת פלפל גרוס מדליק את הגז ומשאיר כ2 דקות עד שתראה שהביצה מוכנה(לא לשכוח לערבב הכל)

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

מקרוני/ספגטי

תרתיח סיר עם מים מעט שמן ומעט מלח, גובה המים אמורים לכסות את כל המקרוני לגמרי ורצוי בהפרש יחסית סביר כי חלק מהמים נספחים למקרוני.

כשהסיר מגיע לרתיחה שים בתוך הסיר את הכמות שאתה רוצה לבשל, אין חשיבות ליחס של מים-ספגטי בסיר, שים לך סטופר של 8-12 דק' ובהמלך זמן הבישול לערבב כל 2-3 דק' את סיר על מנת שהספגטי לא ידבק.

בסביבות ה8 דק' שלוף אחד מהסיר בעזרת מזלג/כף/וואטאבר, ותראה אם הוא מבושל אם לא תמשיך לבשל ואם כן אז כבה את הגז, זה אמור להיות בטווח הדקות 8-12, ברגע שהחלטת שהמקרוני מוכן כבה את הגז, וסנן את המקרוני בעזרת מסננת.

עכשיו זה ככה, בעיקרון מקרני שורד מבושל בקירור סביב ה4-5 ימים, אם בישלת יותר מדי כשהמקרוני חם שפוך עליו מעט שמן ותערבב וזה ימנע ממנו להדבק ולהפוך לגוש, אם יש לך שימוש בהכל אז מהמסננת ישירות לרוטב ובתאבון.

פתיתים

תטגן בצל קטן עד להשחמה, בסיום ההשחמה, על כל כוס פתיתים שאתה רוצה לבשל תוסיף כוס מי ברז רגילים, תעביר לאש נמוכה, תבלינים לפני הטעם (מלח/פלפל/אבקת מרק עוף, הכל הולך).

בדר"כ רשום על השקית כמה זמן בישול, תבדוק כל 4 דק' +/- אם זה מבושל אם כן רק להוריד מהגז ובתאבון.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מס' מתכונים בסיסיים לסטודנט מסכן שאין לו זמן לכלום:

1. שניצל עם פירה וסלט:

שניצל:

הפשר לך מראש שניצל אחד \ שניים (תלוי מה הקיבולת שלך בשניצלים) : העבר את השניצל בלילה לפני מהמקפיא למקרר

הכן קערה עמוקה ושבור לתוכה ביצה

טרוף את הביצה עם מזלג והכנס את השניצל המופשר לקערה כך שהביצה תכסה את כולו. תן לו לשבת בתוך הביצה כמה דקות

הכן צלחת שטוחה בצד עם המרכיבים הבאים: קמח \ פירורי לחם לציפוי יחד עם תבלינים בשביל הטעם (מעט מלח \ פלפל \ פפריקה)

חמם מחבת על אש גדולה עם שמן בתוכה (לא צריך יותר מדי שמן אם המחבת ממש חמה)

כאשר המחבת מחוממת - תפוס את השניצל, הוצא אותו מתוך הביצה, והכנס לצלחת הקמח - הקמח צריך לכסות את השניצל מכל הצדדים.

מצלחת הקמח העבר את השניצל המקומח למחבת.

טגן מכל צד עד שאתה רוצה צבע זהוב ויפה (כשזה יראה כמו שניצל שאתה רוצה לאכול - הפוך אותו לצד השני :) )

הכן צלחת בצד עם מגבת נייר עליה (לספיגת השמן) - כאשר תוריד את השניצל מהמחבת - שים אותו על מגבת הנייר (נא לזכור לא לאכול את מגבת הנייר)

בתיאבון!

פירה:

קלף שלושה תפוחי אדמה בינוניים

שים אותם בסיר

כסה אותם במים (רצוי כפליים מגובה תפוחי האדמה למתחילים וחסרי תשומת לב :) )

הדלק אש ובשם אותם כ-40 דקות (תקע בהם מזלג אחרי חצי שעה וראה מידת מוכנות - אם המזלג עובר דרכם לחלוטין זה אומר שהם מספיק רכים בשביל פירה.

כשהם מספיק רכים - כבה את האש, שפוך את המים מתוך הסיר ורסק את תפוחי האדמה (אפשר עם מזלג אם אין מועך פירה)

אם אתה שומר כשרות - הוסף מעט מרגרינה ומעך יחד עם תפוחי האדמה עד לקבלת מרקם רך ומעורר תיאבון (אם אתה לא - תוסיף חמאה ומעט חלב)

הוסף מלח פלפל לפי הטעם

בתיאבון!

סלט ירקות:

קצוץ מלפפון אחד לחצאי עיגולים (חתוך את המלפפון ל-2 לאורך, ואז קצוץ)

חתוך עגבניה אחת גדולה איך שאתה אוהב

הוסף מעט בצל ירוק קצוץ דק

ערבב בקערה יחד עם מלח פלפל ושמן זית איכותי (או שמנת אם אתה לא שומר כשרות)

שים את שלושת המרכיבים בצלחת - שניצל, פירה וסלט

בתיאבון :)

פורסם
מקרוני/ספגטי

תרתיח סיר עם מים מעט שמן ומעט מלח, גובה המים אמורים לכסות את כל המקרוני לגמרי ורצוי בהפרש יחסית סביר כי חלק מהמים נספחים למקרוני.

כשהסיר מגיע לרתיחה שים בתוך הסיר את הכמות שאתה רוצה לבשל, אין חשיבות ליחס של מים-ספגטי בסיר, שים לך סטופר של 8-12 דק' ובהמלך זמן הבישול לערבב כל 2-3 דק' את סיר על מנת שהספגטי לא ידבק.

בסביבות ה8 דק' שלוף אחד מהסיר בעזרת מזלג/כף/וואטאבר, ותראה אם הוא מבושל אם לא תמשיך לבשל ואם כן אז כבה את הגז, זה אמור להיות בטווח הדקות 8-12, ברגע שהחלטת שהמקרוני מוכן כבה את הגז, וסנן את המקרוני בעזרת מסננת.

עכשיו זה ככה, בעיקרון מקרני שורד מבושל בקירור סביב ה4-5 ימים, אם בישלת יותר מדי כשהמקרוני חם שפוך עליו מעט שמן ותערבב וזה ימנע ממנו להדבק ולהפוך לגוש, אם יש לך שימוש בהכל אז מהמסננת ישירות לרוטב ובתאבון.

את השמן לחמם קודם ? או לשפוך מעל ?

איך אני יודע שהמים רותחים ?

אם המקרוני יותר ארוכים מהסיר איך הם נכנסים לתוכו ?

שאלה נוספת: האם אני יכול לטרוף את השניצל ולתבול אותו בפרורי לחם, לשים אותו בפריזר ולטגן אז ? זה יתקלקל ?

בקשה: אורז חברים, אורז!

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

המזולה מוסיפה טעם ורכות לפירה, אם אין אז מרגרינה גם הולכת.

בקשר לאורז,

אם אתה רוצה להתפנק על אורז חביב, תוסיף צימוקים וצנוברים.

אם אתה דל במרשרשים אז תוותר על הצנוברים ותקנה בשר-אותו כסף.

Gn'f'R

פורסם
המזולה מוסיפה טעם ורכות לפירה, אם אין אז מרגרינה גם הולכת.

בקשר לאורז,

אם אתה רוצה להתפנק על אורז חביב, תוסיף צימוקים וצנוברים.

אם אתה דל במרשרשים אז תוותר על הצנוברים ותקנה בשר-אותו כסף.

אני רק יודע שאורז מקומו בסיר. מה עושים עם האורז הסיר והמים אין לי שמץ של מושג.

תודה DANIX כשאחזור אכין את זה.

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...