Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קבל כמה מתכונים טובים.

אורז בסיסי

תרתיח מבעוד מועד 2 וחצי כוסות מים רותחים.

סיר בינוני , שים כשלוש כפות שמן על אש בינונית נמוכה בסיר,

שפוך לתוך הסיר כוס וחצי של אורז והחל לערבב היטב.

תוך כדי ערבוב , החל לשפוך את המים (חשוב מאוד במהלך ערבוב על מנת למנוע שריפה של הגרעינים)

לאחר ערבוב טוב , כף וחצי של מרק עוף, קצת מלח והמשך לערבב. לאחר מכן השאר לרתיחה כעשר דקות.

דאג לערבב מהתחתית ועד מעלה על מנת שלא יידבק. לאחר כעשר דקות שהמים כבר ייחלו לבעבע , כבה את האש וכסה את הסיר.

לאחר כעשר דקות רבע שעה פתח את הסיר, ערבב היטב והגש לעצמך. (הוסף מלח לפי הצורך)

מעבר לכך, אם אתה רוצה להוסיף טעם , תוכל להוסיף חצי קופסת שימורים של גרעיני תירס לשלב לפני הרתיחה האחרונה. יצא סוף הדרך.

שניצל

רכוש רצועות חזה עוף (קרוי גם פילה עוף)

הפשר אותם מבעוד מועד על מנת שיהיה נוח לעבוד עימן.

חמם על מחבת שמן בכמות סבירה (שתכסה חלקית את הפילה המטוגן) באש בינונית

בינתיים , שבור ביצה לתוך צלוחית ושקשק אותה, פזר כמות מכובדת של פירורי לחם בצלחת שטוחה.

קח פילה עוף והרטב אותו היטב עם הביצה המשוקשקת (גם אם זה קצת מגעיל לגעת בביצה) , משם אתה מניח בתוך הפירורי לחם שידבקו מכל הכיונים היטב. לאחר מכן - שהשמן מספיק חם , הנח את הפילה ותן לו כ4 דקות טיגון לכל צד.

מעבר לכך, בא לך לשדרג, שים בתערובת פירורי הלחם מעט סומסום, יכול רק לעשות טוב (:

נקניקיות בבצק עלים

רכוש נקניקיות רגילות (עדיפות להודו)

בצק עלים מרודד (בא באריזות של קילו)

ביצה

סומסום

הפשר את הנקניקיות עד שיהיו רכות מספיק.

פרוס את הבצק עלים המופשר על משטח ורדד אותו באמצעות מערוך או משהו דומה, כמה שיותר דק, יהיה יותר אכיל.

הנח נקניקיה בפנים והחל לעטוף אותה תוך חיתוך הבצק בהתאם.

לאחר יצירה של כמה יחידות (לפי הצורך הקולינרי באותו הזמן) קח מגש ועליו נייר אפייה, אם אין נייר אפייה, שמן מעט את התבנית והנח אותם בצורה מופרדת אחד מהשני.

שבור ביצה , שקשק אותה בצלוחית ומרח על הבצק בחלקו העליון של אלו ששמת בתבנית, לאחר מכן פזר באמצעות היד סומסום מעליהם וזרוק לתנור ל20 דקות לחום של כ180 מעלות.

לאחר שהזהיבו - כבה את התנור, הוצא התבנית, קרר מעט והגש לעצמך. בתאבון !!!

תכין רוטב פטריות (מושקע או משקית של אסם) ותשפוך מעל, משדרג את הטעם בכמה רמות.

נ.ב

הילדים שלי קוראים לזה משה בתיבה.

פורסם

פירה למתקדמים בהשראת השף רובושון (חלבי, למי שזה אכפת):

קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לשמונה , מכסים במים, ממליחים ומרתיחים עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים על ידי נעיצת סכין).אפשר לבשל בטטה אחת עם תפוחי האדמה בשביל הצבע והטעם. כדאי להשאיר את המכסה פתוח מעט כדי למנוע גלישה של המים.

לאחר שהתפודים התרככו והמים סוננו מהסיר, להוסיף מיכל שמנת מתוקה, חמאה, מלח ,פלפל ושום כתוש (שן אחת גדולה תספיק) מועכים היטב עד שהפירה אחיד ורך. אפשר להסתפק בחלב במקום שמנת מתוקה.

פורסם

אתה מכיר את זה שאתה יושב מורעב מול הטלויזיה וצופה בתכנית בישול? ואין סיכוי שבעולם

שבכלל תמצא את המצרכים ההזויים שהוא משתמש בהם, בקיצור אתה חייב לאכול משהו ועכשיו.

אז זה המתכון שהמצאתי, הוא נקרא חביתת רעבים.

4 ביצים שלוקות

כף רסק עגבניות

פלפל ומלח, אם בא לך טוויסט בטעם אז גם פפריקה

גבינה צהובה מגורדת

תערבב את הסמטוחה הזו היטב.

בינתיים בצד השני של המטבח חיממתי מחבת עם קצת שמן,

לתוכה אני זורק:

תפו"א מגורד בפומפייה

בצל קצוץ

שום בכל צורה שהיא

לאחר כמה דקות של טיגון קל אני מוסיף את הסמטוחה,

דקה שתיים לכל צד וסיימנו.

*כל הזכויות שמורות.

Gn'f'R

פורסם

פותח השרשור, האם בדקת את שרשור המתכונים הגדול?

יש לי תשובה אחת בשבילך, בצק אלים!

חפש את הבלוג בגוגל, מדובר בבחורה כישרונית שמפשטת כל מתכון מסובך עד כדי כך שאפילו סטודנט ללא כל קשר למטבח יצליח להכין.

יש לה שם מספר פתרונות לארוחות קלילות ובריאות והכי חשוב טעימות בטירוף.

מאיה מרום ואני שירתנו יחד בצבא והיינו מיודדים. אכן, בחורה עם ראש טוב, קלילה וכיפית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
המזולה מוסיפה טעם ורכות לפירה, אם אין אז מרגרינה גם הולכת.

תן לי לנסח זאת אחרת: למה להרעיל את עצמך עם מרגרינה במקום להשתמש בחמאה כמו בן אדם?

אנחנו כבר לא בתקופת הצנע ואין דפיציט, לא חבל?

פורסם
מס' מתכונים בסיסיים לסטודנט מסכן שאין לו זמן לכלום:

1. שניצל עם פירה וסלט:

פירה:

קלף שלושה תפוחי אדמה בינוניים

שים אותם בסיר

כסה אותם במים (רצוי כפליים מגובה תפוחי האדמה למתחילים וחסרי תשומת לב :) )

הדלק אש ובשם אותם כ-40 דקות (תקע בהם מזלג אחרי חצי שעה וראה מידת מוכנות - אם המזלג עובר דרכם לחלוטין זה אומר שהם מספיק רכים בשביל פירה.

כשהם מספיק רכים - כבה את האש, שפוך את המים מתוך הסיר ורסק את תפוחי האדמה (אפשר עם מזלג אם אין מועך פירה)

אם אתה שומר כשרות - הוסף מעט מרגרינה ומעך יחד עם תפוחי האדמה עד לקבלת מרקם רך ומעורר תיאבון (אם אתה לא - תוסיף חמאה ומעט חלב)

הוסף מלח פלפל לפי הטעם

בתיאבון :)

רק לחדד - את התפו"א תחתוך לחתיכות יחסית קטנות לפני שאתה שם בסיר, תקבל אותם רכים יותר בפחות זמן.

פורסם
תן לי לנסח זאת אחרת: למה להרעיל את עצמך עם מרגרינה במקום להשתמש בחמאה כמו בן אדם?

אנחנו כבר לא בתקופת הצנע ואין דפיציט, לא חבל?

צודק..אני לא חזק בעניין אוכל בריא.

Gn'f'R

פורסם
להוסיף הרבה מזולה

למה שמישהו, שלא הוגדר כמסוכן לעצמו, יאכל את הדבר הנורא הזה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני רוצה ללמוד איך מכינים אורז (שלא נדבק), מקרוני, חזה עוף בתנור, הום פרייז (המדריך שלך לא כזה ברור ניקו).

תודה לעוזרים :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

מה בדיוק לא הבנת? אשמח להסביר. אופים תפו"א אדמה עם שמן זית, מלח ופלפל עד שהם כמעט מוכנים (ממש 5 דקות לפני). זורקים עליהם שני שליכטים יפים של חמאה, 3 כפות מיונז, ומעל צ'ילי. את כל הסמטוחה מערבבים היטב ומכניסים לעוד כמה דקות בתנור. זהו.

בקשר לאורז, שמים אותו בסיר בלי כלום וקולים אותו 2 דקות על אש גבוהה. מכסים במים ונותנים לו להתבשל (חשוב מאוד לערבב שלא יידבק לתחתית). אחרי שרוב המים נעלמו, תטעם. לא מספיק רך? תוסיף עוד 2 כוסות מים ותבשל. תטעם. לא מספיק רך? עוד 2 כוסות מים. אחרי כמה פעמים האורז יהיה לטעמך (אני אוהב טיפה לא מבושל, בפלצנית אומרים "אל דנטה"). מעל אתה יכול לשפוך כל דבר שבא לך. מרק ירקות כמו של קוסקוס. להוסיף גמבה,גזר,נבטים וסויה בשביל סגנון אסייתי. רוטב עגבניות של פסטה. גרגירי חומוס (מקופסא) עם בצל מטוגן ופטריות.

לבשל זה הרבה עניין של ניסוי וטעייה. תתחיל בקטן, ותוך כמה שבועות את תעיף פבלובות שיגרמו לאנשים להתמוגג. סמוך על סמוך.

את כל נושא האפייה הייתי משאיר בצד כל עוד אתה לא בשלן מדופלם, שכן כדי לאפות בצורה מושלמת (ולא סתם עוד מאפה סתמי) אתה צריך להיות מדויק וטכני. אפייה היא החלק היותר מורכב בבישול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

להלן מתכון סטודנטים קלאסי, בדירה שלנו הוא היה נקרא מעדן הבית, הוא פותח במקרה, כמו כל דבר גאוני.

והוא הרבה יותר משביע ממה שזה נשמע.

(אם אתה בקטע של בריאות אז תדלג להודעה הבאה :) )

מצרכים:

פיתה

נקניק

חמאה

ביצים

שמן (עדיף זית)

חותכים פיתה לשניים, מורחים חמאה, ומכניסים פרוסת נקניק ככה שהפיתה תשאר סגורה יחסית.

עכשיו חותכים את שני החצאים לשלוש (סך הכל שש חתיכות)

מחממים מחבת עם טיפה שמן זית (רק שהכל יהיה רטוב, בלי עומק)

ומטגנים כמה רגעים את הסלייסים משני צדדים, עד שיקבלו קצת גוון וקריספיות, מסדרים אותם מחדש במעגל ומוסיפים ביצים מטרופות עד לגובה הפיתה.

מטגנים מצד אחד עד להתקשות סבירה של המקושקשות.

ובתאבון

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
שלום

אני עומד למות ברעב אם חברי הפורום לא יעזרו לי. חיפשתי תוכניות בישול אך הכל למקצוענים/אמהות עם מטבח מאובזר. לצערי אין לי כ"כ הרבה אביזרים וגם בתור סטודנט אין לי ראס אל חנות (אוי הקציצות של אמא... נהיה לי ריר בפה).

אני רוצה ללמוד איך מכינים אורז (שלא נדבק), מקרוני, חזה עוף בתנור, הום פרייז (המדריך שלך לא כזה ברור ניקו). אם יש עוד הצעות למתכונים בדרגת עשייה קלה עם סל מצרכים בעלות כלכלית נמוכה אני אשמח לשמוע.

זה ישמע מצחיק אבל כמה שיותר עזרה מפורטת תציל אותי, אני לא חובב גדול של ג'אנק פוד ולא מצאתי עדיין אוכל מבושל :|

תודה לעוזרים :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

יש שמועות שאתה היחיד שהצליח לשרוף מנה חמה ואי אפשר לשרוף מנה חמה בכלל :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

• תוכן חדש...