Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

40K חסכוני ואמין לזוג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב חסכוני עם מינימום סיכוי לתקלות, לנסיעות פעם-פעמיים בשבוע מת"א לחיפה וחזרה.

עדיף סופר-מיני.

האם אפשר למצוא משהו אמין בתקציב הזה, או שצריך לעלות?

תודה מראש!

(אני מקווה שזה בסדר שפתחתי שאלה חדשה. תוך כדי החיפושים, אני מנסה להתמקד ולהבין לְמה הגיוני לצפות.)

פורסם

יש מה לדבר על גיר ידני?

בתוספת קטנה יחסית אפשר לקבל רכב מיני ידני חדש מהניילונים עם ראש שקט ואחריות ל3 שנים.

אם לא, אפשר לשקול סופר מיני (ידנית) בת שנתיים או 3 שנים. ואם צריך אוטומט אז המצב אחר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טיפולים עושים כל שנה או לפי ק"מ.

מיני ידניות מתחילות ב54-55 אלף ש"ח (ספארק וסוזוקי אלטו). דגמים יותר איכותיים ומאובזרים כמו סיאט מיי, סקודה סיטיגו, קיה פיקנטו וכו' עולות יותר מ60 אלף ש"ח. (חדשות כמובן)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ב40 אלף יש לך את הגרנדה פונטו ידנית,כדאי לחפש אחת עם מנוע 1.4,הרכב חסכוני,בטיחותי ולא יקר לאחזקה.

אם רכב מיני גם מתאים,יש לך את הפנדה,שהיא הכי חסכונית לתקציב,אמינה וזולה לאחזקה.

ושברולט ספארק,היא חזקה יותר,מאובזרת יותר,פחות חסכונית,היא ממש על גבול ה 40K.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיאט פנדה, סיטרואן 1 אולי תמשוך טיפה את התקציב. אלו בנות שנתיים.

אפשר גם יותר ישנות כמו פונטו או אולי רנו קליאו.יש עוד אבל לא ניסיתי כל כך.

פורסם

בשביל לעמוד בנסיעות שלך (שהן אמנם מעט ארוכות אך לא תכופות) וכאשר השיקול הכלכלי הוא העיקרי אני מצטרף לבר בכר.

הסיטרואן C1 ואחותה התאומה, הפיז'ו 107 מכוניות מאוד חסכוניות, אמורות להיות אמינות (פיתוח של טויוטה) ויעשו את העבודה בצורה סבירה עד טובה (יצא לי לנהוג לא מעט ב107 ומאוד הופתעתי לטובה ואף נהנתי).

החסרונות הבולטים (תברור מה רלוונטי לגביך):

מותר להסיע רק 2 במושב האחורי

הבגאז' קטנצ'יק

פנים הרכב מצועצע (יש שאוהבים ויש שלא)

הפנדה נחשבת מכונית מעט בוגרת יותר מבחינת ההרגשה ומרווחת יותר, יש לה מנוע גדול גדול יותר, נמכרה בארץ לאורך שנים רבות וחולקת מכללים רבים עם הפונטו ספייס וגרנדה פונטו, וכולן נחשבות למכוניות דיי אמינות (לפחות בגיר הידני) זולות לתחזוקה (אין לי מושג מה העלויות בC1/107) וחסכוניות בדלק.

החסרון הבולט של הפנדה הוא שהיא מצויידת רק ב2 כריות אויר (6 בפיז'ו/סיטרואן).

עוד מתחרה בקטגוריה היא השברולט ספארק שכמו הפיאט מצויידת במנוע 1.2 ליטר.

מעולם נסעתי או נהגתי בה, כך שקשה לי לפרט עליה.

היא יחסית מאובזרת ותהיה הבטוחה מכל האופציות כאן (ציון גבוה יותר במבחני הריסוק).

יש יחסית הרבה כאלו למכירה, ודי בזול.

אני מציע לפנות לקטגוריה היותר גדולה (פונטו/קליאו וכו') רק במידה ונהגת במכוניות הקטנות ומסיבה זו או אחרת לא אהבת.

• תוכן חדש...