Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת מפרט מחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחרי שפתחתי מספיק ספקים בחיי אני יכול להגיד לך חד משמעית-

FSP נופלת מסיסוניק, מאוד. זה לא שאלו ספקים לא טובים, אבל זה שאי אפשר להשוות באיכות בכלל.

אני לא רואה מה הפואנטה לקחת FSP 400W כלשהו ב 200 שקלים שיש סיסוניק 650W ב 300 וקצת שקלים.

אתה מקבל ספק שקט יותר עם מרווח לשדרוג, איכותי יותר עם מתחים יציבים יותר.

כוננים קשיחים וכוננים אופטים לוקחים את המתח שלהם גם מה 5 וגם מה 12 וולט- המנועים מ 12, המחט/עינית מ 5.

מאווררים- 12V בלעדית.

הרוב המוחלט של המערכת נופלת על מסילת ה 12V, ושם רצוי שהיא תהיה חזקה. מעבר לצריכה המשוערת של הרכיבים, תמיד רצוי לתת עוד 10-15% מרווח על מסילת ה 12V, ולא לשכוח שהנתונים על כל ספק הם נתוני מקסימום משולבים

(אם תיקח ספק 400W ותתחיל לחבר את הוואטאג' המוצהר מכל מסילה אתה תגיע למשהו כמו 480 וואט. זה נתון PEAK בלבד.)

מעבר לזה, ה FSP הפשוטים מגיעים עם שנה אחריות, הסיסוניק ב BULK מגיעים עם 3 ובריטייל עם 5. עם תשתית החשמל המחורבנת של ישראל, 3 שנות אחריות לפחות זה די חשוב.

ה-FSP 400W עולה 150 שקל, ה-500W עולה 230 שקל, ולא רק שאין סיבה לקחת 600W אלא שיש סיבה למה לא לקחת 650W.

אם תיקח ספק 650W, תחום הנצילות האפקטיבי שלו הוא באיזור 350W ומעלה. זאת אומרת שראש בראש FSP 500W מול SeaSonic 650W ה-FSP יצרוך פחות חשמל מהקיר לאותו מפרט באותו תרחיש.

כמו שאמרתי, הצרכנים הקטנים יושבים על ה-3.3V וה-5V, ככה שהנתון המשולב לא רלוונטי בעליל, גם ככה אתה תצרוך כמעט הכל מה-12V (שזה בעיקר מעבד וכרטיס מסך, מתוך מערכת של פחות מ-300W מעל 220W הם מה-12V (וזה יוצא 18.3A).

כל ספק של חברה נורמלית נותן היום את רוב האמפרג' שלו על ה-12V, זה ככה כבר שנים על גבי שנים.

אצל ההורים שלי יש ספק FSP 350W, שכבר קרוב לחגוג יום הולדת 8 או 9 או 10, משהו בסגנון הזה, עובד כמו סוס על מערכת עם OC למעבד ולכרטיס מסך.

בכל מקרה אל תתן לספק כוח לעשות עבודה של AVR (או UPS עם רכיב AVR) שזה משהו מומלץ בלי קשר.

יודע מה? UPS זה שימוש הרבה יותר טוב ל-200 שקלים האלה שזרקתם קיבינימט על ספק כוח מפוצץ בלי קשר למפרט

שימו לב לנצילות של ספק כוח 900W מבית CoolerMaster בסקירה של AnandTech

ה-Peak המשמעותי של הנצילות קורה בין 400W לאיזור ה-750W כלומר ניצול של 45% עד 85% בערך.

ה-200 שקלים האלה כמו שכתבתי יתנו מענה הרבה יותר טוב למשל אם הוא יקנה בהם UPS (ויוסיף עוד איזה 50 שקל).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: כמעט וקניתי את המחשב מחשב מהעמוד הקודם ולבסוף הוחלט שאת המחשב הנוכחי אעביר אותו לטלוויזיה ואעשה עימו שימוש ל-XBMC.

אני מעונין להוסיף כרטיס מסך 7970 ולרדת ל-4 גיגה זיכרון. במחשב הנוכחי אוציא את הכונן טרה שיש לי ואוסיף אותו למחשב החדש שאקנה שאיתו ארצה SSD (עדין בהתלבטות בין ה120 ל- 250). אבל יוצא טיפה יקר.

נתקלתי במבצע הבא איך הוא בהשוואה ביחס למה שניתן להרכיב בנפרד?

https://www.tms.co.il/p/7

אני לא מתכנן אוברקלוק עתידי וככל הנראה לא אשתמש בתוכנות עריכה. סרטים משחקים ואינטרנט השימוש העיקרי.

• תוכן חדש...