Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה ברור, אבל בפתיחה וסגירה של ברגים רגילים, במיחוד במידות לא גדולות אין בעיה לעבוד עם רצ'ט.

מההודעה של איילצבי משתמע שאסור לפתח ולסגור עם רצ'ט את כל הברגים באופן גורף, וזה לא נכון.

מה זה ברגים רגילים ? בורג M5 או M10 או M14 ?

ברור שבורג במידה M4 שסגרו או במומנט סגירה מתאים ניתן לפתוח אותו עם ראצ'ט. אבל יש כאלה שסוגרים בורג M4 במומנט כזה שרק בעזרת מפתח פתוח או רינג תוכל לפתוח אותו. לכן גם במקרה כזה של בורג M4 שסגרו במומנט גבוה אתה עלול לדפוק את הראצ'ט במידה ותנסה לפתוח בעזרתו את הבורג.

מה עם ברגים במידה M4 או M5 שתפסו חלודה ולא נפתחים ? גם במקרה כזה אתה עלול לדפוק ראצ'ט קטן.

צריך ללמוד או לסגל שיטות עבודה נכונות מיום הראשון שאתה לומד להיות מכונאי רכב או מסגר כי לאחר מכן קשה או לא ניתן לשנות הרגלים.

גם ברגי פיליפס אתה יכול לפתוח בעזרת מברג שטוח ואפשר להתווכח עד מחר אם זה נכון או לא נכון.

איזה כייף לי :)

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בוקי , ברגע שאתה נותן פתח ולו קטן להשתמש בראצ'ט לברגים בעלי מומנט נמוך הפתח גדל וממשיכים להשתמש בו גם

למשימות אחרות .

אתה צודק ב-100 אחוז.כנראה עברת הדרכה בחיל האוויר או היה לך מורה טוב.

פורסם

מרק, אנחנו מדברים על אותו דבר.

כמובן ברגים תפוסים וחלודים לא מומלץ לפתוח עם רצ'ט.

בורג שסגרו אותו במומט פי כמה גבוה יותר מהדרוש גם לא מומלץ, למרות שידית רצ'ט איכותית לא נכנעת כל כך מהר.

אין על זה שום מחלוקת.

אבל לא נכון להכריז שלא משתמשים ברצ'ט לפתיחה ראשונית והידוק סופי של כל בורג באשר הוא.

במקרים "רגילים" אלים התכוונתי כלומר ברגים שלא תפוסים, לא נסגרו עקום ולא הודקו במומנט פי 10 גבוה מהנדרש אין בעיה להשתמש ברצ'ט.

אגב, הייתי בחייל האוויר ולא זכור לי שהייתה הנחיה גורפת לא להדק עם רצ'טים.

פורסם

עם רצט איכותי אתה יכול לסגור ולפתוח ברגים חופשי והרצט מחזיק ומחזיק

יש לי חמישה רצטים מסוגים ומידות שוונות חלק סנפאון וחלק האזט כבר למעלה מ15 שנה ולמרות עבודה מאומצת הם עדיין שמישים לחלוטין

יש לי כמה של בטה והחצי נדפק אחרי שנתיים הוא הוחלף באחריות אבל מאז לא בא לי עליו אז אני לא נוגע בו השני מידה 3/8 ועדין פעיל

כמובן שיש הגיון ואתה לא תיקח רצט רבע עם מתאם לבוקסה גדולה יותר ותעבוד איתו לפתוח או לסגור ברגים במתלה

פורסם

אם אני זוכר נכון, כל פעולת אחזקה על המטוס התחילה בJG בסעיף שאומר "להשתמש בכלים יעודיים לכל פעולה".

להידוק השתמשנו בטורקמטר מכיוון שהכל נעשה במומנט מדוייק,

אז אני מאמין שגם שם בעצם התכוונו לא להדק עם הרצ'ט.

פורסם
מרק, אנחנו מדברים על אותו דבר.

אתה חושב שאני זוכר את ההנחיות המדוייקות לפני כמה עשורים ? אני פשוט זוכר שזה מה שלימדו אותי.

99 אחוז מהברגים והאומים במטוסים/מסוקים סוגרים עם טורק מטר. רק ברגים של חיפויים חיצוניים או פנימיים היינו סוגרים עם ראצ'ט או 'למד' ואלה היו ברגים במידה של 3/8" או 5/16" (ברגים קטנים-לא זוכר במדוייק).

למה לפי דעתך ראצ'טים נדפקים ? בדיוק מה הסיבה שאנשים משתמשים בראצ'ט לסגירה סופית של ברגים.

פורסם
עם רצט איכותי אתה יכול לסגור ולפתוח ברגים חופשי והרצט מחזיק ומחזיק

יש לי חמישה רצטים מסוגים ומידות שוונות חלק סנפאון וחלק האזט כבר למעלה מ15 שנה ולמרות עבודה מאומצת הם עדיין שמישים לחלוטין

יש לי כמה של בטה והחצי נדפק אחרי שנתיים הוא הוחלף באחריות אבל מאז לא בא לי עליו אז אני לא נוגע בו השני מידה 3/8 ועדין פעיל

כמובן שיש הגיון ואתה לא תיקח רצט רבע עם מתאם לבוקסה גדולה יותר ותעבוד איתו לפתוח או לסגור ברגים במתלה

ולמה נדפקו לך הראצ'טים תוצרת בטה ? מסיבה אחת פשוטה שמנגנון הראצ'ט לא מתוכנן לסגירה סופית או פתיחה של ברגים.

אני שוב פעם חוזר על המשפט החכם הבא.

צריך ללמוד או לסגל שיטות עבודה נכונות מיום הראשון שאתה לומד להיות מכונאי רכב או מסגר כי לאחר מכן קשה או לא ניתן לשנות הרגלים

פורסם

למה רצטים רק רצט אחד הלך ולמה ? המנגנון הפנימי שלהם מפלסטיק מחורבן לפחות כך היה עם הישנים וחוץ מזה שבטה לא כלים כאלו טובים בטח לא בהשוואה לסנפאון והאזט

האחרים עובדים יופי ורצט זה כלי מאוד שימושי ומאוד נפוץ לכל סוג של עבודה כמעט ועושים איתו הכל פותחים סוגרים יום יום בלי חשבון

קצת לעדכן אותך אבל גם ידייות מומנט שסוגרים איתם ברגים עד ל 250 נמ יש רצט אז אתה יכול לטעון עד מחר שזה לא תתאים לסגור ברגים שזה בדיוק למה שזה נועד

לברגים שסוגרים מאוד חזק באופן טבעי לא תיקח רצט כי הידית שלו לא מספיק ארוכה והנה עשית לך סדר קצת בשימוש יומיומי של כלי עבודה במוסך

• תוכן חדש...