Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סלח לי חבוב אני עובד במוסכים יותר משלושים שנה ואומר לך שעושים אותם ואתה פשוט לא ער לזה כי אתה חובבןן

נהפכת להיות קרציה :-)

איזה כייף לי :)

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בסה"כ נחמד ויפה מאוד מאור.

באמת ישר כוח!

שאלה קטנה, היות והתמונות לא ברורות לי. אבל עד כמה שראיתי, יש רטיבות באיזור של המכסה שסתומים?

האם היה בפלגים שהוצאת שמן? (הפלג היה "טבול בשמן")

דבר אחר, ראיתי גם רטיבות שמן סביב הפקק של המילוי שמן. אם זה לא נרטב לך כשמילאת שמן, צריך להחליף את הפקק\ מכסה או שתחליף לו את הגומיה (אם יש לך כזאת)

חוץ מזה, אני מקווה שאתה גם לא סוגר את הפקק ריקון עם ידית כוח\ברך.

בעניין הפלגים-המלצה לביצוע וחוק בל יעבור: תסגור ותחזק עם ידית רצ'ט 8\3 בלבד. בטח ובטח כאשר האיזור שם חם. אל תחשוב לצאת חכם כי בסוף "הפדיחה מוציאה אותנו הכי טיפשים".

בעניין השמן מנוע הייתי ממליץ מחום על משהו אחר, יותר איכותי, כדאי להשקיע עוד 20-30 ש"ח למשהו טוב. בסה"כ המחירים יפים.

הייתי מחליף על הדרך גם מסנן מזגן.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
בסה"כ נחמד ויפה מאוד מאור.

באמת ישר כוח!

שאלה קטנה, היות והתמונות לא ברורות לי. אבל עד כמה שראיתי, יש רטיבות באיזור של המכסה שסתומים?

האם היה בפלגים שהוצאת שמן? (הפלג היה "טבול בשמן")

דבר אחר, ראיתי גם רטיבות שמן סביב הפקק של המילוי שמן. אם זה לא נרטב לך כשמילאת שמן, צריך להחליף את הפקק\ מכסה או שתחליף לו את הגומיה (אם יש לך כזאת)

חוץ מזה, אני מקווה שאתה גם לא סוגר את הפקק ריקון עם ידית כוח\ברך.

בעניין הפלגים-המלצה לביצוע וחוק בל יעבור: תסגור ותחזק עם ידית רצ'ט 8\3 בלבד. בטח ובטח כאשר האיזור שם חם. אל תחשוב לצאת חכם כי בסוף "הפדיחה מוציאה אותנו הכי טיפשים".

בעניין השמן מנוע הייתי ממליץ מחום על משהו אחר, יותר איכותי, כדאי להשקיע עוד 20-30 ש"ח למשהו טוב. בסה"כ המחירים יפים.

הייתי מחליף על הדרך גם מסנן מזגן.

את בורג הריקון אני סוגר עם הרבה רגש בעזרת ראצט ובוקסה מתאימה. מה שראית בתמונה עם הידית כוח זה רק לפתיחה. בתמונה הנוספת שראית הזעה מאטם מיכסה שסתומים זו הזעה יחסית קלה ולא מיתפתחת יותר מידי ואני גם עוקב אחריה כל הזמן. גם אין כלל זליגה של שמן לכיוון הפלאגים ולכן אני כעת לא נוגע בזה. למעשה מאז שקניתי את הרכב שזה כמעט שנתיים המצב הוא אותו מצב. אם זה יחמיר בוודאיי שאחליף אטם ואעלה זאת גם כן מצולם. לגבי הפלאגים אני מחליף אותם רק על מנוע קר או פושר וגם כן עם הרבה רגש. לגבי השמן של פרסטון..אני יודע שיש לא מעט שמנים הרבה יותר טובים ובאותם מחירים אבל מה אני יעשה...כבר ניקשרתי לשמן הזה מימים ימימה ובכל הרכבים שהיו לי היה רק פרסטון. מסנן מזגן הוחלף לא מזמן. תודה על ההארות וההערות.

פורסם

יפה מאד, מה שטוב בגטס זה שהכל נגיש

אגב, פלאגים - מומלץ רק מקורי או שגם NGK יעשה את העבודה?

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם

לגבי הפתיחה אתה צודק.

לגבי הסגירה (לדעתי) אתה טועה,

כמובן שאם תסגור פקק קרטר עם ידית רצ'ט 8\3 זה יהרוס אותה (עם הזמן) ואם תסגור עם ידית רצ'ט 2\1 זה לא ישפיע עליה.

זה אולי נכון בעניין רצ'ט אויר שבו המכונאים ממשיכים לחזק איתו ידנית לאחר שהבורג (או האום) נסגר, ואז הוא באמת נשבר...

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

ראצ'ט או רינג ראצ'ט לא מיועדים לפתיחה ראשונית או סגירה סופית לברגים/אומים המהודקים במומנט סגירה גבוהה.

שימוש בראצ'ט לסגירה סופית או פתיחה של ברגים המהודקים חזק מקצר את אורך חיי מנגנון הראצ'ט.

אלף בית במכונאות.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא סתם רוב הלקוחות שמגיעים היום למוסכים לא יוצאים מרוצים ומחפשים אלטרנטיבות אחרות

איבדת אותי עם הטיעון הזה.

עשית מחקר מקיף על כלל המוסכים בישראל שאתה מרשה לעצמך לצאת בהצהרה כזאת? עד עכשיו ישבתי בשקט, אבל עכשיו אני יודע שאתה פשוט מדבר שטויות.

אגב, גם אני עצמי יכול ויודע לעשות את הטיפול הזה. הסיבה שאני עדיין מעדיף לשלם עוד כך וכך שקלים ולתת למוסכניק שלי לעשות את העבודה הזאת היא שיש לו את הידע והניסיון לאתר במסגרת הטיפול הפשוט לכאורה תקלות שיש סיכוי שאני לא הייתי עולה עליהן בעצמי.

הראש השקט שווה לי את הפרמיה הזאת במחיר. ולא תאמין, אני אפילו מרוצה מאוד (!!) מהמוסך שלי וממש לא תר אחר אלטרנטיבות אחרות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ראצ'ט או רינג ראצ'ט לא מיועדים לפתיחה ראשונית או סגירה סופית לברגים/אומים המהודקים במומנט סגירה גבוהה.

שימוש בראצ'ט לסגירה סופית או פתיחה של ברגים המהודקים חזק מקצר את אורך חיי מנגנון הראצ'ט.

אלף בית במכונאות.

זה ברור, אבל בפתיחה וסגירה של ברגים רגילים, במיחוד במידות לא גדולות אין בעיה לעבוד עם רצ'ט.

מההודעה של איילצבי משתמע שאסור לפתח ולסגור עם רצ'ט את כל הברגים באופן גורף, וזה לא נכון.

פורסם

זו פרשנות שלך...

אני לא מדבר על סגירה כם רצ'ט של ברגי הגלגל, אבל באמת שאין שום בעיה לפתוח ולסגור עם רצ'ט ברגים של מכסה שסתומים לדוגמא, זה הרבה יותר נוח מאשר להחליף כלי עבודה באמצע וגם אם תצטרך פעם בשנה-שנתיים להחליף ידית רצ'ט - זו לא בעיה כל כך רצינית.

שים לב שבסט כלים ממוצע מגיעה רק ידית רצ'ט או כמה ידיות רצ'ט ואין בכלל ידית רגילה.

ידית רגילה ישנה רק בסטים למידות גדולות/יקרים/מורחבים יותר.

פורסם

תלוי בראצ'ט. יש ראצ'טים שאתה יכול להגיע איתם למומנט הידוק של 330 NM בקלות וללא גרימת שום נזק לראצ'ט. אז ברגים שמומנט ההידוק שלהם נמוך מהערך הזה אתה בהחלט יכול להדק סופית עם הראצ'ט.

בכלל אם אתה לא משתמש בידית הארכה, כלי שתוכנן טוב אמור להיות עם אורך ידית כזה שלא יאפשר לאדם להפעיל מומנט שיגרום לכלי נזק בשימוש סביר.

• תוכן חדש...