Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצויין.

גש לכל חנות חלפים ובקש שמן בצמיגות הנ"ל. לאחר שתקבל מהמוכר את המיכל בדוק האם התקנים הנ"ל מופיעים עליו כלשונם.

אני ממליץ להתמקד בשמנים מבסיס סינטטי מלא ומחברות גדולות ומוכרות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כפי שכבר נאמר כאן וכדי להאריך את חייה של שרשרת הטיימינג ולשמור עליה היטב חובה להשתמש בשמן סינתטי מלא בצמיגות 5-30

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מה הקשר?

2-3 חברים גאונים,שהרשו לעצמם לשים שמן שאינו עומד בתקן (לא איכותי מספיק וגם לאצ סינתטי מלא) ומצאו עצמם עם שרשרת תזמון שהלכה לעולמה ועם נזק ענק לכיס.

פורסם

והקשר בין סוג השמן לקריעת השרשרת הוא...?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השמן הספציפי אינו עונה למפרט השמן הנדרש על ידי יצרן הרכב.

אני מציע לברר בדיוק באיזה שמן מדובר, לסדרת ה Edge יש מספר מוצרים באריזה דומה. אם תוכל לצלם את המיכל זה יהיה הכי טוב, מקדימה ומאחורה.

אתה צריך לבדוק שמלבד צמיגות השמן מופיע על האריזה כיתוב API SM או API SN או ACEA A5.

איתמר

פורסם

איתמר שלום תודה על התשובה.

ברכבי צריך לעשות טיפול כל שנה או 20K .

אני עושה כל שנה כי אני בכלל לא מגיע אפילו ל 10K בשנה.

ראיתי שתקן A5 זה בנוסף LongLife Service האם באמת יש צורך בשמן בתקן מתקדם שכזה

כאשר תדירות ההחלפה היא כל שנה.?

האם אתה בעצמך יכול להמליץ לי על שמן שיש לך איתו נסיון שאכן יכול לענות על צרכיי

כי זה פשוט בית משוגעים מה שהולך בחניות עם כל השמנים שם.

פורסם
כפי שכבר נאמר כאן וכדי להאריך את חייה של שרשרת הטיימינג ולשמור עליה היטב חובה להשתמש בשמן סינתטי מלא בצמיגות 5-30

2-3 חברים גאונים,שהרשו לעצמם לשים שמן שאינו עומד בתקן (לא איכותי מספיק וגם לאצ סינתטי מלא) ומצאו עצמם עם שרשרת תזמון שהלכה לעולמה ועם נזק ענק לכיס.

אתה מכיר אישית את הגאונים האלה ? ואיך הגיעו למסקנה החד-משמעית שהנזק לשרשרת נגרם כתוצאה משימוש בשמן לא מתאים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
והקשר בין סוג השמן לקריעת השרשרת הוא...?

בשני המקרים מוסך היבואן טיפל כי אמנם הרכבים נרכשו מליסינג אך עדיין היו באחריותו (עד 3 שנים) והוא אמר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים,שהשימוש בשמן לא מתאים (לא סינתטי מלא) גרם לכשל במותחן של שרשרת התזמון,שהוביל לקריעתה ולנזק הגדול.

אם פותח הנושא מעוניין,שהרכב שלו יהיה שפן ניסיונות בבקשה.

אני ממש לא ממליץ.8)

אם מישהו חושב,שהכשל היה לא בגלל השמן/צמיגותו זכותו לחשוב כך.

פורסם
השמן הספציפי אינו עונה למפרט השמן הנדרש על ידי יצרן הרכב.

אני מציע לברר בדיוק באיזה שמן מדובר, לסדרת ה Edge יש מספר מוצרים באריזה דומה. אם תוכל לצלם את המיכל זה יהיה הכי טוב, מקדימה ומאחורה.

אתה צריך לבדוק שמלבד צמיגות השמן מופיע על האריזה כיתוב API SM או API SN או ACEA A5.

איתמר

איתמר איך קבעת שהשמן הזה לא מתאים?

אני כמעט בטוח ב100% שהשמן הזה עומד בתקן SN.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
בשני המקרים מוסך היבואן טיפל כי אמנם הרכבים נרכשו מליסינג אך עדיין היו באחריותו (עד 3 שנים) והוא אמר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים,שהשימוש בשמן לא מתאים (לא סינתטי מלא) גרם לכשל במותחן של שרשרת התזמון,שהוביל לקריעתה ולנזק הגדול.

אם פותח הנושא מעוניין,שהרכב שלו יהיה שפן ניסיונות בבקשה.

אני ממש לא ממליץ.8)

אם מישהו חושב,שהכשל היה לא בגלל השמן/צמיגותו זכותו לחשוב כך.

מישהן שאני מכיר קנה סיטרואן חדשה בת 3 מליסינג. הרכב היה מקבל טיפול של החלפת שמנים ופילטרים כל 30 אלף ק"מ. מה הפלא שבמכוניות אחרות קורים נזקים מכניים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...