Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, כמדברים על עמידות ווקס (חודשיים-שלושה) או אוטם (חצי שנה), איך בעצם יודעים שהאוטם/וקס כבר לא נמצא על הרכב ?

כלומר איך יודעים מתי החומר סיים את תפקידו ויש ליישם פעם וספת ?

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

ישנם כמה וכמה סממנים, הראשון הוא כשהליכלוך בזמן השטיפה מתעקש לרדת בקלות ומצריך שפשוף נקודתי עם הנקודה עם מעט כוח (לכלוך מוצק כמו בוץ או לשלשת לצורך העניין, לא אבק) או זיהוי נוסף הוא התופעה המכונה בידינג (beading), תסתכל ביוטיוב על מה מדובר, קשה להסביר במילים את התופעה, בעיקרון מדובר על התנהגות המים על גבי מרכב הרכב.

ביוטיוב תרשום Waxybox Intro - Prototype Car Wax - Awesome Beading (לא יכול לפרסם לינקים עדיין)

פורסם
אם כך אז אני צריך ליישם אוטם כל שבוע.

יש לי 2 שכבות fk1000p ועדיין מצטברים ג'ינגים ושרף עצים שפשוט לא יורדים בשטיפה. רק פלסטלינה

הוצאת לי את המילים מהפה.

הווקס\אוטם מקלים על ניקוי ביום הראשון של הלשלשת\בוץ\שרף אחרי זה תצטרך להתאמץ במהלך השטיפה.

פורסם
ישנם כמה וכמה סממנים, הראשון הוא כשהליכלוך בזמן השטיפה מתעקש לרדת בקלות ומצריך שפשוף נקודתי עם הנקודה עם מעט כוח (לכלוך מוצק כמו בוץ או לשלשת לצורך העניין, לא אבק) או זיהוי נוסף הוא התופעה המכונה בידינג (beading), תסתכל ביוטיוב על מה מדובר, קשה להסביר במילים את התופעה, בעיקרון מדובר על התנהגות המים על גבי מרכב הרכב.

ביוטיוב תרשום Waxybox Intro - Prototype Car Wax - Awesome Beading (לא יכול לפרסם לינקים עדיין)

בידיג ושיטינג היו לי גם אחרי שמפו אגרסיבי,פלסטלינה ו-ipa.

אמנם לא באותה מידה כאשר הייתה הגנה, אבל עדיין ללא ספק שהנ"ל היו קיימים.

מבחינתי זהו לא מדד מספק.

אני לא מסתמך על על 2 האופציות הנ"ל, אלא עושה מן ממוצע של הצהרות יצרן והצהרות של משתמשים ברחבי הגלובוס ומוריד כחודש למען הסר ספק (בעיקר בקיץ, שמש ישראלית וזה).

"יאללה בירי".

פורסם

תיקון קטן, מתעקשים לא לרדת בקלות....

אגב, תופעה חיובית היא אצל מי שמקפיד לשטוף את הרכב כמו שצריך ומקפיד לשים חומרי הגנה כנדרש, הלכלוך יורד בקלות יחסית.

אפילו חרקים מתים מהטמבון אחרי שבוע השחמה בשמש יורדים אולי לא עם ליטוף אבל במאמץ קטן, אז שווה להשקיע!

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

פשוט תבצע הכנה הולמת לרכב שכוללת פלסטלינה וipa ואז תיישם אוטם צבע כמו jet seal 109 פעם ב2-3 חודשים (אוטם מציג עמידות של הרבה יותר מזה) ותוכל לישון בראש שקט שעל הרכב יש שכבת הגנה8) אני אישית ניסיתי מבחר גדול יחסית של ווקסים במטרה להגיע לווקס שהכי מתאים לי ומזה שנה וחצי שאני לא מוותר על קולינייט 845 שהוא ווקס לא קרנובה ופשוט לא מאכזב אותי לרגע (הרכב נשטף לרוב פעמיים בשבוע ועדיין נראה כאילו היום יישמתי את הווקס)

פורסם
תיקון קטן, מתעקשים לא לרדת בקלות....

אגב, תופעה חיובית היא אצל מי שמקפיד לשטוף את הרכב כמו שצריך ומקפיד לשים חומרי הגנה כנדרש, הלכלוך יורד בקלות יחסית.

אפילו חרקים מתים מהטמבון אחרי שבוע השחמה בשמש יורדים אולי לא עם ליטוף אבל במאמץ קטן, אז שווה להשקיע!

אני לא בטוח שאני מסכים.

אני עושה פלסטלינה יסודית, IPA איכותי של carpro, ואז 2 שכבות של אוטם fk1000p.

אחרי כל זה הרכב חלק, מבריק ובידינג ושיטינג והכל.

אבל בכל זאת - אחרי שבוע בשמש השטיפה השבועית לא מורידה נקודות שרף וגינגים וגם סימני מים (אם יש) לא יורדים בניגוב קל.

אני משתמש ב onr ושמפו cg.

איך תסביר את זה?

פורסם

אני בוודאי יכול להסביר את זה בעובדה שאני לא חונה מתחת לעצים ואין לי "ג'ינג'ים" על הפח ולא שרף עצים.

מה שכן יש לי מדי פעם את הקקי הבודד של הציפור שחולפת מעל, כמובן כמובן החרג'יקוים על הטמבון הקדמי והאבק הנודד כמובן.

בהתחלה היה נורא קשה להוריד את החרג'יקוים, הם פשוט היו מטרד נוראי...כיום, אני יכול להגיד לך שאני מתאמץ הרבה פחות, הכל יורד ביתר קלות.

כמו שכתבתי...שום דבר לא יורד בליטוף באויר על פני הרכב, צריך להפעיל מאמץ אבל הוא זניח בהשוואה למאמץ שהייתי צריך להפעיל בתחילת דרכי בשטיפת הרכב.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

ברכב שלי (אלנטרה) שהוא מוגן "למהדרין" עם אופטי סיל,ו ווקס של דודו כל לכלוך ירד בקלות,לשלשות, וגם שרף עצים.

ברכב של הבית (פאביה) גם היא מוגנת היטב,עם אופטי סיל ו ווקס של כימיקל גייס, אחרי שבוע שלא שטפתי אותה ויש לה רסיסי שרף עצים,לשלשות וכ'ו זה יורד מאוד קשה בספק עם יורד. גם אחרי שהחלפתי ווקס זה המשיך להיות ככה,גם אחרי פלסטלינה הרכב חלק ואחרי שבוע הוא כבר מחוספס כמו נייר זכוכית. לפי דעתי זה קשור הרבה גם לסוג הצבע. באלנטרה (ככלל הקוריאניות והיפניות) הצבע רך, ביפניות אפילו יותר,ואצל הגרמניות הצבע קשה מאוד,קרמי. מה זה "רך" בעצם? רך מתחיל בזה שהוא יכול "לספוג" אליו לכלוך בקלות ויהיה קשה להוריד, רך גם אם רכב משפשף נניח את הטמבון או חלק פח ברכב יש עוד סיכוי לטשטש את זה עם פוליש, ולא ישר יראו אחרי השפשוף את הצבע יסוד.

בצבעים של הוואגיות קשה יחסית לשרוט, פחות נוצר סווירלס אבל יש גם חסרונות. מספיקה לשלשת אחת כדי להרוס את הצבע,זה יראה הרבה יותר נורא מאשר צבע רך.

המצב של הפאביה שלנו מעולה, מעולם לא נשטפה במכונות אוטומטיות, אוטמי צבע מאז ומתמיד וזה כולל גם ווקס, וכמובן גם טיפוח לפנים הרכב,ופלסטיקה חיצונית.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...