Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה שבועות רכשתי זוג צמיגי Toyo T1R מרובי ההמלצות (יש לציין שמדובר בהמלצות על עלות תועלת)

כשהגעתי לפאנצ'ריה ציפיתי לראות דירוג סביר עד גבוהה אבל לתדהמתי גיליתי דירוגים בינוניים עד גרועים.

דירוג ההחלקה E - לזה אני רגיל מהטויו Proxes 4 שלי שאני יודע שכניסה לשלולית (אפילו קטנה) על הכביש איתם דורשות 2 ידיים על ההגה וסופר עירנות לתגובת הרכב.

דירוג דלק G (באמת?! G? מי יודע כמה זה חצה את הרף שנתנו לדירוג הזה) - אני מרגיש את זה בחוסר הגלישה של הרכב (הידני) גם בשיפועים סבירים בהחלט! - כך גם ה Proxes 4 הקודמים.

דירוג הרעש הבינוני 71DB לא באמת משנה :)

אז זה לא שאני בא בטענות, או חושב ש-3 הדירוגים האלה הם החשובים ביותר! אבל אשמח אם מישהו ידליק איזה ספוט על העניין.

ועל הדרך אשאל אם יש אתר שמרכז את דירוגי הצמיגים.

2i0c9bc.jpg

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

לפי ההיגיון שלי זה אומר שלצמיג יותר שטח פנים הנוגע עם האספלט. לכן מבחינת חיסכון בדלק - הוא לא יהיה טוב, וגם בנוגע לרטיבות בגלל החריצים הצרים ( לטובת יותר שטח פנים הנוגע עם האספלט ). לעומת זאת, מבחינת אחיזה - הוא יהיה מיטבי.

פורסם

אלה צמיגים ספורטיביים, וכככאלה הם קודם כל מספקים אחיזה גבוהה מהצמיג הממוצע, על חשבון דברים אחרים.

מקדם שחיקה גבוה, בגלל שהם יותר אוחזים( דביקים), ההתנגדות לגלגול גבוהה יותר, הם נשחקים מהר יותר, וצריכת הדלק גבוהה יותר.

למה הם מומלצים?

כי הם מספקים אחיזה גבוהה יחסית לצמיג שעדיין מתאים לשימוש יום יומי.

פורסם

דירוג ה"תווית האנרגטית" של הצמיג נפוצה בשנה האחרונה וכוללת פירוט על כמה מאפיינים: בלימה ברטוב, חסכון בדלק ורמת רעש.

ה T1R מוגדרים כצמיגי קיץ ופחות מיועדים לשימוש בכביש רטוב. הנתון הזה יותר מעניין נהגים אירופאיים אשר חלקם מחזיקים שני סטים של צמיגים לפי עונות השנה.

נתון צריכת הדלק מושפע בעיקר מהתנגדות הגלגול של הצמיג (ואין קשר לאחיזתו, שני פרמטרים שונים) וככזה ה T1R באמת לא מצטיין. הוא צמיג רך וגמיש (נתאר את זה ככה), מה שלא ממש תורם לצריכת הדלק.

נתון הרעש הוא בינוני. כמות הפסים מדורגת לפי המרחק מתקנות הרעש שיכנסו לתוקף בשנת 2020 או משהו כזה, אפשר להריץ בגוגל חיפוש על EU tire label, מה שרשמתי זה מה שאני זוכר במעורפל מההסברים על התווית.

ה T1R הוא צמיג שאוחז לא פחות ממעולה. יחד עם זאת הוא צמיג רועש מאוד, לא ידידותי לצריכת הדלק ובידיו של נהג המתגרזן לעיתים קרובות גם ימות מהר מהצפוי. לנהג הביצועיסט ודל התקציב מדובר בצמיג מעולה למחירו, בטח במידות בעייתיות. לנהג בעל הכיסים העמוקים יותר ו/או מבחר מידות נאה הייתי ממליץ לחפש צמיג אחר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...