Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ישיבה מסוכנת באוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני מטר 1.55 ועקב זה הישיבה שלי ברכב (רנו מגאן) מאוד קרובה להגה, בלי קשר לזה שאני מרכיש בחורה בגלל היותי קרוב להגה, זה גם נראה לי מסוכן בזמן תאונה חלילה, מה לעשות האם לבטל את כרית האוויר, אני אבוד הצעות ואשמח להצעות

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

לא להתרגש. הרכב מתוכנן לאנשים שונים בגובהם, בשביל זה המושב מתכוונן. תכוון את המושב על פי ההמלצות (בגדול - די זקוף, רגל לא ישרה על מצמד לחוץ (או בלם ברכב אוטומטי) ופרק כף היד מונח על החלק העליון של ההגה כשהשכמות צמודות למושב. כנראה תצטרך גם להרים את המושב גבוה, לא סוף העולם. אשתי 1.52 ומסתדרת בכל מכונית.

לגבי להרגיש כמו בחורה - לא בטוח שזה לפורום הזה. בן כמה אתה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא רגע, אתה חייב להסביר לי למה לכל הרוחות שתחשוב בכלל על לבטל את כרית האוויר? כאילו מה הקו מחשבה שלך? אני אכנס לי בקיר ב70 קמ"ש, אז במקום להיכנס מקרוב בכרית אוויר אני מעדיף הגה בחזה שאולי יפרק לי כמה צלעות ואולי ישבור לי את המפרקת העיקר שהאף לא יקבל מכה?

אתה אמיתי מר בחור?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא רגע, אתה חייב להסביר לי למה לכל הרוחות שתחשוב בכלל על לבטל את כרית האוויר? כאילו מה הקו מחשבה שלך? אני אכנס לי בקיר ב70 קמ"ש, אז במקום להיכנס מקרוב בכרית אוויר אני מעדיף הגה בחזה שאולי יפרק לי כמה צלעות ואולי ישבור לי את המפרקת העיקר שהאף לא יקבל מכה?

אתה אמיתי מר בחור?

דווקא אמתי מאוד.

תרומת כרית האויר להפחתת פציעות חזה וראש בהתנגשויות חמורות מוערכת במחקרים בכ-25%. עם זאת, במצבים שונים התגלה כי יעילותה קטנה לפחות מ-10% ולעתים אף גורמת יותר נזק מאשר בלעדיה. מצבים אלו כוללים כל מקרה שבו גוף הנהג לא רתום למקום כראוי (חגורה רופפת, ישיבה עם רגליים מורמות וכך הלאה), מצב שבו יש עצמים בדרכה של כרית האויר (מושב ילד, כיסוי כלשהו) וגם - מצב שבו המרחק בין עצם החזה (סטרנום) של הנהג לבין מרכז טבור ההגה הוא קטן מ-25 סנטימטרים.

כיון שמדובר על מרחק קצר מאוד, הדבר לא יוצר בעיה לרוב הנהגים. עם זאת, כאשר גובה הנהג מתחת ל-1.50 מטר, בדרך כלל הנהג לא יצליח למצוא תנוחת נהיגה סבירה (ככלל, הנדסת אנוש של רכב מודרני מיועדת לאנשים בגובה 1.5-1.9) ולכן עלול להיות קרוב מדי להגה. במצב זה, חלק מהרשויות, בעיקר בארצות הברית (שם נהוגות ברכבים כריות אוויר עם נפח מוגדל), ממליצות לנתק את כרית האויר.

פותח השרשור - בדוק את תנוחת הנהיגה שלך ואחרי שתכוונן אותה הכי טוב שאתה יכול - בדוק המרווח בין עצם החזה שלך לבין מרכז ההגה. אחר כך תחזור להתייעצות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מרגיש קרוב מידי ושמעתי על הרבה מקרים שכרית האוויר פשוט גרמה נזק לנהג, אני מנסה לשבת רחוק עם הגב פשוט אני מרגיש פחות שולט ברכב

פורסם

25 ס"מ (בהקשר הזה, אהם... :twisted: ) הם מעט מאד. קשה לי להאמין שאצל פותח השרשור המרחק בין הסטרנום לטבור ההגה כה קטן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לגבי החיישנים של הגובה ומשקל, מישו יודע מאיזה שנים התחילו למתקן חיישנים כאלה?

פורסם

בוא נגיד שבאופטרה שהייתה לי משנת 2006 היה. אני מניח שגם במגאן שלך יש בייחוד שהיא משנת 2007. בלי שום קשר, אני חושב שזה דבר מחייב לכל מושב קדמי מולו מותקנת כרית אויר.

פורסם
אני מרגיש קרוב מידי ושמעתי על הרבה מקרים שכרית האוויר פשוט גרמה נזק לנהג, אני מנסה לשבת רחוק עם הגב פשוט אני מרגיש פחות שולט ברכב

אותם מקרים עליהם שמעת שבהם כרית האויר גרמה נזק - מדובר על אנשים שלא היו חגורים בחגורת בטיחות, ולכן נגרם להם נזק מכרית האויר.

• תוכן חדש...