Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

נשאלתי על ידי חבר שאלה שלא הייתה לי תשובה ובאמת מסקרנת אותי:

בכמה מתייקר ביטוח מקיף (בממוצע, במספרים גדולים) לאחר שתובעים אותו על נזקי תאונה.

נקודת ההנחה היא כזו - האם כדאי לי לתבוע את הביטוח מקיף שלי, במצב שבו הייתי מעורב בתאונה והצד השני אינו מעוניין לשלם (וסביר שיהיה קשה להוציא ממנו כסף גם בבית משפט).

נאמר שהנזק לרכב כולל שמאי וירידת ערך הוא סביבות 7-8 אש"ח, האם בטווח של ה 3 שנים הבאות יהיה לי משתלם (לעומת עלית פרמיה+השתתפות עצמית).

פורסם

הכל נגזר משווי הרכב, אם מדובר ברכב משפחתי בן כמה שנים, זה בקלות מגיע ל 6 אש"ח בחישוב שעשיתי פעם (השתתפות עצמית ועליית הפרמיה) היום כבר יכול להיות יותר.

יהיה לך "עבר תביעות" שמייקר לך את הפרמיה ויכול להקשות עליך לעבור לחברת ביטוח אחרת בעתיד,

כמו כן, אם תהיה לו עוד תביעה בזמן הקרוב יהיה לו קשה מאד למצוא חברה שתבטח אותו אם בכלל.

פורסם

6 אלף, במצטבר,

השתתפות עצמית להפעלת הביטוח פלוס עלות עליית הפרמיה ב 3 השנים הקרובות.

לא אמרת איזה רכב זה? ביטוח לסיריון לא עולה כמו ביטוח למרצדס.

פורסם

משפחתית רגילה - מאזדה 3 2010.

והבנתי שזה מצטבר, אבל נכון לעכשיו הוא אמור לשלם ב 3 שנים הקרובות באיזור ה7 אש"ח. אז לשלם עוד 5 (נניח 1000 השתתפות עצמית), זה שוב, כמעט מאה אחוז יותר.

אם מישהו יכול לכתוב מנסיון אישי, אודה לו

פורסם

בעקרון אתה תובע את הביטוח שלך והם כבר מתעסקים עם הצד השני. בשביל זה יש ביטוח. אם מדובר בסוכן טוב, הוא גם ידאג שחברת הביטוח תתבע מהצד השני את עליית הפרמיה.

במקרה שאתה מחליט לא לתבוע בכל מקרה הפסדת את הכסף. העברת נטל התביעה לחברת הביטוח מעלה את הסיכוי לקבל כסף מהצד השני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסוכן ביטוח שלי אמר לי פעם שהחברת ביטוח לוקחת את מה שתבעת ממנה ומחלקת לך את בעליית הפרמיה ב3 השנים נגיד תבעת סכום של 6000 ש"ח החברה מחלקת את זה ב3 ואז הפרמייה עולה לך ב2000 שקל בשנה .

פורסם
הסוכן ביטוח שלי אמר לי פעם שהחברת ביטוח לוקחת את מה שתבעת ממנה ומחלקת לך את בעליית הפרמיה ב3 השנים נגיד תבעת סכום של 6000 ש"ח החברה מחלקת את זה ב3 ואז הפרמייה עולה לך ב2000 שקל בשנה .

במילים אחרות סוכן הביטוח שלך אמר לך לא להפעיל ביטוח, כי כל מה שתקבל מהם, אתה פשוט תשלם חזרה.

וזה לא יכול להיות נכון בכלל, כי אז מי יהיה הטמבל שבכלל יעשה ביטוח? תדמיין לעצמך שתעשה טוטאל-לוס. מה, עכשיו הפרמיה שלך תעלה במחיר המחירון של הרכב חלקי 3 לשלוש שנים??? :lol:

פורסם
בעקרון אתה תובע את הביטוח שלך והם כבר מתעסקים עם הצד השני. בשביל זה יש ביטוח. אם מדובר בסוכן טוב, הוא גם ידאג שחברת הביטוח תתבע מהצד השני את עליית הפרמיה.

במקרה שאתה מחליט לא לתבוע בכל מקרה הפסדת את הכסף. העברת נטל התביעה לחברת הביטוח מעלה את הסיכוי לקבל כסף מהצד השני.

לא ממש הבנתי את תשובתך, או שלא ממש הבנתי את שאלתי.

לצד השני אין ביטוח מקיף/צד ג, לכן אין ממי לתבוע עלית פרמיה

פורסם

הביטוח תובע אותו, ישירות.

בעקרון, לתבוע עלית פרמיות, זה משהו שאתה אמור לתבוע בעצמך. ביטוח טוב יעשה את זה בשבילך, אולי.

פורסם

תביעה של המקיף שלך תעביר את נטל התביעה ממך לחברת הביטוח. חברת הביטוח שונאת להפסיד כסף ולכן תשתמש בכל האמצעים שבידיה כדי לתבוע את הנהג הפוגע גם אם היא תאלץ להפשיט אותו ממכנסיו. וכן - חברת ביטוח נורמלית תובעת גם את נזקי עליית הפרמייה שלך.

מעבר לכך אם האדם מסרב/לא יכול לשלם תגיש תלונה במשטרה נגדו ותבקש שישללו את רישיונו מהסיבה הפשוטה שכל עוד יש לו רישיון נהיגה והוא נוהג בכביש ללא ביטוח צד ג' וגורם נזקים שאינו יכול לשאת בעלותם - הוא מהווה סכנה לציבור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקיי, חידשתם לי.

השאלה היא האם כאשר חברת הביטוח תובעת את הנהג הפוגע, היא מורידה לי את עלית הפרמיה?

ולמה בעצם הולכים לתביעות קטנות אם הביטוח עושה הכל?

פורסם

נאמרו פה הרבה דברים לא מדויקים, אני יכול להגיד מה שאני יודע.

לא סוכן ביטוח ולא מהתחום מה שאני אכתוב זה מה שנאמר לי על ידי חברת הביטוח שלי כשחפרתי בזה לעומק.

הייתה לי תאונה שתבעתי את הצד ג' והוא כנראה לא הולך להודות באשמה.

תשלום : קודם כל צריך להדגיש שבתור לקוח שמבקש מחברת הביטוח שלו לתבוע את הצד ג' של הפוגע, אתה תלוי לחלוטין באם הוא יודה או לא יודה באשמה. אם הוא מודה זה קל ואחרי הרבה ימים של בירוקרטיה אתה תקבל את הכסף שלך.

אם הוא לא מודה ויש לך מקיף מה שעושים זה להפעיל את המקיף שלך, לשלם השתתפות עצמית (תליו במוסך הסדר או לא) ולספוג עליה של פרמיה. זה נורא תלוי בחברה ובאוטו לי לפני כמה שנים נאמר שעל תאונה של 5-6-7 אלף יעלו לי את הפרמיה ב8% למשך שלושת השנים הקרובות (יבטלו את ההנחת העידר תביעות). זה יוצא לא מעט כסף אבל זה לא תלוי במחיר של הרכב או התאונה, לפחות לא בתאונה כזאת.

מה שעוד חשוב להדגיש : לי נאמר לפחות שחברת ביטוח לעולם לא תובעת בן אדם פרטי אלא את חברת הביטוח שלו. אם אין לו ביטוח אתה לבד נגדו. זה מה שנאמר לי על ידי איילון

אחרי שהפעלת את הפוליסה שלך יש לך אפשרות לתבוע אותו בתביעות קטנות. מה שקורה במקביל זה שהמקרה עובר לחוקר תאונות של החברה שלך ואם הם בטוחים שאתה בסדר והשני סתם מתחמק, החברת ביטוח שלך תובעת את חברת הביטוח שלו!! שים לב שאם אין לו צד ג' אתה חייב לתבוע אותו לבד. זאת נקראת תביעת "שיבוב". אם החברת ביטוח שלך זוכה, אמורים לנקות לך את התביעהו ולהחזיר לך את ההשתתפות עצמית. זה הכל בתאוריה, בפועל כמו שאתה מבין אף אחד לא ירדוף אחריך להחזיר לך כסף ואין לי מושג כמה מקרה כזה לוקח.

• תוכן חדש...