Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנה הטענה שההשראה לשיר ירושליים של זהב נלקחה משיר באסקי בשם פלה חוספה. האם מישהו יודע איך מוצאים את השיר הזה באינטרנט?

פורסם

בבקשה:

http://www.youtube.com/watch?v=YccZk1Ao2IY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ובונוס מבית מאיר אריאל:

http://www.youtube.com/watch?v=MgVHyP2dNwo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

במקרה הזה אני יכול לדאוג להביא לכם את הסיפור מיד ראשונה.

אני אדבר מחר עם אבא שלי. שהוא היה זה שפרסם את הסיפור בעיתונות.

אני אבקש ממנו מחר להגיב בפורום תחת היוזר שלי.

מבטיח לכם סיפור מרתק.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בגדול נראה לי שהסיפור דיי ידוע (למרות שפרטים מיד ראשונה יכולים לסייע).

מעבר לכל מה שאומרים, רציתי לשמוע את השיר ולהתרשם בעצמי. לצערי למרות שממה שפרסמו אין 7 תווים רצופים שחוזרים על עצמם (כדי שזה ייחשב להעתקה) יש דמיון רב מידיי בין השירים ולכן להתרשמותי הלחן אכן מבוסס על השיר הבסקי. לא שאני חושב שיש בזה פסול, אך כנראה ששמר בעצמה הרגישה רע עם זה.

פורסם

הרבה לחנים ושירים הושפעו אחת מן השני, כאשר נעמי שמר כתבה את הלחן היא עשתה זאת לא במודע, אכן נכון שאם חלוף השנים היא הצטערה והתנצלה על ההשפעה הזאת.

אני בעקרון שומע רק שירים עבריים, שני שירים גורמים לי כל פעם להתרגשות רבה, התקווה וירושלים של זהב.

במהלך השנים היו מדיי פעם סקרים מה השיר האהוב ביותר של נעמי שמר, את השיר ירושלים של זהב תמיד החריגו ולא שמה כמשתתף (ומן הסתם יש דברים בגו)

פורסם

אכן הרבה לחנים (כולל התקווה) לקומים מהשראת שירים זרים וזה ברור. משום מה אם קוראים את הרקע וסיפור השיר בין השורות, ושוב משמיעת השיר עצמו, אני מתקשה להאמין שזה היה רק השראה "בתת מודע", אם כי כל אחד ישפוט לעצמו. בכל מקרה אין בזה לדעתי מלהוריד מכבודה. היא הייתה ותהיה יוצרת אדירה ומוערכת.

פורסם

שטויות במיץ כרוביות מטוגנות.

ההתנצלות של נעמי שמר אופיינחת לאנשים על ערש דווי

שמצטערים על חייהם באופן כללי ומודים בחטאים שלא ביצעו. תופעה מוכרת.

אין שום קשר בין השיר ההוא ללחן של שמר.

במערכת של 12 טונים עם 2 סולמות בלבד שהם בעצם אותו סולם בהתקה של טרצה,

יש גבול מאוד ברור למספר השילובים האפשרי.

אי אפשר להעתיק במוסיקה משום שאי אפשר שלא לחזור על משהו

שכבר כתבו מאות פעמים.

אבל כשנותנים ליצורים שלא מבינים כלום במוסיקה לכתוב מה שבא להם על מוסיקה, זה מה שיוצא.

התקווה היא לחן ידוע מאזור טרנסילווניה, גרסה דומה מופיעה ב-ma vlast של סמטנה.

זאת לא העתקה, זאת מוסיקה.

חלק מהיצירות הדתיות של באך הין בגלגולן הקודם שירי נשים ויין. זאת מוסיקה.

אין דבר כזה גניבה במוסיקה. שמת מילים אחרות? שינית את הקונטקסט.

שינית אקורד יחיד בכל השיר? יש לך יצירה אחרת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עם כל הכבוד לדעתך, שכל אחד ישמע ויחליט לעצמו. בשביל זה לא צריך להבין כלום במוזיקה.

סתם בשביל הספורט, מעניין יהיה אם חברי הפורום ישמעו ויכתבו את דעתם.

ושוב, אני לא חושב שיש פסול כלשהו בין אם שהתבססה על השיר הבאסקי ובין שלא.

למרות שאין לי מספיק ידע בתורת המוזיקה כדי לנהל איתך ויכוח ענייני, ידוע שבירושלים של זהב יש חזרה על 7 תווים ברצף מהשיר הבאסקי. לסדר ברצף את אותם שבעה תווים, למיטב ידיעתי בקומבינטוריקה יש !7 אפשרויות, שהן 5040 קומבינציות שונות לסידור התווים. אז להגיד שמספר הקומבינציות דיי מוגבל זה דבר שלא מתקבל על הדעת.

פורסם

אני לא הבן שלו.

אבל מבדיקה של מספר אנשים מומחים במוזיקה. זה קרוב מדיי.

אני יבקש שוב מאבא שלי להעלות את הסיפור.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בקיצור, הוכחתם את הטענה שלי. לא מבינים כלום, העיקר להביע דעה.

דעה זה כמו אף, לכל אחד יש.

הטענה לגבי רצף של 7 תווים היא הנפצה מטופשת של מישהו שלא יודע מה היא מוסיקה.

אל תקשקש על קומבינטוריקה במוסיקה טונלית. זה לא עובד ככה בסגנון הזה.

סתם דוגמה כדי שתבין, אני אמצא לך את אותו רצף של 7 תווים גם אצל בוב דילן

ומטליקה ובאך. אם בא לך לתקוע חץ ולצייר סביבו מטרה, תהיה לי בריא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...