Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושנה טובה.

את הרכב קניתי לפני שבועיים.

עד היום בוצעו הדברים הבאים.

1. החלפת דוד מרכזי באגזוז עקב חור גדול.

2. החלפת שמן + פילטר שמן - 10W40 חצי סינטטי

3. החלפת נוזל קירור - היה ברכב נוזל ירוק והוחלף לאדום.

4. החלפת פלאגים.

5. החלפת פקק מיכל עיבוי.

6. החלפת גומייה לפעמון גלגל ימין.

כל העבודות הנ"ל בוצעו במוסך פרטי.

בערב החג נסעתי ברכב ללא מזגן והמנוע הגיע לקצת מעל לטמפ' עבודה שמתי לב שמאוורר לא מסתובב.

עצרתי בצד כיביתי את המנוע המתנתי מספר דקות והנעתי אותו שוב והמאוורר כן נכנס לפעולה אני לא זוכר אם המזגן פעל או לא.

קראתי בפורום שבמידה ומחליפים סוג נזול קירור מומלץ מאוד לבצע החלפה חוזרת ושטיפה למערכת לאחר כמה ימים.

אתמול פירקתי את הצינור מים התחתון של הרדיאטור מבית התרמוסטט וחיכיתי שיתרוקנו כל המים.

חיברתי את הצינור ומיליתי נוזל קירור חדש.

הנעתי את הרכב וחיכיתי לפעולת המאוורר. המנוע התחיל להתחמם והמאווררים לא נכנסו לפעולה. לאחר חצי שעה הנעתי שוב הפעם הפעלתי מזגן והמאוורר נכנס לפעולה והטמפ' הייתה תקינה.

קראתי בפורום שיכול להיות כמה סיבות הגיוניות.

הכי התאים לי זה או שהאוויר לא נוקז כמו שצריך או שיש סתימה.

ניקוז אוויר:

במערכת זו האוויר אמור להתנקז מעצמו עזרתי לו קצת ע"י לחיצה על הצנרת. - לא עזר! המאוורר מסרב לפעול.

סתימה במערכת.

הנחתי שבגלל החלפת הנוזל יכול להיות שיש חלקיקים במערת שיכולים לגרום לסתימה.

פירקתי שוב את הצינור התחתון של הרדיאטור מבית התרמוסטט ופירקתי גם את הצינור העליון של הרדיאטור.

הכנסתי מים מהצינור הגינה אל תוך הרדיאטור ע"מ לנקותו.

ניקיתי גם את המיכל עיבוי.

פירקתי את בית התרמוסטט וגיליתי שאין תרמוסטט.

הכנסתי מים בלחץ לכל המערכת דרך צינור כניסת המים ממיכל העיבוי.

בקיצור איפה שיכלתי לשטוף שטפתי.

הרכבתי הכל הכנסתי נוזל קירור עפ"י ההוראות שקיבלתי ושוב מאוורר לא נכנס לפעולה בטמפ' עבודה והמנוע ממשיך להתחמם רק כאשר אני מפעיל את המזגן המאוורר כן נכנס לפעולה.

אני כבר ממש לא יודע מה לעשות ואיפה התקלה.

Skoda Felicia 1.6 M.P.I 2000

פורסם

ייתכן שיוניט מאוורר/פיקוד חשמלי/נגד מהירות ראשונה של המאוורר המורכב ברכב לא תקין ולכן המאוורר לא מסתובב.

יתכן,שגם משהו נותק שלא בכוונה במוסך במסגרת הדברים שתוקנו ויכול להיות שהמאוורר עצמו שבק חייים.

גש לחשמלאי רכב שיבדוק מדוע המאוורר אינו מסתובב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נמצאה התקלה!!! ועל הדרך גם מצאתי הסבר הגיוני לתקלה נוספת שיש לי.

לאחר שכבר בדקתי הכל הסקתי בעזרתו של "colauti 9" שיכול להיות ומדובר בבעיה חשמלית.

הנעתי את הרכב ללא מזגן

עקבתי אחרי הכבל החשמלי של המאוורר והגעתי אל בית פיוזים שלא ידעתי על קיומו כאשר הרמתי את המכסה ראיתי 2 פיוזים רגילים ועוד שתי מרובעים כאלה כאשר נגעתי באחד מהם פתאום המאוורר נכנס לפעולה ברגע שהורדתי את אצבע הוא הפסיק.

התקלה - תושבת של הפיוז הזה.

ביקשתי מחבר ללחוץ על הפיוז והמאוורר התחיל לעבוד הטמפרטורה ירדה ל 45C בערך ונשארה שם.

מה שמסביר באופן הגיוני מאוד את חוסר קיומי של התרמוסטט ברכבי שאותו אתקין ביום ראשון!

:lol: :lol: :lol:

עכשיו נשארתי עם שתי בעיות.

1. מנוע נכבה בסרק לעיתים רחוקות.

2. רעש חריקה מעצבן מאוד מפולי מדחס המזגן בייחוד בתחילת נסיעה.

שנה טובה לכולם.

Skoda Felicia 1.6 M.P.I 2000

• תוכן חדש...