Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע לסנן שטויות, ולא חסרות כאלה בשרשור הזה. השמן שברשותך מעולה ומתאים למנוע לפי התקן והצמיגות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמעט בכול רכב שעומד זמן מה השמן מהכוסיות של המרימים ההידראולים מתרוקן לכן בהתנעה בוקר אתה עלול לשמוע תיקתוקים למשך זמן מה ואין לך מה להתרגש מרעש זה.

אל דאגה מעבר לשמן 5W30 לא יגרום לשום תיקתוקים וגם אם ישמעו תיקתוקים למשך זמן מה בהתנעת בוקר לא ייגרם שום נזק למנוע. אם תרצה תוכל לעבור לשמן 5W40 ופסיכולוגית הרעש ייעלם.

איזה כייף לי :)

פורסם
קבל מניסיונם של אחרים ..

נשאר לי רק להוסיף מנסיוני....

איזה ניסיון יש לך בדיוק ?

אתה פשוט ממחזר תשובות של בעלי מקצוע שכתבו כאן בפורום בעבר וכותב הודעות ארוכות ללא שום תוכן ממשי שניתן ללמוד ממנו. אל תנסה להציג את עצמך כבעל ניסיון כי זה מבלבל ומטעה את הקוראים בפורום.

- אבל איתמר אמר ... אין סבירות לבעיה/סבירות נמוכה .

אייל .

כי איתמר צודק במאה אחוז.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב, די.

זה לא מוביל לשום מקום.

השירשור הזה זהה 1 ל 1 לכמה עשרות שירשורים בעינייני צמיגות שמנים שהיו לפניו.

פותח השירשור, קיבלת מספד דעות, תעשה מה שנראה לך לנכון. השמן שברשותך מותר לשימוש לפי הוראות היצרן.

עריכה:

ליין מן מבקש לפתוח את השירשור - אין בעיה, פתחתי. בכל מקרה לא נגיע להסכמה כאן ופותח השירשור ישאר מבולבל.

תשתדלו בבקשה לא לחזור על הדברים שכר נכתבו, ולא לכתוב תגובות ארוכות מידי.

פורסם

יש שתי דרכי פעולה -

א - למלא שמן 5W-40 , המתאים למנוע הנ"ל לפי הוראות וניסיון המחלקה הטכנית של היבואן (כלל הוראות הטיפול עוברות אישור של היצרן )

-- ולא יהיו חששות או תיקתוקי מוח , ובמידה ויש בעיות - יש אחריות .

ב - - למלא שמן 5W-30 - , אבל זה על אחריותך - הוראות המחלקה הטכנית של היבואן בישראל לא ממליצות על-כך .

-- הם ממליצים על 5W-40 , ואם אתה רוצה 5W-30 הם מדגישים כי זה על אחריותך .

כעת החיים שלך יהיו מותחים ומעניינים - האפשרויות .

הבעייות הן לא רק תיקתוקים , אפשר צריכת שמן ויצירת בוצה בטווח ארוך .

וכמובן הסתמות נשם מנוע , לכלוך ושמן בבית מצערת בסרעפת היניקה ולפעמים עקב מעבר אדי שמן לממיר ולחישנים , כשל גם שם , ואובדן האחריות .

אבל אולי - אם אתה עובר לשמן 5W-30 - ותופיע בעיה , בקש מהמיעצים יודעי-הכל על צמיגות זו השתתפות של רצון-טוב בתיקון ובהחלפה .

נ.ב - גם אם יהיו רעשים שלא קשורים - כגון אבן קטנה בחריצי הצמיג ויהיה רעש תיקתוק , אתה תקפוץ מה זה התיקתוק ,, אולי מהמנוע .

אתה רואה חיים מעניינים .

ועם שמן 5W-40 , החיים יהיו פשוטים , המנוע יעבוד תקין יש אחריות וכל המתח הלך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמות השטויות שאתה ממציא ראויות להערכה. שאפו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יש שתי דרכי פעולה -

א - למלא שמן 5W-40 , המתאים למנוע הנ"ל לפי הוראות וניסיון המחלקה הטכנית של היבואן (כלל הוראות הטיפול עוברות אישור של היצרן )

-- ולא יהיו חששות או תיקתוקי מוח , ובמידה ויש בעיות - יש אחריות .

ב - - למלא שמן 5W-30 - , אבל זה על אחריותך - הוראות המחלקה הטכנית של היבואן בישראל לא ממליצות על-כך .

-- הם ממליצים על 5W-40 , ואם אתה רוצה 5W-30 הם מדגישים כי זה על אחריותך .

כעת החיים שלך יהיו מותחים ומעניינים - האפשרויות .

הבעייות הן לא רק תיקתוקים , אפשר צריכת שמן ויצירת בוצה בטווח ארוך .

וכמובן הסתמות נשם מנוע , לכלוך ושמן בבית מצערת בסרעפת היניקה ולפעמים עקב מעבר אדי שמן לממיר ולחישנים , כשל גם שם , ואובדן האחריות .

אבל אולי - אם אתה עובר לשמן 5W-30 - ותופיע בעיה , בקש מהמיעצים יודעי-הכל על צמיגות זו השתתפות של רצון-טוב בתיקון ובהחלפה .

נ.ב - גם אם יהיו רעשים שלא קשורים - כגון אבן קטנה בחריצי הצמיג ויהיה רעש תיקתוק , אתה תקפוץ מה זה התיקתוק ,, אולי מהמנוע .

אתה רואה חיים מעניינים .

ועם שמן 5W-40 , החיים יהיו פשוטים , המנוע יעבוד תקין יש אחריות וכל המתח הלך .

אייל .

לגמרי קשקוש ואם תשים את השמן שמומלץ על ידי היצרן ולאו דווקא היבואן תשמר האחריות ולא יהיו בעיות ולא צרות ואני חותם על זה

פורסם
כמות השטויות שאתה ממציא ראויות להערכה. שאפו.

איתמר

תודה ,,

וברמת הדיון הנוכחי נמשיך :lol: אתה , אתה חבר של מרק10 ,, החזרתי לך .

Dan-idin

לגמרי קשקוש ואם תשים את השמן שמומלץ על ידי היצרן ולאו דווקא היבואן תשמר האחריות ולא יהיו בעיות ולא צרות ואני חותם על זה

סוף-סוף דברי חוכמה - היצרן מאשר גם 0W-20 , אז אפשר למלא ותשמר האחריות בישראל ,,

כאשר המחלקה הטכנית של היבואן מדגישה לך - ירידה מ 5W-40 היא על אחריותך - אנו לא ממליצים , אז איזה אחריות תשמר .

אתה אמיתי , אני מקווה כי כאשר אתה חותם לו , החתימה לא מזויפת . (רואים את החתימה)

אייל .

dmkz1111 - כפותח הדיון - קרא את תשובה 35 - ראה את כל האפשריות וקבל החלטה .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אל תבלבל תמוח היבואן לא יכול לשלול שום אחריות לרכב אם מטפלים לפי הנחיות יצרן גם אם ליבואן יש המלצות משלו אבל היבואן לעולם לא יחרגו מההמלצות היצרן וימציא הנחיות משלו

וכן אם ההמלצות יצרן זה גם שמן 0W20 ואם ישתמשו בשמן הזה בדיוק לא תפגע אחריות היצרן ואני אומר את באחריות מתוך ניסיון של מוסך מורשה הכפוף להנחיות היבואן והיצרן

פורסם
אל תבלבל תמוח ,,

וכן אם ההמלצות יצרן זה גם שמן 0W20 ואם ישתמשו בשמן הזה בדיוק לא תפגע אחריות היצרן ואני אומר את באחריות

מתוך ניסיון של מוסך מורשה הכפוף להנחיות היבואן והיצרן

בסדר , קבלתי ת'אתגר .

מאחר ואתה משתמש בשפה גבוה , נמשיך כך ונעלה מספר התרחשיות , יענו תרחיש היפו,תרמי .

הגיע אלייך למוסך בקיץ סטודנט נחמד מהדרום - ברשותו רכב אשר הוראות המחלקה הטכנית של היבואן , אשר אצלך במוסך .

וספר הרכב בישראל לשמן ברכב הנ"ל אומרות 5W-40 .

הבחור הנחמד מבקש , מאחר וברכב שלי רשום בספר יצרן באנגלית כי אפשר שמן 0W-20 , את זה אני רוצה כי ת'מלאו בטיפול -

א - אתה מנפנף אותו למצוא מי ישחק איתו גע-גע .

ב - אתה ברצון מחליף וממלא ברכבו 0W-20 , כי כך רשום בספר הרכב של היצרן , ומאחר ויש אחריות על הטיפול ,

ב- 1 - הוא חוזר אחרי שבוע -- עם תלונה כי יש רעש מתכתי במנוע בהנעה , ובנסיעות ארוכות בימים חמים -

-- אתה אומר לו אין בעיה - מלאתה שמן לפי הוראות היצרן ויש לך אחריות , נחליף לשמן אחר 5W-20 ונראה אם יעזור .

--- כי גם זו צמיגות המאושרת ע"י היצרן - ואם יהיו שוב רעשים או בעיות - אנחנו כאן בשבילך - נחליף כל פעם לצמיגות עולה עד 5W-40 .

-- הכל עלינו העבודה והשמנים אתה לא צריך לשלם כלום - כי אתה עובד לפי הוראות היצרן ויש לך אחריות מלאה .

נשפר מצב -

ג - הגיע הבחור הנחמד מהדרום , בחורף - ועושה אצלכם טיפול עם שמן מנוע 0W-20 - והוא נוסע לדרכו .

-- הבחור הוא סטודנט עסוק במבחנים , החברה שלו גרה באילת , ורק ביום חמישי יש לו קצת זמן לשבת עם חברים ולדפוק ככה בקטנה ת'ראש.

-- בשישי הוא נוסע לאילת לחברה , יש לו קצת זימזום באוזן , קצת הפוך אחרי הבילוי עם החברים אבל בשליטה , קצת מוסיקה משקפי שמש והכל טוב -

נ.ב - הבחור לא אהבל - סטודנט , קורא מאמרים ברשת , מטפל ברכב לפי הוראות היצרן - אז מה הבעיה , מניעים ודוך ,, לאילת .

הבעיה - היה יום קצת חם והביל מהרגיל בדרום . (חמסין )

כאשר הוא הניע המנוע הרעיש קצת , אבל המוסיקה הייתה טובה , בהמשך הנסיעה לפני פארן , נורת לחץ שמן קצת מהבהבת ,

אבל - שמש בעיניים , משקפי שמש וזה לא ברור אז הוא ממשיך , לקראת יהל הוא רואה היבהוב נורה ויש רעש לואי קטן מהרכב .

הוא מעריך כי הרעש זה רוח צד , וההיבהוב של הנורה לא בדיוק ברור בנסיעה על 110 איזו נורה מהבהבת -

ובמיוחד הוא רגוע כי הרכב מטופל לפי הוראות יצרן , ואיתמר אמר - ואיתמר אומרים תמיד צודק .

הוא עוצר ביטבתה - נותן לרכב להתקרר קצת , שותה שוקו קר - גם הנהג צריך להתקרר הנסיעה בכביש הערבה דורשת ריכוז רב.

עושה סיבוב מסביב לרכב בועט בצמיגים , פותח מכסה מנוע , יש קצת ריח שרוף קל - אבל בדיוק מגיע גל ריח זבל מהחי-בר , והוא לא מזהה .

הבחור מניע את הרכב הכל תקין , מחליף דיסק ליותר רגוע , וממשיך לנסוע בקצב רגוע לאילת , הכביש קצת עמוס אז הוא נשאר על 90 ואין בעיה .

בכניסה לאילת הוא מדבר בפאלפון עם חבר מרמת-גן , ודרך אגב אומר לו - אני חושב שאיזו נורה היבהבה קצת .

החבר אומר לו - אל תתרגש , אם לא חזר כנראה אוטו-מורגנה - הרי הרכב מטופל לפי ההוראות של היצרן .

באילת סוף שבוע - מניעים מפעילים מזגן והרעש של כניסת המדחס והמאוורר לפעולה מעלים רעש קטן מהמנוע .

הנסיעות קצרות והרכב כמעט ולא מתחמם .

יום ראשון בצהריים יוצאים מאילת - סטודנט אמרנו זוכרים , צריך ללמוד

( האמת כי התוכנית הייתה לצאת יותר מוקדם , אבל ככה זה , חברה אילת וכו')

הסטודנט מניע את הרכב ומיד מכבה - הוא נזכר שלא בדק שמן מים וכו' .

הוא פותח מכסה מנוע מוציא מדיד שמן , ורואה כי חסר שמן והשמן יותר כהה מהרגיל , מחזיר את המדיד למנוע .

הוא חוזר לרכב מתקשר ל Dan-idin למוסך - הוא ממתין על הקו , ואילת חמה כידוע בהסח הדעת הוא מפעיל מזגן וצוחק ,הרכב לא מונע .

הוא מניע את הרכב כאשר Dan-idin - עונה לשיחה , ולכן הוא מפספס את רעש גל הזיזים המתקתק - הוא מספר על המחסור בשמן , ועל צבע השמן -

Dan-idin - אחרי מחשבה קלה אומר לו , תראה בדקתה שמן אחרי שהנעתה את הרכב , אז אפשר כי המחסור הוא מכך

שהשמן המיוחד הנ"ל 0W-20 עולה מהר יש לו זרימה טובה יותר משמן מנוע צמיג , ולכן הוא עולה מהר מהאגן לגל הזיזים .

ולכן במדיד הנמצא באגן נראה כי חסר .

ומה עם צבע השמן היתר כהה מהרגיל - כנראה זה טוב הוא סינטטי ומנקה את המנוע - ומעבר לכך יש לך אחריות

השמן הנ"ל מתאים לפי הוראות היצרן , הרגע ת'הנה אתה באילת ,,

אז הסטודנט מכניס הילוך ודוך יוצא לדרך , הדיסק הרגוע עדיין במערכת והוא שר ומשתלב בתנועה .

לפני תמנע מנורת לחץ השמן מהבהבת קלות , אבל בדיוק מספר משאיות לפניו והוא מרוכז בכביש ומאיט , הנורה נכבת .

מגיע ליוטבתה - עצירה שוקו קר להתעורר , נזכר שלא בדק לחץ-אויר , עובר סביב הרכב בועט בצמיגים הכל בסדר .

נכנס לרכב ומחליף דיסק הפעם למשהו מעיר , קצת טכנו ובאס - מניע ולוחץ בקצב המוסיקה .

לקראת יהל נורת שמן המנוע מהבהבת , אבל צהריים והשמש בדיוק מצד הנהג ולמעלה מאירה ישירות על לוח השעונים קצת קשה לראות .

אחרי מספר דקות הוא מעלה מהירות ל 130 קמ"ש מבצע עקיפה על אלפא ג'ולייטה לבנה חדשה וצוחק לעצמו , עם רכב כזה ואני משאיר לו עשן .

ונכון בעקיפה הנ"ל הוא מתחיל להשאיר עשן מאחור מהמאגזוז -

שמן המנוע 0W-20 הגיע לנקודת השבירה , הוא דליל ולא יציב , מתחיל להתפרק , עולה דרך הנשם למערכת היניקה ,

נשרף בתא הבעירה ויוצא כעשן לבן אפור מאחור .

נהג האלפא אשר הוא עקף כרגע רואה את העשן כאשר הוא נוסע אחריו , ומנסה לסמן לסטודנט עם האורות כי יש בעיה .

אבל הסטודנט שלנו עם המוסיקה והיוהרה של הישראלי הרגיל מבין - כי נהג האלפא נעלב ועכשיו הוא רוצה להתחרות איתו -למי יש יותר גדול.

אז הסטודנט מגביר מהירות ומרוכז בכביש ובמראות לאחור לראות היכן הוא השאיר את האלפא ,, ולכן לא רואה את נורת לחץ השמן הדולקת קבוע .

הוא לא רואה את האלפא , אבל רואה עשן מאחור - וואלה הוא צוחק השארתי לו הרבה עשן לשחצן הזה .

פתאום הפאלפון שלו מצלצל , הוא מאיט קצת ועונה - Dan-idin על הקו - ת'שמע הוא אומר לסטודנט חשבתי קצת ואולי כדאי לנסוע

יותר רגוע בדרך חזרה , ולהסתכל על נורת לחץ השמן , כי השמן 0W-20 קצת דליל - ויש הערה כי בתנאי עומס הוא לא הכי מתאים .

מה אתה מדבר צוחק הסטודנט - עקפתי עכשיו אלפא חדשה והשארתי לה עשן - אני מריח ת'עשן עד עכשיו .

מאיפה אתה מריח ת'עשן שואל Dan-idin - מהסביבה עונה הסטודנט - ומי נמצא בסביב שואל Dan-idin רק אני עונה הסטודנט .

Dan-idin מבקש מהסטודנט להסתכל לאחור אם העשן מגיע מאחור , או אולי פלסטיק נצמד לאגזוז ומכאן הריח והעשן .

אם יש עשן מהרכב שלך תעצור בהזדמנות הראשונה ות'עיף מבט .

אין בעיה אומר הסטודנט אני רגוע , אבל בשבילך אני אעצור - וואלה ת,יודע נורת לחץ השמן דולקת בלוח השעונים - אבל אני רגוע יש אחריות .

הרכב הגיע אל Dan-idin בגרירה - עקב התפרקות השמן וחוסר בסיכוך , צריך להחליף מנוע .

הלכו מסבי טלטל ויש בריחת לחץ מטבעות הבוכנה .

Dan-idin רגוע מחבק את הסטודנט - זה כלום , השמן במנוע שהתפרק 0W-20 היה לפי הוראות היצרן .

נכתוב מכתב ליבואן ונבקש מנוע חדש הכל עלינו יש לך אחריות - נכון .

Dan-idin אז אתה חותם ,, על איזה מהתרחישים ,, א - ב - ג .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בסדר , קבלתי ת'אתגר .

מאחר ואתה משתמש בשפה גבוה , נמשיך כך ונעלה מספר התרחשיות , יענו תרחיש היפו,תרמי .

הגיע אלייך למוסך בקיץ סטודנט נחמד מהדרום - ברשותו רכב אשר הוראות המחלקה הטכנית של היבואן , אשר אצלך במוסך .

וספר הרכב בישראל לשמן ברכב הנ"ל אומרות 5W-40 .

הבחור הנחמד מבקש , מאחר וברכב שלי רשום בספר יצרן באנגלית כי אפשר שמן 0W-20 , את זה אני רוצה כי ת'מלאו בטיפול -

א - אתה מנפנף אותו למצוא מי ישחק איתו גע-גע .

ב - אתה ברצון מחליף וממלא ברכבו 0W-20 , כי כך רשום בספר הרכב של היצרן , ומאחר ויש אחריות על הטיפול ,

ב- 1 - הוא חוזר אחרי שבוע -- עם תלונה כי יש רעש מתכתי במנוע בהנעה , ובנסיעות ארוכות בימים חמים -

-- אתה אומר לו אין בעיה - מלאתה שמן לפי הוראות היצרן ויש לך אחריות , נחליף לשמן אחר 5W-20 ונראה אם יעזור .

--- כי גם זו צמיגות המאושרת ע"י היצרן - ואם יהיו שוב רעשים או בעיות - אנחנו כאן בשבילך - נחליף כל פעם לצמיגות עולה עד 5W-40 .

-- הכל עלינו העבודה והשמנים אתה לא צריך לשלם כלום - כי אתה עובד לפי הוראות היצרן ויש לך אחריות מלאה .

נשפר מצב -

ג - הגיע הבחור הנחמד מהדרום , בחורף - ועושה אצלכם טיפול עם שמן מנוע 0W-20 - והוא נוסע לדרכו .

-- הבחור הוא סטודנט עסוק במבחנים , החברה שלו גרה באילת , ורק ביום חמישי יש לו קצת זמן לשבת עם חברים ולדפוק ככה בקטנה ת'ראש.

-- בשישי הוא נוסע לאילת לחברה , יש לו קצת זימזום באוזן , קצת הפוך אחרי הבילוי עם החברים אבל בשליטה , קצת מוסיקה משקפי שמש והכל טוב -

נ.ב - הבחור לא אהבל - סטודנט , קורא מאמרים ברשת , מטפל ברכב לפי הוראות היצרן - אז מה הבעיה , מניעים ודוך ,, לאילת .

הבעיה - היה יום קצת חם והביל מהרגיל בדרום . (חמסין )

כאשר הוא הניע המנוע הרעיש קצת , אבל המוסיקה הייתה טובה , בהמשך הנסיעה לפני פארן , נורת לחץ שמן קצת מהבהבת ,

אבל - שמש בעיניים , משקפי שמש וזה לא ברור אז הוא ממשיך , לקראת יהל הוא רואה היבהוב נורה ויש רעש לואי קטן מהרכב .

הוא מעריך כי הרעש זה רוח צד , וההיבהוב של הנורה לא בדיוק ברור בנסיעה על 110 איזו נורה מהבהבת -

ובמיוחד הוא רגוע כי הרכב מטופל לפי הוראות יצרן , ואיתמר אמר - ואיתמר אומרים תמיד צודק .

הוא עוצר ביטבתה - נותן לרכב להתקרר קצת , שותה שוקו קר - גם הנהג צריך להתקרר הנסיעה בכביש הערבה דורשת ריכוז רב.

עושה סיבוב מסביב לרכב בועט בצמיגים , פותח מכסה מנוע , יש קצת ריח שרוף קל - אבל בדיוק מגיע גל ריח זבל מהחי-בר , והוא לא מזהה .

הבחור מניע את הרכב הכל תקין , מחליף דיסק ליותר רגוע , וממשיך לנסוע בקצב רגוע לאילת , הכביש קצת עמוס אז הוא נשאר על 90 ואין בעיה .

בכניסה לאילת הוא מדבר בפאלפון עם חבר מרמת-גן , ודרך אגב אומר לו - אני חושב שאיזו נורה היבהבה קצת .

החבר אומר לו - אל תתרגש , אם לא חזר כנראה אוטו-מורגנה - הרי הרכב מטופל לפי ההוראות של היצרן .

באילת סוף שבוע - מניעים מפעילים מזגן והרעש של כניסת המדחס והמאוורר לפעולה מעלים רעש קטן מהמנוע .

הנסיעות קצרות והרכב כמעט ולא מתחמם .

יום ראשון בצהריים יוצאים מאילת - סטודנט אמרנו זוכרים , צריך ללמוד

( האמת כי התוכנית הייתה לצאת יותר מוקדם , אבל ככה זה , חברה אילת וכו')

הסטודנט מניע את הרכב ומיד מכבה - הוא נזכר שלא בדק שמן מים וכו' .

הוא פותח מכסה מנוע מוציא מדיד שמן , ורואה כי חסר שמן והשמן יותר כהה מהרגיל , מחזיר את המדיד למנוע .

הוא חוזר לרכב מתקשר ל Dan-idin למוסך - הוא ממתין על הקו , ואילת חמה כידוע בהסח הדעת הוא מפעיל מזגן וצוחק ,הרכב לא מונע .

הוא מניע את הרכב כאשר Dan-idin - עונה לשיחה , ולכן הוא מפספס את רעש גל הזיזים המתקתק - הוא מספר על המחסור בשמן , ועל צבע השמן -

Dan-idin - אחרי מחשבה קלה אומר לו , תראה בדקתה שמן אחרי שהנעתה את הרכב , אז אפשר כי המחסור הוא מכך

שהשמן המיוחד הנ"ל 0W-20 עולה מהר יש לו זרימה טובה יותר משמן מנוע צמיג , ולכן הוא עולה מהר מהאגן לגל הזיזים .

ולכן במדיד הנמצא באגן נראה כי חסר .

ומה עם צבע השמן היתר כהה מהרגיל - כנראה זה טוב הוא סינטטי ומנקה את המנוע - ומעבר לכך יש לך אחריות

השמן הנ"ל מתאים לפי הוראות היצרן , הרגע ת'הנה אתה באילת ,,

אז הסטודנט מכניס הילוך ודוך יוצא לדרך , הדיסק הרגוע עדיין במערכת והוא שר ומשתלב בתנועה .

לפני תמנע מנורת לחץ השמן מהבהבת קלות , אבל בדיוק מספר משאיות לפניו והוא מרוכז בכביש ומאיט , הנורה נכבת .

מגיע ליוטבתה - עצירה שוקו קר להתעורר , נזכר שלא בדק לחץ-אויר , עובר סביב הרכב בועט בצמיגים הכל בסדר .

נכנס לרכב ומחליף דיסק הפעם למשהו מעיר , קצת טכנו ובאס - מניע ולוחץ בקצב המוסיקה .

לקראת יהל נורת שמן המנוע מהבהבת , אבל צהריים והשמש בדיוק מצד הנהג ולמעלה מאירה ישירות על לוח השעונים קצת קשה לראות .

אחרי מספר דקות הוא מעלה מהירות ל 130 קמ"ש מבצע עקיפה על אלפא ג'ולייטה לבנה חדשה וצוחק לעצמו , עם רכב כזה ואני משאיר לו עשן .

ונכון בעקיפה הנ"ל הוא מתחיל להשאיר עשן מאחור מהמאגזוז -

שמן המנוע 0W-20 הגיע לנקודת השבירה , הוא דליל ולא יציב , מתחיל להתפרק , עולה דרך הנשם למערכת היניקה ,

נשרף בתא הבעירה ויוצא כעשן לבן אפור מאחור .

נהג האלפא אשר הוא עקף כרגע רואה את העשן כאשר הוא נוסע אחריו , ומנסה לסמן לסטודנט עם האורות כי יש בעיה .

אבל הסטודנט שלנו עם המוסיקה והיוהרה של הישראלי הרגיל מבין - כי נהג האלפא נעלב ועכשיו הוא רוצה להתחרות איתו -למי יש יותר גדול.

אז הסטודנט מגביר מהירות ומרוכז בכביש ובמראות לאחור לראות היכן הוא השאיר את האלפא ,, ולכן לא רואה את נורת לחץ השמן הדולקת קבוע .

הוא לא רואה את האלפא , אבל רואה עשן מאחור - וואלה הוא צוחק השארתי לו הרבה עשן לשחצן הזה .

פתאום הפאלפון שלו מצלצל , הוא מאיט קצת ועונה - Dan-idin על הקו - ת'שמע הוא אומר לסטודנט חשבתי קצת ואולי כדאי לנסוע

יותר רגוע בדרך חזרה , ולהסתכל על נורת לחץ השמן , כי השמן 0W-20 קצת דליל - ויש הערה כי בתנאי עומס הוא לא הכי מתאים .

מה אתה מדבר צוחק הסטודנט - עקפתי עכשיו אלפא חדשה והשארתי לה עשן - אני מריח ת'עשן עד עכשיו .

מאיפה אתה מריח ת'עשן שואל Dan-idin - מהסביבה עונה הסטודנט - ומי נמצא בסביב שואל Dan-idin רק אני עונה הסטודנט .

Dan-idin מבקש מהסטודנט להסתכל לאחור אם העשן מגיע מאחור , או אולי פלסטיק נצמד לאגזוז ומכאן הריח והעשן .

אם יש עשן מהרכב שלך תעצור בהזדמנות הראשונה ות'עיף מבט .

אין בעיה אומר הסטודנט אני רגוע , אבל בשבילך אני אעצור - וואלה ת,יודע נורת לחץ השמן דולקת בלוח השעונים - אבל אני רגוע יש אחריות .

הרכב הגיע אל Dan-idin בגרירה - עקב התפרקות השמן וחוסר בסיכוך , צריך להחליף מנוע .

הלכו מסבי טלטל ויש בריחת לחץ מטבעות הבוכנה .

Dan-idin רגוע מחבק את הסטודנט - זה כלום , השמן במנוע שהתפרק 0W-20 היה לפי הוראות היצרן .

נכתוב מכתב ליבואן ונבקש מנוע חדש הכל עלינו יש לך אחריות - נכון .

Dan-idin אז אתה חותם ,, על איזה מהתרחישים ,, א - ב - ג .

אייל .

מצטער לומר לך אבל הסיפור הזה עשה בי רושם שונה מזה שתכננת.

הקיצוניות, הפיקנטיות והאריכות לא עוזרות לשום דבר. עדיפה תשובה עניינית.

אגב בהודעתי הראשית צירפתי עותק דווקא מהספר בעברית ולא באנגלית ואם איני טועה ובזה ביקשתי סיוע מלכתחילה, שאפשר 5W30 ו-5W40.

לא אומר שמה שכתוב באנגלית בהכרח שכנע אותי כי אני מניח שיש רלוונטיות למיקום ולטמפרטורה אבל גם הסיפור לא.

אגב בזמנו במוסך המורשה המנהל אמר לי שאפשר 5W30 ו-5W40.

בפורום אני מתעניין דווקא כדי להבין את דרישת היצרן האמיתית ובגלל זה צירפתי עותק מהספר, ויותר חשוב אם יש ניסיון של אחרים ברכב מאותו סוג. כנראה שבינתיים כולם קיבלו 5W40 מהמוסך ולא יכולים להגיד אם השתמשו ב-5W30.

פורסם
מצטער לומר לך אבל הסיפור הזה עשה בי רושם שונה מזה שתכננת.

הקיצוניות, הפיקנטיות והאריכות לא עוזרות לשום דבר. עדיפה תשובה עניינית.

אגב בהודעתי הראשית צירפתי עותק דווקא מהספר בעברית ולא באנגלית ואם איני טועה ובזה ביקשתי סיוע מלכתחילה, שאפשר 5W30 ו-5W40.

לא אומר שמה שכתוב באנגלית בהכרח שכנע אותי כי אני מניח שיש רלוונטיות למיקום ולטמפרטורה אבל גם הסיפור לא.

אגב בזמנו במוסך המורשה המנהל אמר לי שאפשר 5W30 ו-5W40.

בפורום אני מתעניין דווקא כדי להבין את דרישת היצרן האמיתית ובגלל זה צירפתי עותק מהספר, ויותר חשוב אם יש ניסיון של אחרים ברכב מאותו סוג. כנראה שבינתיים כולם קיבלו 5W40 מהמוסך ולא יכולים להגיד אם השתמשו ב-5W30.

ידידי היקר, כמו שאמרתי באחת התגובות שלי. חבר טוב מאוד שלי שם בסיוויק שלו 5W-30 סינטטי מלא מחברה טובה ואיכותית והאוטו נוסע יופי. אין טקטוקים, אין זמזומים ואין שום דבר. אני אישית מתפלא מאוד על הונדה שסיפקו כל כך הרבה אופציות ולא המליצו על אף צמיגות מסויימת כמעודפות מאוד עליה לביצועים אופטימליים.

ורק כדרך אגב, לפי מיטב ידיעתי, לא קיים בישראל שמן 0W-20. גם לא במוסכים הראשיים של הונדה. שמן בצמיגות 0W-20 מומלץ על ידי היצרן בעבור הונדה ג'אז. לא מעט בעלי רכבים כאלה מספרים ששמים להם 5W-20 כי אין את ה 0W-20.

שמן 0W-20, לא רק שהוא נדיר אלא הוא גם יקר בטירוף. ה 0W-40 של מוביל עולה מעל ל 350 שקל למיכל של 4 ליטר (פעם אחרונה שבדקתי).

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני מתנצל אם בזבזתי את זמנך - אבל מהדיונים האלה גם אני שחוק .

זה נכתב להדגיש בציניות את התגובה - כי תשמר לך האחריות בכל מצב במידה ותשתמש בצמיגות אשר לא מאושרת ע" היבואן

והמחלקה הטכנית שלו .

לכן לדעתי כדאי להתקשר לשרות הלקוחות של היבואן , יש להם ניסיון וידע אשר נצבר בטיפולים ברכבים הללו - ורשמתי זאת בתשובה הראשונה .

ושאל אותם מדוע הגיעו להחלטה בישראל , להשתמש ב 5W-40 על אף כי היצרן מאשר צמיגויות אחרות .

אם הם יאשרו במנוע הנ"ל להשתמש ב 5W-30 , סבבה עבור בכייף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה שחוק כי אתה אידיוט, מצטער לבשר לך את זה.

את ה"אני מאמין" שלך אתה מוזמן לגבות במסמכים ועובדות במקום לשרוף זמן על סיפורים מטופשים.

את ה"המלצות" של המחלקה הטכנית צריך לקחת בערבון מוגבל ובכלל אני לא ראיתי שום הוכחה או עדות לכל סיפורי האימה שלך :roll:

אז בבקשה, עם פרוס השנה הבאה עלינו לטובה תפסיק לזיין את השכל. לטובתך ולטובת הפורום כולו.

תודה.

איתמר

פורסם
אתה שחוק כי אתה אידיוט, מצטער לבשר לך את זה.

את ה"אני מאמין" שלך אתה מוזמן לגבות במסמכים ועובדות במקום לשרוף זמן על סיפורים מטופשים.

את ה"המלצות" של המחלקה הטכנית צריך לקחת בערבון מוגבל ובכלל אני לא ראיתי שום הוכחה או עדות לכל סיפורי האימה שלך :roll:

אז בבקשה, עם פרוס השנה הבאה עלינו לטובה תפסיק לזיין את השכל. לטובתך ולטובת הפורום כולו.

תודה.

איתמר

אוי ווי.. גם לזה לא כיוונתי.

תודה לכולם :)

• תוכן חדש...