Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני באמת לא מבין על מה החפירה, הדיון הזה נסוב סביב אותם הנושאים שהפורום כבר רווי מידע אודותם ובכל זאת כל פעם ההתכטשות הזאת מגיעה מחדש.

אז בכיף, בוא שוב נעמיד כמה דברים על דיוקם.

הרגעתי את ההודעה .

יש לך ידע רב - ועל כך תבורך .

כאשר אתה כותב , סייג - ותן נתונים גם לאפשרות לבעיות .

חברת הונדה "מאיר" בישראל , מוכרת בשנה נגיד כ 1000 רכבים עם מנועים בחתך הנ"ל 1.6-2.0 .

ב 10 שנים האחרונות היא מכרה וטיפלה בכ 10,000 מנועים , והמחלקה הטכנית ממליצה על 5W-40 .

ובכל זאת , אתם לא מתקשרים ושואלים את המחלקה הטכנית , לאור ניסיונם באיזה שמן מנוע כדאי להשתמש ..ולמה הם קבעו 5W-40 . עם כל הכבוד למחלקות הטכניות של היבואנים לא כל מי שעובד בהן בהכרח מבין על מה הוא מדבר, נתקלתי בזה לא פעם ולא פעמיים לצערי. זאת ועוד תחום השמנים ידוע בחוסר הידע השורר בו והמלצות יבואן הן לעיתים הזויות וברור כשמש כי הן נובעות מבורות, מיתוסים או סיבות שיווקיות-כלכליות

יותר מכך - כאשר אתה ממליץ על צמיגות מסויימת הדגש לאנשים על בעיות אפשריות , שאם יופיעו כדאי לחזור לשמן הצמיג יותר .

א - אם בהנעה במנוע קר ישמעו רעשים של גל זיזים ואו מרימי שסתומים . אני חוזר וטוען בפעם ה 7,000,000 שאין קשר!!!! גם שמן 0 הוא הרבה יותר צמיגי מהצמיגות המתקבלת בטמפ' העבודה. זה גם לא נכון ששמן סינטטי "בורח" מהר יותר ממרימים הידראוליים ואז המנוע מתקשה לייצר לחץ הידראולי בהנעה, אני לא יודע מאיפה אנשים מנפיצים את השטויות האלה.

ב - לבדוק מספר פעמים את גובה שמן המנוע ב 2000 ק"מ הראשונים לזהות אם יש מחסור וצריכת שמן . תקף לאחר כל טיפול

ג - במידה והרכב ננהג בגבולות המעטפת , מאמצים נסיעות ארוכות בעיר ומחוץ לעיר במזג-אויר חם , מומלץ להשאר בצמיגות גבוהה . לא תמיד נכון. בנושא הזה יש להשמע להוראות היצרן (לא יבואן!). רכב שתוכנן ואושר לשימוש עם שמנים דקים יותר כגון 20 או 30 ואינו מוגבל באקלים או איזור גיאוגרפי כזה או אחר - אין שום בעייה

ד - חשיבות מערכת קרור תקינה מאחר ועם הירידה בצמיגות , כל התחממות קלה מעבר לממוצע יוצרת עומס חום יתר על שמן המנוע . גם זה לא מדוייק, בטח אם מדברים על שמן סינטטי שעמיד פי כמה משמן על בסיס מינרלי. ואם האוטו שלך מתחמם אז לך תתקן אותו, אל תחשוב איזה שמן לשים במנוע.

ה - מנוע ישן - אם במעבר לצמיגות נמוכה ל 5W יש צריכת שמן ,יש לחזור ל 10W ואפילו 15W - למנוע יגרם חוסר בשמן ונזק ,

--- - ושריפת השמן גם מזהמת את הסביבה. חרטא ברטה. כמו שאמרתי גם שמן 0 צמיגי יותר בעשרות אחוזים מהצמיגות שלו בטמפ' העבודה. מנוע בלוי זה מנוע בלוי, תתקן / תשפץ / תחליף אותו, אל תעשה ניסויים בשמן

לא כל שמן 5W-30 הוא לא טוב לישראל , ולא כל 10,5W-40 הוא גרוע מבחינת צמיגות פעולה . אף אחד לא טען שזה גרוע, פשוט אין שום יתרון לשמני 10 או 15 בשנת 2013.

כדאי לידע על שמני 5W-30 סינטטי מלא עם אינדקס צמיגות גבוהה (העומד בתקן היצרן) בתכל'ס זה לא אומר שום דבר והוא נתון די שולי

וכמובן לבדוק שאין תופעות חריגות בחודשים הראשונים .

החסכון בשמנים קלים בצריכת הדלק האישית ולסביבה , מתבטל ברגע שהשמן לא מתאים ואפשר כי יגרם נזק .

מנוע השוחק גל-זיזים , מנוע השוחק טבעות ויוצר בוצה - ומנוע השורף שמן - מזהם יותר את הסביבה ויכול להפיל בדרך גם את הממיר . שוב, לבוא ולהאשים שמן במנוע שהוא עושה רעשים או כל שטות אחרת בעוד שהמנוע במצב לא מזהיר זו טיפשות, זה כמו מי שלא יודע לרקוד וטוען שהרצפה עקומה.

למסור מידע לחלוק מידע ולהיתייעץ זה מהות הפורום - כולנו נהנים ללמוד ולהבין .

לא כל הידע והניסיון אצלנו , לכן אם יש סקרנות ורצון ללמוד - כדאי ליצור קשר עם המחלקות הטכניות של היבואנים והיצרנים .

יותר מכך , אפשר להגיע למהנדסים של דלקול , פז , AMSOIL , ו RED-LINE הן במייל והן בטלפון , ולהיתיעץ .

מדוע במנוע מסויים אפשר ובמנוע אחר לא , אולי מערכת קרור שונה , מבנה תא המנוע וכו' - התאמה לאזור אקלים וכו' .

(מדוע מאזדה מורידה יחס דחיסה והספק במנועים המיועדים לישראל - התאמה לאזור אקלים) אני לעולם לא אסתמך על מידע שמסופק על ידי יצרני השמנים, המידע אינטרסנטי ואינו מהימן כמו מידע מיצרן הרכב. יצרן הרכב והספרות אותה הוא מספק הם הדרך היחידה ללמוד, לדעת ולהבין מה מותר ומה אסור. אם מאזדה או כל יצרן אחר אכן מוריד הספק / מגביל צמיגות / ווטאבר - זה מקור המידע הגולמי והמהימן ביותר ולא הייתי ממליץ לפעול אחרת.

עם הזמן שמני המנוע 5W-30 יהיו מתאימים לרוב מנועי הרכבים גם בישראל - כיום כדאי להזהר , ולעבור לשמנים הנ"ל רק באישור

היבואן והמחלקה הטכנית , ואם יש ספק , אין ספק , עדיף 5W-40 אשר יותר סלחן למזג-האויר ונתוני הנהיגה בישראל . התעייפתי מההכללה הזו. תחזור כמה שורות אחורה

אייל .

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוב האמריקאיות משתמשות בשמן 5W-30. אני לא מבין איך לדוגמה מנוע של דודג' ניטרו (אם אינני טועה בשם), מנוע עם נפח של מעל 3 ליטר יכול להסתדר טוב מאוד עם החום במדבריות של אריזונה, נבאדה (ארה"ב) אבל בארץ יהיו אנשים שיטענו שלאקלים הישראלי מתאים יותר 5W-40.

בארה"ב, לפי מיטב הבנתי, טיוטה ממליצה לדגמי 2012 שמן בצמיגות 5W-20. להונדה גאז היצרן ממליץ בכלל על שמן 0W-20 ובארץ מיכוון שכזו צמיגות נדירה מאוד מתפשרים על 5W-20.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

במקרה שלך זו בחירה מצויינת, גם של יצרן וגם של צמיגות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
במקרה שלך זו בחירה מצויינת, גם של יצרן וגם של צמיגות.

איתמר

איתמר, יש בעיה אחרת,

דיברתי עם סוכן מכירות מארה"ב של רויאל פרפל.

אמר שאין להם לשמן הזה תקן ACEA אלא רק API ויש להם ACEA ל-5W40.

כמו שאתה רואה לפי הטבלה לעיל צריך ACEA.

בטלפון אמר לי שאם הרכב לא באחריות כבר זה בסדר והכל יהיה בסדר.

מה אתה אומר ?

פורסם
הרגעתי את ההודעה .

חברת הונדה "מאיר" בישראל , מוכרת בשנה נגיד כ 1000 רכבים עם מנועים בחתך הנ"ל 1.6-2.0 .

ב 10 שנים האחרונות היא מכרה וטיפלה בכ 10,000 מנועים , והמחלקה הטכנית ממליצה על 5W-40 .

ובכל זאת , אתם לא מתקשרים ושואלים את המחלקה הטכנית , לאור ניסיונם באיזה שמן מנוע כדאי להשתמש ..ולמה הם קבעו 5W-40 .

הדבר האחרון שהייתי עושה זה להתייעץ עם המחלקה הטכנית של הייבואן. עדיף לבדוק בספר הרכב בשפה האנגלית או בספרות אחזקה של הרכב.

מספיק שטויות שמעתי מהמחלקה הטכנית של צ'מפיון ברכבי הקודם גולף דור 4 בכול הקשור להמלצות שמן מנוע/גיר ומירווחי טיפול.

ד - חשיבות מערכת קרור תקינה מאחר ועם הירידה בצמיגות , כל התחממות קלה מעבר לממוצע יוצרת עומס חום יתר על שמן המנוע .

למה שירידה בצמיגות השמן יוצרת עומס יתר על השמן ? אם מערכת הקירור לא מסוגלת להתמודד עם מעבר משמן בעל צמיגות גבוהה לנמוכה יש לטפל במערכת הקירור ולא לחפש פיתרונות קסם.

וכמובן לבדוק שאין תופעות חריגות בחודשים הראשונים . - עזוב אותך משטויות, שמענו את המשפט הזה לפני 10 שנים בפורום ועדיין אף חבר פורום שעשה את המהלך הזה לא חזר לדווח שנגרם נזק למנוע. זו הייתה תפיסה מוטעת של בעלי מקצוע עם תמיכה מוסרית של כמה אנשים בפורום שאני בספק רב אם באמת נתקלו בבעיה במעבר משמן בצמיגות גבוהה לנמוכה.

אייל .

בהצלחה בדיון.

איזה כייף לי :)

פורסם
איתמר, יש בעיה אחרת,

דיברתי עם סוכן מכירות מארה"ב של רויאל פרפל.

אמר שאין להם לשמן הזה תקן ACEA אלא רק API ויש להם ACEA ל-5W40.

כמו שאתה רואה לפי הטבלה לעיל צריך ACEA.

בטלפון אמר לי שאם הרכב לא באחריות כבר זה בסדר והכל יהיה בסדר.

מה אתה אומר ?

וזו בדיוק הסיבה שאני תמיד ממליץ לקרוא את הוראות ספר הרכב באנגלית ולא בעברית (לכל מי שתהה על רמתו הגבוהה של מערך המחלקה הטכנית של יבואן זה או אחר).

בעמוד המצורף בהודעה הראשונה רשום גם תקן ACEA וגם תקן API בצד שמאל למעלה. אני נוטה להאמין שהונדה מאשרת גם את זה וגם את זה (כי אחרי הכל התקנים האלה די חופפים) ואם אתה רוצה תשובה ודאית פתח את ספר הרכב באנגלית והמקורי של היצרן, לא זה שעבר עיוות בתרגום.

איתמר

פורסם
וזו בדיוק הסיבה שאני תמיד ממליץ לקרוא את הוראות ספר הרכב באנגלית ולא בעברית (לכל מי שתהה על רמתו הגבוהה של מערך המחלקה הטכנית של יבואן זה או אחר).

בעמוד המצורף בהודעה הראשונה רשום גם תקן ACEA וגם תקן API בצד שמאל למעלה. אני נוטה להאמין שהונדה מאשרת גם את זה וגם את זה (כי אחרי הכל התקנים האלה די חופפים) ואם אתה רוצה תשובה ודאית פתח את ספר הרכב באנגלית והמקורי של היצרן, לא זה שעבר עיוות בתרגום.

איתמר

מצאתי בחיפוש בגוגל את הספר באנגלית ושם רשום שמומלץ לרוב 5W20 5W30, אבל לא רשום ACEA וכאלה ורשום רק API.

הבעיה שהדגם של ארה"ב הוא לא בהכרח הדגם שאצלנו.

רשום שם למשל SI.

מה זה SI אין לי מושג. אצלי זה COMFORT.

פורסם
חברים,

יש לי אפשרות למלא 5W30 של רויאל פרפל.

לא ייגרם נזק?

זה בסדר?

זה מה שחשוב.

הבנתי שהשמן ברמה טובה.

קבל מניסיונם של אחרים ..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=470876&highlight=CRZ

shay23

בהונדה אקורד שברשותי בטיפול הראשון, הלכתי למוסך מורשה והתעקשתי לשים 5w30 של וולוליין שהבאתי איתי,

במוסך אמרו שההוראות מהונדה זה לשים 5W40 .

אמרתי שלפי הוראות היצרן כתוב שזה בסדר ואני רוצה 5W30, הם שמו ללא התנגדות ואמרו שזה באחריותי .

מהרגע שיצאתי מהמוסך בכל הנעה היה רעש של תיקתוקים בהתחלה .

הבנתי מיד שזה בגלל ההחלפה של השמן ומיד החלפתי ל5W40 והמנוע חזר לשקט שלו .

אני יודע שאני לא היחיד שזה קרה לו ויש עוד הודעות מעין אלו כאן בהקשר של הונדה בעיקר .

ברור ששמן כזה או אחר מתאים, אבל מה שבטוח שבהונדה שינוי צמיגות שמן למנועים שלהם זה לא מתקבל טוב .

אז קח בחשבון שיכול לקרות לך מצב כזה

ליאורש כתב:

וואו!!!! חתיכת דיון.....

נשאר לי רק להוסיף מנסיוני....

סריון 1.3 שנת 2005 - הייתה רכב ליסינג שנקנה עם 85,000.

ב 90,000 בצעתי טיפול והתחלתי להשתמש עם 5W30 סינטטי מלא.

בערך באיזור ה 150000 בין טיפול לטיפול הייתי צריך להוסיף שמן (לא בכמות היסטרית) אבל בעבר זה לא היה נדרש.

בסופו של דבר ממשיך להיות מטופל כבר טיפול שני עם 5W40 סינטטי מלא - אין כלל צריכת שמן.

הרכב כרגע עם 183000 .....נוסע כמו שד ואמין רצח...

ליין מן כתב:

אם לא הייתה בעיה , וכעת עם 5W-30 יש בעיה , חזור לצמיגות הקודמת , אין לך מה להפסיד רק להרויח .

במידה והבעיה באמת במנוע ולא חלק רופף אחר .

החלף שמן מנוע לקודם שהיה 10W-40 - לא צריך להחליף את הפילטר שמן .

יעלה לך כ 150-200 ש"ח , ואולי הבעיה תסתדר .

(אני הייתי מבצע זאת במוסך קרוב , ולא מסתכן למשוך אם יש בעיה )

גילי29 - עדכון

בוקר טוב חברים

החלפתי עכשיו שמן מובל י10w40 ורעש הנקישות ירד ב-90% ,

רק לא מובן לי איך יכול להיות ששמן בצמיגות מקורית 5w30 גורם לנקישות

ואילו שמן בצמיגות אחרת 10w40 גורם לרעש הנקישות לרדת משמעותית. :shock:

- אבל איתמר אמר ... אין סבירות לבעיה/סבירות נמוכה .

,, "סבירות נמוכה"

נתפסת בהקשרה למלחמת יום כיפור, כביטוי של שאננות , אי בדיקת הנתונים שהיו גלויים וברורים, וכחטא של יוהרה

שהובילו לכשל הצבאי והמדיני.

כאשר החלו להצטבר עדויות על פריצה אפשרית של מלחמה, העריך המודיעין הישראלי שקיימת "סבירות נמוכה" למתקפה מצרית על ישראל.

הערכות המודיעין נשארו יציבות כי קיימת "סבירות נמוכה" לפרוץ מלחמה,

זאת למרות אזהרות של המוסד (אשר הערכותיו לא התקבלו, וניתנה עדיפות לדעת אמ"ן).

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גילי29 - עדכון

בוקר טוב חברים

החלפתי עכשיו שמן מובל י10w40 ורעש הנקישות ירד ב-90% ,

רק לא מובן לי איך יכול להיות ששמן בצמיגות מקורית 5w30 גורם לנקישות

ואילו שמן בצמיגות אחרת 10w40 גורם לרעש הנקישות לרדת משמעותית. :shock:

רק מתוך סקרנות גילי, אפשר לדעת באיזה מכשיר השתמשת בכדי להגיע למסקנה שרעש הנקישות ירד ב 90%?

ליאורש כתב:

וואו!!!! חתיכת דיון.....

נשאר לי רק להוסיף מנסיוני....

סריון 1.3 שנת 2005 - הייתה רכב ליסינג שנקנה עם 85,000.

ב 90,000 בצעתי טיפול והתחלתי להשתמש עם 5W30 סינטטי מלא.

בערך באיזור ה 150000 בין טיפול לטיפול הייתי צריך להוסיף שמן (לא בכמות היסטרית) אבל בעבר זה לא היה נדרש.

בסופו של דבר ממשיך להיות מטופל כבר טיפול שני עם 5W40 סינטטי מלא - אין כלל צריכת שמן.

אתה רק מוכיח את מה שנכבדי הפורום טוענים הרבה זמן. כאשר יש אכילה של שמן אז עוברים לצמיגות יותר גבוהה. לא סתם ממליצים למישהו שהרכב שלו אוכל שמן לעבור ל 20W-50. עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, מנוע עם 150 אלף ק"מ זה לא ממש מנוע צעיר. אומנם לא מנוע שהולך למות אוטוטו אבל בכל זאת, 150 אלף זה לא בא ברגל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
גילי29 - עדכון

רק מתוך סקרנות גילי, אפשר לדעת באיזה מכשיר השתמשת בכדי להגיע למסקנה שרעש הנקישות ירד ב 90%?

אתה רק מוכיח את מה שנכבדי הפורום טוענים הרבה זמן. כאשר יש אכילה של שמן אז עוברים לצמיגות יותר גבוהה. לא סתם ממליצים למישהו שהרכב שלו אוכל שמן לעבור ל 20W-50. עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, מנוע עם 150 אלף ק"מ זה לא ממש מנוע צעיר. אומנם לא מנוע שהולך למות אוטוטו אבל בכל זאת, 150 אלף זה לא בא ברגל.

כרגיל , התיחסות למה שנוח ועצימת עיניים , ונסיון להוציא דברים מהקשרם .

למה אין שאלה ל - shay23

בהונדה אקורד שברשותי בטיפול הראשון, הלכתי למוסך מורשה והתעקשתי לשים 5w30 של וולוליין שהבאתי איתי,

במוסך אמרו שההוראות מהונדה זה לשים 5W40 .

אמרתי שלפי הוראות היצרן כתוב שזה בסדר ואני רוצה 5W30, הם שמו ללא התנגדות ואמרו שזה באחריותי .

מהרגע שיצאתי מהמוסך בכל הנעה היה רעש של תיקתוקים בהתחלה .

הבנתי מיד שזה בגלל ההחלפה של השמן ומיד החלפתי ל5W40 והמנוע חזר לשקט שלו .

יותר גרוע מחטא היוהרה , כי לנו יש יותר ידע מהשירות הטכני של היבואן .- מכל מלמדי השכלתי ,,

רשום ברור -

בכל המצבים עברו להשתמש משמן 5/10W-40 ל שמן 5W-30 , וכעת יש בעיות .

חזרו להשתמש ב שמן 5/10W-40 , והרעשים והבעיות עברו .

לזה צריך להיתיחס ולא לנסות למצוא פגעים אחרים .

ולשאלת התם -

אני לא מבין איך לדוגמה מנוע של דודג' ניטרו (אם אינני טועה בשם), מנוע עם נפח של מעל 3 ליטר יכול להסתדר טוב מאוד

עם החום במדבריות של אריזונה, נבאדה (ארה"ב) אבל בארץ יהיו אנשים שיטענו שלאקלים הישראלי מתאים יותר 5W-40.

ברכב אמריקאי מעל 3.0 ליטר - כמות שמן המנוע כ 5-8 ליטר - ברכב משפחתי בישראל כ 3.5-4.5 ליטר שמן .

כמות נוזל הקרור באמריקאי - כ 7-12 ליטר , ברכב משפחתי בישראל כ 4-6 ליטר .- (ואלה הבדלים גדולים באפשרות הכלת חום והובלה)

והמשתנים הנוספים - סוגי מאווררים וגודלם , טמפרטורת כניסה לעבודה , גודל תא המנוע , קרור תא המנוע , חום כללי בתא המנוע .

האם יש רדיאטור או מחליף חום כצלעות ואגן מקורר .

לא משווים רכב אחד לשני , וגם מנוע דומה אשר נמצא בשני רכבים שונים , אפשר כי יהיו נתונים שונים לכמות נוזל הקרור ולאגן שמן .

בגלל מבנה תא המנוע ואפשרויות הקרור , והדרישה לשימוש ברכב .

אתה ממחזר גישה של חבר פורום נכבד - כאשר נודע לו כי חלונות נופלים ברכבי הקונצרן האהוב -

הוא בדק בזמנו את התאוריה : כי ציפורני האצבעות אשר לחצו והזיזו את מנגנון החלון היו עם לק אדום - ולכן החלון נפל .

אבל ברכבים של יצרנים אחרים , כאשר הפעילו את המנגנון החלון עם ציפורניים עם לק אדום או כחול לא היתה בעיה -

המסקנה שהוא הסיק - לנסוע תמיד עם חלון פתוח .( כך לא יודעים אם החלון פתוח או נפל )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בשמחה, למרות ששאלתי התמקדה בהבנת הטבלה.

מדובר בסיוויק 2009, מנוע 1.8, מתקרב ל-120,000KM.

תנאי הנסיעה הם כאלה שכמעט כל בוקר הרכב עושה עליה.

מצב בלאי המנוע לא ידוע לי אבל אין בעיות ברכב.

תודה.

5W40 יהיה מעולה לרכב שלך.

פורסם

מר ליין מן, זה יפה מאוד שאתה מצטט את דבריי. לצערי לא הבנת מה הנקודה שאני מנסה להעביר כאן. אף אחד לא השווה דודג ניטרו למכונית פרטית.

אני שאלתי שאיך זה שדודג ניטרו מסתדר טוב מאוד עם צמיגות שמן של 5W-30 במדבריות של אריזונה-נבאדה ואילו בישראל אנשים יגידו לך ששמן 5W-40 יותר מתאים לאקלים הישראלי. אם הרכב מסתדר טוב מאוד בחום של מדבריות, קל וחומר שהוא יסתדר באקלים הישראלי.

רק כדרך אגב, אותו חבר שם בסיוויק שלו 5W-30 סיננטי מלא מחברה טובה ואיכותית ואין שום בעיות כאלה ואחרות. המנוע מתפקד יופי.

פורסם

האמת שמעט הלחצתם אותי במיוחד לאור העובדה שאני כבר מחזיק רויאל פרפל 5W30 ועמדתי לבקש מהמוסך למזוג אותו.

להחליף אותו ?

אני ממש מתלבט.

הסיפור עם התקתוקים מפחיד. חבל לי על הכסף שייזרק אם יסתבר שהשמן הזה לא מתפקד וצריך החלפה מידית.

• תוכן חדש...