Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם הלא יודע כמה, הסברתי לך (אתה בחרת להתעלם מסיבותייך) שחבר שלי שם ברכב שלו שמן סינטטי מלא 5W-30 איכותי ומחברה ידועה. הרכב והמנוע מתפקדים מצויין. אין שום בעיות, אין שום רעשים והרכב מתפקד מצויין "באקלים הישראלי". הרכב בעל מנוע זהה לשלך.

כמה עולה פילטר שמן לרכב שלך לאחר המשלוח מחו"ל לארץ? האם זה שווה את ההפרש?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בפעם הלא יודע כמה, הסברתי לך (אתה בחרת להתעלם מסיבותייך) שחבר שלי שם ברכב שלו שמן סינטטי מלא 5W-30 איכותי ומחברה ידועה. הרכב והמנוע מתפקדים מצויין. אין שום בעיות, אין שום רעשים והרכב מתפקד מצויין "באקלים הישראלי". הרכב בעל מנוע זהה לשלך.

כמה עולה פילטר שמן לרכב שלך לאחר המשלוח מחו"ל לארץ? האם זה שווה את ההפרש?

הנקודה היא לא רק במחיר המוצר.

הנקודה היא שקשה להשיג משהו מקורי שלא דרך המוסך המורשה והמוסך המורשה אוהב לעשות עבודה ואם הוא מוכר לך חלק בלי עבודה הוא גובה ממך מחיר מופקע ואני לא מטפל ברכב במוסך מורשה.

עלה לי בערך 100 וקצת כולל משלוח הפילטר. נכון, במוסך המורשה הוא עולה כ-90 שקלים, אבל רק כשהם מרכיבים לך אותו במסגרת טיפול.

פורסם
בזמן החלפת שמן מנוע מתרוקן שמן ממכלולים שונים במנוע וגם הכוסיות מתרוקנות משמן לאחר עמידה ממושכת לכן בהתנעה הראשונה לאחר מילוי שמן חדש המנוע נשמע קצת שונה והרבה פעמים זה רק פסיכולוגית בגלל שאתה מרוכז מאוד בלחפש רעשים מהמנוע.

בלי קשר להחלפת שמן מנוע המנוע עשוי להשמיע רעשים שונים בכול התנעה בגלל שינוי בסל"ד המנוע.

לגבי שינוי בצריכת הדלק אתה לא תרגיש את השינוי אלא אם תעשה מעקב של כמה חודשים מכיוון שהשינוי מזערי.

הכול טוב.

ככה גם השכן שלי הסביר לי.

תודה רבה.

פורסם
בזמן החלפת שמן מנוע מתרוקן שמן ממכלולים שונים במנוע וגם הכוסיות מתרוקנות משמן לאחר עמידה ממושכת לכן בהתנעה הראשונה לאחר מילוי שמן חדש המנוע נשמע קצת שונה והרבה פעמים זה רק פסיכולוגית בגלל שאתה מרוכז מאוד בלחפש רעשים מהמנוע.

בלי קשר להחלפת שמן מנוע המנוע עשוי להשמיע רעשים שונים בכול התנעה בגלל שינוי בסל"ד המנוע.

לגבי שינוי בצריכת הדלק אתה לא תרגיש את השינוי אלא אם תעשה מעקב של כמה חודשים מכיוון שהשינוי מזערי.

הכול טוב.

הכוסיות אתה מתכוון מרימי שסתום הידרוליים אז הם לא מתרוקנות משמן כלל גם אחרי עמידה ממושכת ללא התנעה

פורסם
הנקודה היא לא רק במחיר המוצר.

הנקודה היא שקשה להשיג משהו מקורי שלא דרך המוסך המורשה והמוסך המורשה אוהב לעשות עבודה ואם הוא מוכר לך חלק בלי עבודה הוא גובה ממך מחיר מופקע ואני לא מטפל ברכב במוסך מורשה.

עלה לי בערך 100 וקצת כולל משלוח הפילטר. נכון, במוסך המורשה הוא עולה כ-90 שקלים, אבל רק כשהם מרכיבים לך אותו במסגרת טיפול.

פעם הבאה שלח לי הודעה ואני אארגן לך כמה פילטרים מקוריים שתרצה. ורק כדרך אגב, אם אינני טועה, ברכב שלך צריך לעשות כיון שסתומים כל 30 או 40 אלף ק"מ. כמו שהמלצתי לחבר שלי אני אמליץ גם לך. את כיווני השסתומים תעשה רק במורשה. במערכת כזו לא הייתי נותן לכל מוסך לנגוע בה. אם אינני טועה, נאמר לי על ידי אותו חבר שטיפול במורשה שכולל את כל הפילטרים כולל השמן וכולל עבודה ומע"מ עולה 800 שקלים פלוס מינוס. מחיר סביר לכל הדעות.

ורק בכדי להסיר כל חשש אין לי שום קשר למכוניות הונדה, מוסכים מורשי הונדה וכיוצא בזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אם יש מרימי שסתומים הידראוליים, למה צריך לעשות כיוון שסתומים? אני חושב שזה אפילו בלתי אפשרי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
פעם הבאה שלח לי הודעה ואני אארגן לך כמה פילטרים מקוריים שתרצה. ורק כדרך אגב, אם אינני טועה, ברכב שלך צריך לעשות כיון שסתומים כל 30 או 40 אלף ק"מ. כמו שהמלצתי לחבר שלי אני אמליץ גם לך. את כיווני השסתומים תעשה רק במורשה. במערכת כזו לא הייתי נותן לכל מוסך לנגוע בה. אם אינני טועה, נאמר לי על ידי אותו חבר שטיפול במורשה שכולל את כל הפילטרים כולל השמן וכולל עבודה ומע"מ עולה 800 שקלים פלוס מינוס. מחיר סביר לכל הדעות.

ורק בכדי להסיר כל חשש אין לי שום קשר למכוניות הונדה, מוסכים מורשי הונדה וכיוצא בזה.

יש לי מפרט טיפולים הונדה ובשום מקום לא כתוב כיוון שסתומים. אני מניח שעושים זאת כשיש בעיה מסוימת.

מה זה נותן ? למה לגעת במשהו שלא מעורר בעיה וגם לא רשום בלו"ז טיפולים? ואם אגיד למוסך מורשה כיוון שסתומים גם לא יבינו מה אני רוצה.

ראיתי איך עובד מוסכניק מורשה ומוסכניק אחר שאני סומך עליו ולא מצאתי יתרון של הראשון על האחרון.

המוסכניק מהלא מורשה במינימום מדבר איתי בגובה העיניים ולא "עמוס בעבודה" עד כדי שהוא לא רואה אותי ממטר.

פורסם

אולי לך כתוב לך כיון, כנראה כתוב לך בדיקה שהיא מסומנת באות I מהמילה INSPECTION. בדרך כלל הכוונה היא בדיקה ואם צריך כיוון אז מכוונים.

פורסם

:lol:

אולי לך כתוב לך כיון, כנראה כתוב לך בדיקה שהיא מסומנת באות I מהמילה INSPECTION. בדרך כלל הכוונה היא בדיקה ואם צריך כיוון אז מכוונים.

אחת לכמה זמן אני מעביר את האוטו בדיקות וטיפול גם במוסך מורשה. זה היה לא מזמן. לא אמרו לי משהו מיוחד.

פורסם

גם אם רשום INSPECTION אף מוסך לא מבצע זאת במסגרת הטיפול השנתי ברכבים עם מרימי שסתומים הידראולים(אני אישית לא ניתקלתי בבדיקה כזו אף פעם במסגרת טיפול שנתי).

אם נשמעים רעשים חריגים מהמנוע אכן במקרה זה על המוסך לבצע בדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
הכוסיות אתה מתכוון מרימי שסתום הידרוליים אז הם לא מתרוקנות משמן כלל גם אחרי עמידה ממושכת ללא התנעה

ישנם מספיק סיבות טכניות ששמן עלול להתרוקן מהכוסיות ולא בהכרח מכול הכוסיות. מבחינה טכנית אכן הכוסית מתוכננת ששמן לא יתרוקן לאחר כיבוי המנוע.

פורסם

לא מבין מה אתה מנסה להגיד אבל השמן לא מתרוקן מהמרימים בנסיבות רגילות ולכן לא מקובל לשמוע רעש ממרימים לאחר החלפת שמן מנוע זהו ולא צריך להתפלסף בנושא

פורסם

הגדרת שמן סינטטי מלא היא קצת בעייתית וישנם חילוקי דעות בעניין מכיוון שאין תקן סימון מחייב בעניין.

תבדוק בדף הנתונים של השמן מאיזה BASE STOCK השמן מיוצר.

פורסם

כן, סינטטי מלא. הסר דאגה מלבך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...