Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לפני ימים מספר נהגת עשתה רוורס על רכבי החמוד שחנה לו בשקט בחניה חוקית בלי להטריד אף אחד.

התוצאה: עקירת לוחית הרישוי יחד עם המסגרת שלה ושפשוף בטמבון הקדמי.

לא הושארו פרטים, אבל בדרכי שלי הצלחתי להגיע אליה.

בהתחלה הגברת הכחישה אך הבאתי אותה לכדי הודאה באחריות, תוך שאני מביא לה הצעת מחיר ממוסך שקיבלתי ודרישה לתשובה תוך ימים ספורים לפני שאני ממשיך בהליכים.

הצעת המחיר כללה תיקון פגוש קדמי + לוחית רישוי + מסגרת, ביחד 693 ש"ח.

הגברת ביקשה שאתקן את הרכב במוסך שיש לה בו מכר, כי המחיר גבוה מדי.

אמרתי אני אלך לעוד מוסך, אם במקרה באמת המוסך ההוא יקרן. המוסך הנוסף דורש 400 שקל רק על מסגרת מקורית של הונדה (הרכב הונדה) ו-300 שקלים תיקון פגוש וצביעה. המחיר כולל מע"מ מגיע ל-800 שקלים + (יותר מהמוסך הקודם).

בינתיים שילמתי כ-70 שקל מכיסי על מספר בלי מסגרת כדי שאוכל לנסוע כמו בן אדם.

מה דעתכם ?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווח לסוכן הביטוח שלך על התפתחות העניינים.

לא כתבת אם יש ברשותה ביטוח זה משנה את התמונה.

אם יתברר,שאין לה ביטוח כלל ולך יש צד ג' בלבד,אתה הוא זה שתצטרך להגיש את התביעה בבית משפט לתביעות קטנות בצירוף חשבונית תיקון מהמוסך.במצב העניינים הזה,הוצא לה מכתב,שתוך 14 יום,אם לא תשלם אתה מגיש נגדה תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.

אם יש לה ביטוח,פנה לסוכן שלך שיטפל בנושא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אז למה לשבור את הראש מולה?

כל עוד יש לך הוכחה שזאת היא לך ישר לביטוח.

היא פגעה בך וברחה בלי להשאיר פרטים- אני לא רואה פה מקום להתחשבות מצידך.

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

• ספונסר פורום
פורסם
אז לפני ימים מספר נהגת עשתה רוורס על רכבי החמוד שחנה לו בשקט בחניה חוקית בלי להטריד אף אחד.

התוצאה: עקירת לוחית הרישוי יחד עם המסגרת שלה ושפשוף בטמבון הקדמי.

לא הושארו פרטים, אבל בדרכי שלי הצלחתי להגיע אליה.

בהתחלה הגברת הכחישה אך הבאתי אותה לכדי הודאה באחריות, תוך שאני מביא לה הצעת מחיר ממוסך שקיבלתי ודרישה לתשובה תוך ימים ספורים לפני שאני ממשיך בהליכים.

הצעת המחיר כללה תיקון פגוש קדמי + לוחית רישוי + מסגרת, ביחד 693 ש"ח.

הגברת ביקשה שאתקן את הרכב במוסך שיש לה בו מכר, כי המחיר גבוה מדי.

אמרתי אני אלך לעוד מוסך, אם במקרה באמת המוסך ההוא יקרן. המוסך הנוסף דורש 400 שקל רק על מסגרת מקורית של הונדה (הרכב הונדה) ו-300 שקלים תיקון פגוש וצביעה. המחיר כולל מע"מ מגיע ל-800 שקלים + (יותר מהמוסך הקודם).

בינתיים שילמתי כ-70 שקל מכיסי על מספר בלי מסגרת כדי שאוכל לנסוע כמו בן אדם.

מה דעתכם ?

תגיד לה שאתה מערב שמאי רכב וזה רק ייקר את ההוצאה, ושכדאי לסגור הסכומים לא גבוהים,אםגם במקרה הזה לא תרצה לקחת אחריות תתקשר אלי, העזור לך יותר,ואולי אפילו הכין לך חוות דעת אותה היא תהיה חייבת לשלם

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
תגיד לה שאתה מערב שמאי רכב וזה רק ייקר את ההוצאה, ושכדאי לסגור הסכומים לא גבוהים,אםגם במקרה הזה לא תרצה לקחת אחריות תתקשר אלי, העזור לך יותר,ואולי אפילו הכין לך חוות דעת אותה היא תהיה חייבת לשלם

שלא נדבר על הפרמיה שהיא תשלם ב-3 שנים הבאות במידה ויופעל הביטוח.

פורסם

קשה להגיד ש-700 ש"ח זה מופרז. אם היא לא רוצה לשלם את זה, אולי היא פשוט לא רוצה לשלם?

ומה זה משנה אם זול או יקר, אם אשמתה - שתשלם. אם היא מתלוננת, אתה יכול להציע לה שבפעם הבאה תעשה תאונה זולה יותר.

דני

פורסם

אני מבחינתי הבעיה היחידה שלי זה הזמן שהעסק ייקח.

קשה להסביר לגברת שאולי אני אצטרך לתבוע אותה בבית משפט, ובשביל זה אני אצטרך את הפרטים שלה, ובשביל זה אולי אני אצטרך לתת עדות במשטרה לגביה, ואולי היא תצטרך לשלם לי גם הוצאות משפט, ואולי היא בכל זאת בסוף תחליט לערב את הביטוח שלה ואז היא תשלם השתתפות עצמית ופרמיה גבוהה יותר.

בן אדם לא מבין. מה לעשות.

אז אולי כן, שווה לי להגיד יאללה חבל על הזמן, להכין כתב תביעה ושתשבור ת'ראש. היא מודה וזה מוקלט. אין לי בעיה.

אגב ניגשתי למוסך נוסף, וגם שם נאמר שהמסגרת ללוחית באמת עולה כ-400 ש"ח. החלק שהיא שפשפה, הצביעה זה 300 ש"ח בערך. מעבר לזה יש את מחיר המספר שכבר שילמתי עליו שזה 77 שקל.

ההתלבטות שלי האם להביא שמאי כי המחיר כל כך נמוך שהבאת שמאי זה משהו שבית המשפט יכול בסוף לא לפסוק לי ויגיד שבמחיר כזה לא היה צריך.

פורסם

אם זה שפשוף ולוחית רישוי בשביל תיקון נורמלי לא צריך שמאי. אולם, במקרה של תביעה, אולי דווקא תידרש להביא חוות דעת של שמאי, כי מבחינה משפטית הוא גורם מוסמך לאומדן נזק. התייעץ עם חברת הביטוח שלך. הם ינחו אותך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אם זה שפשוף ולוחית רישוי בשביל תיקון נורמלי לא צריך שמאי. אולם, במקרה של תביעה, אולי דווקא תידרש להביא חוות דעת של שמאי, כי מבחינה משפטית הוא גורם מוסמך לאומדן נזק. התייעץ עם חברת הביטוח שלך. הם ינחו אותך.

זה נכון באופן כללי.

אם מדובר על תיקון נניח של 800 שקל. בשביל דבר כזה שווה להביא שמאי שבמינימום עולה לי 450 שקל ?

יש עקרון שנקרא גם "הקטנת הנזק".

פורסם

אין לך מה לפנות לביטוח, לא שלך ולא שלה.

700 ש"ח עלות תיקון היא פחות מהשתתפות העצמית שלה או שלך.

לא משנה אם יש לה צד ג' כולל ביטול השתתפות עצמית או לא כולל ביטול השתתפות.

בדרך כלל השתתפות עצמית בצד ג' לנהג לא צעיר ולא חדש היא בסביבות 1300 - 1500.

במידה ויש לך ביטוח מקיף השתתפות עצמית לנהג לא צעיר ולא חדש היא בסביבות 1700- 2000.

גם במקרה זה אין לך מה לתבוע את הביטוח.

אם תוסיף את עלות דו"ח שמאי לעלות תיקון לפי דעתי עדיין לא תגיע ל1300 - 1400.

אתה תצטרך לקחת שמאי שיכין דו"ח, מעריך שהעלות תהיה בסביבות 500 ש"ח ועל פי דו"ח השמאי לתבוע אותה בבית המשפט לתביעות קטנות.

תוסיף לתביעה גם את החשבונית על לוחית הרישוי ותתבע גם את הכסף הזה ששילמת.

אם אין לך את הפרטים שלה וכן יש לך את מס' הרישוי שלה, אתה צריך ללכת למשטרה לדווח על התאונה ולבקש מהם את כל הפרטים של הרכב.

הם נותנים את פרטי בעל הרכב + כתובת, תתבע בבית משפט על פי הנתונים האלה, לבעל הרכב הרשום יש אחריות למי נוהג אצלו באוטו.

פורסם
אין לך מה לפנות לביטוח, לא שלך ולא שלה.

700 ש"ח עלות תיקון היא פחות מהשתתפות העצמית שלה או שלך.

לא משנה אם יש לה צד ג' כולל ביטול השתתפות עצמית או לא כולל ביטול השתתפות.

בדרך כלל השתתפות עצמית בצד ג' לנהג לא צעיר ולא חדש היא בסביבות 1300 - 1500.

במידה ויש לך ביטוח מקיף השתתפות עצמית לנהג לא צעיר ולא חדש היא בסביבות 1700- 2000.

גם במקרה זה אין לך מה לתבוע את הביטוח.

אם תוסיף את עלות דו"ח שמאי לעלות תיקון לפי דעתי עדיין לא תגיע ל1300 - 1400.

אתה תצטרך לקחת שמאי שיכין דו"ח, מעריך שהעלות תהיה בסביבות 500 ש"ח ועל פי דו"ח השמאי לתבוע אותה בבית המשפט לתביעות קטנות.

תוסיף לתביעה גם את החשבונית על לוחית הרישוי ותתבע גם את הכסף הזה ששילמת.

אם אין לך את הפרטים שלה וכן יש לך את מס' הרישוי שלה, אתה צריך ללכת למשטרה לדווח על התאונה ולבקש מהם את כל הפרטים של הרכב.

הם נותנים את פרטי בעל הרכב + כתובת, תתבע בבית משפט על פי הנתונים האלה, לבעל הרכב הרשום יש אחריות למי נוהג אצלו באוטו.

זו אפשרות אבל אני מנסה לראות בה מוצא אחרון.

בסוף לה ייצא טוב יותר לסגור את זה במחיר הנוכחי, כי עלות שמאי והוצאות משפט זה יקר יותר.

מבחינתי אני יודע שאני אזכה בסוף אבל הליך משפטי ייקח זמן (בית משפט לא הכי עמוס קובע תיק לעוד שנה בערך).

פורסם

דבר איתה תנסה למצות איתה את הדרך הזאת, אתה צודק שאתה פועל ככה.

יכול להיות שהיא תמרח את הזמן, יש הרבה אנשים ואפילו חברות ביטוח שרק לאחר תביעה משפטית מזדרזים לשלם את כל סכום הנזק העיקר להימנע ממשפט.

אל תתבייש בשיחות להגיד לה שאתה רוצה לסגור הכל ביניכם ואתה לא רוצה להביא שמאי כי זה עוד 500 ש"ח.

אל תבייש להגיד לה שאם לא תהיה ברירה תפנה לבית משפט.

הכי חשוב שתהיה לך הוכחה חותכת שהרכב שלה פגע בשלך, חשוב שיראו בהוכחה מס' רישוי.

פורסם
זו אפשרות אבל אני מנסה לראות בה מוצא אחרון.

בסוף לה ייצא טוב יותר לסגור את זה במחיר הנוכחי, כי עלות שמאי והוצאות משפט זה יקר יותר.

מבחינתי אני יודע שאני אזכה בסוף אבל הליך משפטי ייקח זמן (בית משפט לא הכי עמוס קובע תיק לעוד שנה בערך).

נכון, אבל שוב. אם לא תסכים לשלם, אתה תצטרך שמאי לדעתי. לכן, תסביר לה שאם היא לא מסכימה לשלם, אתה תתבע אותה, ואז כל הסיפור יעלה לה הרבה יותר (שמאי+אובדן ימי עבודה+רכב חלופי וכדומה). כל אלו יכולים להגיע ליותר מ1000 שקלים (בנוסף לסכום התיקון). אז, שתבחר מה היא מעדיפה, לשלם 700-800 שקלים ולסגור סיפור, או לבזבז זמן בהגעה למשפט ולשלם באזור ה2000 שקלים (לא כולל הדלק שלה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...