Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלו פחמים למנוע.

כל הכבוד שאתה שואל אחרת לא תדע.

לפדים ולצבעים חשיבות גדולה יש פדים גסים ופדים עדינים הכל תלוי במה שאתה רוצה לבצע.

תעשה חיפוש בגוגל אם לא תמצא אני אחפש ואשלח לך קישור

לי יש פד כוחל הוא עדין ומתאים לווקס או גלייז

בהצלחה

תודה רבה לך, בגלל משתמשים כמו rupni אני מרגיש רע שאני שואל יותר מידי שאלות, כאילו אני מנצל פה את האנשים שמוכנים לעזור.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש יצרנים שונים לפדים ולפעמים ניתן למצוא פדים בצבע זהה עם ייעוד שונה.

שלח מייל למי שמכר לך ובקש ממנו פירוט אודות הפדים.

כמו שאמרתי לפני כן, עד שלא תיהיה מולך רשימה כזו אל תגע במכונה אחרת אתה עלול לעשות ווקס עם פד אגרסיבי לקומפאונד.

הבנתי, תודה.

אז אני אשלח למוכר הודעה לגבי צבי הפדים ומה משמעותו של כל פד לעשית פעולת עבודה מסויימת.

פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה !! אני בטוח שעם הזמן אתה תצבור נסיון ותתמקצע יותר ויותר .

שאלות זה דבר חשוב ביותר ,לא לחינם נאמר כבר בתורה אין הביישן למד.

לתועלתך האישית בתחילת הפורום הזה מצד שמאל למעלה יש כפתור חיפוש ייעודי לפורום , תוכל לרשום שם :סוג פד,פדים לפוליש,פדים למכונה ,צבע פדים וכו'. כך שתוכל לברור מבין שאר הפוסטים שייפתחו לך איזה מבאיר הכי טוב את מה שרצית לדעת , והיה ובמידה ובאמת לא מצאת תשובה מספקת יוכלו לעזור לך כאן בהרחבה !

וניראה לי חברה שכדאי באמת שננסה להיות כמה שיותר סבלניים,לעיתים מה שאחד כותב שביקורת בונה נתפסת כביקורת הורסת ולא יעילה ,אפשר לנסות בשביל כולנו להיות קצת קצת פשוטים.

פורסם
אני אומנם רשום בפורום מ 2011 ומכיר אותו הרבה הרבה ליפני.

אבל בתת פורום דיטיילינג אני ממש חדש, שבועיים ואולי פחות, אני רק מתעניין בנושא.

אין לי ידע גדול בנושא, אבל עשיתי בירורים לפני כל קניה שלי, ראיתי סרטונים, וקראתי פה ושם על עניין הדיטיילינג.

אני שם לב שאתה כל הזמן תוקף, אז כל הכבוד לך שאתה מבין גדול בנושא, מה אתה רוצה כפיים?

אבל מי אתה שתחליט אם יש לי צורך בעניין הזה או לא?

נכון שאתה לא חייב לעזור, אבל לפחות אל תזלזל ואל תזרוק לי פה תגובות כאלה של מה אני כן צריך ומה אני לא.

אני לא כל הזמן תוקף אבל הפעם התגובה שלי נכתבה עם הרבה תסכול, בעיקר מהגישה שלך,

אתה מצד אחד אומר "אני לא מבזבז כסף על שטיות ולא משלם על השם" ומצד שני קונה מכונת פוליש למה אתה צריך אותה ? אין לך ניסיון בפוליש בכלל, יישמת פעם ווקס ? אולי תתחיל בפוליש ידני ?

אתה מצד אחד אומר "אני קורא דברים ועושה בירורים לפני כל קניה שלי" ומצד שני שואל אם יש משמעות למהירות, אם יש משמעות לצבע, תסלח לי מאוד אבל אתה לא עשית בירורים כמו שצריך הבירור היחיד שעשית של המחיר הזול ביותר, אדם שקונה מכונת פוליש הוא אדם שחקר הרבה מאוד מאוד, יודע בדיוק מה צריך לעשות (איזה עבודה צריכה איזה פד, איזה מהירות וכמה כוח להפעיל).

אני לא מבין גדול בנושא ואני לא רוצה כפיים אבל השאלות קידבג האלה כבר מתחילות להציף את הפורום וזה די נמאס.

תסלח לי מאוד אבל חד וחלק אף אחד לא צריך מכונת פוליש על השבועיים הראשונים שהוא מתעניין בנושא, אתה עוד לא יודע מה זה פוליש בכלל, אתה לא יודע להפעיל את המכונה, אם אתה הולך בשבת לעשות משהו על האוטו עם המכונה (דיטיילינג זה בטח לא יהיה) זה לשרוף את הצבע ורק להזיק, לפני שאתה עושה משהו כזה תעשה לעצמך טובה ותיפגש עם מישהו שמבין בנושא (לא איתי, אני לא מבין מספיק כדי לייעץ לאחרים) שיילמד אותך מה צריך לעשות (כי שנינו יודעים שאתה לא יודע).

שיהיה לך בהצלחה, וקרא קצת בפורום תשים לב שרוב האנשים שהגיבו לך הם לא "הכותבים המקצועיים" (תרצו או לא, בהחלט יש אנשים שיודעים יותר טוב מאחרים) אלא חובבים בדיוק כמוני וכמוך וגם הם לא באמת יודעים כנראה מה לעשות עם המכונה עם כל הכבוד להם.

לא, אל תרגיש רע שאתה שואל שאלות אבל אם אומרים לך משהו אחד ואתה עושה משהו אחר זה די מוריד את הרצון לעזור לך כי אתה פשוט מתעלם (במקרה הטוב) ובמקרה הרע מתווכח עם מה שאומרים לך.

תשאל כמה שיותר שאלות, אבל לפני שאתה שואל שאלה תעשה חיפוש, סביר להניח שהתשובה נמצאת שם.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אתה אומנם צודק בזה שאתה אומר שאין לי מספיק ידע בעניין ואני צריך לעשות קצת שיעורי בית, בטח ליפני השימור הראשוני שלי.

אבל סה"כ מדובר בעשית פוליש, ולא רק גאונים עושים פוליש.

את הכלים הדרושים כבר יש לי, עכשיו רק נשאר ללמוד כיצד לעבוד נכון עם המכונה ושאר הכלים ליפני השימוש הראשוני.

ניראה לי שאני יחפש עכשיו קצת מידע על עשית פוליש, אם יהיו שאלות בהמשך (וכניראה שיהיו) אשאל כאן.

תודה לכולם על העזרה עד עכשיו.

פורסם

נכון, אומנם מדובר רק בפוליש ואין צורך להיות גאון אבל כן יש צורך בידע.

לדעתי אתה פזיז מידי, אולי תתחיל לעשות מחקר ותגלה שצריך הרבה סבלנות שאין לך, ואולי תגלה שצריך 3 ידיים בשביל לעשות פוליש, מה תעשה אז ? תמכור את המכונה ?

לדעתי קודם מבררים, לומדים ורק אחר כך קונים.

וכבר שקונים בודקים טוב טוב, האם בדקת את הפידבק של המוכר ? האם בדקת תגובות על המכונה ?

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני חייב להודות שאני בור בתחום וכל הידע שלי מסתכם בצפייה באתר של מג'ס עם סרטי הדרכה איך עושים פוליש, וואקס וסוגי הפדים.

בדבר אחד אינני מסכים אתך, ידע מסוים וגם ניסיון נדרש לבצוע העבודה - מדע טילים או פיזיקה גרעינית זה ממש לא. אפשר להגיע די בקלות לידע מספק בתחום גם מבלי להיות מדען בתורת הקוואנטים.

הצורה שתקפת מוגזמת משהו.

פורסם

dorki שוב פעם, אני מסכים לגמרי שאין צורך להיות מדען טילים אבל כן צריך ידע שלפי השאלות שפות"ש שאל אין לו את הידע הזה את הידע הזה ניתן לרכוש בחיפוש פשוט ברשת.

אני לא רואה את עצמי כאדם בעל ידע, אבל אני רואה סרטונים, קורא בפורומים (בארץ ובחו"ל) ולפני שאני קונה משהו אני מוודא שאני יודע מה לעשות איתו דוגמא טרייה, קניתי גלייז חדש, EZ creme לפני שרכשתי אותו, ראיתי את כל סרטוני ההדרכה של CG (בין השאר כדי לראות האם זה מה שאני מחפש), קראתי על המוצר, עוד לפני שהוא הגיע ידעתי שהוא לא דורש זמן ייבוש (לפני השתמשתי בblcak light שדורש 20 דקות ייבוש לפני ההסרה) ייתכן שזה מה שהייתי עושה עם הגלייז הזה גם.

לפני שאני ארכוש מכונת פוליש אני אבקש ממישהו שיודע מה לעשות איתה לראות מה אני עושה ולהגיד לי מה אני עושה טוב או לא טוב.

לא הייתה כוונה לתקוף בתגובה שלי אבל כן הייתה כוונה להעביר את התסכול שיש לי.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לדעתי אתה פזיז מידי, אולי תתחיל לעשות מחקר ותגלה שצריך הרבה סבלנות שאין לך, ואולי תגלה שצריך 3 ידיים בשביל לעשות פוליש, מה תעשה אז ? תמכור את המכונה ?

לדעתי קודם מבררים, לומדים ורק אחר כך קונים.

וכבר שקונים בודקים טוב טוב, האם בדקת את הפידבק של המוכר ? האם בדקת תגובות על המכונה ?

לא ניראה לי שאני ימכור, יש לי איתה עוד שימושים חוץ מפוליש לרכב, אל תשכח שהיא משתמשת גם כמלטשת לכול דבר.

לגבי פידבק של המוכר כן בדקתי, אך לצערי אני לא יודע אנגלית כמו שצריך, למרות שיכולתי לתרגם אך גם בזה לא ממש הולך לי, התרגום של google translate הוא מתרגם גרוע מאנגלית לעברית, וזה ממש גורם לי לפעמים לחוסר הבנה.

למרות שבשביל להבין אם התגובה חיובית או שלילית לא צריך להבין את כל התגובה, אבל גם באיביי עצמו אני לא ממש מתמצא, אני בדרך כלל רק מזמין דברים, ובודק שהמוכר מספיק אמין, לא יותר מיזה.

ואם כבר מדברים על אנגלית, אני רוצה לשאול את המוכר לגבי סוגי הפדים, אשמח אם מישהו יתרגם לי את מה שיש לי לשאול אותו לגבי זה כי google translate מתרגם כמו עולה חדש.

אם אפשר לתרגם לי את הדבר הבא :

היי שלום, הזמנתי ממך מוצר מכונת פוליש לרכב (Item number:151093380485)

הכוללת ערכת פדים לעשית פוליש לרכב, הפדים הגיעו בצבעים שונים, וידוע לי שיש משמעות לכל צבע של פאד, כל פאד מתאים לעבודה מסויימת, אשמח לדעת מה השימוש והמשמעות של כל צבע הפאד, תודה.

פורסם

לפי דעתי אין לך מה לשאול אותו כי הכול כתוב בדף המוצר .

האנגלית שלי לא כול כך טובה אבל אפשר להבין :

פד כחול - פד חיתוך קל .

פד כתום -פד חיתוך אגרסיבי = פד שמיועד לתקן שריטות ופגמי צבע קשים .

פד אדום - פד חיתוך מאוד גס = משמש להסרת שריטות , הולגרמות וכו'.

בגלל שהכרית מאוד גסה כך גם יכולת החיתוך שלה מהירה ועמוקה .

פד ירוק - פד פיניש = פד ללא יכולת חיתוך שמיועד ליישום פוליש סופי כמו ultimate polish , גלייז

4 פדים לבנות - מיועדות לפוליש פיניש

2 כריות וורדות - ספוג פוליש עם חיתוך אגרסיבי

3 פדים חומים - מיועדות באופן כללי ליישום פוליש \ ווקס \ הסרת הולגרמות

יש להם את היכולת לתקן את הצבע מקל עד בינוני .

בשביל שיהיה לך יותר קל להבין , זה הדרגות חיתוך של הפדים שלך :

אדום - חיתוך אגרסיבי

כתום- חיתוך בינוני

כחול- חיתוך קל

ירוק-פד פוליש סופי

מקווה שהבנתה פחות או יותר :-)

פורסם
לפי דעתי אין לך מה לשאול אותו כי הכול כתוב בדף המוצר .

האנגלית שלי לא כול כך טובה אבל אפשר להבין :

פד כחול - פד חיתוך קל .

פד כתום -פד חיתוך אגרסיבי = פד שמיועד לתקן שריטות ופגמי צבע קשים .

פד אדום - פד חיתוך מאוד גס = משמש להסרת שריטות , הולגרמות וכו'.

בגלל שהכרית מאוד גסה כך גם יכולת החיתוך שלה מהירה ועמוקה .

פד ירוק - פד פיניש = פד ללא יכולת חיתוך שמיועד ליישום פוליש סופי כמו ultimate polish , גלייז

4 פדים לבנות - מיועדות לפוליש פיניש

2 כריות וורדות - ספוג פוליש עם חיתוך אגרסיבי

3 פדים חומים - מיועדות באופן כללי ליישום פוליש \ ווקס \ הסרת הולגרמות

יש להם את היכולת לתקן את הצבע מקל עד בינוני .

בשביל שיהיה לך יותר קל להבין , זה הדרגות חיתוך של הפדים שלך :

אדום - חיתוך אגרסיבי

כתום- חיתוך בינוני

כחול- חיתוך קל

ירוק-פד פוליש סופי

מקווה שהבנתה פחות או יותר :-)

וואי ממש תודה לך על העזרה!! לקחתה את המידע הזה מהלינק של המוצר עצמו נכון?

עריכה: רגע אין לי 3 פדים חומים, אתה בטח מתכוון לשחורים, אין לי אפילו חום אחד.

אז השחורים הם בערך שילוב של פד בינוני שיכול להתאים גם לפוליש בינוני וגם לוואקס קצת יותר אגרסיבי משהו כמו הפד הכתום פחות או יותר.

פורסם
בדף המוצר אין איזכור לפדים השחורים :|.

רגע אני חושב שזאת התמונה של מה שקיבלתי יש פה גם ירוק ובורדו ושני וורודים כמו שקיבלתי, רק ששוב החומים פה הם שחורים אצלי ולא חומים.

בעצם אבל רשום אותו הדבר בשני הלינקים, אז אין שינוי, אלה רק בתמונה.

טוב אני מאמין שהחומים שהם מדברים עליהם הם השחורים שקיבלתי.

Set include:

1Pc of 5" Velcro 5/16"x24 Thread Sanding Backer Pad

1Pc of 5" Excellent Quality of Blue Wave Sponge pad For Buff,

1Pc of 5" Excellent Green Wave Sponge pad For Detail Polish,

1Pc of 5" Excellent Wave red Heavy Polish Pad ,

1Pc of 5" Excellent Wave Orange Heavy Cut Polish Pad ,

3Pcs of 125mm Wavily buff&Wax Sponge pad ,

2Pcs of 125mm Heavy cut Polish Sponge pad ,

4Pcs 125MM Finish Polishing Woolen pad ,

1Pc Woolen Glove ,

8Pcs of 125mm 600Grit Sanding pad ,

2Pcs of Car Clean Towels

$T2eC16RHJGIE9nnWq%29DsBQ4C4UBHng%7E%7E60_3.JPG

פורסם

לפי מה שקראתי באינטרנט , אז כן השחורים הם לפוליש\גלייז .

תעשה את הפוליש לפי שלבים . מהקל עד לקשה .

במידה והקל עבד = זהו הסתיימה עבודתך .

אם לא, אז אתה עובר לפד יותר אגרסיבי וכן הלאה .

אם יש לך שאלות , תשאל חופשי :) .

חשוב שתיהיה סגור על עצמך בתהליך הזה .

שלא יקרה מצב שאתה התחלתה ופתאום לא תבין מי נגד מי.

פורסם
לפי מה שקראתי באינטרנט , אז כן השחורים הם לפוליש\גלייז .

תעשה את הפוליש לפי שלבים . מהקל עד לקשה .

במידה והקל עבד = זהו הסתיימה עבודתך .

אם לא, אז אתה עובר לפד יותר אגרסיבי וכן הלאה .

אם יש לך שאלות , תשאל חופשי :) .

חשוב שתיהיה סגור על עצמך בתהליך הזה .

שלא יקרה מצב שאתה התחלתה ופתאום לא תבין מי נגד מי.

תראה יש לי דלת אחת ימנית אחורית שגם יש לה שיפשופים וגם קיבלה קצת מכות, יש לה אפילו שקע קל.

בעבר קניתי ספרי צבע לפי מספר הרכב, וספרי לקה מבריק ועברתי עם ספרי על השריטות, הצבע יצא אותו צבע, אבל הלקה יצאה כמו צבע מט כזה.

אני רוצה לעבור שם עם עם פד אגרסיבי יותר, ניראה לי אפילו האדום יתאים שם כי אני ממש רוצה להוריד שכבה רצינית.

ועם שאר הרכב אני יעבוד עם הכתום או שחור עם ultimate compound.

אחריזה אני יעבוד עם הפד הירוק ל ultimate polish

ובסיום עם Meguiar's Gold Paste Wax עם הספוג המקורי שמגיע איתו, שזה בעבודה ידנית.

אבל לפני זה אני יחפש עוד קצת מידע לגבי עשית פוליש.

• תוכן חדש...