Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט קרוז 2010, מי בעד, נגד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מעוניין לרכוש רכב בסביבות ה50-60 אל"ש,

הקרוז בשנים האלה נמכרת בסביבות ה50 אל"ש (מחירון כ70 אלף - + ) נתון שלא כ"כ מעודד , למה הוא כזה זול?

יצא לו לשכור לא מזמן שברולט קרוז, הוא אהב את הצורה והגודל (בהתאם לפיאט פונטו שהוא בדר"כ נוהג בה, הכל נראה בתחילה כמו פרארי).

ממבט ראשון זה נראה כרכב דיי נחמד.

מה שכן, ניסיתי לייצב לו את הדעה, שמתי לב שהקרוז מאוד כבדה וגם מאוד שתיינית.

המלצתי לו על רכבים כמו גולף, איביזה, מזדה 3, I30.

הרכב הוא לזוג צעיר. ללא ילדים.

אני פחות אהבתי את הקרוז, מה אתם אומרים?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

הקרוז בשנה שאתה מציין, מצוידת במנוע 1.6 הישן יותר של GM.מדובר במנוע עצל עם נטייה לשתיית דלק מרובה.

לדעתי, חוץ מעיצוב יפה ואבזור מכובד, הקרוז נופלת ברוב התחמים משאר המתחרות (קורולה, I30, פורטה, מאזדה 3 וכו').

עם או בלי קשר, צריך לבצע הפרדה. האיביזה היא לא מתחרה של הקרוז ושות'. ממליץ שתציין מהם הדרישות מהרכב וע"פ זה החברים יוכלו להמליץ לך על רכב.

פורסם

יש אותה לחברה שלי ואני נוהג על הקרוז די הרבה זמן ..... ללא ספק המכונית הגרועה ביותר שנהגתי בה אי פעם!

שותה דלק . לא סוחבת . מזגן על הפנים . בידוד רעשים מחריד . גיר לא מגיב ( ונהגתי על הרבה רובוטיות ... ) להמשיך ?

יאמר לזכותה שהמושב נוח ... לדעת לפחות .

ממליץ להתרחק !

יום טוב

פורסם

כאחד שעובד בהשכרת רכב ,

יכול להגיד לך שלקוחות מתלוננים שקרוז שתיינית .

אבל !

אם תוכל להשיג קרוז טורבו ,לך על זה . עולם אחר - מה גם שהרכב מיוצר באמריקה ולא כמו הקרוז הרגילה - קוריאה.

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם

באופן אישי גם אני חושב שקרוז 2010 זה רכב גרוע, ולא הייתי רוכש כזה עבור עצמי.

ב-2011 הרכב עבר שדרוג וגם תוספת של כמה כוחות סוס למנוע.

א -ב - ל

יחסית לפונטו זה שידרוג משמעותי.

נכון שהמנוע חלש ושתיין, אבל מחיר הרכישה הזול מפצה על כך.

אם הוא מצא רכב שמור ומטופל, מדובר ברכב שנראה מרשים, מרווח, מאובזר, זול יחסית, שגם אמור להפגין אמינות טובה

הרכב יהיה שידרוג משמעותי לפונטו.

אם הוא לא נוסע הרבה, אז התוספת בצריכת הדלק יחסית למתחרות תהיה זניחה.

סה"כ רכב בסיסי שעושה היטב את העבודה ונרכש במחיר נוח מאוד.

במחיר האמור ניתן למצוא רכב פרטי מיד ראשונה, שנסע מעט ק"מ.

פורסם

בסכום הזה הוא יכול לרדת שנתון ולרכוש I30 שעולה על הקרוז בכל הפרמטרים (חוץ מנוחות).

או מיצובישי לאנסר החדשה, שגם נוחה ויש לה ביצועים מעט טובים משל הקרוז.

פורסם
ממליץ שתציין מהם הדרישות מהרכב וע"פ זה החברים יוכלו להמליץ לך על רכב.

זה התחיל מזה שנמאס לו מהפונטוידנית המתפרקת שלו,

וחשב לרכוש מזדה 3, 1.6 צורה חדשה , תוך כדי ניסיתי לפתוח את עיניו לכיוון הגרמניות ולצאת מכל ה"עדר" שרוכש מזדה 3,

הייתה לי אחת, ודיי מהר היה לי נמאס לראות שבכל חור יש 20 רכבים כמו שלך, ושלי עוד הייתה 2.0.

יום אחד הוא קיבל קרוז 2010 מחב' השכרה, נהג עליה שבוע ונפתחו לו קצת העיניים בכלל לרכב חדש.

מן הסתם מהמקום שהוא נמצא בו היום, גם אופטרה תיראה כמו C קלאס.

אין לו יותר מדיי צרכים,

רכב אוטומטי לנסוע איתו יום יום 10K לעבודה, וגם חשוב שיהיה לו בגאז' דיי גדול לטיולים ברחבי, אולי גם לעגלה בכמה שנים הקרובות מי יודע.

המלצתי לו על גולף כמו שלי 2.0 שגם תהיה לו דיי מרווחת וגם מאוד זריזה, מפה יצא לי גם להמליץ על האיביזה (רכב יפייפה לדעתי שמתאים לטווח הגילאים שלנו, 27)

אז הטווח של הרכבים בסך 50 60 אל"ש מבחינתו דיי רחב, אני באופן אישי פתוח להצעות להמלצה להעביר לו ובכלל לשמוע על עוד חו"ד לגבי הקרוז.

תודה רבה.

I should win a fucking AWARD for being me

• אחראי פורום
פורסם
. גיר לא מגיב ( ונהגתי על הרבה רובוטיות ... )

מה שמצחיק זה שהיא בכלל לא רובוטית. אם התבלבלת, אני יכול להבין מאיפה זה בא. הגיר של אותה קרוז

הוא ללא ספק מחורבן למדי ומתנהג ממש כמו רובוטית לא מוצלחת. קפיצות בהעברות, המון השהייה בקיקים,

תמיד נמצא על ההילוך הלא נכון ובשילוב עם המנוע החלש, אתה מוצא את עצמך תמיד "עובד" עם האוטו -

או עם קיקדאון או בשילוב ידני (שאיתו ההתנהלות הופכת לסבירה, אבל רוב הנהגים לא קונים אוטומטית כדי לעבוד בשבילה).

זה אכן רכב לא מוצלח בכלליות עם יתרונות בודדים כמו נוחות נסיעה טובה מאוד, מושבים נוחים, תנוחת נהיגה טובה.

המזגן אמנם מקפיא אבל עושה את זה תוך כדי יצירת רעש נוראי.

גם הדגם המעודכן של הקרוז לא מתקן את כל התחלואים האלה, רק משפר אותם קלות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

קיה פורטה כמו שלי תספק אותו יותר מהקרוז 8)

בעל עסק התקנות שביצע עבורי התקנות של אביזרים לרכב אמר לי שבאותו היום שהוא לקח את הרכב שלי הוא גם לקח שברולט קרוז. לפי מה שהוא אמר לי הוא הרגיש הבדל משמעותי בכוח הסחיבה (לטובת הקיה) בעליות של טבריה.

כנראה הקרוז ממש כבדה כי הוא גם אמר שהיונדאי אקסנט שיש ברשותו מרגישה חזקה יותר מהקרוז.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רק עכשיו שמתי לב שהיא באמת אוטומטית :shock: ! ולא רובוטית .... זה פשוט הזוי .

הגיר הזה מתנהג לחלוטין כמו גיר רובוטי ! גרוע ברמות יש לציין ...

מוזר .

פורסם

אני אשבור כאן קצת את הרצף ואומר שהקרוז יכולה להיות רכישה נחמדה. נתחיל מזה שהקרוז מהשנים הבעייתיים הם מ-2009 עד 2010 עם המנוע החלש (112 כ"ס) והגיר הישן (או יותר נכון לומר "הלא מעודכן). אם אכן ההתלבטות היא על הגרסה הזו, ללא ספק עדיף שתרדו מזה. מכונית חלשה מאוד, צמאה לדלק, גיר דביל שחובט בהעברות ההילוכים, לא יודע לבחור תמיד את ההילוך הנכון, נוטה להתבלבל ולא יודע לנצל בכלל את המנוע. כל זה גם מוביל לרעשי דרך מוגברים בעיקר מכיוון המנוע תחת מאמץ. גם מבחינת אמינות לדגם הזה היו כמה "מחלות ילדות" שטופלו במסגרת האחריות, אבל עדיין מדיווחים האמינות לא הכי טובה.

אם מדובר בדגם המעודכן של סוף 2010 ואילך, הקרוז יכולה להיות אופציה ששווה לשקול אותה. בעיקר בזכות מחיר רכישה נמוך. הדגם המעודכן נהנה מביצועים עדיפים משמעותית על פני הדגם ה"לא מעודכן" (אם כי עדיין הם רחוקים מלהלהיב), הגיר עבר שיפור ענק ופעולתו חלקה יותר בהרבה, ניצול הכוח הגיוני יותר, אין בורות בהעברות ההילוכים כמו שהיו מקודם והמנוע מרגיש טוב יותר ומתאים יותר לרכב הזה. האבזור טוב גם הוא וביחד עם העדכון הקרוז מוצעת גם עם בקרת שיוט כסטנדרט. אין לך מה לצפות יותר מדי, התגובה לדוושה איטית יחסית, המנוע לא ממש גמיש, עדיין יש רעש מנסר בתאוצה, אבל אפשר לחיות עם זה בשלום. כן, גם האמינות שופרה.

בכללי מדובר ברכב שאוחז יפה, בעל יכולת שיוט במהירויות גבוהות בנינוחות יחסית, בעל בידוד רעשים סביר, בטיחותי מאוד, מרווח יחסית, פרקטי, תא מטען די גדול ופתח הטענה סביר, איכות החומרים לא הכי טובה, אבל ההרכבה עושה רושם נחמד, נוחות נסיעה טובה, המתלים הרכים יחסית מצליחים להעלים שיבושים קטנים וגם די חדים בדרך אל הישבן, המושבים לא חובקים וקצת שטוחים אבל מציעים נוחות ישיבה טובה וקל למצוא תנוחת נהיגה. יחסי ההעברה בגיר הם ארוכים ועוזרים לרכב לשייט במהירות גבוהה יחסית בסל"ד נמוך, אבל הם לא תורמים כלל לתחושת נמרצות וכדי להאיץ מהר צריך לדאוג פחות לצריכת הדלק ולהביא לחיצה נדיבה על דוושת הגז.

לרעה - לא משנה איזה גרסה תבחר, כל עוד לא מדובר ב-1.4 טורבו הרכב ירגיש לך עצל יחסית, הגיר לאחר העדכון הוא טוב ומגובש בהרבה יחסית לגיר הקודם, אבל עדיין למתחרות יש גירים חלקים יותר בהרבה והחיבור למנוע מרגיש טבעי יותר. צריכת הדלק בגרסאות הראשונות גובלת בפשיטת רגל ולאחר העדכון צריכת הדלק הגיונית, אבל עדיין לא חסכונית מספיק (1:10.5 ממוצע, בנהיגה רגועה), מזגן די חלש, המתלים הרכים מטלטלים את הרכב על שיבושים גדולים והרכב רוכן יותר מדי בפניות, ההגה קל ומנותק, בעליות תצטרך רגל כבדה, ירידת ערך גבוהה וביקוש לא ממש טוב כיד שניה.

בסך הכל, מכונית סבירה. במחיר הנכון היא יכולה להיות אופציה ראויה ולא מביישת לעומת משפחתיות אחרות. כמובן שיש מתחרות שהן מהנות יותר, אמינות יותר, מבוקשות יותר, נוחות יותר ונמרצות יותר, אבל הקרוז שומרת על ממוצע טוב במחיר נמוך יחסית. דאג לשים לב רק לדגם המעודכן של ה-124 כ"ס והגיר החדש. יש הבדל גדול מאוד ביניהם. בהתחלה הקרוז הרגישה כמכונית לא בשלה כלל שמיהרו להוציא אותה לשוק ובדגם המחודש היא מרגישה רהוטה יותר ומגובשת יותר.

• תוכן חדש...