Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אני חושב שהבנתי (באמת תודה על הסבלנות).

אבל עדיין שאלה נוספת-

אני רוצה להוריד הילוך. במקום לעשות את ה heel-toe שעם כמה שאתה אומר שזה פשוט עדיין זה נראה לי דורש מיומנות, מדוע לא פשוט ללחוץ על הקלאצ' תו"כ עזיבת הגז > שילוב הילוך נמוך > עזיבת הקלאצ' תו"כ לחיצה על הברקס.

גם באופן כזה לא תהיה בלימת מנוע קיצונית עקב עזיבת הקלאצ', כי תוך כדי אני שם גז.

ו - RK:

אני חושב שהבחור שאמר שהטכניקה נכונה, התיחס לשאלה שלי האם הטכניקה של לשים גז תוך כדי העלאת הילוך היא נכונה, על מנת לא לגרום לבלימת מנוע כשאני בכלל רוצה להאיץ.

מה שכן, אני חושב שגם במקרה זה יותר פשוט יהיה פשוט ללחוץ קצת על הגז בזמן שאני עוזב את הקלאץ' אחרי שילוב ההילוך הגבוה. אני טועה ?

פורסם

התכוונתי שאין טעם להשתמש בעקב-אגודל בנסיעות מנהלתיות, כי אתה לא במסלול, ולא מנסה לקזז לעצמך זמנים. וכשאתה מתרגל משהו זה מצריך ממך התרכזות בדבר (לפחות בהתחלה), אותו ריכוז שכדאי להשקיע בתנועה שמסביבך כי אתה לא לבד בכביש. להתאמן עליה אתה יכול מתי שבא לך, גם בנסיעה מנהלתית, כל עוד זה בזהירות, ואתה שומר על הריכוז.

tumblr_mqw2ttivB21qz8lvuo1_400.jpg

מה הצורה הכי נכונה לתרגם את ההלצה הבאה לעברית?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה לא מחכה לעזיבה מלאה של דוושת הקלאץ' ואז מתחיל ללחוץ על הגז, אתה אמור להגיע למצב שבו אתה מתפעל את הדוושות בו זמנית, פשוט תגיע לנקודת התיאום כך שהרכב לא יקפוץ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הדלקת אותי עם הסמסים בנהיגה :lol:

אני מעדיף ידני על אוטומט. משתמש בגז ביניים. היל-טו האמת לא הצלחתי, לא קל אצלי באוטו (איביזה) ולא צריך כי אני לא רומס את הבלמים לפני פניות, מה אני במסלול?

פורסם

היא בהחלט אופציה, תודה.

ושאלה אחרונה, מבטיח:

ברכב אוטומטי, אני מוצא את עצמי הרבה פעמים נוסע בלי גז (אבל המנוע כמעט ולא בולם אותי, גולש כזה), ומדי פעם נותן לחיצה על הגז כדי להעלות קצת מהירות.

דוגמה: בכביש עם באמפרים שאני מאיץ מעט אחרי כל באמפר ואז גולש עד הבאמפר הבא, או בכביש עמוס.

מה עושים עם רכב ידני ?

בהילוך נמוך יחסית - תהיה בלימה משמעותית של המנוע.

בהילוך גבוה יותר - הרכב בקושי יאיץ בנגיעה סבירה בגז.

פורסם

בגדול - אותו הדבר. פשוט מתרגלים לעקומת בלימת המנוע השונה ואם המהירות ממש נמוכה - משתמשים במצמד. ברכב עם מומנט גבוה (יחסית) בסל"ד נמוך ניתן לשייט ממש עד מהירות 0 בלי לגעת במצמד, נוח בפקקים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה לומד עם הזמן איפה אתה צריך להשאיר את ההילוך.

באלפא שלי למשל (גיר ידני אבל הרובוט מעלה ומוריד כשאני אומר לו) אני יודע שאני מגיע לבאמפר בהילוך שני על 2500-3000 סל"ד ואז הרכב גם לא נעצר וגם יש לו מספיק כוח להאיץ אחרי שעוברים אותו (ככה זה בבאמפרים שאני מכיר מהמושב שלי. מחוץ למושב זה יותר באיטיות מתוך פחד).

בכל רכב זה שונה אבל בדיוק בשביל זה אתה צריך לעבור לרכב ידני. החוויה של החיבור עם הרכב היא שונה לחלוטין ופתאום אתה מודע לגמרי לכל מני דברים שקורים שם שלא יכולת לשים לב אליהם עם אוטומט.

הרמה שבה אתה לומד את האוטו היא שונה לחלוטין. אני לא מוכן לחזור לאוטומט כיום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם זה עוזר לך, אז אני נוהג בפולו ידנית שנת 2011 ואני מבסוט לאללה על הרכב.

מבחינת צריכת דלק אני עושה 1:16 בנהיגה משולבת של 70:30 לטובת הבינעירוני.

באשר לכוח ולזריזות של הרכב, זה אמנם לא משתווה ל tsi וכו' אבל ברגע שאתה מתפעל את הגיר בצורה

נכונה הרכב בהחלט מספק את הסחורה וכיף לנהוג בו( מה גם שהוא זריז יותר ביחס לפאביה ולאיביזה באותה קטגוריה).

מקווה שעזרתי

בהצלחה

פורסם

אין לך סיבה לפחד מגיר ידני.

זה לא שבישראל יש יותר פקקים, בדיוק ההיפך, באירופה יש הרבה יותר פקקים, יותר ארוכים ויותר מייגעים.

יש שם סבתות בנות 80 וצעירים בני 20 שנוהגות על גיר רגיל. מה הסיבה לפחד? האירופאים יכולים ואנחנו לא?

• תוכן חדש...