Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר בערך שנה מחפש רכב.

היום נתקלתי במודעה שמבחינתי כמעט מושלמת, גולף מארק 2, 3 דלתות, 1.3 ומחיר נמוך.

הרכב בלשון המודעה במצב מכני טוב, עמד בחצר שנה וחצי, לא שולמו שני טסטים אחרונים והטסט האחרון הסתיים באפריל 2012.

הובא לידעתי שיש מצב שהרכב יצטרך בדיקת מעבדה ולאפשר לו לעלות חזרה לכביש עלול לעלות לי פי כמה וכמה מהמחיר של הרכב עצמו, להתעסק עם זה פיזית וכלכלית זו לא אופציה.

רציתי לדעת מה בדיוק מביא לצורך בבדיקת מעבדה ואם לא צריך בדיקה שכזו, כמה יעלה להחזיר את הרכב לכביש?

תודה מראש לכל העוזרים!

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם
אני כבר בערך שנה מחפש רכב.

היום נתקלתי במודעה שמבחינתי כמעט מושלמת, גולף מארק 2, 3 דלתות, 1.3 ומחיר נמוך.

הרכב בלשון המודעה במצב מכני טוב, עמד בחצר שנה וחצי, לא שולמו שני טסטים אחרונים והטסט האחרון הסתיים באפריל 2012.

הובא לידעתי שיש מצב שהרכב יצטרך בדיקת מעבדה ולאפשר לו לעלות חזרה לכביש עלול לעלות לי פי כמה וכמה מהמחיר של הרכב עצמו, להתעסק עם זה פיזית וכלכלית זו לא אופציה.

רציתי לדעת מה בדיוק מביא לצורך בבדיקת מעבדה ואם לא צריך בדיקה שכזו, כמה יעלה להחזיר את הרכב לכביש?

תודה מראש לכל העוזרים!

איזה מודל הרכב? ואם אני לא טועה בדיקת מעבדה זה לרכב מעל 20 שאין לו טסט מעל שנתיים!

כמו כן אם אין לרכב טסט מעל שנתיים ומהרכב בן 30 אתה יכול להפוך את הרכב לאספנות ואז אתה פטור מבדיקת מעבדה ומלשלם את כל אגרות!

ואני מציע לך לשאול בפורום אספנות יש שם כמה אנשים עם גולן MK2

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שכדי להחזיר את הרכב לכביש תצטרך לשלם את אגרת הרישוי שהצטברה + ריבית ולגשת רגיל לטסט. כמובן שצריך לבדוק טוב את הרכב ולהחליף מה שצריך לפני הטסט + אישור מהמוסך על בלמים והיגוי כי זה רכב מיושן. קח בחשבון שלרכב מיושן עושים 2 טסטים בשנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה על התשובות!

הרכב מודל 92 ככה שהוא בן 21.

כמה עלולה לעלות לי האגרה עם ריבית? (כמו שאמרתי הטסט האחרון של הרכב נגמר באפריל 2012 ולא שולמו שני טסטים אחרונים)

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקבוצת פייסבוק שנקראת "פורום אספנות" יש מודעת מכירה של כזה רכב כמו שאתה מחפש, נוסע עם טסט והכל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. אין כזה דבר גריסה, יש גריטה.

2. תזכיר לי מה אתה עושה בפורום של חובבי רכב?

פורסם
שנת 91 זה ישירות לגריסה וגם זה רק אם הוא מסוגל לנסוע עד הגריסה

זה רכב שמתחיל כבר להיות קלאסי, נוח מאוד לתחזוקה עצמית, פשוט כמו לגו ודי אמין, אפילו אחרי 20 שנה. ויש לו עדיין חלפים.

למי שמחפש רכב בכמה אלפי שקלים, זה לא פתרון גרוע יותר מפונטו שנת 95 או יונדאי אקסנט 96.

מה שכן, לא הייתי קונה רכב שעמד תקופה ארוכה וללא טסט.

וכמובן שאם אין כוונה לתחזק את הרכב לבד (לפחות באופן חלקי), הדגם נבחר "סתם" כי הוא זול ולא עומד מאחורי זה שום דבר מעבר - אז אני לא ממליץ. אחרי הכל זו באמת ענתיקה.

למרות שכבר ירדת מהרכב - לשאלתך - מה מביא רכב לצורך בבדיקת מעבדה:

רכב מיושן (מעל 19 שנה על הכביש) אשר רישיונו לא חודש מעל שנתיים יחזור לכביש לאחר בדיקת מעבדה.

בדיקת מעבדה זה סוג של טסט מקיף וקפדני יותר, עלות כ 1000 ש"ח.

לאחר בדיקת מעבדה צריך גם טסט רגיל.הטסט חצי שנתי עולה כ 500 ש"ח.

כלומר 1000 ש"ח בשנה.

בלי קשר לבדיקת מעבדה, אם רוצים להחזיר לכביש רכב כזה אכן צריך לשלם את כל החובות, החל מיום סיום תוקף הטסט האחרון. אלא אם הרשיון הוקפא. מה שכנראה לא בוצע במקרה המתואר.

פורסם
1. אין כזה דבר גריסה, יש גריטה.

2. תזכיר לי מה אתה עושה בפורום של חובבי רכב?

ועוד איך יש דבר כזה גריסה. רכב שהולך לגריטה נגרס. מה אתה חושב שעושים איתו, שימור בפורמלין?!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני משער שהוא התכוון לתכנית הגריטה.

המילה "גריסה" לא מופיעה אפילו פעם אחת. התכנית נקראת "גריטה" מלשון הפיכה לגרוטאה. מה עושים עם הרכב אחרי זה - פירוק, גריסה, התכה, מיחזור - פעולות רבות. הרבה אנשים קוראים לתכנית הגריטה "גריסה" כי זה נשמע דומה ולדעתי זה דיי מטומטם.

• תוכן חדש...