Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי מבקר פעם בחודשיים בארץ. הוא רגיל לנהוג באפריקה, ובגלל זה הוא סיגל לעצמו הרגלי נהיגה אפריקאיים. למשל, הוא לא תמיד עוצר לגמרי בעצור, הוא נוהג לאט במסלול השמאלי ואז כשצופרים לו הוא אומר "שהוא ייתעצבן, אני נשאר רגוע. הפסד שלו".

אבל הכי גרוע זה כשמאחרים לאנשהו.

מדי פעם לוקחים את אמא שלי לעבודה ואז מנצלים את הנסיעה מחוץ למושב בשביל עוד סידורים. לצערי היציאה תמיד דחופה ויש סכנה שמאחרים אז הוא מנסה לנהוג מהר אבל הוא ממש לא חלק.

אני יכול לנהוג די מהר והנוסעים שלי לא ירגישו את זה כי אני לא עושה העברות משקל מהירות מדי, אבל הוא ממשיך להאיץ לתוך פניה, לוקח קוים לא נכונים וכל הזמן נותן את התחושה שהוא לא באמת שולט באוטו.

החלק הכי מפחיד זה שהוא בולם ממש מאוחר ובפתאומיות במקום בצורה הדרגתית, אז. כל הזמן אני )וכל מי שנוסע איתו( מרגיש שהולכים להכנס ברכבים שברמזור, כיכר, צומת או סתם עומדים שם.

זה הגיע למצב שבו אני פשוט מבלה חצי נסיעה בהידרכות , השרירים שלי כואבים מכמה שהם מתמתחים ואני מותש.

כשאני מעיר לו על זה הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו ואומר שהוא יודע יותר טוב כי הוא נוהג כבר 42 שנה.

הכי גרוע זה שאני לא מההיסטריים כנוסע ואין לי בעיה להיות באוטו אפילו עם מישהו שעושה דריפט, אם אני. סומך עחיו שהוא יודע לנהוג.

כשניסיתי להסביר לו שצריך לבלום לפני פניה כדי להעביר משקל קדימה קיבלתי את התשובה "אני לא מתייחס לשטויות של הפורומים שלך, אני יודע לנהוג".

מחר אני עובר מהבית ובשבועות הקרובים יהיה לי רכב אחר, ובתקווה שהוא חוזר לאפריקה, זו לא תהיה בעיה בקרוב אבל זה הורג אותי כל פעם שהוא חוזר לארץ.

אני בן שלושים עוד חודש וחצי ולא צריך את ההיסטריה הזו על הראש.

מישהו פה כבר הצליח לדבר עם ההורים ולהסביר להם שצריך לנהוג כמו בני אדם?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

במקרה שלך, רוב הסיכויים שבספרדית.

בנימה רצינית יותר - אין דרך נורמלית להגיד את זה. אבא שלך הוא זה, בד"כ, שחינך אותך לנהיגה, ולראות את היוצרות מתהפכות לא יהיה לו קל. אני רואה את זה הרבה עם אבא שלי, ולחלוטין לא יכול להגיד שאני מצליח, או רואה סיכוי להצליח.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני גם אומר לאבא שלי את זה לפעמים, למשל שאין לו גז קבוע (לוחץ ועוזב לוחץ ועוזב) או שהוא עושה סיבוב גדול יחסית בגלל שהוא רגיל למשאית מעל 15 טון. אבל אבא שלי יחסית מבוגר (הוא 53 אני 26) אז אני תמיד נוהג גם אם זה באוטו שלו או שלי.

פורסם

מזכיר לי גם את אבי, שבשלהי תקופת הנהיגה שלו, היה נוהג גם בצורה דיי מסוכנת הייתי אומר.

אחר כך, הוא הבין דיי לבד שהוא קצת מבוגר בשביל זה (בשביל לנהוג טוב), מכר את הרכב ולא חידש את הרשיון.

alfa 156 2.5.

פורסם

במקרה הזה,

הלוואי שהייתי נוהג כמו אבא שלי :oops:

אבא שלי תמיד אומר לי, מתי שאני אנהג כמוהו, הוא יהיה רגוע כשאני על הכביש :lol:

ויש לו גם משפטים כמו "אני נסעתי ברוורס יותר מאשר אתה נסעת קדימה"

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

הבעיה היא לאו דווקא בדברים האלה, אלא במגוון דברים אחרים - עצבים על הכביש בעיקר (כלומר - בדיוק הדברים שהוא אמר לך לא לעשות לפני אי-אילו שנים רבות מאד). על קוי נהיגה, תנוחת נהיגה וסיבוב הגה אני כבר לא מדבר, זה כבר משני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבעיה היא לא שהוא עצבני על הכביש.

להיפך, הוא רגוע ברמה. מעצבנת כי לא אכפת לא מה קורה והוא פשוט מטרד לנהגים אחרים.

בנוסף, הוא ממש לא חינך אותי בנהיגה. כמה חודשים אחרי שהוצאתי רישיון באתי לארץ אז בעצם הוא לא עלה איתי לאוטו עד שהייתי בן 27

פורסם
אבא שלי מבקר פעם בחודשיים בארץ. הוא רגיל לנהוג באפריקה, ובגלל זה הוא סיגל לעצמו הרגלי נהיגה אפריקאיים. למשל, הוא לא תמיד עוצר לגמרי בעצור, הוא נוהג לאט במסלול השמאלי ואז כשצופרים לו הוא אומר "שהוא ייתעצבן, אני נשאר רגוע. הפסד שלו".

אבל הכי גרוע זה כשמאחרים לאנשהו.

מדי פעם לוקחים את אמא שלי לעבודה ואז מנצלים את הנסיעה מחוץ למושב בשביל עוד סידורים. לצערי היציאה תמיד דחופה ויש סכנה שמאחרים אז הוא מנסה לנהוג מהר אבל הוא ממש לא חלק.

אני יכול לנהוג די מהר והנוסעים שלי לא ירגישו את זה כי אני לא עושה העברות משקל מהירות מדי, אבל הוא ממשיך להאיץ לתוך פניה, לוקח קוים לא נכונים וכל הזמן נותן את התחושה שהוא לא באמת שולט באוטו.

החלק הכי מפחיד זה שהוא בולם ממש מאוחר ובפתאומיות במקום בצורה הדרגתית, אז. כל הזמן אני )וכל מי שנוסע איתו( מרגיש שהולכים להכנס ברכבים שברמזור, כיכר, צומת או סתם עומדים שם.

פשוט מאד,

זה כתוב בכותרת - "אבא אתה נוהג גרוע"

ובנוסף, אם לך הוא לא מקשיב, יש דבר קטן כזה שנקרא חוק ואליו הוא מחוייב להקשיב אז:

"הוא לא תמיד עוצר לגמרי בעצור" - עבירה חמורה עפ"י החוק

"הוא נוהג לאט במסלול השמאלי" - עבירה על החוק

"הוא מנסה לנהוג מהר אבל הוא ממש לא חלק"/"הוא ממשיך להאיץ לתוך פניה, לוקח קוים לא נכונים וכל הזמן נותן את התחושה שהוא לא באמת שולט באוטו"/"הוא בולם ממש מאוחר ובפתאומיות במקום בצורה הדרגתית" - אני די בטוח שנהיגה כזאת עונה להגדרה של reckless driving, שלפחות במדינות נאורות נחשבת לעבירה חמורה על החוק

לכן הצג בפניו את עובדות שאיתן לא ניתן להתווכח והראה לו כיצד הוא עובר על החוק.

כבר חתמתי...

פורסם

פשוט תגיד לו, בלי להתבייש. כשאבא שלי מתחיל פתאום עם השטויות שלו (נהיגה מאוד נמרצת, פניות חדות, מהירות גבוהה שלא לצורך, עצירות חדות ולא מתונות, העברות משקל וכו') אני מעיר לו "אבא תירגע". הוא נהג מעולה, מדהים אפילו, אבל לפעמים כשהוא ממהר זה מעצבן. אז אני פשוט אומר לו אבא מספיק. או שאני מכריח אותו לעצור בצד ואני עובר לנהוג.

דרך אחרת שאולי יכולה לעזור, זה משחק קטן.

תרשום את כל הדברים שאמרת שהוא עושה לא טוב, במיוחד אלה שהם עבירה על החוק, קח אותו למגרש מבודד כלשהו, ותראה לו את הבעייתיות. תמרור עצור? תן לו דו"ח של 1000 שקל (לא יודע באמת כמה זה), נוסע כל הזמן בשמאלי? תצפצף לו, תאותת לו, ובסוף תעצור אותו ותיתן לו דו"ח גם על זה. אולי אפילו תנסה להתנהג כמו ערס ארצישראלי מצוי ותאיים עליו בשלל איומים. בקיצור הבנת את הרעיון.

אולי זה יעזור, וגם קצת יהיה מצחיק.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

קרוב לאותו דבר עם אבא שלי. הוא רגיל ללחוץ על בלמים חזק ולהרפות במקום ללחוץ חלש כל הזמן, וזה מאוד מעצבן.

ממה שלמדתי אתה צריך להגיד לו את הדברים האלה - הוא יבין בסוף. אבא שלי הפסיק לעשות את זה אחרי שנים של נסיונות של שכנועים.

אין מה לעשות, הם רגילים ללמד אותנו ולא להפך. קשה להם מאוד לקבל שהבן שלהם מנסה ללמד אותם. לא רגילים לזה.

הבעייה שלך שאבא שלך לא כל הזמן פה וזה רק לחודשיים, וקשה מאוד בחודשיים לגרום לו לשנות התנהגות. אז או שתסבול או שתחליט שאתה לא נוסע איתו בכלל.

פורסם

אני אביא דעה קצת שונה- אבא שלך רגיל לסגנון נהיגה שונה ובשביל הפעם ב... שהוא מגיע לארץ הוא כנראה לא ישנה את הסגנון שלו.

אני גם מתגורר כמה שנים בחו״ל ויש פה סגנון נהיגה שונה לגמרי מבארץ הקודש- כשיש פקק אנשים פשוט נשארים בנתיב שלהם במקום להתחיל לזגזג כל שניה, נהגים לא חותכים נתיבים בעצבנות, לפס הפרדה רצוף יש ערך עליון ובגדול- נהיגה נינוחה יותר בלי צפצופים מיותרים (למעט נהגי מוניות שלפעמים שוכחים את היד על הצופר).

כבר קרה לי כמה פעמים שנהגתי בחופשה בארץ ואבא שלי לידי מעיר לי ״למה אתה לא עובר לנתיב השני?״, למה אתה לא זה ולמה אתה לא זה.

התשובה שלי אליו תמיד זהה, ואגב, לא רחוקה מהתשובה של אבא שלך:

״אנחנו לא ממהרים לאף מקום, אני נוסע ברגוע שלי״.

אני לא סובל את צורת הנהיגה בארץ, יותר מדי נהגים שחושבים שמראות ואיתותים זה אופציה ולא חובה בעת עקיפה, דאבל פארקינג זו שגרה בדיוק כמו הזבל עופות שנעצר באמצע רחוב חד סיטרי עם נתיב אחד כי פגש את חבר שלו ועכשיו בא לו לדבר איתו 2 דקות ועל הזין שלו התנועה שממתינה לו ועוד שלל כוכבים.

כנראה שבחלק מהדברים המצב באפריקה גרוע מבישראל ואבא שלך מביא לארץ את המגרעות הללו שאצלו הן כבר נורמה.

אתה יכול להעיר, תנסה להביא את זה ממקום ש״פה לא מקובל לנהוג ככה״, אולי הוא יקבל את זה טוב יותר, אל תבנה על שינוי דרמטי כי יש גם אנשים שחרא נהיגה זה הכי טוב שהם יכולים להציע.

גם לאבא שלי יש אלמנטים בנהיגה שאני מעיר לו עליהם בצורה עדינה, או כמו שאמא שלי אומרת:

כשאבא נוהג זה מרגיש אגרסיבי, מצד שני כשאני על הכביש המהיר אני תמיד נוסע מהר יותר מיתר התנועה אבל יש רוגע״.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני גם אומר לאבא שלי את זה לפעמים, למשל שאין לו גז קבוע (לוחץ ועוזב לוחץ ועוזב) או שהוא עושה סיבוב גדול יחסית בגלל שהוא רגיל למשאית מעל 15 טון. אבל אבא שלי יחסית מבוגר (הוא 53 אני 26) אז אני תמיד נוהג גם אם זה באוטו שלו או שלי.

גז קבוע מדובר באוטומט נכון ?

חבר שלי נוהג גם ככה וכל פעם אני מתחרפן מזה והוא לא מבין מה אני רוצה ממנו.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

בפעם הבאה תנסה ליצור מצב שאתה תנהג והוא ישב במושב הנוסע.

כעת תנהג כמוהו או יותר קיצוני (מבלי ליידע אותו קודם) כדי שהוא יוכל לקבל את התמונה מהמושב של הנוסע.

אתה לא חייב "להראות לו הכל" , בעצור תעצור (אבל אפשר בצורה חריפה כמוהו) וכו.

אני מקווה שהמראה שתציג לו תעשה איזה שינוי .

בהצלחה

פורסם

למה אתה לא מגיע ברכב משלך?

כשזה מגיע לעצבים אני משתדל להמנע מלהגיע לסיטואציה שתגרום לי להתעצבן:wink:

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אמנם אבי נהג לא רע סה"כ, אבל היו לו כמה הרגלים רעים. הסברתי בעדינות תוך פיתוח דיון, חלחל אבל לא יושם.

מתישהו יצא לו לעבור סוג של הדרכת נהיגה מתקדמת, חזר נלהב ומלא בתובנות חדשות (שעל כולן דיברנו כבר). מאז אימא כבר הספיקה ללמוד ממנו, אחי הקטן... הרבה נסיעות משותפות הופכות לדיון על נהיגה נכונה.

בקיצור, אביך כמו כל אלפא מייל רציני לא ממש מוכן לקבל ביקורת ממי שבעיניו נתפס כפחות מנוסה. תארגן לו קורס נהיגה מתקדמת, והכי טוב לגרור כמה שיותר בני משפחה. מעבר לחוויה כיפית יש כאן ערך של בטיחות, ואם הולכים כולם יש איזו ערבות הדדית.

לראות את אבא שלי יושב זקוף וישר במושב מכוון היטב עם שתי ידיים על ההגה - היה חזון אחרית הימים. עכשיו זו הנורמה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...