Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד פסיכומטרי לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

קוראים לי עמרי וזו פעם ראשונה שאני רושם פה בפורום אוף-טופיק.

כיום אני חייל סדיר ביחידה עורפית, והחלטתי שאני מעוניין לגשת לבחינת הפסיכומטרי המפורסמת.

בעבר עשיתי פסיכומטרי ע"י למידה עצמית (עם ספרים של ניב רווח) על מנת להתקבל לעתודה, לאחר קניית הספרים והרשמה

למבחן החלטתי שאני מוותר על המסלול אך בכל זאת ניגשתי לפסיכומטרי שאולי ישמש אותי לעתיד כמעט עם אפס

למידה, וקיבלתי ציון נמוך יחסית (630).

כיום שאני בוגר יותר, ויש לי יותר פנאי וזמן לגשת לפסיכומטרי החלטתי לנסות את מזלי שוב.

אין לי זמן וכסף לקורס, ולכן החלטתי שאני מעוניין ללמוד שוב בצורה עצמאית, ולכן פתחתי אשכול זה.

הספרים של ניב רווח מהעבר כבר לא רלוונטיים (עברו שנתיים, המתכונת השתנתה) ולכן אני צריך לקנות ספרים חדשים לחלוטין.

הייתי שמח לשמוע מניסיון של אנשים כאן מה הדרך הטובה ביותר ללמוד בצורה עצמאית לבחינת הפסיכומטרי,

הן מבחינת החומרים שקונים, סידור הזמן, מידת ההצלחה וכו'.

אני חושב לקנות שוב ספרים של ניב רווח (יד 2 - משתלם בהרבה), אך חשבתי לשאול כאן ולשמוע עוד דעות.

בנוסף קראתי במספר אתרים שמומלץ לערבב בין הספרים והמילונים של בתי הספר השונים, על מנת לנצל את הידע של כולם,

האם באמת יש צורך בדבר? ואצטרך לקנות מספר ערכות?

מה עושים כדי להצליח?! אני כבר מת שיהיו לי החומרים ביחד עם לו"ז מסודר ביד, ופשוט אלמד.

בקיצור, שפכו כל מה שאתם יודעים :)

תודה מראש, עמרי.

* הייתי שמח אם ישנו את הכותרת ל"למידה עצמאית לפסיכומטרי", אני לא רוצה ליפול בחלק המילולי :)

פורסם

630 אולי נמוך יחסית למה שרצית, זה בסדר יחסית לממוצע. 78% מהניגשים בכל מועד מקבלים פחות.

מניסיון אישי שלי, קורס ממש לא חובה בשביל ציון גבוה. גם החברה שכותבת את הספרים לא כל כך חשובה.

השיטות אצל כולם הן אותן השיטות, במקרה הטוב יקראו להן בשמות שונים. כולם גונבים תרגילים מכולם.

בשורה התחתונה, קח ספרים תלמד קצת ובהצלחה.

לגבי יד שניה, לדעתי רק ספרים שלא כתבו בהם. אין דבר יותר מעצבן מסימנים שנשארים על התשובות כשאתה פותר ואתה לא יודע אם אתה באמת כיוונת נכון או שה"צל" עזר לך.

פורסם

630 זה בסדר גמור...

קנה ספר עדכני כלשהו, או גג יד שנייה מהשנה הקודמת,

ותפתור בו את כל השאלות תוך הקפדה על אותן הגבלות זמנים. זה הכול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמו שאמרו, 630 זה בסדר גמור.

כחייל, תנסה להוציא קורס בחינם ע"ח הצבא.

פנה למש"קית/קצינת חינוך אצלך ביחידה.

בקורס, כבכל מסגרת, קל יותר להתגבר על הקושי לשבת על התחת.

משכנתא זה קל

פורסם

ממליץ בחום -לוותר על הספרים כלל (יותר נזק מתועלת) ולהתמקד במבחנים של המרכז הארצי המפורסמים באתר של המרכז הארצי.

אם יש לך שאלות נוספות, פנה אלי בפרטי.

גילוי נאות :עוסק בהדרכת פסיכומטרי קרוב לעשור.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

השיטה היא לטחון עשרות ומאות תרגילים ולהבין את הטכניקה ולדעת להשתמש בה מהר ונכון.

כל הקוסרים זה לאנשים שלא מצליחים להתמקד לבד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תודה לכולם על התגובות!

בנוגע למידת הצלחה עם או בלי קורס, גם אני מאמין שלמידה עצמית היא

פורה יותר מכיוון שאי אפשר "לחפף" וחייבים להבין הכל לעומק,

לא יודע אם הדבר גם כך בפסיכומטרי, אבל זה הניסיון שלי.

השאלה אם בקורס לא מלמדים אותך טריקים ושיטות פתרון מהירות

שלא תלמד בשום למידה עצמאית.

fatboy1340, איך אפשר ללמוד רק מבחינות בלי שום למידה מוקדמת?

באתר שלהם יש מספר מועט של בחינות, וכמובן שלא ארצה לקפוץ למים לפני שאני מתרגל את התרגילים השונים.

אקפוץ בקרוב לקנות ממישהו יד שנייה, יש כמה הצעות מעניינות באינטרנט,

אעדכן כאן מה קניתי :)

תודה לכולם!

פורסם

אחרי הרבה אנשים שעשו את המבחן הזה הבנתי שהשיפור ע"י למידה עצמית יהיה סביב ה50 נק'. אם 680~ מספיק לך אז לך על זה.

תקשיב, קורס עוזר. שיפרתי ב120 נק' (!) מ555 (פסיכומטרי בתור בוחן פתע :lol: ) ל675 עם הקורס הכי זול שמצאתי - עלה כ2000 ש"ח אצל אנקורי. בעבור 2000 ש"ח אתה מקבל ספרים, מדריך צמוד לשאלות רוב ימי השבוע ומורה שמעביר לך את החומר פעמיים בשבוע (או בוקר או ערב לפי בחירתך). אם תשאלו אותי, אחלה עסקה. שים את זה על הפיקדון / תשלם בתשלומים (נתנו לי 6 תשלומים ללא ריבית) וכך תהיה יותר בטוח בהצלחתך.

אפשר ללמוד לבד, אבל אם יש לך מורה שמעביר לך את החומר במידה הנכונה, אומר לך כמה לתרגל ומתי, מבטיח לך שזאת הדרך הנכונה עפ"י הניסיון שלו - זה שווה את זה.

הרבה בהצלחה דר"א

נ.ב

זכרתי שראיתי משהו בסגנון. גם פה אפשר 6 תשלומים :lol:

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

היי, כפי שאמרתי, אני חייל ולכן אני לא יכול לעשות את הקורס באמצע"ש.

אם הייתי עושה קורס וממשיך ללמידה עצמית לאחר מכן הייתי מסכם עם האמרה שלך,

אבל כפי שרשמתי בתחילת הפוסט, בפעם הראשונה שניגשתי זה היה עם כמעט 0 למידה.

תודה!

פורסם

מכיוון שהציון הינו יחסי ואיכות הקורסים וההכנות רק עולה, אני חושש שלא יהיה שיפור משמעותי בציון שלך בלי קורס הכנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
היי, כפי שאמרתי, אני חייל ולכן אני לא יכול לעשות את הקורס באמצע"ש.

אם הייתי עושה קורס וממשיך ללמידה עצמית לאחר מכן הייתי מסכם עם האמרה שלך,

אבל כפי שרשמתי בתחילת הפוסט, בפעם הראשונה שניגשתי זה היה עם כמעט 0 למידה.

תודה!

צר לי, קפצה לי העין כאשר קראתי - לא ראיתי שאתה לא זמין לקורס. אז יש לך 2 אפשרויות:

1 - ללכת לבקש שובר שיעזור לך לממן את הקורס (יש כאלו של 100% ו25%) אצל המש"קית חינוך.

2 - לקנות ספרים ביד 2, לעבור עליהם ולתרגל בעזרתם כאשר שבוע - שבוע וחצי לפני המבחן תתחיל לפתור את המבחנים שהמרכז הארצי פירסם.

בהצלחה!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אם יש לך מחשב נייד ואתה לוקח אותו איתך לבסיס יש גם אתרים שעוזרים לך לתרגל!

בנוסף יש את הספרים האלה :

http://psycho.co.il/shop/

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מימון לקורס צבאי מעניקים רק לחבר'ה שמתקרבים לשחרור ולא לחיילי חובה זוטרים... (שחרורי המיוחל הוא בינואר 17, אחרי קבע)

אני די מאמין שביכולות שלי, ובכך שגם בלי קורס ועם ישיבה רצינית על התחת

אתפוס את השיטות לפתירת התרגילים בזריזות, אבל כמובן שצריך רקע חזק בעיקר באנגלית מבחינתי.

אקפוץ בראשון לקנות יד2 של ניב רווח ויואל גבע ואמשיך משם, תודה לכולם.

פורסם

מה שמלמדים בקורס זה שיש כלים מסוימים, שעוזרים לך לפתור תרגילים בנושאים מסוימים, אבל אין טריקים או משהו בסגנון. מבחינתי, בעיקר מדובר בשני דברים:

1. היכרות עם החומר (ואחרי זמן מסוים שאתה מתרגל, אתה מגיע לשליטה אבסולוטית בחומר, כי בתכלס הוא לא כזה קשה כשלעצמו).

2. תפקוד בלחץ של זמן, שזו הבעיה העיקרית במבחן. באם ביום של המבחן הגעת רגוע ומרוכז, ונשארת כך למשך כל המבחן, אתה תקבל כמו שאתה מקבל בסימולציות, או אפילו מעט יותר. אם לא, אז פחות. זה כל העניין.

מבחינת איך ללמוד. אם אין לך היכרות מקדימה עם החומר, ואתה לא יודע שבמשולש ישר זווית ושווה שוקיים, יחס בין הצלעות הוא 1:1: שורש 2, או שבבעיות עם נעלמים אתה יכול להציב מספרים מהראש, אז לתרגל לא יעזור לך. מבחינת סימולציות, אלו של המרכז הארצי הן THE REAL DEAL. יש לך הרבה יחסית במתכונת החדשה (ספטמבר, או אוקטובר 12 והלאה). הסימולציות הכי קרובות אליהן היו של יואל גבע. יצא לי להתנסות מעט בסימולציות של סמארט, ניר רווח ואחד על אחד, ומלבד האחרונה הן היו סה"כ בסדר. אם כי היו בהן מעט טעויות.

הבעיה עם יואל גבע, זה שהכל אצלהם יקר. אז אם אין הרבה הבדלים במחירי הספרים, תקנה את שלהם. אם כן, זה כבר שיקול אחר.

שיהיה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...