Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לקטנוע כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וצוחק על האידיוטים בקופסאות שימורים שמבזבזים כל יום שעתיים על לעמוד בפקק במקום לבלות עם הילדים והמשפחה.

אם כל הכבוד, זה המשפט הכי מטומטם שיצא לי לשמוע.

על כל מקרה, קסדה ls2 סגורה 250 שקל, מעיל קיץ 550, כפפות קיץ 60, צריך לדעת איפה לקנות ומתי, מגיני ברכיים, מכנס ברוש עולה 340.

שיעורים+טסט 1500 שקל במקרה שעברת טסט ראשון (ואיפה עוד 130 אגרה לפני טסט, עוד 200 אגרה אחרי טסט, וכו')

על כל מקרה, קח עצה ממישהו שיש לו ניסיון (חייל בסדיר, בעבר עם ג'וירייד 200 כיום עם פונטו ספייס), למטרה שלך, תקנה אוטו, סטייל הפונטו ודומותיה.

זוג צמיגים בקטנוע עולה כמו רביעיה ברכב, מחזיקים כ16 אלף ק"מ, לעומת כ60 אלף ברכב (אני מדבר על ממוצע סביר)

הרכב עושה טיפול פעם ב15 אלף ק"מ בעלות של 300 ש"ח, הקטנוע עושה כל 3 אלף טיפול של 270 שקל, כל 12 אלף טיפול של 1200 שקל, ולזה אף אחד לא באמת מתייחס.

הביטוח יותר יקר, במחיר שלרכב עשיתי חובה+ג' לא הייתי מצליח לבטח אפילו את הקטנוע בחובה בלבד.

מצבר, עולה אותו דבר כמו לרכב (תהרוג אותי למה) והוא הרבה יותר רגיש אם לא תניע בתכיפות.

ברקסים? דיסקים עם רפידות עלה לי 300 שקל בפיאט, בג'וי זה עלה 700 שקל לדיסק בודד עם רפידה.

אני יכול להמשיך המון, את העיקרון הבנת, רכב יותר זול לאחזקה מקטנוע בשוטף, תגיד מה שתגיד על הדלק, קטנוע לא משתלם.

אני מדבר על שתי כלים, שכמובן הם ברי השוואה, ומניסיון, לא שווה לסבול את החום של המיגון בקיץ ואת הרטיבות בחורף בשביל חיסכון בדלק, אבל בסוף חודש לראות שבעצם שילמנו יותר על אחזקה שוטפת, אני משלם פחות (הרבה פחות) עם הרכב לעומת הקטנוע, ואני נהנה ממזגן ועוד הרבה נוחויות.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני אוהב אופנועים ומודע לעניין שזה לא כלכלי וזה יותר תחביב, ואני מתכנן על אופנוע גדול בקרוב, אבל קטנוע זה לא דבר זול, והוא לא שווה את התוספת כסף כל חודש באחזקה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דיגי אם כל הכבוד הגזמתה!

זוג צמיגים עולה כמו רביעה באוטו? איזה צמיגים אתה מרכיב באוטו? זבל סיני? 16 אלף קילומטר? הצחקתה אותי,

לגבי טיפולים תלוי בקטנוע חלק תווך יותר ארוך ויותר יקר חלק תווך יותר קצת ומחיר זול יותר כמובן גם חלקים מקוריים או חליפי

ולמה אתה מדבר על מצבר כמשהו שהולך כל כמה קילומטרים? כמו משהו שותף? נכון הוא יקר אבל תודה לאל אם נתקתה בלי מצבר לפחות יש קיק להניעה את הקטנוע (לא בכולם)

אני לא יודע מה היו הצרכים שלך דיגי ומאיפה כל המפסרים האלו אבל לי זה נשמע קצת מוגזם מידי.

פורסם
מצד שני אני נהנה מכל רגע, וצוחק על האידיוטים בקופסאות שימורים שמבזבזים כל יום שעתיים על לעמוד בפקק במקום לבלות עם הילדים והמשפחה.

אם כל הכבוד, זה המשפט הכי מטומטם שיצא לי לשמוע.

1. זה "עם כל הכבוד".

2. כנראה שאתה לא קורא את התגובות של עצמך לפעמים.

3. 4 צמיגים לרכב כמו זוג לקטנוע? כנראה שהצמיגים ברכב זה חרטא קמבודי ובקטנוע התקנת משהו איכותי. היה לי DRZ400SM במשך שנתיים והייתי מגרזן לו את הצורה. הצמיגים שלו באמת עולים כמו רביעייה ברכב, אבל זה בגלל שהייתי קונה צמיגים סופר איכותיים (בערך 1100 ש"ח לצמיג לפני הנחה). אני יודע דבר או שניים על צמיגים, החלפתי איזה זוג או שניים, ואני אומר לך שאתה טועה.

4. אם כבר אתה עושה השוואה בין מחירי טיפולים, צריך להשוות קטנוע חדש לרכב חדש, מוסך מורשה למוסך מורשה וכו'. אתה לא יכול להשוות קטנוע משנתון חדש לרכב בין 13 וטיפול במוסך מורשה של האופנוע לבין מוסך מדרכה של האוטו.

5. לטפל בקטנוע/אופנוע אפשר לבד, והרבה יותר קל מרכב. שוב, מנסיון...

לפות"ש, מעבר לדו גלגלי לדעתי זה צעד מבורך.

קח בחשבון את מה שאמרו לך פה:

תבדוק מחירי ביטוח טרם תחילת התהליך. זה יכול לגרום לך לרדת מכל העניין.

תבדוק את האפשרות של לעשות רשיון A1 (אופנוע עד 33 כוח סוס) ולקנות קטנוע קצת יותר גדול, או אפילו אופנוע. כמובן שזה יותר יקר אבל אני בטוח שאתה תעלה על דו"ג ופשוט תתאהב בזה ותחליט שאתה רוצה משהו עם יותר כוח. אז שכבר יהיה לך את הרשיון לזה...

אל תתקמצן על ציוד מגן, זה ההבדל בין לקום מתאונה ולקלל לבין לקום בבית חולים ולקלל.

קסדה (מלאה! דיר באלק אתה קונה קסדת חצי!), מעיל וכפפות זה הבסיסי ביותר ושלא תעיז לעלות על דו גלגלי בלי אלה.

מגיני ברכיים זה מבורך. קצת מזיעים אבל זה עדיף מניתוחים בברכיים או חס וחלילה נכות.

נעליים סגורות תמיד! ואני מדבר על נעלי הרים או על נעלי רכיבה יעודיות ולא נעלי ספורט. עזוב את היתרון של אטימות למים, כבר קרה לי שרכב עלה לי על הרגל ברמזור, ובקושי הרגשתי את זה. שוב זה ההבדל בין אצבעות שבורות לבין ניקוי הנעל.

לרכיבה בגשם כבר אמרו פה על חליפת סערה, קניתי כזאת בזמנו ב100 ש"ח בריקושט, גם אמרו לך פה לגבי המידה - קח מידה אחת מעל מה שאתה בדרך כלל, ככה אתה יכול לשים את כל הציוד מגן שלך ועל זה את החלפ"ס.

אם יש לך עוד שאלות בנושא, אין לי בעיה שתפנה אליי גם בפרטי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כמו שאמרו פה, דני אתה מגזים.

קטנוע זה צעצוע, מנוע 125, כמה שמן כבר נכנס לו שם, חצי ליטר?

תטפל לבד בבית, זה לא רכב שצריך בו ליפט.

הייתי בתאילנד, אני בטוח שאין להם כסף לתחזק את הקטנוע כמו שצריך, ותאמין לי לא רק שהם נוסעים, משפחות שלמות על 50 סמק!

מצבר, 12V 7.2A עולה 100 שקל בערך בחנות אלק'.

של רכב עולה לך 350 מינימום.

לגבי צמיגים, לא היה לי קטנוע בחיים וכנראה שלא יהיה, אבל נניח שהם יקרים (ובטוח לא כמו רבעיה באוטו).

אני אומר שהם יקרים כל רוב המקומות שמחזיקים שליחים הם חארות, מחליפים צמיגים פעם בלא יודע, הצמיג כבר חלק כמו תחת של תינוק, ואז גם השליחים עושים מלא תאונות! (ויש לי חבר כזה, איך שבא לו אופנוע חדש לסניף, הוא הבין כמה זה חשוב צמיגים חדשים ותקינים).

אם אחזקה שלו הייתה יותר יקרה מרכב, כל מקום שמחזיק שליחים היה קונה איזה אלטו מסכנה.

תחשוב בהגיון.

פורסם

אהלן,

לי יש ג'וי רייד 125 חדש מהחברה שקניתי לפני חצי שנה ויש עליו היום 3000 ק"מ.

יש לי רישיון 5 שנים לרכב אז לקטנוע עשיתי חמישה שיעורים וטסט.

מעיל וקפפות עלו לי 700 שקלים.

לגבי טיפולים, טיפול ראשון עלה לי 400 שקלים אם אני לא טועה.

טיפול שני שעשיתי עכשיו עלה 270 וזה במרכזי. חבר עם אותו קטנוע מטפל במוסך מורשה ואומר שטיפול לא עובר את ה170.

מבדיקה של מחיר של צמיג בודד סטנדרטי עולה כ400 שקלים.

לגבי הנסיעות הארוכות, יש לי חברה שגרה 30 ק"מ ממני שבערך 27 ק"מ אני עושה על כביש 4.

נוסע בקלות 100-110 וזה בסה"כ מספק.

לא האקס 5 שאני נוסע בסופשים אבל באמת לא קריטי.

הדלק: ל5 ליטרים אני נוסע 130 ק"מ שזה בערך 38 שקלים.

חישוב מהיר מראה שרכב, גם שיהיה חסכוני באותו תקציב של האופנוע יאכל כמעט כפול.

מה שכן, ההורים לוחצים שארד מהאופנוע ורוצים לקנות לי רכב מאחר שכמעט החלקתי בכניסה לרחוב בגלל נהג מטומטם ואמא הייתה עדה לזה:oops:

היום שאני לא חייל ושיש לי משכורת יפה במחשבה שניה יכול להיות שהיה עדיף לקנות רכב קטן בשביל השקט הנפשי של פציעות וכדומה.

תמיר.

פורסם
בתור חייל - יש לך תחבורה ציבורית בחינם, למה לא לנצל את זה?

בוא תשאל אותי למה כמעט שנה אני עושה כל יום נסיעות עם הרכב מבאר שבע לצאלים? (עזוב את העובדה שהמפקד שלי קיבל רכב ואני לרוב מגיע איתו וחוסך את הדלק והבלאי, אבל עד לא מזמן זה היה ככה)

זה מרחק הרבה יותר גדול מהבית שלו לסירקין, בערך פי 2.5 יותר.

(100 ק"מ ביום)

תקרא לי מפונק, תקרא לי איך שבא לך. אני יכול לקום מאוחר יותר ממי שנוסע באוטובוס.

היה וקמתי מאוחר, אני לא מאחר לשום מקום, אני יכול לצאת גם ב7.30 מהבית ולהגיע בזמן לבסיס שלי.

(האוטובוס יוצא ב7.10, ואחריי זה, אם קמתי מאוחר - נדפקתי לאוטובוס הבא שיוצא הרבה יותר מאוחר, ואז מתחילים בבסיס לשגע)

לא נשכח את זה, שלמשל אם מסיימים לעבוד בשעה מסוימת שאין אוטובוסים, אני לא נאלץ להתקע בבסיס ולחכות לאוטובוס, אלא פשוט מניע ונוסע.

זמן ההגעה באוטובוס יהיה כפול מזה שייקח לי ברכב, ובגלל שאני ג'ובניק, אני רוצה כמה שיותר זמן בבית. :roll:

באוטו אני בכיף שלי, מגיע לכל מקום רענן ובכיף. באוטובוס נהגים משגעים את השכל "אל תשמע מוזיקה", "אתה שומע חזק מדי", באוטו שלי אני רוצה לראות שמישהו יגיד לי את זה, הוא יירד באמצע הדרך איפה שהאוטובוס לא עובר. :lol:

את החיים שלי אני לא נוהג להפקיד לרוב בידי נהגים אחרים למעט כאלו שאני סומך עליהם. אז לא, הנהגים האלו די משוגעים. לרדת את הסיבוב לכיוון המים שיש בצאלים ב80-90 קמ"ש באוטובוס זה לא חכם. זה משהו שאני לוקח במהירות המותרת עם אוטו שאוחז יפה את הסיבובים של הכביש.

נהג אוטובוס שסתם מתפרע ומסכן את החיים שלי.

החיים שלי שווים הרבה יותר מ40₪ על דלק ביום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אופנוע זה בגדר חלום אצלי , אבל שום דבר לא שווה את הבריאות שלי. הפחד שמישהו לא יראה אותי ואז להישאר נכה כל החיים לא שווה את הסיכון. לא משנה כמה מיגון תשים על עצמך, ואם יש לך מעיל מתנפח או לא משנה, תחשוב שמישהי מפגרת פשוט נכנסת בך ואז אין לך סיכוי. לשיקולך.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אני מדבר שטויות? רביעיית good year dura grip שזה הצמיגים בין המומלצים שיש לספייס (תחפש בפורום), 1000 ש"ח, רוצה צילום של הקבלה?

זוג צמיגים של ג'וירייד 200 michalin city grip, כל צמיג 526 ש"ח.

המחירים כוללים מע"מ הרכבה וכל השטויות שתרצה.

ספר לי ידידי רב הידע, כמה מחזיקים לך צמיגים בקטנוע? אני בטוח שהם לא מגיעים לרבע ממה שהאוטו מסוגל לאכול איתם (70 אלף כמעט)

לא בכל קטנוע יש קיק, בג'וירייד 200 אין, רוצה לקחת סיכון?

אני לא עושה השוואה בין מחירים של רכב חדש למחירים של קטנוע חדש, קטנוע חדש עולה בהגזמה 15 אלף (125) אוטו חדש הכי מעפן שיש היום עולה 60 אלף, מי משווה בכלל?

במחיר של ג'וירייד 2009 קניתי פיאט 2001, שניהם לא כלי "קצה" או ספורט או נוחות או בעלי הגדרה מיוחדת, שניהם תחבורה בסיסית, לא השוואתי לך דברים לא קשורים.

לטפל לבד? שוב החרטא הזאת? גם באוטו אפשר לטפל חלק מהטיפולים לבד אם קצת ידע וכלים, זה לא חללית, עדיין, המרווח טיפולים של האוטו גורם לאוטו לצאת כלכלי יותר, מה כבר הטווח בקטנוע? 3\4? אולי אחד מהם (xevo) עושה פעם ב5? נו? האוטו עושה פעם ב15, אוטו חדש עושה פעם ב25, עדיין רוצה להשוות?

לפני שאתה קופץ למסקנות שאני מטפל במוסכי מדרכה, אז אני מטפל במוסך מתמחה של איטלקיות ומורשה משרד התחבורה, בקטנוע, טיפלתי במורשה משרד התחבורה שמתמחה בסאן יאנג, תפסיק לקפוץ למסקנות שאני משווה את מטרו לזוג ידיים של ילד משכונה.

זה שבתאילנד יש 50 סמ"ק שנוסעים, אז מה? בוא תראה היום, אין קטנוע חדש שמיוצר שכבר לא מתחילות לו בעיות בטווח של 30-60 אלף ק"מ, אם זה מפלסטיקה שדוהה, אגזוז מרעישים, ושלל בעיות. קטנוע זה לא דבר שריד מאוד לטווח ארוך.

שום פיצרייה לא הייתה קונה אלטו, כי זה פקקים ודלק, זמן זה כסף, תפסיק לדבר שטויות.

100-110 בג'וי 125? דבר ראשון, זה מזייף, דבר שני, זה סגירה, ואני לא יודע כמה הכלי ישרוד את זה.

דלק? 1-32 בכיף בג'וי, אבל מיכל הדלק נגמר כל כך מהר שהייתי נכנס לתחנה פעם ביומיים לפחות.

לכל מי שחושב שאני מדבר שטויות, אני יכול לתת לך טלפונים וקבלות, אני מדבר אך ורק מניסיון, לא מדבר על כלים שלא החזקתי ולא מדבר שטויות באוויר, אז תפסיקו לשחק אותה מבינים, כי עשיתי השוואה בטופס אקסל וראיתי שהרכב יותר משתלם.

על כל מקרה, שלא תצטייר תמונה שאני שונא דו"ג, שבוע שעבר הוצאתי רישיון A ויש אופנוע בדרך, זה לא יהיה יותר זול, אבל זה יהיה כיף, מה שכן, קטנוע לא שווה את האקסטרא כסף כי הוא לא נותן אקסטרא פאן.

פורסם

איפה מצאת רביעיית צמיגים של גודייר לפונטו ב1000 שקל?! הכי זול שמצאתי כשהייתה לי פונטו היה 1400 ש"ח לרביעיית גודייר. מאיפה אתה קונה? ואני שואל ברצינות.

526 ש"ח לצמיג לג'וי רייד?

המון כסף. בDRZ שלי יצא ששילמתי 1200 ש"ח (אחרי ההנחה שלא פירטתי בתגובה הקודמת) על זוג צמיגי דאנלופ (לא זוכר את הדגם) שהם כמו שכתבת על הפונטו, המומלצים ביותר לדגם הזה.

אני בטוח שאם אבדוק עם החבר שאירגן לי את המחיר הזה בשביל הDRZ, לגבי צמיגים לקטנוע, אני אמצא זוג מעולה בפחות מ500 שקל. חדשים. איכותיים. מחברה מוכרת.

זיוף במהירות? למה אוטו לא מזייף? כשהייתי שליח לפני 9 שנים נסעתי על טייפון 50 סמ"ק והמחוג הראה 100 קמ"ש. סבבה שהוא מזייף, בדיוק כמו רכב. 125 סמ"ק יכול בכיף להגיע ליותר. לא אומר שזה מומלץ ולטעמי 100 קמ"ש בכביש מהיר, על קטנוע, זה די והותר אבל הוא בהחלט יכול להגיע ליותר.

אתה מדבר כאילו מכוניות לא מתחילות לעשות בעיות אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים. לא כולם אבל גם זה קורה. בדיוק כמו באופנועים. קטנוע שמתחיל לעשות בעיות רציניות אחרי 30K-60K ק"מ? או שהוא לא טופל בכלל, או מזל נאחס. שוב, בדיוק כמו רכב. ואני מדבר על חדשות. בטח ובטח שאם מדובר ברכב משומש אז הבעיות תמיד יגיעו.

לגבי צריכת דלק, אז מה אם צריך לתדלק פעם ביומיים? בסופו של דבר זה חוסך כסף בסוף החודש? אז הכניסה לתחנת דלק שווה את זה.

לטפל בעצמך? חרטא? ממש לא. אל תשווה בין רכבים לאופנועים/קטנועים בקטע הזה. באוטו זה פי 10 יותר קשה מדו"ג.

הסיבה היחידה, שבגללה אולי, אבל רק אולי, רכב ייצא יותר משתלם בחישוב שנתי מצטבר, היא הביטוח.

וכמו שכתבת בעצמך, צריך לשקלל פה גם את עניין הפאן. כן זה חשוב. וגם קטנוע נותן פאן. תתפלא...

Always go sideways

פורסם
אופנוע זה בגדר חלום אצלי , אבל שום דבר לא שווה את הבריאות שלי. הפחד שמישהו לא יראה אותי ואז להישאר נכה כל החיים לא שווה את הסיכון. לא משנה כמה מיגון תשים על עצמך, ואם יש לך מעיל מתנפח או לא משנה, תחשוב שמישהי מפגרת פשוט נכנסת בך ואז אין לך סיכוי. לשיקולך.

מה ההבדל בין זה לבין משאית שתיכנס בך כשאתה באוטו? גם אז שום מעיל מתנפח לא יעזור לך.

Always go sideways

פורסם

לאור התגובות הרבות שכרגיל מגיעות מהר, הבעיה בתחבורה ציבורית היא שאני גר בשטחים ואוטובוס יש מתי שאני כבר צריך להיות בבסיס אז בנתים אני נוסע עם האוטו של ההורים, לגבי הקטנוע אני מאמין שמובי 125 שרוב השליחים משתמשים בו לא יעלה הרבה, הסאן יאנג שדיברת אליו יקר בטיפולים, הכביש שאני נוסע עם האוטו לא עובר 90 קמ״ש אז הקטנוע לא יהיה חלש, הבעיה אצלי היא אני המשקל שלי הוא 40קילו והגבווה 1.55 ובגלל זה בגדר חשיבות, כי מספיק אידיוט אחד שירד משול כדאי לקרוא הודעה, לעביר שיר באייפון ואני במקום אחר, השאלה אמתית כרגע היא מה היה הבדל הכספי בין קטנוע לאוטו מבחינת דלק,ביטוח,טיפולים

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

גוסט באסטר, הלכת רחוק. זה כמו שמישהו יגיד שהוא לא עושה בנג'י בגלל הסיכון, ואתה תכתוב לו: "מה ההבדל בין בנג'י לפנסתר שייפול עליך ברחוב". אותו ההבדל, סבירות. על דו-גלגלי יש הרבה יותר דרכים להיפגע, וסבירות גבוה יותר שאחת מהן תתרחש, מאשר בתוך רכב. בנוסף, אתה הרבה יותר חשוף לטעויות של אחרים מסביבך. אתה באמת חושב שכלי דו-גלגלי, לא פחות בטיחותי מרכב? (כי זה מה שמשתמע מתגובתך).

זה עניין של בטיחות מול תועלת. אם חשובה לך הבטיחות, הישאר עם רכב. אם אתה מוכן להתפשר על הבטיחות שלך בשביל כל היתרונות שצוינו אצל אופנועים, קנה אופנוע בלי לחשוב פעמיים. אלה כל ההבדלים.

עריכה: עכשיו כשראיתי שאתה גר בשטחים, אופנוע זה עוד יותר מסוכן. עם תרבות הנהיגה שם (של כולם, ללא קשר לגזע או מוצא), ויחד עם האיומים הבטחוניים, לא הייתי ממליץ על אופנוע, למרות שלל היתרונות. אבל בסוף זה שיקול שלך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מה ההבדל בין זה לבין משאית שתיכנס בך כשאתה באוטו? גם אז שום מעיל מתנפח לא יעזור לך.

אפשר לספר לעצמך הרבה סיפורים.

הסטטיסטיקה לא טועה ורוכבי דו גלגלי נפצעים הרבה יותר והרבה יותר קשה (יחסית לחומרת תאונה מקבילה ברכב). בדיוק בשבוע שעבר ריסק חבר את הקרסול מתאונה שברכב היה יוצא עם נזק פח. התוצאה - צליעה לכל החיים ו-20% נכות.

עכשיו, אם תגיד לי שאתה לוקח את הסיכון הזה בשביל ההנאה הגדולה שלך מרכיבה ספורטיבית באופנוע... לא אתווכח. כל אחד שייקח את הריזיקות שלו היכן שעושה לו טוב ומשפר את חייו. אבל לקחת את הסיכון בשביל להגיע יותר בקלות לבסיס?!

לדעתי, לא שווה את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
איפה מצאת רביעיית צמיגים של גודייר לפונטו ב1000 שקל?! הכי זול שמצאתי כשהייתה לי פונטו היה 1400 ש"ח לרביעיית גודייר. מאיפה אתה קונה? ואני שואל ברצינות.

פנצ'ריית עלוש בחיפה, צמיגים טריים ואחלה שירות, תהנה.

526 ש"ח לצמיג לג'וי רייד?

כן, מישלין סיטי גריפ, זה המחיר.

המון כסף. בDRZ שלי יצא ששילמתי 1200 ש"ח (אחרי ההנחה שלא פירטתי בתגובה הקודמת) על זוג צמיגי דאנלופ (לא זוכר את הדגם) שהם כמו שכתבת על הפונטו, המומלצים ביותר לדגם הזה.

אני בטוח שאם אבדוק עם החבר שאירגן לי את המחיר הזה בשביל הDRZ, לגבי צמיגים לקטנוע, אני אמצא זוג מעולה בפחות מ500 שקל. חדשים. איכותיים. מחברה מוכרת.

כשיש חברים שעושים הנחות אז הכל יוצא יותר זול, סוג צמיגי מישלין פאוור פיור למובי 125 עולים 750 ש"ח בצמיגי פרויד בחיפה, הכי זול, והצמיגים הכי איכותיים, מי שמתפשר על צמיגים בקטנוע זה כבר בעיה גדולה.

עכשיו כמה הצמיגים האלה מחזיקים? 20 אלף? זה עדיין לא 70 אלף שהגודייר שלי מסוגלים לעשות.

זיוף במהירות? למה אוטו לא מזייף? כשהייתי שליח לפני 9 שנים נסעתי על טייפון 50 סמ"ק והמחוג הראה 100 קמ"ש. סבבה שהוא מזייף, בדיוק כמו רכב. 125 סמ"ק יכול בכיף להגיע ליותר. לא אומר שזה מומלץ ולטעמי 100 קמ"ש בכביש מהיר, על קטנוע, זה די והותר אבל הוא בהחלט יכול להגיע ליותר.

בכביש ראשי כשכולם טסים על 120, ובוא נהיה מציאותיים, אתה תקרע את הקטנוע כדי שיגיע ל100 קמ"ש ועדיין יעקפו אותך במהירות ויטלטלו אותך, שלא נדבר על משאיות,אוטובוסים,רוחות,עליות, ועוד הרבה משתני דרך שיעשו לך את הנסיעה לסיוט ולא חוויה

אתה מדבר כאילו מכוניות לא מתחילות לעשות בעיות אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים. לא כולם אבל גם זה קורה. בדיוק כמו באופנועים. קטנוע שמתחיל לעשות בעיות רציניות אחרי 30K-60K ק"מ? או שהוא לא טופל בכלל, או מזל נאחס. שוב, בדיוק כמו רכב. ואני מדבר על חדשות. בטח ובטח שאם מדובר ברכב משומש אז הבעיות תמיד יגיעו.

ממש לא קשור, אגזוז שמחליד ומרעיש לא קשור לטיפול נכון, היה סקר מציאותי בפולגז על כמה באמת קטנוע מחזיק, ואנשים דיווחו על כך שב30-40 אלף זה כבר כמעט סוף החיים של קטנועי 125-250, אפשר לסחוב עד 60-70, אבל פעם ראית כלי שעשה ככה? מעטים מאוד, לעומת זאת, רכבים משומשים נוסעים 250 אלף בממוצע עד שהם באמת נקראים "בסוף החיים"

לגבי צריכת דלק, אז מה אם צריך לתדלק פעם ביומיים? בסופו של דבר זה חוסך כסף בסוף החודש? אז הכניסה לתחנת דלק שווה את זה.

לא אומר שלא שווה, אבל מיכל דלק קטן זה מעצבן, אני אישית נמאס לי להיכנס פעם ביומיים לתחנת דלק, גם אם הקטנוע עושה 1-32

לטפל בעצמך? חרטא? ממש לא. אל תשווה בין רכבים לאופנועים/קטנועים בקטע הזה. באוטו זה פי 10 יותר קשה מדו"ג.

תלוי בסוג הרכב או האופנוע ושנינו נסכים על כך, רכב כמו שלי לדוגמא, מאוד נוח לגישה וטיפול, מרווח נהדר בתא המנוע, בכל זאת אני מעדיף שמוסך ילכלך את הידיים, כנ"ל באופנוע.

הסיבה היחידה, שבגללה אולי, אבל רק אולי, רכב ייצא יותר משתלם בחישוב שנתי מצטבר, היא הביטוח.

בחישוב שנתי מצטבר, האוטו עושה טיפול אחד בשנה או 25 אלף,נגזים בהגזמה מטורפת שיש בלאי טבעי כמובן וכו', 1000 שקל בשנה, בחישוב שנתי מצטבר, קטנוע עושה כל 4 אלף ק"מ בממוצע טיפול, עלויות אחזקה של 125-250 מגיעה ל4-7 אלף בממוצע ל30 אלף ק"מ, אם אתה רוצה להיות מדוייק ברמת השקל, אני יכול להגיע איתך לרמות כאלה.

וכמו שכתבת בעצמך, צריך לשקלל פה גם את עניין הפאן. כן זה חשוב. וגם קטנוע נותן פאן. תתפלא...

גם קטנוע נותן פאן, אם זה ג'ילרה ראנר, או טימקס, לא קטנועים אפרוריים שנועדו "לחיסכון", ובוא נהיה מציאותיים, למות מחום בתוך כל המיגונים, כל רכב שני מנסה להרוג אותך, בכביש ראשי לסחוט מצערת כדי לנסות לעמוד בקצב התנועה ועדיין לקבל זפטות אוויר ממשאיות ואוטובוסים חולפים, סיכון יתר בכל רכיבה, ואני יכול להמשיך עוד הרבה.

עכשיו באוטו, יש מזגן ומערכת, מקום איחסון, עומד בקצב תנועה בלי להתאמץ, נוחות ועוד, וגם בסוף שנה אתה קולט ששילמת הרבה פחות מקטנוע.

שוב, אין לי כלום נגד דו"ג, אני ריאליסטי, קטנוע לא זול מספיק (ומחישובים שלי, אפילו יקר יותר) מרכב כדי להיות קנייה כדאית.

אופנוע זה כבר משהו אחר, אופנוע קונים עם לב ולא עם ראש, ולכן משלמים יותר, אבל זה שווה.

פורסם

דיגי אתה נשמע עצבני כך נשימה עמוקה ותרגע

זרקתה פה המון דברים שאני לא אגיב בהם,

לדוגמה זיוף המד מהירות אבל גם באוטו הוא מזייף

צריכת דלק טובה אבל מכל דלק קטן, נו באמת אתה רוצה לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה? אז כן ויתרתי על מכל דלק גדול של אוטו בשביל צריכה טובה

על איזה אקסטה כסף אתה מדבר ריבונו של עולם?

בוא ניראה את ההוצאות שלי. קטנוע נקנה לפני 9 חודשים כפפות מעיל וקסדה מכלי הקודם נגיד שילמתי על זה 700 שקל

עוד ביטוח 2800

מאז מה שעשיתי זה בדיקה שהואריאטור תקין כנראה המוכר עשה טיפול חודש לפני שמכר לי.

החלפת ברקס קידמי וצמיג מאחור ו.... זהו! כבר 9 חודשים חוץ מזה לא רואה מוסך חוסך כל שקל מדמי נסיעות ואין לי הוצאות עליו.

• תוכן חדש...