Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משום מה התמונה מההודעה הראשונה שלי נעלמה :shock: מפרסם את האופניים שוב!

תמונה עדכנית מאתמול.

כרגע אני מחכה למשלוח של סט גלגלים שאמור להגיע בשבוע הבא, ואז אשלים את ההרכבה של ברקסים אחוריים (הדראוליים, כמו הקדמיים בתמונה), שיפטר XT+קסטה 9 הילוכים (במקום 7 שיש עכשיו) ומעביר SLX משומש.

0011.jpg

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכל מקרה אני כל הזמן משמן אותם מצד אחד ומצד שני נוסע עליהם ושוחט אותם המון ק"מ בשנה (לדעתי 1200 נסעתי בשנה האחרונה)

1200 ק"מ בשנה זה שחיטה והרבה ק"מ? על הפוקוס שיש לי אותם בקושי 7 חודשים אני תכף מגרד את ה4 אלף ק"מ,זה שחיטה!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

תתחיל לסרוק אתרי יד שניה ולחפש לך זוג שיתאים מבחינת הגודל. בתקציב הזה אפשר למצוא אחלה אופניים ברמה טובה ממשהו שפרש מהתחום כי לא התחבר (ויש הרבה כאלה) במצב חדש.

למרות שבתקציב הזה אפשר לקנות גם זוג חדש ברמה טובה בהחלט.

פורסם

מעדיף חדשות אך לא שולל יד שניה - במידה והן שוות את זה, אך זקוק להכוונה בכל מה שקשור למותגים וסדרות.

ללכת על 26? או להצמד לטרנד ה29? (כדאי בכלל לרוכב מתחיל?)

אני בגובה 1.86 ושוקל 76. איזה גודל אני צריך?

מוכן לשלם אקסטרה כדי לקבל משהו איכותי יותר, אחרת הייתי קונה ב600 שקל.

עבור רכיבת שבילים בעיקר, מה לחפש מבחינת שלדה, בולמים וכו'?

המלצות ספציפיות יתקבלו בברכה.

פורסם
משום מה התמונה מההודעה הראשונה שלי נעלמה :shock: מפרסם את האופניים שוב!

תמונה עדכנית מאתמול.

כרגע אני מחכה למשלוח של סט גלגלים שאמור להגיע בשבוע הבא, ואז אשלים את ההרכבה של ברקסים אחוריים (הדראוליים, כמו הקדמיים בתמונה), שיפטר XT+קסטה 9 הילוכים (במקום 7 שיש עכשיו) ומעביר SLX משומש.

מה היתרון של הידראולי על פני כבל ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
מעדיף חדשות אך לא שולל יד שניה - במידה והן שוות את זה, אך זקוק להכוונה בכל מה שקשור למותגים וסדרות.

ללכת על 26? או להצמד לטרנד ה29? (כדאי בכלל לרוכב מתחיל?)

אני בגובה 1.86 ושוקל 76. איזה גודל אני צריך?

מוכן לשלם אקסטרה כדי לקבל משהו איכותי יותר, אחרת הייתי קונה ב600 שקל.

עבור רכיבת שבילים בעיקר, מה לחפש מבחינת שלדה, בולמים וכו'?

המלצות ספציפיות יתקבלו בברכה.

יד2 יתנו לך תמורה יותר טובה במגבלות התקציב, נכון שאין ריח של חדש ובחלק מהמקרים גם אין אחריות, אבל מצד שני לא חסר אנשים שקנו אופניים וזרקו למחסן שיעלו אבק ולאחר תקופה החליטו לנקות את המחסן ועל הדרך למכור אופניים כמו חדשות. את האופניים שלי קניתי מאחד כזה, פשוט לא היו שריטות כלל. אפילו הקוצים של הצמיגים היו שלמים עדיין (עדות לצמיגים חדשים) ולא הצלחתי למצוא שריטות. חשבונית הקנייה העידה שהאופניים נקנו 8 חודשים לפני כן. והם עלו לי 2000 ש"ח כאשר מחירן בחנות 5600 ש"ח (כולל התוספות).

באופן כללי תקציב נדרש הוא בסביבות ה1500 למשומשות איכותיות יחסית, כדוגמת TREK 4300 (ולהוסיף על זה ציוד מגן אישי) ומעלה או כ2000-2500 לבסיסיות חדשות (TREK 3700)- הדגמים הם כדוגמא לתחום ה26".

לגובה שלך מומלץ שילדה במידה L או XL (בהתאם לגאומטריית השלדה וליצרן וכו'), יש באינטרנט מדריכים לבדיקת התאמה ראשונית.

אישית אני ממליץ בחום לקחת גלגלי 29", כי במידות שלדה גדולות ה26" קצת קטנות מדי לטעמי. אם כי אני משוחד, וכאחד שעבר מ26 ל29, ה29 יותר מהירות ושומרות טוב יותר על המומנטום/ התנופה וגם משכחות יותר טוב זעזועים. מצד שני התאוצה הראשונית יותר איטית.

אם הבנתי אותך נכון- התכוונת לשבילי עפר וכדו' (שטח קל)?

באופן כללי ב29" מומלץ רק מעצורי דיסק, בעדיפות גבוהה להידראולים- שכן הם מעבירים תחושות טוב יותר וגם עובדים בעומס יותר טוב. ב26" או מעצור חישוק טוב או מעצור הידראולי. דיסק מכאני לדעתי סתם מהווה בזבוז ויותר מהווה "להרגיש עם ולהיות בלי".

בולם קדמי- יש מדריכים שלמים באינטרנט. באופן כללי אני אוהב בולמי אוויר (זה מה שיש לי).

בולם אחורי- לא מומלץ בתקציב שלך. אופני שיכוך מלא (בולם קדמי+ אחורי) איכותיות מתחילות ב9-11 אלף ש"ח ומעלה, וביד 2 מחירן מתחיל ב4-5 וצפונה. מתחת לתקציבים אלה כבר עדיף זנב קשיח (בולם קדמי בלבד) שיתן לך תמורה טובה יותר ומפרט טוב יותר בצורה חד משמעית.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
1200 ק"מ בשנה זה שחיטה והרבה ק"מ? על הפוקוס שיש לי אותם בקושי 7 חודשים אני תכף מגרד את ה4 אלף ק"מ,זה שחיטה!

ללימודים בשנה היה לי לפחות 800 קמ ולכן הנסיעות שלי לכיף/תחבורה בתוך העיר שהיו לי לא מעט הם להערכתי עוד 400 קמ (הנסיעה הכי ארוכה שלי לכיף היא 45~50 קמ)

למען הסר ספק אני מחשב פחות או יותר עם גוגל מאפ והיה לי תקופה עם ספידומטר (עד שדי נהרס כל המכניקה) שבחודש עשיתי 120קמ ואולי יותר

במונחים ספורטיבים זה כלום אבל זה לא מעט לאדם פשוט/חובבן

ככה זה שאין אוטו חחח

מסרב לחתום:evil:

פורסם
מה היתרון של הידראולי על פני כבל ?

בדיוק כמו דוושת בלם ברכב. יצא לך לבלום פעם ברכב כשהמנוע מכובה ואין תגבור הידראולי?

באופניים, כאשר מדובר בבלמים מכאניים (כאלה שהידית בלמים מושכת כבל של הרפידות שלוחצות על הדיסק), אתה צריך להשתמש ביותר כוח בהדרגתיות כאשר אתה רוצה לבלום יותר ויותר. לעומת בלמים הידרואליים (הידית מפעילה משאבה שדוחפת נוזל שלוחץ על הרפידות) שבהם אתה לא צריך להפעיל שום כוח גם כשאתה בולם חזק.

היתרון המשמעותי של הבלמים האלה שאתה יכול ללחוץ על הידית רק עם שתי אצבעות (יש כאלה אשר משתמשים אפילו רק עם אצבע אחת), מה שמשאיר לך את שאר היד על הכידון ומאפשר לך לשלוט באופניים טוב יותר. היתרון הנוסף, הוא שליטה טובה יותר בעוצמת הבלימה בגלל ה"רגישות" בידית, כפי שכבר הזכירו.

באופניים שלי לדוגמא, שמשמשות אותי לנסיעות בעיר, אין שום צורך בבלימים הללו. אני פשוט קיבלתי אותם במחיר "חינם" מחבר אז לא יכולתי לסרב למציאה :lol:

פורסם

תודה על התשובות.

אכן אני חושב על שבילי עפר/שטח קל, אך רוצה שתהיה לי האפשרות לקצת יותר הארדקור אם ארצה להתנסות.

אני מגדיל את התקציב ל3.5-4K, התמונה משתנית?

אני רוצה משהו איכותי בעל מפרט טוב.

אשמח אם מישהו יוכל להתמקד ספציפית על דגמים.

בינתיים רשמתי לעצמי את הטרק 4300.

אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק ורואה מחירים של כלים בסד"ג של פי כמה וכמה, אך אינני רוצה לרכוש אופניים שאחרי חודשיים וחצי ארצה לשדרג.

פורסם

ה"קונדום" על הכיסא בשביל שהכיסא לא יתפוס אבק (יש עליו כיסוי ג'ל שהבאתי מהאיביי).

קניתי יד שניה(או שלישית או אנערף), ועשיתי להן יישור קו שכלל החלפת כל הכבלים, והפיתה שמחזיקה את ההילוכים האחוריים על השלדה.

6187_10201527849748184_713671435_n.jpg

פורסם

אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק ורואה מחירים של כלים בסד"ג של פי כמה וכמה, אך אינני רוצה לרכוש אופניים שאחרי חודשיים וחצי ארצה לשדרג.

אנ אתן לך קצת מהנסיון שלי, כי שנינו באותה רמת תקציב.

אני עושה סינגלים עם אופניים ב-4K ש"ח (GT Karakoram 1.0 גלגלים 29"). לא רוכב הרבה (עכשיו חם, אז לא רוכב בכלל) ולא רוכב אגרסיבי (בלי קפיצות), אבל בינתיים שומדבר לא מתפרק. בכלים יקרים יותר כבר מתחילים להרוויח ירידה במשקל. זה משמעותי, אבל זה עולה הרבה יותר. כמובן שגם נכנסים כלים יעילים עם שיכוך מלא, אבל בשביל לרכב בשבילי עפר זה די מיותר, כך שאני לא חושב שיש טעם להשקיע קצת יותר כסף. אם כבר, להשקיע ה-רבה יותר כסף.

אני אוהב את האופניים שלי, כי יחסית לדגמים מקבילים שניסיתי הם מאוד נוחים. אל תשאל אותי למה, אבל הם מרגישים רכים יחסית. יש לי חבר עם מרידה 26, זנב קשיח, בולם אוויר (קל יותר, פרוגרסיבי יותר), קלות משמעותית (ב-2 ק"ג לפחות) וזה מורגש (בעליות, בהאצות), אבל גם יקרות יותר. יחסית לאופניים שלו, שלי הם סיטרואן, וזה מקל על החיים בשטח. מאוד.

בצד המינוס, שלי די ממותה. לא קל לתמרן איתם תמרונים צפופים ומרגישים את המשקל בעליות והאצות (אבל זה טוב לכושר...). במבחני אופניים לא כל כך מדגישים את זה, כי הרוכבים שם מנוסים עם בוכנות ברגליים, אבל לאנשים נורמלים, ההבדל קיים ומורגש.

בעיר החסרונות הללו לא מורגשים כמעט.

לפני כן היו לי גם אופני 29, אבל זולים יותר. הבולם הזול יותר ספג משמעותית פחות טוב (גם בולם קפיץ, אבל היה לו גם קוטר קטן יותר), המעביר הקדמי (בסיסי) התפרק תוך שנה, ובגלגל הקדמי החלפתי נאבה וחישורים, כי הוא לא עמד בעומס. הגיאומטריה של הישנים, לעומת זאת, היתה יותר "צפופה" אז כושר התמרון שלהם היה יותר טוב, על חשבון יציבות במהירות (עניין של אורך בסיס גלגלים וצינור עליון, אני מניח).

בסה"כ האלף ש"ח בחדשים קנו לי בלמים יותר טובים (הדיראולים, גם אם לא מסדרות טובות), בולם קדמי יותר טוב, וקראנק יותר טוב (מרגישים את החלקות בפידול), וכמו שאמרתי, הגלגלים, הנאבות והחישורים, גם שהם בסיסיים, עומדים יותר טוב בעומס (אלו רכיבים שנוהגים לא להתייחס אליהם בקנייה והם קריטים).

אבל גם הקודמים עשו את אותם מסלולים וגם איתם נהנתי. העיקר, לפחות בשבילי, באופניים זה לא הכלי ולא הטכניקה ברכיבה, אלא ההנאה מהטיול, ככה שלהשקיע יותר מדי בכלי זה מיותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מגדיל את התקציב ל3.5-4K, התמונה משתנית?

אשמח אם מישהו יוכל להתמקד ספציפית על דגמים.

אל תשכח שצריך ומומלץ מאוד לקנות ציוד מגן מתאים. קסדה+ כפפות+ כלים וחלפים בסיסיים (החלפת פנצ'ר בשטח, משאבה, תיק אוכף קטן, פינימיות רזרבה), ואפילו מומלץ מאוד מגני מרפקים וברכיים, מנסיון. כל זה יכול להגיע ל1000 ש"ח בשקט (קסדה איכותית עולה 300-350 ש"ח, מגנים טובים עוד כ300 ש"ח ושאר החלפים עוד 150-250 ש"ח כתלות בכמות ובאיכות).

אם התקציב שאתה מדבר עליו לא כולל את התוספת הנ"ל, אז כן, יש דברים טובים ב3.5-4 אלף ש"ח, במיוחד עודפי מלאי של שנת דגם קודמת שיכולה להשתלם מאוד (לרוב מלאי ישן נמכר בהנחות יפות).

אם התקציב כן צריך לכלול את הנ"ל- אז אני ממליץ על יד2. במיוחד אם רוצים מפרט של מעצורי דיסק ושלא לדבר על בולם קדמי על אוויר במקום קפיץ.

אופניים מומלצות? שאלה בעייתית. מנסיוני, זה כמו נעליים. מה שטוב עבורי לא בהכרח יהיה טוב עבורך. ויש פה המון משתנים: גאומטריית השלדה, מבנה גוף, נוחות סובייקטיבית ועוד. מאוד ממליץ לך לעשות סבב חנויות/ אצל חברים, ובכל חנות להתנסות באופניים שבמקום לסיבובים של 5 דקות לפחות (ברמה הראשונית). כמובן שלבקש מהמוכר/ חבר שיתאים את גובה המושב וכדו' לפני הבדיקה. נסה לדמות מצבי מכשולים קלים בשביל להרגיש את הנוחות, לשחק עם הבולם (ניתן להקשיח/ לרכך את הבולם) ועוד.

אתן דוגמא משלי: את האופניים הנוכחיות שלי בדקתי במשך כרבע שעה (אני מכיר את המוכר), ניסיתי שטח קל ומאוד אהבתי אותם. הם לא הרגישו לי מסורבלות מבחינה טכנית (סיבובים וכדו') כמו שאלעד מספר, וכנראה שזה מושפע מהגאומטרייה. ואני עם נסיון לא מבוטל עם אופני 26". מה שכן- כשניסיתי אופניים של חברים, חלק היו פחות לטעמי וחלק יותר, אין פה שחור ולבן.

בשלב מסויים התחלתי לפזול לקטגוריית השיכוך המלא, ובדקתי כמה זוגות. אוכל לומר לך שבדקתי אופניים ב12,500 ש"ח ומנגד גם אופניים ב18 אלף ש"ח (ובאמצע היו עוד כמה שבדקתי). ודווקא היקרות יותר היו פחות נוחות משמעותית לטעמי. ואהבתי יותר את הזולות. אולי גם אצלך זה ייתכן כך.

מציע ללכת לחנות, לבדוק כמה דגמים על סקאלת מחירים רחבה לצורך קבלת התחושה והבנת הרעיון ולפי זה להחליט. אופניים טובות למשל: cannondale trail 29er sl2/3, או TREK MARLIN, TREK MAMBA, דגמים של GT או ספיישלזד, KTM ועוד. אם יש כמה שמוצאות בעיניך- תקנה את אלה מהחנות שקרובה אליך ושהשירות בה מוצא בעיניך. זה חשוב מאוד.

-כמובן ייתכן מאוד וכבר הזוג הראשון שתתנסה ימצא חן בעיניך. זה בסדר.

-שים לב שיהיו נוחות לך יחסית, ושלא יהיו לך כאבי גב מהסיבוב. זה נגרם מהתאמה לא טובה אליך.

-אגב, אם אתה מרגיש שפתחו לך את התחת עם מושבי האוכף המקוריים- זה בסדר. מתרגלים לזה, אז אל תתרגש :lol: . יותר חשוב להקשיב לגב/ ידיים ועוד. כיסא אפשר להחליף במקרה הגרוע, או לעבור טיפול טחורים:twisted: .

אגב, מומלץ לחפש עם מערכת הילוכים של 27 הילוכים (3x9) או 30 הילוכים (3x10) או 20 הילוכים (2x10). אני אישית אוהב מאוד את המערכת של ה20 הילוכים- הרבה פחות התעסקות בהעברות והתאמות ביחס למערכת 30 הילוכים (להימנע מהצלבות הילוכים ועוד). אז זו גם נקודה שלדעתי שווה להתייחס, לראות ולהתנסות. הרבה לא חושבים על זה ושמים לב בפועל רק לאחר זמן ו/או התנסות במערכת הילוכים אחרת במבנה המספרי.

אם יהיו לך התלבטויות בין דגמים/ מפרטים- תשאל פה, וננסה לעזור.

לאלעד- הסיבה לנוחות היחסית אצלך היא בין היתר בגלל גודל הגלגל. זה לא סוד שרמת השיכוך ב29" טובה ומורגשת יותר ביחס ל26".

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...