Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה.

אחלה תגובה :mm_yeah:

התקציב הוא נטו עבור אופניים.

לבוש וציוד מגן יירכש בנוסף.

ייתכן ואני יכול להתארגן על מחיר טוב ממצמן,

יש דגמים מסויימים בעלי מפרטים מסויימים שמומלצים בתקציב שלי מתוך המותגים הבאים:

ספיישליזד, haro, norco וסנטה קרוז (שנראה לא רלוונטי תקציבית)?

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמע, אני לא מומחה אופנים.

את המרידה שבתמונה שהעלתי הבאתי ב150 ש"ח+200 ש"ח יישור קו.

והציעו לי רק על השלדה 500 בחנות שבה עשיתי יישור קו.

חבל סתם לזרוק אלפי שקלים.

פורסם
והציעו לי רק על השלדה 500 בחנות שבה עשיתי יישור קו.

צחקו עליך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ללימודים בשנה היה לי לפחות 800 קמ ולכן הנסיעות שלי לכיף/תחבורה בתוך העיר שהיו לי לא מעט הם להערכתי עוד 400 קמ (הנסיעה הכי ארוכה שלי לכיף היא 45~50 קמ)

למען הסר ספק אני מחשב פחות או יותר עם גוגל מאפ והיה לי תקופה עם ספידומטר (עד שדי נהרס כל המכניקה) שבחודש עשיתי 120קמ ואולי יותר

במונחים ספורטיבים זה כלום אבל זה לא מעט לאדם פשוט/חובבן

ככה זה שאין אוטו חחח

אני לא מחלק את הנסיעות שלי לכיף או לתחבורה. אני גם מתנייד איתם הרבה בתור כלי תחבורה אבל גם למטרת כיף. עם הרכב אני נוסע בשבוע בערך 45 ק"מ ופה גם הגזמתי. עם האופניים אני עושה הרבה יותר.

את כל הנסיעות אני מודד עם ספידומטר ומידי פעם בגוגל.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
שמע, אני לא מומחה אופנים.

........

חבל סתם לזרוק אלפי שקלים.

כנראה שאתה אכן לא מומחה אופניים.. :lol:

"לזרוק אלפי שקלים" זה עניין יחסי, וכפונקציה של סדרי עדיפויות, עומק השריטה ועומק הכיס.

פורסם
בדיוק כמו דוושת בלם ברכב. יצא לך לבלום פעם ברכב כשהמנוע מכובה ואין תגבור הידראולי?

באופניים, כאשר מדובר בבלמים מכאניים (כאלה שהידית בלמים מושכת כבל של הרפידות שלוחצות על הדיסק), אתה צריך להשתמש ביותר כוח בהדרגתיות כאשר אתה רוצה לבלום יותר ויותר. לעומת בלמים הידרואליים (הידית מפעילה משאבה שדוחפת נוזל שלוחץ על הרפידות) שבהם אתה לא צריך להפעיל שום כוח גם כשאתה בולם חזק.

היתרון המשמעותי של הבלמים האלה שאתה יכול ללחוץ על הידית רק עם שתי אצבעות (יש כאלה אשר משתמשים אפילו רק עם אצבע אחת), מה שמשאיר לך את שאר היד על הכידון ומאפשר לך לשלוט באופניים טוב יותר. היתרון הנוסף, הוא שליטה טובה יותר בעוצמת הבלימה בגלל ה"רגישות" בידית, כפי שכבר הזכירו.

באופניים שלי לדוגמא, שמשמשות אותי לנסיעות בעיר, אין שום צורך בבלימים הללו. אני פשוט קיבלתי אותם במחיר "חינם" מחבר אז לא יכולתי לסרב למציאה :lol:

אין קשר בין בלמי רכב לאופניים. באופניים אין לך שום בוסטר שיגביר את כוח הבלימה.

גם בכבל וגם בבוכנה יש לך מנוף מכאני אחד בידית ומשם בכבל יש מנוף נוסף בבלם עצמו ובהידראולי יחס חתכים של שתי הבוכנות. היתרון הוא יותר בעובדה שנוזל הידראולי לא מתחכך בצינור ולן יש פחות הפסדים ויותר רגש בבלימה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קניתי לפני שנתיים Specialized RockHopper עם כמה שדרוגים קטנים. לצערי לא יצא לי מספיק לרכב עליהם, במהלך השנתיים לא יותר מ-10 טיולים. בעיקר קשה לי למצוא קבוצת רכיבה שתתאים לי גם באופי הקבוצה וגם ביכולת הרכיבה, למרות שאולי שווה לנסות שוב, כי הכושר שלי השתפר משמעותית וזה מה שהגביל אותי בעבר..

פורסם

יש דגמים מסויימים בעלי מפרטים מסויימים שמומלצים בתקציב שלי מתוך המותגים הבאים:

ספיישליזד, haro, norco וסנטה קרוז (שנראה לא רלוונטי תקציבית)?

אודה לכל תגובה.

פורסם

לדעתי יהיה יותר קל לייעץ לך בכיוון ההפוך.

תעשה סיבוב בחנויות, תבדוק את כל האופניים שיתאימו לך בתקציב ובמידה (כשחיפשתי בזמנו, היה מבחר מאוד מצומצם של שילדות XL בתקציב שלי, לדוגמא), תברר מחירים (כפי שכבר אמרו לך, ניתן לקנות דגמים "ישנים" בהנחות משמעותיות, במיוחד אם התשלום הוא במזומן. יש הרבה דגמים שנמכרים "בהזדמנות", כי זה זוג אחרון אצל יבואן\חנות וכו') ואז תחזור לפה עם רשימה של אופניים שמצאת ואהבת והתאימו לך כולל דגם מדוייק+מחיר, ואז נוכל לייעץ לך על פי המפרט שלהם מה נחשב יותר טוב, אמין ואיכותי. :mm_yeah:

פורסם

+1 לזה שמעליי.

אי אפשר לכוון לדגם מפרט מסויים מבלי שתכוון אותנו לפי ההתרשמות האישית שלך. יש הרבה מבחר, ואין לזה סוף.

כמו שנאמר, כנס לחנויות, תתרשם ואם יהיה צורך- תחזור לכאן.

יתכן ויהיה מקרה של זוג אופניים מסויים שיעשה לך את זה, ושלא יהיה את זה בשאר הזוגות שתבדוק. זה בסדר ואף לגיטימי להחליט כך.

החברות שרשמת בסה"כ טובות, כל אחת שונה מהשנייה במבנה שלדה, בסגנון ובעוד. צריך לנסות ולראות כדי להבין- אין פה שחור ולבן.

עריכה: עכשיו שמתי לב, שכל החברות שציינת משווקות בארץ ע"י מצמן. יש סיבה להעדפה שלך לקנות דווקא ממצמן? מאיפה אתה בארץ?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
הוא היה רציני לגמרי.

איך יכול להיות?

בוא נגיד שהוא משלם לך 500 ש"ח ומקבל את השלדה החבוטה שלך.

בוא נגיד שהיא עדיין ישרה כפלס.

בוא נגיד שהוא מאבזר אותם, מחלקים עודפים וחסרי ערך שיש לו, בעלות תזרימית של אפס ש"ח (לא צריך להוציא כסף מהכיס).

בוא נגיד שהוא מרכיב את הכל בכיף בשעה.

אופניים כאלו, משומשים, חבוטים, שרוטים ומטולאים, הוא יכול למכור לפראייר גדול (ענק, בעצם), בוא נגיד... 700 ש"ח.

איפה הרווח שלו על העבודה וההתעסקות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
צחקו עליך.

לא צחקו עליו, אל תהיה תמים...

זוהי שיטה ותיקה של מוסכניקים/מכונאים "אני יודע שאתה צריך להשקיע הרבה כסף בתיקון אבל כדאי לך כי האופניים/אוטו/מחשב שלך שווה הרבה כסף, סתם לא תתקן ותזרוק לפח?" ואז הלקוח זורק כסף על תיקון של משהו לא שווה ועוד חושב שהוא דפק את המערכת...

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

עריכה: עכשיו שמתי לב, שכל החברות שציינת משווקות בארץ ע"י מצמן. יש סיבה להעדפה שלך לקנות דווקא ממצמן? מאיפה אתה בארץ?

כתבתי זאת במפורש.. :-D

חבר יכול לקבל עבורי מחיר קוסט של חנות שעובדת איתם, = כמה עשרות אחוזים פחות ממחיר המחירון.

• תוכן חדש...