Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקים ברכב ומיתוסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהחלפתי הרבה רכבים במהלך השנים הצטברו אצלי כמה תהיות לגבי חוקים ששמעתי, האם הם אמיתיים או סתם אגדות?

1. חובה פח אשפה ברכב - ברשותי סקודה פאביה 2012, פיזית אי אפשר להכניס פח מכיוון שהמשענת יד יותר מדי קרובה למושבים האחרויים, האם באמת לפי חוק חייבים פח, ומה קורה במקרה כמו של הפאביה?

2. נורת בלם שלישית - ברכב קודם שלי נשרפה נורת בלם שלישית, למרות שעברתי טסט במוסך אמרו לי שמבחינת חוק היא חייבת להיות פעילה ואני עלול לחטוף קנס, אז מה קורה ברכבים ישנים ממש, שאין כלל נורת בלם שלישית?

3. 3 מראות ברכב - שמעתי שלפי חוק חייבים רק שניים (שמאלי ואמצעי או שמאלי וימני), האם זה נכון?

4. גלגל רזרבי - האם מחויב לפי חוק?

5. פנסי ערפל רק בערפל - מי מגדיר את סמיכות הערפל בשביל לקבוע אם אפשר להדליק אורות ערפל?

6. להנמיך רדיו ולפתוח חלונות בחציית מסילת רכבת - לא ראיתי מישהו עושה את זה, אמיתי או מיתוס?

אשמח לתגובות ואם מישהו שמע על חוקים מוזרים אשמח אם תשתפו גם

פורסם

1. לא בטוח אם חובה ספציפית שיהיה פח אשפה ברכב.

אבל אני כן בטוח שהחוק אוסר על השלכת פסולת מהחלון, כך שאפשר להבין שלא משנה באיזה דרך (אם תשים פח או לא) - חובה שהפסולת תישאר אצלך באוטו.

למרות שכן שמעתי פעם איפשהו שבלי פח הרכב לא עובר טסט

2. אין לי מושג

3. אם אני לא טועה, קראתי איפשהו בפורום שבמקרה ויש לך 2 מראות צדדיות לא חובה מראה אמצעית.

לא בטוח שזה נכון באמת

4. ממה ששמעתי כן. וגם הערכה להחלפת גלגל אני חושב

5. :?

6. אתה עומד ליד פסי רכבת ועוקב אחר פעולות הנהגים המתקרבים למסילה?

אני באופן אישי, וכך גם כל מי שחציתי איתו מסילת רכבת - לפני המסילה פתחנו חלונות והנמכנו את המוזיקה ליתר ביטחון

Instagram:

VWPolo6R

פורסם
לאחר שהחלפתי הרבה רכבים במהלך השנים הצטברו אצלי כמה תהיות לגבי חוקים ששמעתי, האם הם אמיתיים או סתם אגדות?

1. חובה פח אשפה ברכב - ברשותי סקודה פאביה 2012, פיזית אי אפשר להכניס פח מכיוון שהמשענת יד יותר מדי קרובה למושבים האחרויים, האם באמת לפי חוק חייבים פח, ומה קורה במקרה כמו של הפאביה?

מניסיוני הנפצה. עובר טסט גם בלי פח.

2. נורת בלם שלישית - ברכב קודם שלי נשרפה נורת בלם שלישית, למרות שעברתי טסט במוסך אמרו לי שמבחינת חוק היא חייבת להיות פעילה ואני עלול לחטוף קנס, אז מה קורה ברכבים ישנים ממש, שאין כלל נורת בלם שלישית?

אין נורה, אז אין חובה.

3. 3 מראות ברכב - שמעתי שלפי חוק חייבים רק שניים (שמאלי ואמצעי או שמאלי וימני), האם זה נכון?

נכון. יתרה מזאת, פעם היו מייצרים רכבים בלי מראה ימנית. לעומת זאת, בלי שמאלית, אסור לנסוע ואתה צריך לגרור את הרכב.

אני יודע שברכב צבאי זה בגדר חובה. אני לא יודע אם זה כך גם ברכב אזרחי. אולם אני לא מכיר רכב שמגיע ללא כזה.

5. פנסי ערפל רק בערפל - מי מגדיר את סמיכות הערפל בשביל לקבוע אם אפשר להדליק אורות ערפל?

אם אתה לא רואה בגלל הערפל, תדליק. אין הגדרה.

6. להנמיך רדיו ולפתוח חלונות בחציית מסילת רכבת - לא ראיתי מישהו עושה את זה, אמיתי או מיתוס?

כעקרון אתה אמור. אתה גם אמור לנסוע בימני, ולא כולם עושים את זה :)

תשובות באדום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תשובות באדום.

קודם כל תודה על התגובה.

אני רוצה רגע להתעכב על סעיף 2. לפי מה שאני מבין, אם יש לי בלם שלישי עם נורה שרופה זה לא חוקי, אבל אם תלשתי אותה מהמקום עם כל הפנס זה חוקי?

פורסם

משנת 94 ומעלה, כל רכב חייב בפנס בלימה שלישי

רכבים ישנים יותר שהותקן בהם במקור פנס כזה, חייבים בו גם כן (הייתה לי לנסר 92 עם אחד)

ז"א שפאביה 2012 חייבת פנס בלימה שלישי

נראה לי שגם משנה מסויימת, חובה מראה ימנית ברכב. לא יודע אם בודקים את זה בטסט, אבל ישנה גם האפשרות שבוחן רכב יעצור אותך.

שים את הפח על רצפת המושבים האחוריים. אף אחד לא קבע שהמיקום המדוייק שלו חייב להיות על הגבעה שלרגלי המושב באמצעי...

סעיף 6- המלצה טובה. מה זה משנה אם היא חובה או לא?

בכלל, כדאי שנהגים יפסיקו להתעסק ב"האם זה חוקי או לא" ויתחילו לחשוב "האם כדאי לי או לא" (להדליק אורות גם ביום, להעיף את הוילון האחורי או לשים מראה פנורמית הן חלק מהדוגמאות שעולות לי לראש)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ממש לא.

1.חובה, כמעט לא בודקים בטסט.

3. נכון, חובה שמאלית ואמצעית.

5. היה שירשור בנושא תחפש.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

1. חובה שיהיה פח אשפה. אבל בטסט לרוב לא מקפידים.

2. רכב החל משנת ייצור 1994 חייב אור בלם שלישי. ישן יותר לא חייב. על זה כן מקפידים בטסט. אם רכב ישן יותר יוצר במקור עם פנס כזה - הוא חייב להיות תקין.

3. החל משנת ייצור מסויימת חייבים 3 מראות ברכב פרטי. לא זוכר בדיוק את השנה, נדמה לי 1988.

4. כן, למעט דגמים שתוכננו ויוצרו ללא גלגל רזרבי על ידי היצרן.

5. אתה מחליט מתי להדליק. שוטר בהתאם לנסיבות יכול להחליט משהו אחר.

6. יש כזה סעיף בחוברת חוקי תעבורה.

פורסם

פח האשפה הוא חובה כבר שנים רבות, אם כי בד"כ לא נבדק.

בעבר הרחוק מאד היתה חובה למראה אמצעית בלבד. מתי שהוא לקראת סוף שנות ה-60 הוספיו את המראה השמאלית, הימני נוספה יותר מאוחר, איני זוכר מתי.

לגבי עצירה ופתיחת חלון מעבר מסילת ברזל - נדמה לי שהחוק חל רק על אוטובוס, ומדובר בתולדה של אסון הבונים. אבל זה מהזכרון ולא מהכתובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת חוק חייבים פח, בפאביה החדשה אין מקום לפח בתא הנוסעים ולכן שמתי אותו בתא המטען. לשוטר/בוחן/טסטר המתחכם תגיד שהגישה אליו מתא הנוסעים מתבצעת ע"י קיפול המושב.

רכב ממודל 94' כולל חייב פנס בלימה שלישי (באונו 93 לא היה ולא אמרו לי כלום במשך שנים). לגביך אל תדאג, בפאביה החדשה מותקן פנס LED ולכן הסיכוי שיישרף לך אפסי.

עוד חוק מטופש במצעד החוקים המטופשים של משרד התחבורה. אני מדליק מתי שנראה לי לנכון (מפעיל שיקול דעת).

זה אמיתי, אבל לא ראיתי אחד שעושה את זה.

תגובות באדום בגוף הציטוט. עוד חוקים מוזרים:

1. לנסוע 90 קמ"ש בכביש עם 2 נתיבי נסיעה לפחות לכל כיוון ושטח הפרדה בנוי.

2. לנסוע 110 קמ"ש בכביש 6.

3. לנסוע עם אורות מעבר כלליים עובדים ברכב בחודש מרץ בשעה 12 בצהריים, כשאין ענן אחד בשמיים והשמש מכה מלמעלה.

4. האיסור לעקוף מימין במידה ורכב כלשהו תקוע על השמאלי דקות ארוכות.

פורסם

חובה פח אשפה, אפוד זוהר, פסים זוהרים ועוד כל מיני ירקות העונה.(אין מקום לפח, תתלה על המראה :wink:

פנס בלימה נוסף, חובה משנת ייצור 94, אם אני זוכר נכון

לפי חוק שתי מראות, שמאלית ואמצעית

חובה. לטסט בעיקר, עם כל הציוד הנלווה

רק בערפל כמו אורות גבוהים רק כדיי לסנוור, תאותת לניידת בעזרת אור גבוה ותשאל אם הערפל מספיק סמיך:roll:

כן כן, זה כתוב אפילו בתאוריה וצריך גם להקשיב-אני שמח שראית נהגים עושים את כל שאר הדברים שכתובים/זוכרים מהתאוריה, מלבד זה.

"אם מישהו שמע" :?: אתה מתכוון מי שזוכר!, לדעתי הרבה מהחוקים.

אני משתדל לא לזכור כל מיני שטויות.

* יש את השטות של נהג מלווה- ואם אין לו או שיחכה את ה-X חודשים?

* יש את השטות ש זכות קדימה מקבלים לא לוקחים. זה בעצם שטות רק אצלנו הישראלים

* יש את השטות שאסור לעקוף מימין-גם בכביש מרובה נתיבים, שבשמאלי נוסע על 50 ואתה בימני במהירות המותרת

אז עקפת אותו :roll: ואותו לא יעצרו על זה שאסור בכלל לנסוע בשמאלי אלה לצורך עקיפה :?

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר.

אצלי פאביה 12, קיבלתי איתה פח מהסוכנות שקניתי ממנה את הרכב, והפח יושב טוב מאוד, והספקתי גם לשטוף אותו כמה פעמים.

שמי שקורא פה, לא יחשוב שהיא צפופה כמו שאר המיני (ומבדיקה יחסית מעמיקה, היא מבין המיני הכי מרווחות!) קניתי אותה ולא מיני אחרת, כי אני ואבא שלי כל אחד 1.95 מטר.

פנסי ערפל, מניסיון, גם מהצד של האזרח וגם מהצד של זה שעומד עם הפנס, לא אומרים על זה כלום, אבל אם מחפשים אותך זה יכול לגרור לקנס.

אם היה לי ברכב הייתי מפעיל חופשי. (כמובן עושה מה שאפשר שהם יהיה למטה ולא יסנוורו אף אחד).

3 אורות ברקס\חגורות\מראות, תלוי בשנתון של הרכב.

אם הרכב הוא 2010 לדוגמא, אין סיבה שלא יהיו לך 3 אורות ברקס.

הייתה לי פעם פיג'ו 305 שנות ה80, היה לה חגורות רק מקדימה, ולא הייתה בעיה עם זה.

פורסם

מראות:

מראות תשקיף:תקנה 361

א. ברכב נוסעים פרטי,פרטי דו שימושי ובמונית יותקנו שתי מראות תשקיף-האחת בתוך הרכב והשניה מבחוץ בצדו השמ' של הרכב.

ב. ברכב ששדה הראיה לאחור בו דרך המראה הפנימית מוסתר, יותקנו שתי מראות תשקיף משני צדיו, ואולם ברכב כאמור ששנת ייצורו הוא לפני 1976, תותקן מראת תשקיף אחת בתוך הרכב או בצדו השמ' של הרכב.

ג. ברכב כאמור ב(א) ששנת יצורו 1990 או לאחריה יותקנו שלוש מראות תשקיף-האחת בתוך הרכב ושתי מראות תשקיף שני צדיו.

ד. ברכב מסחרי, ברכב עבודה, במכונה ניידת ובטרקטור עם תא נהג יותקנו לפחות שתי מראות תשקיף מבחוץ משני צדי הרכב.

ה. באוטובוס בחלקו הקדמי, תותקן מראה שבעדה יראה הנהג את כל הנוסעים, בתוכו.

ו. באוטובוס תותקן בנוסף ל-3 מראות התשקיף האמורות בתקנת משנה (ג) מראת תשקיף נוספת בצדו הימני מבחוץ.

ז. (משא מעל12 ט').

ח. באופנוע תותקן מראת תשקיף בצדו השמ' לפחות.

ט. (לא רלוונטי).

י. המראות יותקנו בצורה יציבה אך ניתנות לכיוון בידי הנהג.

יא. המראות האמורות בתקנות משנה (א) עד (ד) ו-(ח) יאפשרו לנהג לראות ממושבו בבהירות ולסקור את הדרך מאחורי הרכב למרחק של 100 מטרים לפחות.

הייתה לי פעם פיג'ו 305 שנות ה80, היה לה חגורות רק מקדימה, ולא הייתה בעיה עם זה.

חגורות מאחורה חובה משנת 87'.

• תוכן חדש...