Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפניות או גרמניות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה אומרים לי גם היפניות (נגיד טויוטה, מאזדה) גם הגרמניות (נגיד פולקסווגן) אמינות אבל יותר יקר לתקן גרמניות,

אני שואל: נניח שמדובר על רכבים חדשים, ההבדל הוא כזה משמעותי?

פורסם

אם מדובר על רכבים חדשים: שמעתי על ריקולים של גיר DSG? שמעתי על דוושת גז בטויוטה?

כך שכל היצרנים חוטאים הכשלים תכנוניים. לטווח ארוך בארץ יפניות מראות אמינות טובה יותר ואחזקה זולה יותר, ככל הניראה בגלל מזג האויר.

במקרה של רכב חדש אין הבדל גדול כי יש אחריות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה משנה לך שסטארטר בגולף עולה יותר מסטארטר בטיוטה? אבל משאבת דלק תהיה דווקא זולה יותר?

אם תגיד מה אתה מפחד שיתקלקל, ברכב שעדיין לא קנית, נוכל לברר מה מחירו של החלף, בכל יצרן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יפניות לרוב אמינות יותר. אחת הסיבות לדעתי, זה שהן מורכבות מחומרים פחות טובים, אך הם עמידים יותר לטווח ארוך. קח למשל טויוטה משנים קודמות אפילו, פנים הרכב יהיה במצב טוב יותר מזה של VW מאותו השנתון.

רכב חדש לרוב לא יעשה בעיות. אם כן, תמיד אפשר לתקן ללא עלות.

אם אתה מתכנן רכישה לטווח ארוך ומה שהכי חשוב לך זה אמינות לך על יפנית.

פורסם

עם כמה שאני סוגד לרכבים גרמניים אני מוכרח לציין שבזמן האחרון הם מתחילים לאכזב, הרכבים הישנים שלהם היו הרבה יותר אמינים.

אך עדיין, עם כמה שהרכבים היפנים נחשבים לאמינים (למרות שקורולה של חבר לא מפסיקה להפתיע אותנו לצערי) אני לא יוותר על הנוחות ברכב הגרמני.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

די, לא. בבקשה אל תתחילו שוב את השרשור הזה. יפתרו את הסיכסוך הישראלי-פלסטיני לפני שחברי הפורום יצליחו לתת תשובה מוסכמת על השאלה הזאת. חצי אומרים ככה וחצי ככה. יש טענות לכאן ולכאן. יש כאלה שלא יגעו בגרמניות ויש כאלה שגם אם יתנו להם יפנית במתנה הם יסובבו את הגב. לך עם הלב והראש של מי שאתה סומך עליו כי מהשרשור הזה אתה תצא מבולבל יותר ממה שנכנסת אליו

פורסם

יפניות או גרמניות?

הדיעה שלי בנושא היא - לתחזק את הרכב כמו שצריך ולהכיר אותו היטב.

הבעיה היא בעיקר בנהג הישראלי ובמוסך הישראלי ולא ברכב.

מבחינת הנאה מנהיגה באופן גורף הייתי מצביע יותר לכוון של הגרמניות, מבחינת תחזוקה ואמינות נטו באופן גורף ליפניות.

הסיבה העיקרית לזה היא שרוב היצרניות האירופאיות היום עוברות למנועים גודשים ואבזור שופע מה שהופך את הרכב למסובך יותר טכנולוגית וגם מנוע עם רכיב שיותר רגיש לתקלות בארץ הזו בגלל חום ואבק. מה שלא צריך להפחיד אתכם אם התחזוקה של הרכב תהיה טיפה יותר הדוקה מהמלצות היצרן.

רוב היפניות שנמכרות היום הן עדיין ברובן המוחץ אטמוספריות ופשוטות מבחינת רכיבים ובניה וזו גם הסיבה שהן מראות אמינות גבוהה יותר לרוב.

איפה כל זה הולך לעזעזל? איפה כל זה הופך לשטויות במיץ?

ברגע שאשר כהן הנהג הישראלי שקורע לרכב שלו את הצורה ולא מטפל בו בזמן וגם מטפל בו במוסכים של איזה "מוטי ידוקביץ'" שהוא לא מורשה לטפל ברכב, לא מוסמך לטפל ברכב ודוחף בו חלפים לא מקוריים בשליש מחיר

והנה מה שאתם מקבלים - "חרא אוטו", "אל תתקרבו" ו"לא לגעת"

וכל זה בפועל בגלל "חרא נהג" ומוסכניק "חאפר".

ושוב, תודה רבה לך "רב סרן שמועתי" על רכבים נהדרים שמאבדים מהערך שלהם בגלל שמועות ולכן אני יכול לרכוש אותם בזול! המון תודה!

אז יפניות או גרמניות? - האחד שנהנית לנהוג בו יותר ומדבר יותר אל הלב, שכל, ארנק שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תן דגמים ספציפיים שאתה מתלבט בינהם ותקבל התייחסויות רציניות.

כל השאר בירבורים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תן דגמים ספציפיים שאתה מתלבט בינהם ותקבל התייחסויות רציניות.

כל השאר בירבורים.

+1 :mm_yeah:

אין רק התפלגות באמינות בין יצרנים אלה גם בין הדגמים השונים.

חוץ מזה, איך בדיוק אתה קובע מה רכב גרמני ומה יפני: האם פורד פיאסטה שמיוצרת בגרמניה היא רכב גרמני לתפיסתך?

האם הונדה שמיוצרת בארה"ב היא רכב אמריקאי או יפני?

ומה עם אופל? חברה גרמנית אשר מוחזקת ע"י GM עוד משנות השלושים ורוב המכלולים שלה משותפים להולדן האוסטרלית ו-ווקסהול הבריטית.

וולוו - שבדית (מולדתה)? סינית (המדינה שרכשה אותה)? ואת המכלולים שלה היא בכלל קונה מפורד...

עולם הרכב השתנה הרבה בעשורים האחרונים והפך להרבה יותר גלובלי.

השאלה הייתה הרבה יותר רלוונטית לו נשאלה בשנת 1987.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...