Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מתכוון לקנות רכב טורבו דיזל( אסטרה 2002). עכשיו סתם לידע כללי, אני יודע שמצטבר פיח על המניפות של הטורבו, רציתי לדעת אם אפשר או צריך לנקות את הפיח ואם זה תורם משהוא בככל? והאם חייב לפרק את הטורבו? כמן כן אני רוצה לפרק את האינטר קולר ולנקות אותו מבחוץ ומבפנים גם. ניקוי האינטר יכול להשפיע בדרך כלשהיא על הביצועים?(אני יודע שזה רכב שאין בו שמץ של ספורטיביות אבל בכל זאת אני רוצה לעשות רענון למכלולים שונים). ועוד דבר, הרכב צריך לעבור טיימניג יש לכם אולי מושג בכמה כסף כרוך הדבר? ואם מישהוא שהיה או יש לו רכב כזה או דומה יגיב אני אשמח, תודה רבה רון.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

אני מתלבט בנושא כמוך.

עקרונית, יש 2 תמות בנושא:

הראשונה אומרת- אם הכל עובד, אל תיגע בכלום.

השניייה אומרת- תחזוקה מונעת.

העניין הוא כזה :

עקרונית, יש קיטים לחידוש הטורבו, שזה מה שעושים המשפצים באם אין פגיעה במניפות או בגוף הפנימי (שאז מחליפים את היחידה כי הנזק ימשיך עד להרס עצמי).

השאלה היא אם אתה תתן למוסכניק או תעשה לבד. הפירוק עשוי להיות החלק הקשה יותר. נסה לבדוק ביוטיוב ביחס לסרטונים על שיפוץ טורבו ברכב שלך ותקבל מידע כללי על רמת הקושי, באם יש סרטונים שכאלו.

דרך אחרת היא התוספים כגון סמוג דוקטור ויש עוד אחרים שטוענים לניקוי מניפות טורבו במטוסים עם המוצר שלהם וכו, אך אלו גם אלו לא מוכנים לתת אחריות לנזקים ולא מציינים שום בדיקה של המוצר ע''י מכון התקנים האמריקאי או הגרמני להוכחת תועלת וחוסר סיכון של המערכת שלך.

אם תרצה אתן לך מס' קישורים לראות במה מדובר.

אני עדיין לא סיימתי לבחון את הנושא כדי לדעת בבטחון שיש בהם תועלת צפוייה גדולה מהסיכון/חוסר סיכון.

פורסם

לא ממליץ לפתוח\לנקות את הטורבו אם אין בעיה בטורבו.בעית הפייח מדברת על טורבו עם גאומטריה משתנה ששם עקב הפיח נתפסים המניפות.אין טיפול מונע לגבי פיח בטורבו של אופל. ברגע שתהיה בעיה זה יהיה חופש בציר הראשי עקב בלאי טבעי של מייסבי הטורבו.

פורסם

תודה על. התגובות, הטורבו לא מרעיש לא אוכל שמן ולא כלום ברוך השם. אני מתכוון לעשות את ההעבודה בעצמי אני עובד במוסך של חבר פורום נכבד ומקצועי לא אחר מאורן בן סימון( אורן שירותי רכב). אני שואל פה לידע כללי.. איך אפשר לדעת אם הטורבו הוא בעל גאומטריה משתנה?(מה משמעות לדבר הזה?). וגם לעניין האינטר קולר אם רצוי וכדאי לנקות אותו ואיך? תודה רון

רון

פורסם
תודה על. התגובות, הטורבו לא מרעיש לא אוכל שמן ולא כלום ברוך השם. אני מתכוון לעשות את ההעבודה בעצמי אני עובד במוסך של חבר פורום נכבד ומקצועי לא אחר מאורן בן סימון( אורן שירותי רכב). אני שואל פה לידע כללי.. איך אפשר לדעת אם הטורבו הוא בעל גאומטריה משתנה?(מה משמעות לדבר הזה?). וגם לעניין האינטר קולר אם רצוי וכדאי לנקות אותו ואיך? תודה רון

אם אתה עושה את השיפוץ בסופ''ש כלשהו - אשמח לבוא, לראות ולעזור.

פורסם

כרגע האופל ירדה מהפרק... רציתי אותה בגלל שהיא הייתה של חבר קרוב ואני יודע מה עבר על הרכב. ממשיך בחיפושים אחרי רכב טורבו דיזל והפרוייקט יהיה על הרכב הבא(מקווה לרנו מגאן 2 דיזל). ואני אשמח לקרוא לך לעזור.

רון

פורסם

DNA Tuning Israel- יניב, תוכל בבקשה להרחיב בפרטים, לאנשים שקצת פחות מבינים בטורבו.

אני מעריך שהמניפות שסובלות מהפגיעה הן מניפות הפליטה?

איזה טיפול מונע ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה?

באיזה רכבים הבעיה נפוצה?

תודה מראש.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הבעיה נפוצה בטורבו מסוג גאומטריה משתנה, כן, הפיח מצטבר במניפות בצד של הפליטה, טיפול מונע אין הרכב מייצר פייח וזה בסדר, כל התערבות באופן יזום כל עוד הוא עובד לא ממליץ.

ברוב ברכבים של קבוצת VAG מ- 2007 תלוי בדגמים נמצא הטורבו הנ"ל, חלק מדגמי PSA מ-2011 , לאט לאט היצרנים עוברים לסוג הנ"ל.

בטורבו רגיל עם WestGate - יש דיאפרגמה עם ציר, שהציר מחובר לשסתום, תפקידו לשחרר לחץ אויר שנבנה בסעפת פליטה על מנת להגיע ללחץ טורבו רצוי, לפי מה שהמחשב צריך לאחר כל קליטת הנתונים.

אתה יכול לזהות את הטורבו לפי הציר, בטורבו עם גאומטריה משתנה אין את הציר מכיוון שלפי זווית המניפות נקבע כמות האויר שנדחס.

הניקוי יכול להתבצע בשתי דרכים :

1. פרוק של הטורבו ולהשתמש בחומר מסיר פייח.

2. פרוק של ה- EGR ועל ידי הכנסת קשית לכיוון המניפות עם חומר מיוחד שלא גורם נזק לממיר.

בהצלחה

• תוכן חדש...