Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קניתי ביום שני יאריס 2004 אוטומטית.

עוד בבדיקה נכתב כי :בדוק מערכת דלק והצתה : פליטת עשן דלק, בדוק/ תקן מיחשוב הזרקה/ חישנים/ מחברים.

הוא אמר לי במכון בדיקה לבדוק ממה נוסעת צריכת דלק מוגברת.

הלכנו לפרטוש בעכו- מוסך משנה טויוטא- והוא אמר שסנן אויר מפוחם וצריך להחליף. לא יודעת אם בדק חיישן חמצן או לא.

בהיסטוריה של הרכב ראיתי שלפני שנתיים כנראה תיקנו/ החליפו חיישני חמצן.

בנסיעה של יומיים בסהכ ראיתי שבאמת הרכב זולל דלק כי נסעתי 100 ק"מ (איפסתי את הרכב כשקיבלתי אותו)

ובינתיים מחצי טנק ירד לרבע. אם מיכל הוא 42 ליטר, מדובר בערך (דגש על בערך) 10 ליטר ל 100 ק"מ.

גם אם זה קצת יותר, עדיין זה בטח לא מגיע ל 1 ל 14 שכולם מדברים עליו.

אגב, צמיגים הוחלפו אתמול לחדשים. תא מטען ריק.

מנסיונכם, מה האפשרויות שבגללו הרכב אוכל דלק? אני הבנתי שפילטר באמת יכול לגרום לצריכת דלק מוגברת אבל בסטייה קטנה ולא כזאת.

האם אולי שמו חיישן לא מתאים ובגלל זה? האם שוב הלך חיישן? ממש מוזר שבמוסך אמרו שזה הפילטר, לא מעבר לזה.

תודה,

פורסם

בוקר טוב.

אל תסתמכי על שעון הדלק אם את רוצה למדוד צריכת דלק מדוייקת (זה ייתן לך רק אומדן).

איך מודדים / לא מודדים, ומה משפיע על הצריכה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=472263&highlight=%D7%90%D7%99%D7%9A+%D7%90%D7%A0%D7%99+%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA+%D7%93%D7%9C%D7%A7

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=179799&highlight=%D7%90%D7%99%D7%9A+%D7%90%D7%A0%D7%99+%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA+%D7%93%D7%9C%D7%A7

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=437246&highlight=%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA+%D7%93%D7%9C%D7%A7

(ניתן להריץ גם חיפוש במנגנון החיפוש של הפורום)

כ"כ - בדקי לחץ אויר תקין בצמיגים (חשוב).

מציע לך לפני שמתחילים להחליף חלקים ברכב, לסוע בו (לגמור כמה טנקים של דלק, ולחשב את הצריכה. לשים לב לאופי הנסיעה).

alfa 156 2.5.

פורסם

פילטר שמן, פילטר אוויר לא מקורי, שמן מנוע באיכות נמוכה, בוצה במנוע, פלאגים שלא הוחלפו בזמן-אלו חלק מהדברים שיכולים להשפיע על צריכת הדלק. האם בדקו אותם?

פורסם

מהניסיון המאוד ארוך שלי עם הרכב הזה (אומנם 2001) הוא חסכוני ומגיע בקלות לצריכה ל 1-13 ואף יותר.

קודם כול תלוי בסגנון נהיגה ובתוואי הדרך (דרך הררית עם נסיעות קצרות מאוד לדוגמא תתן צריכת דלק גרועה)

במידה ואת נוסעת רגוע ובדרך מישורית יחסית אני ממליץ להגיע למוסך טוב ולבדוק דבר ראשון מצתים(פלאגים בשפת מוסכים), היה לנו כבר מקרה שהמצתים כניראה היו גמורים והצריכת דלק והסחיבה נפגעו, מיד לאחר ההחלפה הכול הסתדר.

כמו שכבר אמרו לך, מה שעשית זו לא מדידה טובה, תמלאי פול, תאפסי מד מרחק, תסעי כ200-300 קילומטרים, תמלאי שוב פול, ותחלקי את כמות הקילומטרים בכמות הליטרים שנכנסו, וגם את זה צריך כמה פעמים כדי לקבל ממוצע נכון.

פורסם

לא יודעת אם בדקו ומה בדקו.

אבל אני אבקש שיעשו בדיקת 4 גזים וגם את מה שאמרת עכשיו.

חולגי- עוד במכון בדיקה אמרו לי שיש בעיה של צריכת דלק. זה משהו ידוע כבר.

אני אבדוק במהלך הזמן אבל אם אני מראש יודעת על בעיה, אני רוצה לפתור אותה.

אם רציתי רכב שיעשה 1 ל 10 או אפילו 11 לא הייתי קונה את היאריס. חבל על כל טיפה (של דלק)

הנה הבדיקה שעשיתי במכון. לגבי המנוע הוא מייצר 78 כ"ס במקום 87 כשהיה חדש.

הוא דווקא קיבל אחלה ציון (לא יודעת אם יש קשר)

תמונה 1.jpg

תמונה 2.jpg

פורסם

הספק המנוע נראה תקין (מה שמודדים בגלגלי הרכב, זה לאחר איבוד הספק במעבר הכח מהמנוע לגלגלים).

לגבי צריכת הדלק - ייתכן שמדובר בסתם כסת"ח של המכון, וייתכן שלא.

סעי קצת ברכב, הכירי אותו (אולי תעלי גם על בעיות שלא צצו בבדיקתו. אולי תגלי גם שצריכת הדלק תקינה).

לא הייתי מחליף סתם חלקים ברכב (למעט אם היו אמורים לעשות טיפול, או בלמים).

יומיים אינם מדד להכרות עם הרכב.

alfa 156 2.5.

פורסם

אין בעיה. היום אמלא, אעשה בדיקה אחרי 200 ק"מ בערך ונראה כמה צרך.

אני חושבת שאדחה את הביקור במוסך בשבוע שבועיים עד שאדע בדיוק כמה הרכב צורך.

פורסם

אגב, למי ששאל קודם- הנהיגה שלי חסכונית.

אני נוסעת מהקריות ליקנעם במישור. מיד לאחר הנעה בבוקר מתייחסת אליו בעדינות, אין רגל כבדה על הגז, משתדלת לא לעבור את ה 95 אבל נותנת לו לשייט (לא בולמת במידה ועבר). עוזבת את הרגל מהגז כשמזהה האטה לפני צמתים, אין בלימות פתע (אלא אם כן צריך).

ונוסעת בעיקר בין עירוני. קצת בעיר גם (אוספת ילדים מהגן, הביתה לחוג וכו')

פורסם

אני מציע שתמתיני עם מסקנות לגבי צריכת הדלק. הרכב אצלך יומיים, נסעת עליו כלום קילומטרז' ואין לך שום מידע על צריכת הדלק שלו.

בצעי בדיקות צריכת דלק לאורך כמה מיכלים מלאים לפי שיטת המדידה הישנה והטובה (תדלוק מיכל מלא, איפוס קילומטרז', נסיעה מקסימלית על המיכל, תדלוק מיכל מלא שוב וחילוק מס' הקילומטרים בליטרים שנכנסו) ויהיה לך בסיס לבוא בטענות לגבי צריכת הדלק של הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יאריס: 45 ליטר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי- עדכון.

המיכל של היאריס הוא 40 ליטר ולא 45 כי הגעתי לפס האחרון שהבהב ומילאתי מלא ויצא 37.7 ליטר. אז אני מניחה שיש בו 40 ולא 45.

לגבי צריכת דלק- יצא לי 1 ל 13.8. נסיעה ברובה מחוץ לעיר, יש מעט פקקים אבל לא יותר מדי.

נראה לי צריכה טובה יחסית, נראה לי שאפשר לשפר אותה בעזרת החלפת פילטר אויר, פלאגים וכו'. אבל לא דחוף.

• תוכן חדש...