Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם חרמש לייעוד שאני צריך , לחתוך עשבים .

האם יתאים לי אחד כמו זה : http://www.ebay.com/itm/Weed-Eater-SST25CE-25cc-17-Straight-Shaft-Gas-Line-Grass-Lawn-Trimmer-Cutter-/390434912716?pt=US_Outdoor_Power_Equipment&hash=item5ae7bbf9cc

אני מעריך שעלות משלוח ימי לערך 80-90 דולאר .

אני מעריך את עלות החרמש כולל הובלה : 800 ש"ח , האם כדאי ? .

תודה מראש .

אם אתה רוצה רק בנזין, יש לך את ההומליט שעולה באיזור ה-800 ש"ח בארץ (עם אחריות). לדעתי זה עדיף.

מתעלק על השרשור.

אני זקוק למשור שרשרת שיחליף את ההומלייט ששבק (חשמלי שקניתי לפני עשורים ועשה עבודה מרשימה בכריתת עצים שקשה להאמין שמשור חשמלי "ביתי" יעשה).

השימוש הוא ביתי (יש לומר, "גינתי") אבל אני רוצה כלי שהוא יותר מצעצוע (כמו ה- WORX ). אני מהסס לקנות איזה יונדאי, ומתפתה לקנות משור מוטורי ולא חשמלי (לטובת כח עדיף, בלי כבל מאריך, ואפקט דאווין :lol:) יד שנייה במחיר דומה לחשמלי חדש.

הרהרתי גם באפשרות של קניית משור שרשרת יד שנייה "מקצועי" באיביי ארה"ב ($100-200) ומשלוח דרך אחת החברות המספקות כתובת "אמריקאית".

תקציב עד +/- 1000 ש"ח.

המלצות?

באיזה אורך להב מדובר?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

באיזה אורך להב מדובר?

בדקתי את ההומלייט הגיבור הי"ד - נדהמתי לראות לראשונה שהיה לו הספק של 1200 וואט בלבד (אולי בגלל שמדובר בוואטים אמריקאיים ולא וואטים סיניים). הלהב באורך 33 ס"מ בערך - 12 אינטש? המשור הזה שרת אותי לא מעט. העץ הראשון שהוא יכל לו היה עץ אורן בוגר בגובה 12 מטר. את הגזע ניסרתי מכל הכיוונים כי קוטרו היה גדול בהרבה מהלהב.

בכל אופן, אין לי דרישות heavy duty ואין לי כוונות לכרות סקוויה.

:turn-l:
פורסם

עזוב סקויה, אלה נופלים מגבוה בקלות:

d80+196.jpg

באובב, זה לגברים אמיתיים:

DSC_2747.JPG

ביד 2 יש לעיתים מציאות. קניתי לפני שנה משור ישן של STIHL (נקרא 028 WOODBOSS), כתוב עליו "תוצרת מערב גרמניה" :roll: . הוא עוד יקבור אותי, המפלץ הזה, גם אם זה יהיה בחלקים:

http://www.youtube.com/watch?v=RxvrY2zh_gM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

התלבטות לאחר שקיבלתי המלצה על חרמש חשמלי של חברת "וולף גרטן" עם הספק של 280W , השימוש הוא בבניין משותף - לצורך חיתוך עשבים בלבד .

שלחתי מייל ליבואן של וולף גרטן בארץ האם החרמש הנ"ל יתאים לחיתוך עשבים בבניין משותף בעל שטח גדול .

התשובה שקיבלתי היא שהחרמש הנ"ל - יעבוד תחת עומס - יתר .

לכן חזרתי שוב לפורום , מצד אחד התקציב מוגבל מצד שני אני לא רוצה לקנות חרמש לא אמין , או חרמש שיתקלקל מהר בגלל חוסר התאמה למטרה שלי והיבואן לא יקח אחריות .

מצאתי באייבי את החרמש בקישור הבא , חישבתי משלוח לארץ - עם חברת יושופס (משלוח ימי) , כולל מיסים =1,000 ש"ח -מחיר סופי כולל הכל . לא מצאתי את המידות של החרמש הנ"ל , הזנתי ע"מ לחשב את עלות המשלוח : משקל : 6 ק"ג , גובה 170 ס"מ , רוחב 20 ס"מ , אורך 20 ס"מ , האם המידות הנ"ל קרובות למציאות ? . האם המוצר הנ"ל כדאי תמורת 1,000 ש"ח ? .

http://www.ebay.com/itm/HUSQVARNA-128CD-28cc-2-Cycle-Gas-Powered-Line-Grass-Lawn-Trimmer-Curved-Shaft-/390454397331?pt=US_Outdoor_Power_Equipment&hash=item5ae8e54993

תודה מראש .

עצתכם בנושא , נסיונכם - יתקבל בברכה .

בתודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לשימוש עצמי, מכשיר לא רע.

לועד הבית - אתה מחפש צרות.

מה הבאת? למה לא עובד? איפה נתקן? למה התיקון כ"כ יקר.

כאב ראש. לשיקולך.

פורסם

שמר , אם כך המלצת לחרמש חשמלי , יתרון : תחזוקה זולה ופשוטה . אמינות גבוהה יותר לעומת חרמש הבנזין .

החשש שלי הוא מבלאי מואץ לחרמש החשמלי , עקב עבודה במאמץ לאורך זמן , איזה חרמש חשמלי אם כך יתאים לצרכי ? .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לא. המלצתי לך להפסיק לחפש את החיסכון עבור הועד. ה-כמה מאות שקלים האלה יתנקמו בך בעתיד. אתה המלצת, אתה קנית, למה אין אחריות?

עזוב אותך - שלח אותם לחנות מתאימה ושישברו את הראש.

פורסם

חרמש חשמלי יכול לעבוד עם חוט דק בלבד. חוט דק נקרע מהר.

עבודה עם חוט עבה יכולה לאמץ את המנוע ו"לגמור" את החרמש מהר מאוד.

אני ממליץ לקנות חרמש מוטורי, מפירמה טובה. עם מוט ישר (לא את אלה עם המוט המעוקל). חרמש כזה עם תערובת נכונה וטיפול אחת לשנה (שכולל בעיקר ניקוי פילטר אויר ובדיקה של הפלאג) יחזיק נצח. מניסיוני, חרמש מתקלקל בד"כ בגלל המפעיל.

שמר, סטיל 028 הוא מסור קלאסי. גם לי יש אחד מימי אנו באנו...

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
חרמש כזה עם תערובת נכונה וטיפול אחת לשנה (שכולל בעיקר ניקוי פילטר אויר ובדיקה של הפלאג) יחזיק נצח. מניסיוני, חרמש מתקלקל בד"כ בגלל המפעיל.

שמר, סטיל 028 הוא מסור קלאסי. גם לי יש אחד מימי אנו באנו...

חרמש לא מחזיק לנצח, אלא "רק" 20 שנה. אח"כ נדרשה הח' בוכנה/צילינדר. לזכותו ייאמר שהוא עבד יותר מהממוצע - כלומר חיתוך עצי-עד במטע (סתם, לא עצי עד, אבל עשבים בגובה של בן אדם. החיתוך נעשה עם דיסק ולא חוט). סה"כ הטענה היחידה היא שהמפעל בניר דויד הפסיק לייבא את הכלים הקטנים של קובוטה ודי בעסה למצוא חלקים. מעבר לזה - סוס עבודה אמיתי.

הסטיל הזה עוד יהרוג את כולנו. זקן, מווברץ, אבל חותך עצים כאילו אין מחר.

פורסם

בהתחלה קניתי חרמש בנזין עם ראש מכופף שביצע את העבודה.

בהמשך קניתי חרמש נוסף (גם על בנזין) הפעם עם מוט ישר. לאחר החלפת הראש לראש "אוטומטי" (החוט יוצא ע"י דפיקה עם הרצפה תוך כדי עבודה) - ההבדל היה עצום (לטובת השני).

את הראשון העפתי ונשארתי עם השני.

החרמש משמש אותי לגילוח החצר מכל הצמחייה שצמחה לה במהלך החורף והאביב, ולא, לא מדובר על דשא או עשב אלא על "מיני עצים"...

מבחינתי "סוס עבודה".

דרך אגב - שני החרמשים נקנו ביד 2. תבדוק -מדי פעם יש מציאות...

תמונה של החרמש - בשרשור הזה.

• תוכן חדש...