Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"נהגים זהירים מדי"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק , אבל חלק מהציבור חושב שהכביש זה שטח מלחמה, מספיק שאתה נוסע במהירות המותרת רק בימין אתה תראה במראה כמה רכבים שעוקפים אותך בפזיזות .

אני לא מתרגש מכאלה שעוקפים בפזיזות, להיפך - אני מרחם עליהם. הם יוצרים מצב בלתי נסבל עבור עצמם.

אני מאמין שכל אחד יכול לבחור איך לבלות בפחונית קטנה שלו על הכביש (כל רכב גדול ככל שיהיה עדיין קטן מאוד ביחס לשטח הכביש): בכיף או בלחץ ותסכול. אני בוחר לבלות את הזמן הזה בכיף וזה אפילו יותא סוג של זמן איכות. אני כל הזמן רואה מעשי ביריונות על הכביש וכל הזמן סורק מה קורה סביב הרכב שלי: לרוב אני יכול לחזות מהלכים של אחרים ולהתכונן מראש. כאשר אני רואה במראה רכב מזגזג בין הנתיבים - אני יודע שיגיע תורי והוא יזגזג גם מולי - אני מגדיל מאט את המרחק כדי לאפשר לרכב הזה להשתלב בבטחה למען שנינו (אני גם סך הכל רוצה להגיע ליעד שלי).

אני שומר מרחק וזה אחד הדברים המרכזיים שעוזרים לי להתמודד עם מצב בלתי צפוי שיכול להווצר בכביש. זה נותן לי זמן להגיב ואם צריך לבלום במתינות ולא בבהלה. יש נהגים שזה מעצבן אותם, הם לא מבינים שהמרחק הזה הוא קודם כל בשבילם.

אני מדבר על הנהגים ששמים ז*ן על הסביבה שלהם ולא מעניין אותם כלום, הם נוסעים בשמאלי וימות העולם הם לא זזים, אם יבוא אמבולנס שיעקוף אותם מימין (כבר ראיתי גם כזה).

יש כאלה, אבל מאטים מאוד. הרוב כן זזים כשאפשר. אם פגשת נהג כזה, ממליץ לשקול לעבור נתיב כדי לעבור אותו ברוגע וללא עצבים, בלי לעשות לו דווקא. פשוט עבור הלאה ושכח ממנו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מתרגש מכאלה שעוקפים בפזיזות, להיפך - אני מרחם עליהם. הם יוצרים מצב בלתי נסבל עבור עצמם.

אני מאמין שכל אחד יכול לבחור איך לבלות בפחונית קטנה שלו על הכביש (כל רכב גדול ככל שיהיה עדיין קטן מאוד ביחס לשטח הכביש): בכיף או בלחץ ותסכול. אני בוחר לבלות את הזמן הזה בכיף וזה אפילו יותא סוג של זמן איכות. אני כל הזמן רואה מעשי ביריונות על הכביש וכל הזמן סורק מה קורה סביב הרכב שלי: לרוב אני יכול לחזות מהלכים של אחרים ולהתכונן מראש. כאשר אני רואה במראה רכב מזגזג בין הנתיבים - אני יודע שיגיע תורי והוא יזגזג גם מולי - אני מגדיל מאט את המרחק כדי לאפשר לרכב הזה להשתלב בבטחה למען שנינו (אני גם סך הכל רוצה להגיע ליעד שלי).

אני שומר מרחק וזה אחד הדברים המרכזיים שעוזרים לי להתמודד עם מצב בלתי צפוי שיכול להווצר בכביש. זה נותן לי זמן להגיב ואם צריך לבלום במתינות ולא בבהלה. יש נהגים שזה מעצבן אותם, הם לא מבינים שהמרחק הזה הוא קודם כל בשבילם.

יש כאלה, אבל מאטים מאוד. הרוב כן זזים כשאפשר.

הלוואי ורק היו עוד נהגים כמוך. אני אישית נהנה גם יותר מהרכב ככה בנסיעה רגועה .

יוצא לי ליסוע עם חברים ש הנסיעה איתם זה כמו לונה פארק, לוחצים גז חזק בירידות ולוחצים חזק ובהתראה קצרה על הבלמים והגוף עף קדימה ואחורה. ואני חושב לעצמי מזה בכלל נותן כל הדבר הזה? בשביל מה ?...

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם
הלוואי ורק היו עוד נהגים כמוך. אני אישית נהנה גם יותר מהרכב ככה בנסיעה רגועה .

יוצא לי ליסוע עם חברים ש הנסיעה איתם זה כמו לונה פארק, לוחצים גז חזק בירידות ולוחצים חזק ובהתראה קצרה על הבלמים והגוף עף קדימה ואחורה. ואני חושב לעצמי מזה בכלל נותן כל הדבר הזה? בשביל מה ?...

סלח לי, אבל החברים שלך טמבלים...לגמרי

אצלי ברכב גם כשיש לחץ חברתי אני עושה בדיוק ההיפך. זה יותר בטוח לכולם..

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

לוחצים גז חזק בירידות ולוחצים חזק ובהתראה קצרה על הבלמים והגוף עף קדימה ואחורה. ואני חושב לעצמי מזה בכלל נותן כל הדבר הזה? בשביל מה ?...

הם לא יודעים לנהוג. כאשר אני מזהה כזה נהג אני מגדיל מרחק ממנו ואם אפשר עובר נתיב.

אגב, מרחק עושה פלאים גם בפקק. אפשר לעבור פקק מבלי לעצור אם מוצאים את המהירות הנכונה ושומרים מרחק מספיק גדול (אם כולם היו עושים את זה - לא היו פקקים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

החוכמולוג נכנס ברווח וזה לא מפריע לי. :) אני מהר מאוד מחזיר את המרחק למה שהיה וממשיך.

פורסם
ואז מגיע החכמולוג שחושב שלעבור נתיבים יקדם אותו ונכנס לך ברווח :evil:

לא רוצה להכליל אבל אצלנו בחיפה זה נהגי מוניות אלופים בזה, וזה לא נותן להם שום דבר. ברמזור שנינו מגיעים לאותו מקום .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם
הם לא יודעים לנהוג. כאשר אני מזהה כזה נהג אני מגדיל מרחק ממנו ואם אפשר עובר נתיב.

אגב, מרחק עושה פלאים גם בפקק. אפשר לעבור פקק מבלי לעצור אם מוצאים את המהירות הנכונה ושומרים מרחק מספיק גדול (אם כולם היו עושים את זה - לא היו פקקים).

אחד הדברים שיותר קשה לי מאז שעברתי לגיר ידני...הרכב על הילוך ראשון פשוט רוצה לנסוע ועל הילוך שני הוא מאיץ טיפה יותר מדי אם אני לא מחזיק את דוושת הבלם והקלאץ ביחד(לא תענוג גדול בפקק ארוך). רק על הילוך שלישי הכי נוח לנהוג וזה הרבה יותר מדי.

לא רוצה להכליל אבל אצלנו בחיפה זה נהגי מוניות אלופים בזה, וזה לא נותן להם שום דבר. ברמזור שנינו מגיעים לאותו מקום .

נה..חכה שתראה את הנהגים על קו פ"ת-ת"א. ואני בטוח שבת"א עצמה הרבה יותר גרוע.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

הם הכי מסוכנים.

קודם כל הם מפחדים מכלום, נהג שב40 קמש כולו דרוך כאילו הוא על 200 קמש, זה סתם מעייף ומפריע לשאר הנהגים.

בנוגע לאלה שיושבים זקוף, גם כן טעות.

הם מפסידים חלק גדול מהשדה-ראייה, וגם במקרה חירום הם יגיבו לא נכון ולא בחדות.

אני לא אומר לשכב, אבל בהחלט להתרווח בכיסא נהג לפי הכללים שמלמדים בהם נהג חדש.

תנסה להעיר לו על זה בעדינות, אם הוא ראש בקיר אז המצב אבוד.

אחד כזה צריך לקחת אותו פעם אחת עם נהג אגרסיבי:wink:

פורסם
אחד הדברים שיותר קשה לי מאז שעברתי לגיר ידני...הרכב על הילוך ראשון פשוט רוצה לנסוע ועל הילוך שני הוא מאיץ טיפה יותר מדי אם אני לא מחזיק את דוושת הבלם והקלאץ ביחד(לא תענוג גדול בפקק ארוך). רק על הילוך שלישי הכי נוח לנהוג וזה הרבה יותר מדי.

עם גיר ידני בפקק זה בהחלט לא כיף גדול, אבל עם רווח מתאים אתה יכול להקל על עצמך ולהפוך השהייה בפקק להרבה יותר נעימה.

הרכב שלי מתחיל לנסוע בהילוך שני (זה לא מצב חורף אלא קומפורט) ומאיץ ללא גז לאט יותר מבהילוך ראשון. יש לו גם מנגנון שבמהירות נמוכה הרכב בולם מאט עד מהירות 10קמ"ש כאשר אני עוזב גז. כך שבפקק יש רק קצת משחק עם דוושת גז ובברקס לא צריך לגעת בכלל אם שומרים מרחק.

אבל גם ברכבים אוטומטיים רגילים יש לי פטנט: כאשר רכב מלפנים זז אני סופר עד 5 ועוזב ברקס ויש פער מספיק גדול שיכול לפצות על רכבים מאיטים.

פורסם

+אינסוף, ועוד 1, שיהיה יותר מאינסוף.

יוחאי, אני יושב זקוף, ככה גם צריך לשבת. המושב של הרכב שלי הוא כמעט 90 מעלות. אין כאבי גב, נוח ואני דבוק למושב כמו ערסים לרוסיות אוברייטד במסיבות. לא הבנתי למה התכוונת בכך שאמרת שזה רע לשבת זקוף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

quote]

הוצאת לי את המילים מהפה, כל כך נכון!

אבל בתנאי שאין מישהו שמוציא אותך מדעתך. לפעמים (ממקרים שזכורים לי אישית) יש מצבים שאתה נוסע מאוחרי רכב בכביש של נתיב אחד והוא החליט שהמהירות המותרת לא עולה על 60 קמ"ש בכביש של 90 הסבלנות שלך בסופו של דבר פוקעת ואני בדרך כלל מאוד סבלני. אם מדובר בכביש קצר לנסיעה אז אין בעיה אתה מעביר את זה מבלי להתייחס בכלל. אבל, כשמדובר על דרך של 10 ק"מ ומעלה אתה (אני) פשוט מאבד את זה. וזה לא הכל, כי עכשיו מוסיפים את התבלינים ומתחיל כל "הכייף".. בוא נוסיף לנהג הזה גם את היכולת לדפוק ברקס כל 10 שניות אבל אמיתי לגמרי כל 10 שניות! והנה מתחילות העליות אז הנהג מלפנים נהיה יותר איטי

ואי אפשר לעקוף כי רוב הדרך פס רצוף, אז אתה סופג ומתחיל להתבשל מבפנים ומבין שזהו הוא הצליח ללחוץ לי על הכפתור האדום. ואז אחרי כל עליה יש ירידה אז הנהג מקדימה נשאר עם הרגל על הגז באותה פוזיציה כשהיה בעליה אז פתאום הרכב מהיר לו מידי (90 קמש) אז שוב מתחילים עם הברקסים! ויורדים ל 70 ואתה בתוך האוטו שלך רק מחכההההה כבררר שיהיה קו מקווקוו כדי לעקוף את החתיכת חרא הזה! פתאום כל מהות הנסיעה היא רק לעקוף אותו כבר!

והנה מגיעה ההזדמנות שלך אתה קולט קטע קצר של קו מקווקוו אבל הוא קצר מה נעשה?? נשאר מאחוריו יחד עם עוד טור של רכבים משתרכים מאחור בגלל הדגנראט? מה פתאום! את מזהה רכב בנתיב הנגדי מרחוק ומתחיל להריץ בראש מהר את המרחק שלו ואת מהירות הנסיעה ו"מהמר" שלא תתנגשו חזיתית, מכניס לטיפטרוניק מוריד ל3 פול גז עולה ל 120 ויאללה זדי%ן כבר!! ואז אתה נרגע מוריד חזרה ל 90-100 פותח חלון ונהנה מהבריזה. אני פתחתי לי שיטה בכביש, כשאני רואה נהגים כאלה בכביש שאני נמצא מאחוריהם והם נוהגים בחוסר בטחון מהירות איטית מאוד, ברקסים שלא לצורך, חוסר וודאות בחציית רמזור וברקסים מקילומטרים לפני הצומת וכן הלאה.. זה גורם לי להיות בחוזר נוחות לגבי הבטיחות שלי. ואני פשוט יחכה לרגע שיהיה אפשר לעקוף וכשאזהה רגע כזה אני יעשה הכללל כדי לעקוף אותו. אני יהיה יותר בטוח כשהוא מאחורי.

פורסם

מכונית לכיף, חשבתי שהמכונית בשבילך היא לכיף.

אני מכיר טוב את הסיטואציה שאתה מדבר עליה, במיוחד איכשהוא בדרך הביתה באמצע הלילה שאתה מת לישון ויש רכב איטי לפניך. בהתחלה הייתי ממש כמו הסיפור השלם שכתבת כאן אבל אז מצאתי שתי פתרונות נהדרים:

1. לעצור ל2-3 דקות (בדר"כ לא צריך יותר מזה) ולהמשיך לנסוע, פסיכולוגית אתה לא רואה אותו לפנייך ואתה נוסע בשקט שלך. לא עובד בקטעים ארוכים במיוחד לצערנו.

2. מגדיל את המרחק מהרכב ומגביר את הרדיו - ניצול זמן אידיאלי.

לעיתים יוצא לי לנהוג במהירות איטית יחסית (אבל תמיד במהירות שיוט קבועה כמובן) עקב נהיגה ברכב ישן/עמוס/טרקטור/משאית ודווקא זו הנסיעה הכי רגועה שיש, אם יש לי אפשרות אני מקל על עקיפה לרכבים שמאחורי וכמו שהוזכר מזהה את הזגזגן שמגיע במהירות לא סבירה לתנאים ויעקוף על פס לבן גם אם המשאית תבוא מולו - לפעמים גם אני צריך להיזכר שהאינטרס שלי הוא שגם הדביל הנ"ל יעבור בבטחה ולא יוריד אף אחד אתו מהכביש.

פורסם

והנה מגיעה ההזדמנות שלך אתה קולט קטע קצר של קו מקווקוו אבל הוא קצר מה נעשה?? נשאר מאחוריו יחד עם עוד טור של רכבים משתרכים מאחור בגלל הדגנראט? מה פתאום! את מזהה רכב בנתיב הנגדי מרחוק ומתחיל להריץ בראש מהר את המרחק שלו ואת מהירות הנסיעה ו"מהמר" שלא תתנגשו חזיתית, מכניס לטיפטרוניק מוריד ל3 פול גז עולה ל 120 ויאללה זדי%ן כבר!! ואז אתה נרגע מוריד חזרה ל 90-100 פותח חלון ונהנה מהבריזה. אני פתחתי לי שיטה בכביש, כשאני רואה נהגים כאלה בכביש שאני נמצא מאחוריהם והם נוהגים בחוסר בטחון מהירות איטית מאוד, ברקסים שלא לצורך, חוסר וודאות בחציית רמזור וברקסים מקילומטרים לפני הצומת וכן הלאה.. זה גורם לי להיות בחוזר נוחות לגבי הבטיחות שלי. ואני פשוט יחכה לרגע שיהיה אפשר לעקוף וכשאזהה רגע כזה אני יעשה הכללל כדי לעקוף אותו. אני יהיה יותר בטוח כשהוא מאחורי.

מבין אותך. יש לי שיטה: אני פשוט מגדיל את המרחק ואז הברקסים שלו לו מטרידים יותר. מרחק גדול גם בטוח יותר לעקיפה: האכב לא מסתיר ואתה יכול לצבור מהירות עוד בנתיב שלך בלי להסתכן. העקיפה אז רגועה ובלי פאניקה של להספיק או לא. מעבר לזה המרחק מפצה עם השהיה של טורבו אם קיים ברכבך. בכל סיטואציה אפשר לנהוג ללא עצבים. עצבים לא מקדמים לשום דבר, אלא רק יוצרים לחץ וגורמים לטעויות.

• תוכן חדש...