Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שזה הפורום המתאים, אם לא, אשמח להעברה.

אתמול נפגשתי עם חבר, הוא החליט לפני כמה חודשים שהוא מפסיק לרכוש רכבים (הפסיד פעמיים 50 ו60 אלף) והוא רק שוכר.

הוא משלם בחודש 2,300 ש"ח (כולל מע"מ, מחיר עבורו) ולא די בכך, שמשדרגים לו בגלל שאין רכבים מהקבוצה שהוא לקח לקבוצה אחת או שתיים למעלה, בשורה התחתונה הוא נוהג היום במאזדה 6 חדשה (צורה חדשה) שהוא קיבל עם 20 ק"מ בערך.

פה אתם נכנסים, גם אם מדובר ברכב שעולה 60 אלף ולא 180 אלף, האם הגיוני שבסכומים כאלו עדיין עדיף לשכור ולא לרכוש?

להלן החישוב במקרה למשל שאדם לוקח את הכסף עבור הרכב במימון.

נניח על 45 אלף מחזירים משהו כמו 55 אלף אז יש לנו 900 ש"ח בחודש. (ל60 חודשים)

נוסיף לזה 600 ש"ח בערך בחודש (בחור צעיר, לפני גיל 24)

יש לנו טסט בשנה שזה בסביבות 100 ש"ח בחודש.

ויש לנו בנוסף עוד טיפול בשנה נניח עוד 100 ש"ח בחודש.

וכמובן, ירידת ערך, איך לא. כמובן שאין סכום חד משמעי אבל נניח שבסביבות 500-600 ש"ח בחודש זה די הגיוני גם לאור מחיר הרכב.

הגענו ל2200-2300 ש"ח בחודש. היתרון החד משמעי הוא כמובן רכב חדשים כמעט תמיד, לעולם לא משעמם לך מהרכב, תמיד יש מכוניות אחרות וכו' וכו'. יתרון נוסף ולא מבוטל הוא שניתן לקבל החזרים אם אתה עצמאי בעבור המע"מ בלבד, ככה ש2300 בחודש - 17 אחוזים יתנו לנו 1900 ש"ח. מה שיוצא שאתה שוכר רכב שעולה כפול לא רק שלא באותו מחיר של קנייה, אלא אפילו פחות מזה.

בעניין זה ש"לא נשאר לך דבר בסוף" ניתן להעביר את הסכום של "ירידת הערך" לקופה קטנה שאחרי 3 שנים תניב קרוב ל20 אלף ש"ח. ואם זה לכל תקופת המימון אז כפול.

האם הגיוני שכולנו עיוורים ואכן כך הם הדברים?

לתשובתכם אודה.

פורסם

שכחת פרט מאוד חשוב - דלק.

האם 2300 ש"ח שציינת כוללים גם דלק ואם כן כמה?

האם החברת השכרה מגבילה את הנסועה (כמות ק"מ)?

כמה ק"מ החבר שלך עושה בממוצע שנתי?

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

אני גם שקלתי את האפשרות הזו אבל לצערי לא השקעתי בה מספיק בשביל לקדם את זה.

אם הוא אכן משלם 2300 כולל מעמ זה ממש מעט כסף ולדעתי אפילו קצת לא הגיוני.

ליסינג פרטי עם התחייבות לשלוש שנים עולה 2500 +מעמ לרכב משפחתי "רגיל" (פוקוס\אסטרה) (על פי הצעה שקיבלתי)

לגבי המעמ - בהשכרת רכב המעמ אינו מוכר לעצמאים. זה כמו מעמ ברכישת רכב חדש, שאינו רכב עבודה (טנדר\משאית).

מה שכן, השכרת הרכב, כולל המעמ, תיחשב כהוצאה בעסק (פחות זקיפת שווי או לפי 45%).

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

לדעתי זה שווה ויש הרבה עסקים שעושים את זה.

מה עוד, יש תקלה ברכב? אין בעיה מחליפים לך במקום לרכב אחר, בלי עיכובים והם שוברים את הראש במוסך.

חבר שלי (עצמאי) לקח ב 2400 ש"ח לחודש למיטב זכרוני עד 4500 ק"מ בחודש. בהתחלה נתנו לו רכב קטן ואחרי זמו קצר שדרגו לו למשהו יותר גדול.

פורסם
שכחת פרט מאוד חשוב - דלק.

האם 2300 ש"ח שציינת כוללים גם דלק ואם כן כמה?

האם החברת השכרה מגבילה את הנסועה (כמות ק"מ)?

כמה ק"מ החבר שלך עושה בממוצע שנתי?

עניין הקילומטרז לא משנה כל כך, מהסיבה הפשוטה, שדלק אתה משלם גם אם קנית מאזדה 2 שנת 2008 ב60 אלף ש"ח וגם אם אתה נוסע במאזדה 6 2013. (כמובן שיש הבדל בגובה התשלום עבור הדלק אבל אף אחד לא אמר לך לא לקחת למשל I20 או כמובן מאזדה 2.)

הנסועה מוגבלת ל3.5 ק"מ בחודש שזה הרבה יותר ממה שרוב האנשים נוסעים.

אני גם שקלתי את האפשרות הזו אבל לצערי לא השקעתי בה מספיק בשביל לקדם את זה.

אם הוא אכן משלם 2300 כולל מעמ זה ממש מעט כסף ולדעתי אפילו קצת לא הגיוני.

ליסינג פרטי עם התחייבות לשלוש שנים עולה 2500 +מעמ לרכב משפחתי "רגיל" (פוקוס\אסטרה) (על פי הצעה שקיבלתי)

לגבי המעמ - בהשכרת רכב המעמ אינו מוכר לעצמאים. זה כמו מעמ ברכישת רכב חדש, שאינו רכב עבודה (טנדר\משאית).

מה שכן, השכרת הרכב, כולל המעמ, תיחשב כהוצאה בעסק (פחות זקיפת שווי או לפי 45%).

כמו שציינתי, שדרגו לו לרמה אחת או שתיים מעל.

אתה בטוח בקשר למע"מ? אני מכיר לפחות שלושה (כולל הוא.) שמקבלים חשבונית על שם "איציק הפנתר הורוד" (למשל) והרכב לא מוכר להם, רק המע"מ, בדיוק כמו שהם מזדכים במע"מ בגין כל הוצאה אחרת, כמו דלק כמובן. (זה מה שהבנתי) אשמח אם תסביר על הזקיפת שווי וכו'.

קח אפילו את הרמה הכי בסיסית, נניח סוויפט/ספלאש (בהנחה שזו אותה קטגוריה) אם תסתכל על החישובים לעיל, תראה שגם ברמה הזו זה עדיין משתלם. אתה אולי נשאר בסכומים זהים פחות או יותר, אבל. מצד אחד אתה לא חייב אפילו שקל אחד לאף בנק או לגורם מימוני אחר, ומנגד אם יש לך את הכסף אתה לא "משכיב" את הכסף ויכול להמשיך "לצמוח" איתו. ואתה כמובן נוסע על רכב חדש ולא שנת 2007-2010 (בהתאמה לרכבים) שהכסף שלך יכול לקנות.

לדעתי זה שווה ויש הרבה עסקים שעושים את זה.

מה עוד, יש תקלה ברכב? אין בעיה מחליפים לך במקום לרכב אחר, בלי עיכובים והם שוברים את הראש במוסך.

חבר שלי (עצמאי) לקח ב 2400 ש"ח לחודש למיטב זכרוני עד 4500 ק"מ בחודש. בהתחלה נתנו לו רכב קטן ואחרי זמו קצר שדרגו לו למשהו יותר גדול.

זו בדיוק הסיבה שחשבתי על זה. החל מהאפשרות לגוון לפי תזרים המזומנים וקצב צמיחת ההכנסות שלך או כמובן להצטמצם במידת הצורך.
פורסם

זה מאוד דומה לעניין הדיור, שכירות? או משכנתא? רק קח בחשבון שבסוף תקופת ההשכרה (60 חודשים?) האו מחזיר את הרכב ונשאר בלי כלום, אילו אם היה קונה אז הרכב היה נשאר שלו גם אם ספג ירידת ערך מטורפת אבל עדיין היה שווה כ-40/50% ממחירו כחדש שזה לא מעט כסף.

בארה"ב הרבה אנשים נוסעים על רכבי ליסינג פרטי (אח שלי במקרה) ואתה משלם משהו כמו 15/20% מהמשכורת החודשית שלך על הליסינג על רכב ממוצע, ופה בארץ תצתרך לשלם כ-50/60% מהשכר רק על הרכב ללא הדלק! שזה המון!

לדעתי בארץ לא משתלם לאדם להשתמש בשירותי שכירות/ליסינג לשימוש פרטי/משפחתי, זה יוצא יקר ולא כדאי לטווח הארוך.

פורסם

כנראה שלא ממש הבנת את כוונתי. ראשית הוא שוכר פר חודש. דבר שני, העלויות זולות משמעותית ככה שאפילו על רכב כמו סוויפט אם תשים בצד 500-600 ש״ח ירידת ערך משוערת, עדיין בסוף התקופה כהגדרתך ישאר לך כסף.

לדוגמא, שוכר ב2,200-2,300 ועוד 500 בצד.

אחרי נניח 60 חודשים יש לו 30 אלף בצד.

(כולל מע״מ, משמע זה יכול לצאת 17 אחוז פחות.)

במקרה של רכב פרטי זה 1000-1200 ש״ח מימון (60 תשלומים לאוטו ששווה סביב 60..)

טסט זה עוד 100 ש״ח

טיפולים עוד 100 נניח.

ביטוח 500-600 ש״ח

הגענו ל1,700-2000 ש״ח.

ירידת ערך של 40/50 אחוז מביאים אותנו ל30-36 אלף ש״ח.

תחלק אותם ב60 אחוז תקבל שוב 500-600 ש״ח בחודש.

תוסיף אותם לנתונים לעיל ויש לנו דיל ברייקר.

למען הסדר הטוב, ברכישה מדובר על רכב בן 4 ובעלות של 60 אלף ש״ח לעומת השכרה שמדובר ברכב חדש בעלות כפולה לרוב.

אחרי עניין המע״מ, נראה כי משתלם יותר לשכור. האמת שגם ללא זה די גבולי.

פורסם

אם זה הכיוון לא עדיף כבר לעשות סוג של ליסינג פרטי? ראה למשל את ההצעה הזאת שפורסמה כאן לא מזמן. אתה משלם מקדמה קטנה בהתחלה אבל חוסך כמה מאות שקלים בכל חודש.

בכל מקרה, לקבל מאזדה 6 תמורת 2,400 ש"ח בחודש זה מקרה בהחלט נדיר. זה מחיר של פחות או יותר מאזדה 2 או במקרה טוב מאדה 3. אל תבנה על זה, כנראה שיש לחבר שלך הרבה מזל או סתם הרבה קשרים. לדעתי הרבה יותר הגיוני שהוא פשוט לא מספר לך את כל האמת על כמה שהוא משלם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בהחלט מזל. הוא גם אמר את זה. הרכב שמגיע לו במקור אחרי ההנחה שעשו עבורו זו מאזדה 3, את ה6 הוא קיבל בגלל שדרוג שעשו לו גם כתוצאה ממזל וגם כתוצאה מ"טובה" וזה גם זמני, עד שתהיה כנראה דרישה לרכב.

ראיתי את ההודעה, אבל אני אשאל אותך אחרת, הוא משלם מקדמה + תשלום חודשי.

אם למשל תלך על מאזדה 3, הרי שהוא משלם 1650 ש"ח לא ברור אם זה כולל מע"מ או לא, אבל נניח שכן, קח את ה5500 הללו ותחלק נניח לשנתיים 5500/24=230 ש"ח בחודש. לא שווה בשביל עוד 200-300 ש"ח בחודש לא להתחייב לרכב ספציפי או לתקופה מסויימת?

בעניין האמת, אין לו אינטרס להגיד לי סתם, יותר מזה, הוא אמר לי "תגיד כן ונסע מחר בבוקר."

בנוסף מדובר בחברת השכרה גדולה, לא חברת-משה-ובניו-שקר-כלשהו.

אגב, אני לא מנסה להמציא את הגלגל, אלו נתונים שראיתי ואני מתייעץ איתכם על מנת שאולי תראו לי משהו שאני מפספס.

פורסם

תשמע, אין לי הרבה מה להוסיף מעבר למה שכתבת.

את זה שבמחירי ההשכרה של היום השכרה עולה כמעט כמו אחזקה פרטית של רכב חדש אני יודע. על אחת כמה וכמה אם אתה עצמאי שמתקזז על המע״מ וחלק מההוצאות. זה גם מה שאני עושה בשנתיים האחרונות ואני נהנה מזה שבכל פעם יוצא לי לנהוג על רכב אחר (אם כי לאחרונה יוצא לי לנהוג בעיקר במיקרות).

הבעיה אם ההשוואה שלך היא שמדובר על השוואה לרכב חדש מהיבואן, שהוא כידוע עסקה לא מאוד משתלמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

על המע"מ של השכרת הרכב הוא לא יכול להתקזז בשום מקרה!!

אם ההנהלת חשבונות שלו מקזזים את המע"מ אז הם עושים טעות ואם וכאשר יפתחו לו ספרים עלולים לעלות על זה.

ההצעה שצביקה פיק הציג משרשור אחר לדעתי הרבה יותר משתלמת.

אל תחלק את המקדמה על פני 24 חודשים אלא על 30 חודשים, שהיא תקופת הליסינג.

זה יוצא 183 שח. וזה בהנחה שהמקדמה לא חוזרת אליך, שאלתי את השאלה בשרשור שם ונראה מה תהיה התגובה.

בחלק מהליסינגים המקדמה חוזרת אליך או ע"י קיזוזה בחודשי השכירות האחרונים, או במזומן בסוף התקופה או לחילופין נשארת כמקדמה לרכב הבא.

לפי הנתונים שנתת חבר שלך שוכר מזדה 3 (ושודרג ל 6) תמורת 2400 שח. המזדה 3 בהייטק זון עולה 1650+350=2000 שח.

כתבת שעבור 200-300 שווה לא להתחייב, אבל תחשוב על זה שלאורך 30 חודשים (תקופת הליסינג) מדובר על כ-9000 שח - 4 וחצי חודשי ליסינג.

אני לא הייתי מתנגד לקבל עכשיו 4 חודשים רכב חינם ורק למלא דלק...

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

א, מוזר מה שאתה אומר בעניין המע"מ, כולם אומרים אחרת. הבנתי שכל השאר לא, אבל מע"מ בגין השכרת הרכב ובגין הדלק כן.

ב, זה הרבה תלוי במצב שלך, אם אתה בחור "מבוגר" עם משפחה וכו' אז אולי שווה להתחייב. אני בחור צעיר, אין לי יותר מדיי רצונות להתחייב ובטח שלא לרכב. (אגב, למען הסדר הטוב, יש בבעלותי רכב, אני פשוט מעוניין להפוך את הכסף לנזיל, ואל דאגה, אני לא אפסיד במכירה)

פורסם

בבקשה - תקנות מע"מ.

אתה יכול לנכות ולעשות מה שאתה רוצה. החוק מאוד ברור בעניין.

14. איסור לנכות מס תשומות על רכב מנועי

(א) המס שהוטל על מכירת רכב פרטי לעוסק או על ייבוא רכב כאמור בידי

עוסק לא יהיה ניתן לניכוי.

(ב) הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו במקרים הבאים:

(1) בוטל;

(2) הייבוא או הרכישה נעשו -

(א) בידי עוסק שעיקר עסקו מכירת רכב, לרבות רכב פרטי משומש,

לגבי רכב שאין בו שימוש ואינו מיועד לשימוש לבד ממכירתו

במהלך העסק;

(ב) בידי עוסק אחר אם הרכב משמש אך ורק לאחד מאלה:

ללימוד נהיגה בבית ספר לנהיגה;

להשכרת רכב בידי מי שעסקו השכרת רכב;

להסעת נוסעים במהלך העסק, בידי מי שעסקו הסעת נוסעים;

לסיורים וטיולי שטח, בידי מי שעסקו ארגון סיורים או

טיולים כאמור.

ופה מדובר על ההוצאות הנובעות מהשימוש ברכב - קרי, דלק ותיקונים (על ביטוחים אין מע"מ)

18. תשומות לעסק לצרכים אחרים

(א) בלי לפגוע בהוראות פרק זה, מס תשומות בשל רכישת נכסים או בשל קבלת

שירותים לשימוש בעסקאות שלגביהן מותר מס התשומות בניכוי (להלן

בתקנה זו - לצרכי העסק) וגם לשימוש בעסקאות שלגביהן אין מס

התשומות מותר בניכוי או כל שימוש אחר (להלן בתקנה זו - שלא לצרכי

העסק) - יהא ניתן לניכוי בשיעור יחסי שהוא כיחס השימוש לצרכי

העסק לכלל השימוש.

(ב) היה בשימוש שלא לצרכי עסק, שימוש בלתי מסויים ינהגו לפי הכללים

כדלהלן -

(1) קבע המנהל את החלק היחסי לשימוש שלא לצרכי עסק, יראו את

קביעתו כשומה וינהגו על פיה, כל עוד לא נקבע אחרת;

(2) לא קבע המנהל את החלק היחסי, ועיקר השימוש בנכס או בשירות

הוא לצרכי עסק, רשאי העוסק לנכות שני שלישים ממס התשומות;

(3) לא קבע המנהל את החלק היחסי, ועיקר השימוש בנכס או בשירות

הוא שלא לצרכי עסק, רשאי העוסק לנכות ממס התשומות.

(ג) בטל.

פורסם

החישובים שלך לא ממש נכונים. את העלות החודשית בקנית רכב אתה מחשב לפי התשלום החודשי וזה לא נכון.

העלות האמיתי זה הריבית על הכסף או הריבית שמפסידים על הון עצמי. זה מה שנקרא 'עלות ההון'.

בנוסף יש את ירידת הערך. ככה מחשבים את זה.

אז בוא ניקח לדוגמה רכב חדש, זול יחסית, של 80K.

נניח שיש לך 40K ו-40K מימון בריבית של 5% לשנה. ריבית שהיית מרווויח על ההון היא בערך כלום בימינו, ניקח 1%.

ניקח ירידת ערך גבוהה יחסית של 15% לשנה, במשך 3 שנים (בפועל זה לרוב פחות בשנתיים הבאות).

ניקח ביטוח חובה ומקיף 4500 ש"ח.

הרכב באחריות כי הוא חדש - אז טיפולים ובלאי, ממוצע לשנה על 3 שנים - 3000 ש"ח זה סביר ואפילו הרבה.

אם תעשה את החישוב ייצא לך שהעלות החודשית היא 1800 ש"ח.

השתמשתי בגיליון אקסל הזה שמשמש לחישוב כדאיות ליסינג, אבל אפשר להתייחס רק לחלק של עלות רכב פרטי.

http://www.ccalcs.com/php/index.php?page=LeasingCalc

(אין מה להכניס עלות של דלק לחישוב כי זה לא משתנה בין שתי האופציות, אז צריך להכניס קילומטרז' 0).

בשורה התחתונה - כל העלויות שיש לך בהחזקת רכב פרטי, קיימות פחות או יותר גם לחברת ההשכרה.

רק שהיא צריכה גם להרוויח משהו מכל הסיפור - ולכן זה יהיה לרוב יותר יקר, למעט מקרי קצה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...