Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקסארה אוטומט, האלפא סלספיד.

הקסארה בבעלותי, האלפא צדה את עיניי במגרש(עם התחייבות למנוע גיר שלדה סטרטר וה' יודע מה עוד).

כאמור שתיהן 2.0, שתיהן אוטומטיות (לא מבין בהבדל בין סלספיד לAL4).

אני מבסוט מהקסארה, אבל האלפא צדה לי את העין.

אולי זה הג'אנט הענק, או הסאנרוף. :oops:

בהנחה והאלפא במצב טוב(לא בדקתי לעומק) מה עדיף? אשמח גם לפרטים על האלפא נטו ממי שלא הייתה בבעלותו הצרפתיה:roll:

אשמח לכל עצה שהיא.

כמובן שבשביל האלפא אצטרך להוסיף כמה זוזים, אבל יש לי משיכה מוזרה אליה.

תודה.

פורסם

אני בעלים של 156 סלספיד כעת (2001, אותו הרכב בדיוק) ובעבר הייתה לי גם 2.5 ידנית.

חיפוש יביא לך המון מידע על ה-156. השורה התחתונה - המון כיף, עיצוב משגע, אחזקה יקרה.

חשוב לבדוק - משולשים, משאבת דלק, טיימינג ווריאטור תזמון משתנה. תבדוק שהרכב טופל במוסך מתמחה (מרכזי/אוטואיטליה/תלתן/איציק לדוגמא) ולא אצל חאפר כלשהו. שמן איכותי (הרוב מקפידים על 10/60).

הסלספיד הוא גיר רובוטי חד-מצמדי ולא פלנטארי, אגב. תבדוק שזה יתאים לך. תבדוק גם האם הוחלף רובוט ומתי - אם לאחרונה, יקנה לך כמה שנים של שקט (גם פיננסי - הרובוט יקר).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אחזקה יקרה הכוונה לחלקים?

בהנחה והרכב מטופל (ייבדק לעומק אם נחליט ללכת על זה), מה הן העלויות הרגילות?

כלומר האם הביטוח יקר יחסית לרכבים אחרים?

צריכת דלק?

טיפולים רגילים-האם לרכב ישנם מסננים מיוחדים או שמנים בצמיגות איטלקית מיוחדת?

כל הערה\הארה נוספת בקשר לאלפא.

הבנתי שיש לרכב 8 כריות אוויר, אבל מנגד הוא נמחץ כמו פחית קולה בתאונה חזיתית, לפחות על פי מבחן הריסוק שיש ביוטיוב.

פורסם

הביטוח לא יקר, צריכת הדלק אצלי נכון לעכשיו 9.85 ק"מ/ל' לאחר שנה וקצת.

מה שיקר אלה החלקים ולעתים גם מחירי עבודה. שמן 10W60 סינטטי מלא (200+מע"מ ל-4 ל', ו-4 ל' לא מספיקים לטיפול). מצד שני, תשאיר את הגלון הנוסף כי המנוע אוכל שמן (אצלי 1 ל' ל-10000 ק"מ בקירוב).

מרווח הטיפולים הוא 20, אך ברכב בפז"ם הזה מומלץ לצמצם ל-10. טיימינג יקר, טיפול + טיימינג + וריאטור תזמון משתנה משמעו כ-6+ אש"ח. פלאגים לא זולים, אם-כי מחזיקים 100K ק"מ. משולשים יקרים מאד, לכן חשוב לבדוק אם הוחלפו.

8 כריות יש רק בדגמים המאוחרים, בדגם "שלך" סביר שיש 4 (קדמיות ובמושבים, במוקדמים 2 בלבד). ה-156 מעולם לא נבחנה. ה-147 (שלדה דומה, אם כי קשיחה קצת פחות) קיבלה 3 כוכבים עגומים-משהו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לסלס, אני אנסה לענות בקצרה:

הקסרה שלך ואתה מכיר אותה - יתרון תחזוקתי אדיר בקטע של מניעת הפתעות (עד כמה שניתן).

הסלספיד דור ראשון אמין כמו AL4, כך שאם לא טופל כלעיל, חשב הוצאה של אלפים רבים לשיקום.

אין סיכוי שב-156 במודל הזה יש 8 כריות אוויר, ואכן מבחני הריסוק (לא רשמיים) שלה מביכים.

רומן פירט יפה, ואני אוסיף את שני השקל שלי כבעלים של 156 V6 וסיטרואן C5 - זו נבלה וזו טריפה, ואתה צריך ממש לרצות דווקא אותן כדי לחיות עם שגיונותיהן. (אני משוגע וזה לא דוגמא).

אם אתה רוצה ללכת על האלפא, הייתי מחפש דגמים ידניים שטופלו באהבה ובמקום מקצועי, אחרת זה אותה מלכודת כמו הסיטרואן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא הייתי קורא לסיטרואן מלכודת, כמו שלא הייתי קורא לאלפא מטופלת מלכודת.

אבל עצם זה שהיא במגרש כנראה אומר הכל.

הסאנרוף והחתך הגבוה עושים חשק, אבל לפי מה שאתם אומרים הסיכון לכיס גבוה מדי.

אז כנראה שאשאר עם בחירת ליבי בשנה וחצי האחרונות :-P

תודה רבה :wink:

פורסם

הסאנרוף זה נחמד, אבל ממש לא דיל-ברייקר. החתך הנמוך זה בונוס של הסלספיד - עד 2004 הידניות הגיעו עם 205/60R15 והסלספיד עם 205/55R16. השאלה למה הרכב במגרש היא לגיטימית, אבל פשוט מחייבת בדיקה קפדנית יותר במוסך מומחה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני אחדד - בדיוק כמו שסיטרואן שאינה מטופלת יכולה להיות מלכודת, כך גם אלפא בת 11 שאינה מטופלת.

אקזמפלרים שמורים ייתנו ערך רב מאד לבעליהם.

אני מנסה להשוות: יש לך רכב שאתה מכיר ומרוצה ממנו(?), לעומת זאת יש רכב שאתה לא מכיר, ממגרש, שעליו תוסיף כמה אלפי זוזים. לכן הדיעה האישית שלי היא שאלא אם אתה ממש רוצה אלפא, כדאי אולי להשאר עם הסיטרואן.

נצל את השנה וחצי הזו כדי ללמוד את עולם האלפא לעומק, תצטרף למועדון הישראלי ותפתח לונגים לאקזמפלרים איכותיים שיוצאים מדי פעם לשוק.

זה מה שאני עשיתי, והתאהבתי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אין לי הרבה להוסיף, אבל בכל זאת -

שתי מכוניות כ"כ שונות, שמה שמשותף להן זה נפח המנוע ו-4 גלגלים... (ואולי עוד מרכיבים אחדים).

אם אתה מהסס, ו/או אם אין לך את החיידק הזה - תשאר עם הרכב שלך, שאתה אוהב ומכיר.

אם אתה מעוניין ברכב עם איזשהו "ערך מוסף" - אלפא כזו תוכל בהחלט למלא מקום כזה ברצונותיך/משאלותיך.

אמר אודי דבר חכם - תעשה הכנה ו"שיעורי בית" (אם זה לא עוזב אותך) שלאחריהם תוכל לדעת באמת (אם זה רלוונטי) למה אתה נכנס.

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב לא מוכר לי, אבל מתצפית ראשונה - ג'אנט לא מקורי, מעניין למה. גריל צבוע לצבע לא מקורי - כנראה תאונה מלפנים - תבדוק אם זה קצה (לא אמור להיות משמעותי בפז"ם הזה, ואני לא מתרגש מזה באופן כללי, אין רכב בן עשר שלא נדפק כך או אחרת) או רכב עקום (שאז, כמובן, לא להתקרב). מראה שמאלית עם אזיקון - מחלה ידועה ברכב (אני החלפתי גם בקודמת וגם בנוכחית).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שים לב גם שהצמיגים שונים מלפנים ומאחור. הקדמיים נראים כמו פרוקסס 4 - תבדוק שזה לא חיקוי סיני.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן היום נאמר לי שהאחוריים הוחלפו, הקדמיים אכן PROXYS.

מחר נעבור נעיף מבט אבל רוב הסיכויים שנרד מהענין.

תודה רבה על התשובות והעצות :-P

• תוכן חדש...